Ще був Фоллаут 76. Приклад показовий, згоден. Подивимось, що вийде у Рокстарів.S0N1C: ↑ 11.08.2026 12:17у беседки наприклад теж не було, а потім вийшов Starfield
Новини
Останні статті і огляди
Найдорожча версія GTA VI лідирує за кількістю попередніх замовлень
-
Rex
Member
-
waryag
Member
Фолаут 76 для тебе жарт? А до нього - суперечливий Ф4.
-
S0N1C
Member
waryag
ну ф76 це онлайн - шо від неї треба було чекати я не знаю
ну ф76 це онлайн - шо від неї треба було чекати я не знаю
-
Dilfin
Member
Ні, в цьому винна корпоративна жадібність і відсутність контролю антимонопольних органів над корпоратами, через рижого маразматика, який поставив цей контроль на паузу, нікого не штравують тай ціни можна піднімати до небес, обезцінюючи валюту...Gold_Star: ↑ 11.08.2026 11:09Тобто вас не засмучує те що в принципі багато чого дорожчає останні роки, невже в цьому гта винна?lktnv: ↑ 11.08.2026 10:57Схавали. На очереди пересмотр ценовой политики от ЕА и Ubi. Эти то в стороне от такого аттракциона невиданной щедрости покупателей стоять не станут.
-
firestarter256
Member
Rex
Какой программист будет сидеть на одной должности 11 лет? Я не программист, но моя зарплата выросла в 5 раз за 11 лет, но и должности у меня поменялись! Был инженером скс, стал начальником отдела и тд! Сейчас директор по интеграции НРЕ в Колородо, зовут в главный офис! Но четвертый переезд я уже не хочу
Какой программист будет сидеть на одной должности 11 лет? Я не программист, но моя зарплата выросла в 5 раз за 11 лет, но и должности у меня поменялись! Был инженером скс, стал начальником отдела и тд! Сейчас директор по интеграции НРЕ в Колородо, зовут в главный офис! Но четвертый переезд я уже не хочу
-
Ostin
Member
Ну звісно ж. Всі знають, що рочків за 10 будь-який середньостатистичний раб стає начальником\директором. А на старості купує яхту та вирушає в подорож.firestarter256: ↑ 11.08.2026 12:36сидеть на одной должности 11 лет?
Інакше навіщо воно взагалі, еге ж? Оце працювати.
Та повно такого хейту, насправді. Бо маркетингу якості у бехи теж давно немає. Є лише рюшечки та цінник.Rex: ↑ 11.08.2026 11:56чому ніхто не хейтить БМВ за те, що воно коштує дорожче Шкоди?
Востаннє редагувалось 11.08.2026 12:43 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
-
Dilfin
Member
Ефект Даннінга — Крюгера, це коли люди з низькими знаннями в певній справі думають, що вони дуже розумні. Вони не бачать своїх помилок через брак досвіду. А люди з досвідом як раз постійно сумніваються, постійно довго обдумують свої покупки, варто чи не варто купляти. Маркетологи довго готували "стадо" до того, щоб люди купляли не задумуючись за любі гроші, навіть беручи кредити на рік - два і пофіг на величезну інфляцію, корпорації встигнуть перевести кошти в цінні активи, а от всі решту будуть страждати.Ostin: ↑ 11.08.2026 11:46Адекватних людей завжди засмучує неадекватність стада. Бо одна справа, коли цінник росте. Зовсім інша справа, коли за таким цінником щось купують. І це далеко не якісь базові речі для життя чи виживання, без яких от край людині і альтернативи гірші (типу самостійно ростити їжу чи на полювання ходити).Gold_Star: ↑ 11.08.2026 11:09не засмучує те що в принципі багато чого дорожчає останні роки
Дуже сумно завжди бачити, коли ніби розумні люди ведуть себе завжди за однаковим сценарієм: "нуна брать, будєт толька даражать!".
Ну звісно ж буде дорожчати, хто ж відмовиться підвищувати ціни, дивлячись на таких "адекватів"![]()
-
t2rex
Junior
бог ты мой....а ракушки и тут ретранслируют тезисы "разработка дорожает"
это же как мозги людям засрали что в этот бред верят
конечно разработка на 3 РАЗНЫЕ архитектуры(360,ps3,pc) в 00х была дешевле, ага...идиоты
ЗЫ: а по новости и так ясно для кого это, дабы "нелохи" увидев статистику побежали покупать премиум издание, чтобы средь пацанов на районе не стыдно было
конечно разработка на 3 РАЗНЫЕ архитектуры(360,ps3,pc) в 00х была дешевле, ага...идиоты
ЗЫ: а по новости и так ясно для кого это, дабы "нелохи" увидев статистику побежали покупать премиум издание, чтобы средь пацанов на районе не стыдно было
Востаннє редагувалось 11.08.2026 12:51 користувачем t2rex, всього редагувалось 1 раз.
