Як витягнути локальну історію Viber зі старого ПК та старого Android, якщо вони в офлайні?

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
StarService
Junior

Повідомлення

Привіт усім! Потрібна порада щодо збереження та витягування локальної бази Viber.

Ситуація:

На новому телефоні під час налаштування було випадково пропущено відновлення текстової історії. У результаті з Google Drive завантажилися тільки медіафайли, а текстова база в хмарі перезаписалася порожньою.

Повна текстова історія повідомлень фізично залишилася тільки на двох пристроях:

На старому ноутбуці (Viber PC / Windows).

На старому Android-смартфоні.

Обидва пристрої зараз тримаю повністю ВІДКЛЮЧЕНИМИ від інтернету (Wi-Fi вимкнено, SIM-карту витягнуто), щоб уникнути деактивації сесії серверами Viber.

Запитання:

Якщо я запущу Viber PC на старому ноутбуці БЕЗ інтернету, чи дасть програма доступ до інтерфейсу для перегляду/копіювання повідомлень, чи заблокує екраном авторизації/QR-коду?

Оскільки база viber.db на ПК зашифрована, чи є способи витягнути з неї текст або ключі розшифровки, поки ПК перебуває в офлайні?

Чи є безпечний спосіб змусити Viber на старому Android (також в офлайні) зробити новий бекап на резервний Google Drive без ризику видалення локальних даних при підключенні до Wi-Fi?

Чи спрацює витягування незашифрованого файлу viber_messages зі старого Android через ADB backup (adb backup -noapk com.viber.voip) без підключення смартфона до інтернету?

Буду вдячний за будь-який досвід чи поради!
Rex
Member

Повідомлення

Якщо я запущу Viber PC на старому ноутбуці БЕЗ інтернету, чи дасть програма доступ до інтерфейсу для перегляду/копіювання повідомлень, чи заблокує екраном авторизації/QR-коду?
Скоріше так, дасть доступ до інтерфейсу програми, якщо сесії не були примусово завершені з робочого пристрою і він не знаходиться в офлайні умовно довгий час (півроку і більше, наприклад).
Оскільки база viber.db на ПК зашифрована, чи є способи витягнути з неї текст або ключі розшифровки, поки ПК перебуває в офлайні?
Ні, якщо ви не розробник Вайбера.
Чи є безпечний спосіб змусити Viber на старому Android (також в офлайні) зробити новий бекап на резервний Google Drive без ризику видалення локальних даних при підключенні до Wi-Fi?
Скоріше ні. Воно пакує всі повідомлення, архівує і одразу відправляє на сервер. Чи спрацює це трюк, якщо девайс офлайн - типу заархівувати те що є і відкласти відправлення до моменту появи зв'язку... Скоріше не вийде, можу перевірити у себе.
Чи спрацює витягування незашифрованого файлу viber_messages зі старого Android через ADB backup (adb backup -noapk com.viber.voip) без підключення смартфона до інтернету?
Якщо є впевенність, що він не зашифрований і доступ до нього можна отримати через АДБ - то скоріше так.

Відправлено через 12 хвилин 41 секунду:
Так а стоп! Я вірно розумію, що історія переписалася попрожньою в хмарі - на серв Вайберах? Якщо так, то старі архіви на Гугл драйві мали би залишитися нетронутими і зних можна щось відновити. Резервні кофпії на Гугл диск робилися взагалі в принципі до цього?
StarService
Junior

Повідомлення

Скоріше не вийде, можу перевірити у себе.
Буду дуже вдячний.
він не знаходиться в офлайні умовно довгий час (півроку і більше, наприклад)
Так, рівно півроку майже пройшло.

Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Також є тут ідея, якщо старий телефон офлайн, заходимо в налаштування програми і відключаємо бекап, а також змінюємо обліковий запис для бекапу, щоб старі дані не затерти, потім вмикаємо Інтернет і швидко тиснемо бекап. Чи може така маніпуляція спрацювати?

Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
Також цікавить, чи desktop версія оновлює, видаляє старі чати яких нема в бекапі? Чи може залишить старі повідомлення?