-
Ostin
Member
Саме так. І вони - це насправді не компанії. Бо ті завжди ліпили б цінники + зайвий нуль. Проблема завжди в покупцях. Як тільки люди показують готовність платити більше - вони будуть платити більше вже не за якість, а просто, бо "все дорожчає". Для купи людей достатньо оцього міфічного "все дорожчає" і вони починають листати.AlexWest: ↑ 11.08.2026 12:12вони показали іншим конторам приклад
Це як в нас в країні. Ми те, ми се, ми здобули, ми профукали. Проблема завжди в іншому: є конкретні люди, які отримали навар і просрали все інше. А не "ми за 30 років.." і поїхало.
Востаннє редагувалось 11.08.2026 12:52 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
-
Gold_Star
Member
Та тут вже розписали як потрібно реагувати на інфляцію, ви неуважно читали дискусіюt2rex: ↑ 11.08.2026 12:49 бог ты мой....а ракушки и тут ретранслируют тезисы "разработка дорожает"
-
Rex
Member
firestarter256
А трудно сообразить, что я имел ввиду джуна Тома, которому нужно было платить 15$ в час в 2015 году и джуна Джека, которому нужно платить 25$ в час в 2025 году. Сложно понять о чем речь?Какой программист будет сидеть на одной должности 11 лет?
-
firestarter256
Member
Ostin
А на кой мне яхта,у мну выхода к морю нет! Домик в Скалистых горах есть! Да и у меня 4 детей, мне еще собирать на их учебу, с учетом что старшая наметилась на Принстон, на крайняк Калтех, в Колумбийский где папа учился не хочет! И да я заработал все это, когда я выезжал из Крыма в 2014 я был нищим (Вру про нищем, было 12к зелени и лачети CDX)
А на кой мне яхта,у мну выхода к морю нет! Домик в Скалистых горах есть! Да и у меня 4 детей, мне еще собирать на их учебу, с учетом что старшая наметилась на Принстон, на крайняк Калтех, в Колумбийский где папа учился не хочет! И да я заработал все это, когда я выезжал из Крыма в 2014 я был нищим (Вру про нищем, было 12к зелени и лачети CDX)
-
MVE
Member
Ого скільки мамкіних нитиків енікейщиків. Ну воно і не дивно, треба ж якось виправдовувати неможливість пограти в неї на релізі 
-
MSiAventador
Member
Пропоную $200 прайс.
Просто щоб двічі не вставати.
Просто щоб двічі не вставати.
-
fantomrulezz
Member
Взагалі то ААА ігри за 30 років в середньому ніяк не подорожчали, а навіть суттєво подешевшали, якщо враховувати інфляцію.

80$ саме за GTA 6 вважаю нормальною ціною, з урахуванням того, що ігри такого масштабу і якості проробки виходять раз на декаду, якщо не рідше.
Чи зможуть лайнороби типу убісофта намагатись підняти ціни на свої криві поділки, аргументуючи це ціною гташечки?
Ну вони можуть спробувати, але ринок все розставить по місцях.
Люди готові платити дорого за якісні речі.
А всілякий конвеєрний шлак - хіба що по великим знижкам чи в підписці.

80$ саме за GTA 6 вважаю нормальною ціною, з урахуванням того, що ігри такого масштабу і якості проробки виходять раз на декаду, якщо не рідше.
Чи зможуть лайнороби типу убісофта намагатись підняти ціни на свої криві поділки, аргументуючи це ціною гташечки?
-
yariksom
Member
Хто захоче той і в перший день може пограти абсолютно безкоштовно, чесність також має свої границіMVE: ↑ 11.08.2026 14:55 Ого скільки мамкіних нитиків енікейщиків. Ну воно і не дивно, треба ж якось виправдовувати неможливість пограти в неї на релізі![]()
Отправлено спустя 3 минуты 19 секунд:
fantomrulezz
Ти не враховуєш масовість 80х-90х і теперішню, так що заробляють вони нормально.fantomrulezz: ↑ 11.08.2026 16:15Взагалі то ААА ігри за 30 років в середньому ніяк не подорожчали, а навіть суттєво подешевшали, якщо враховувати інфляцію.
-
AlexWest
Member
До речі, всі забувають, що це консольний реліз. На ПК ігри дешевші. Але є одне але щодо цієї таблички: зарплатня в людей по всьому світу (а в нас - особливо) зросла не настільки, як впали оці середні ціни на ігри. Тому відносно доходів все сильно здорожчало. Ще й вибір ігор став більший в рази: спокушають гравців, а потім ниють за піратство. Про ціни на залізо вже не кажу, бо трохи не по темі.fantomrulezz: ↑ 11.08.2026 16:15 Взагалі то ААА ігри за 30 років в середньому ніяк не подорожчали, а навіть суттєво подешевшали, якщо враховувати інфляцію.
-
fantomrulezz
Member
Це не так.AlexWest: ↑ 11.08.2026 18:51Але є одне але щодо цієї таблички: зарплатня в людей по всьому світу (а в нас - особливо) зросла не настільки, як впали оці середні ціни на ігри. Тому відносно доходів все сильно здорожчало.
В США за вказаний період медіанна ЗП з урахуванням інфляції зросла, тоді як ціни на ігри суттєво впали.
В нас ЗП також зростають швидше ніж ростуть ціни на ігри.

В цілому, як тут вже раніше казали, думка про те, що ігри постійно дорожчають, вони притаманні виключно нашому ринку, через:
1) Те, що культура купівлі ліцензійних ігор сформувалась пізно і у людей до сих пір в голові відкладена пам'ять про те, як вони на базарі палений диск за 10 гривень купували або з торрентів качали
2) Те, що в нас дуже нестабільна економіка з систематично девальвуючою валютою, яка створює іллюзію, що ігри постійно дорожчають через зміну курсу валют. Тоді як фактично вартість ігор у твердій валюті з урахуванням інфляції не змінюється і навіть падає.
-
AlexWest
Member
Повірю на слово. Але щодо цін: гра на десять годин може зараз вартувати 2000 грн. На 2000 грн можна подивитися 10-15 фільмів в кінотеатрах, отримавши 15-30 годин задоволення. Книжка, яку можна читати тиждень, можна придбати за 500 грн. Ще й часто не дають локалізації, випускають сирою, продають вирізаний контент окремо (як в ГТА 6), і т.д. То, може, з цінами на ігри дійсно щось не так? Не дарма ж придумали регіональні ціни, хоч навіть вони не рятують, бо розробники з країн першого світу сильно відірвані від реальності країн 2-3 світу.fantomrulezz: ↑ 11.08.2026 19:08Це не так.AlexWest: ↑ 11.08.2026 18:51Але є одне але щодо цієї таблички: зарплатня в людей по всьому світу (а в нас - особливо) зросла не настільки, як впали оці середні ціни на ігри. Тому відносно доходів все сильно здорожчало.
В США за вказаний період медіанна ЗП з урахуванням інфляції зросла, тоді як ціни на ігри суттєво впали.
В нас ЗП також зростають швидше ніж ростуть ціни на ігри.
В цілому, як тут вже раніше казали, думка про те, що ігри постійно дорожчають, вони притаманні виключно нашому ринку, через:
1) Те, що культура купівлі ліцензійних ігор сформувалась пізно і у людей до сих пір в голові відкладена пам'ять про те, як вони на базарі палений диск за 10 гривень купували або з торрентів качали
2) Те, що в нас дуже нестабільна економіка з систематично девальвуючою валютою, яка створює іллюзію, що ігри постійно дорожчають через зміну курсу валют. Тоді як фактично вартість ігор у твердій валюті з урахуванням інфляції не змінюється і навіть падає.
-
Kassatka
Member
А що сумувати за тими піратками о 20 гривень, якщо їх повністю замінили повністю безкоштовні торенти. Розробник і навіть видавець/правовласник усе одно у обох випадках не отримують ні копійки, тож з його точки зору це рівносильно. Торенти значно зручніші, якщо ти лишень живеш у вільній країні, а не на заході, де оштрафують чи в Японії, де взагалі посадять. (Але й там доступні VPN через вільну країну, яка не стане стукати). Але й піратки по 20 гривень у ларьку теж там не були розповсюджені. Доступність у будь-якій точці, де є інтернет, а не шукати на ринку у місті й ще не факт, що знайдеш. Можливість скачувати нові актуальні версії гри, а також інший додатковий контент, моди, переклади при широкому доступу до інтернету. Раніше ж купуєш піратський диск і вже фіг поставиш патч оновлення на відміну від ліцензійного диска. І навіть повторно купити піратський диск з новішою версією гри вже може бути невигідно цей диск перевипускати. Навіть Денуву навчилися через гіпервізор обходити. А онлайн через інтернет як був недоступний, так і лишився, хіба що по локалці вже не зарубаєшся, проте бувають піратські серваки. От який був реально вагомий плюс піратських дисків, що їх могли самі пірати локалізовувати на російську (про українську тоді ніхто навіть не замислювався всерйоз), хай часто не надто якісно. Без локалізації тупо не продаси піратку. А зараз хіба що на аматорські переклади залишається розраховувати на чисто волонтерських засадах, якщо сам розробник гру не переклав. Але натомість українізаторів стало немало, окрім російської.Gold_Star: ↑ 11.08.2026 12:17Я думаю багато хто з мінусуючих не знає що років 30 тому ігри теж коштували 60 баксів, а можливо дехто сумує за піратками по 20 гривень в ларьку, тому така реакція на сьогодення))