Відправлено через 6 хвилин 42 секунди:
Так а стоп! Я вірно розумію, що історія переписалася попрожньою в хмарі - на серв Вайберах? Якщо так, то старі архіви на Гугл драйві мали би залишитися нетронутими і зних можна щось відновити. Резервні кофпії на Гугл диск робилися взагалі в принципі до цього?
Бекап був в Google Drive, розмір десь 40GB, натиснули пропустити відновлення при початковому запуску, програма запустилася і оскільки було налаштування робити резервні копію кожного дня, то вона і знову зробила бекап, але перезаписала тільки текстові повідомлення, а мультимедіа залишилися з таким об'ємом.
Rex
Member

Повідомлення

Буду дуже вдячний.
Ні. В офлайні воно нічого не дає зробити - прямим текстом каже - щоб зробити бекап дайте інтерент.
Так, рівно півроку майже пройшло.
Скоріше за все габелла - видасть вікно з запитом авторизації. Хоча знову ж, не знаю як воно поведе себе в офлайні. Можете в біосі спробувати перевести годинник на ці півроку назад.
Також є тут ідея, якщо старий телефон офлайн, заходимо в налаштування програми і відключаємо бекап, а також змінюємо обліковий запис для бекапу, щоб старі дані не затерти, потім вмикаємо Інтернет і швидко тиснемо бекап. Чи може така маніпуляція спрацювати?
Скоріше ні, не спрацює. Воно не дасть додати інший акаунт в офлайні.
Також цікавить, чи desktop версія оновлює, видаляє старі чати яких нема в бекапі? Чи може залишить старі повідомлення?
Це невідомо. Треба експериментувати.

Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
Бекап був в Google Drive, розмір десь 40GB, натиснули пропустити відновлення при початковому запуску, програма запустилася і оскільки було налаштування робити резервні копію кожного дня, то вона і знову зробила бекап, але перезаписала тільки текстові повідомлення, а мультимедіа залишилися з таким об'ємом.
Ситуація зрозуміла. Дуже неприємно. Треба думати. Точно можу сказати, що якщо пк в офлайні 6 місяців, то актуальних повідомлень там немає і бути не може, ви ж це розумієте? Тобто вони в будь якому разі втратяться, якщо на сервери Вайбера не залити актуальну історію повідомлень і воно звідти не синхронізується.

Відправлено через 7 хвилин 18 секунд:
Є ідея, що десь, на якомусь ПК підключений гугл диск, і там налаштовано зберігання файлів для роботи офлайн, і він не синхронізувався, то можна пошукати старий архів з бекапом Вайбера на гугл диску, де всі повідомлення не перезаписані пустими.
Вандрайв Майкрософта має можливість подивитися попередні версії файла у хмарі. Типу тіньова копія диску Вінди. Але на Гугл такого наче немає.
StarService
Junior

Повідомлення

Точно можу сказати, що якщо пк в офлайні 6 місяців, то актуальних повідомлень там немає і бути не може, ви ж це розумієте? Тобто вони в будь якому разі втратяться, якщо на сервери Вайбера не залити актуальну історію повідомлень і воно звідти не синхронізується.
Так в тому і вся суть, що історія і повідомлення за останні півроку не цікавлять, а тільки до цього періоду, цікавлять повідомлення які залишились на старому ноутбуці і телефоні, які також півроку не вмикались. Просто півроку тому бекап на новому пристрої переписався, а старі пристрої спеціально не вмикали для можливого подальшого відновлення з них історії.
Shpoker
Member

Повідомлення

StarService
сними образ диска на ноуте перед тем как что-то пробовать. будет пространство для маневра
Alexsandr
Member

Повідомлення

Якщо копія в гуглі то в теорії її ж можно видалити? і зробити нову зі смартфону. Ну і копію даних на самому смартфоні старому поки від офлайн. якщо потрібні катинки чи зо там то і на новому зробитии копію і вирізати до себе на ПК. Так же можливо?
Rex
Member

Повідомлення

Alexsandr
Так же можливо?
Ні. Читайте вище.
StarService
Junior

Повідомлення

сними образ диска на ноуте перед тем как что-то пробовать. будет пространство для маневра
Ідея хороша, які варіанти найкращі?

Відправлено через 5 хвилин 51 секунду:
Спробував такий варіант, але після натискання кнопки створення резервної копії через декілька секунд сесія завершилась і появилось вікно з qr кодом, типу ми помітили, що ви підключили новий пристрій і пропонують перенести історію, то може таким способом можна перенести історію?

Відправлено через 6 хвилин 8 секунд:
Також зауважив, що смартфони Xiaomi (MIUI / HyperOS) мають потужну системну утиліту для локального бекапу, яка копіює дані програм безпосередньо в пам'ять пристрою без участі Google Drive або інтернету. Якщо таким способом зробити копію, то чи можна потім буде її відновити на новому телефоні?
Rex
Member

Повідомлення

StarService
Ну як справи? Чим закінчилася історія? Просто цікаво для загального розвитку. :popcorn:
Відповісти