Привіт усім! Потрібна порада щодо збереження та витягування локальної бази Viber.
Ситуація:
На новому телефоні під час налаштування було випадково пропущено відновлення текстової історії. У результаті з Google Drive завантажилися тільки медіафайли, а текстова база в хмарі перезаписалася порожньою.
Повна текстова історія повідомлень фізично залишилася тільки на двох пристроях:
На старому ноутбуці (Viber PC / Windows).
На старому Android-смартфоні.
Обидва пристрої зараз тримаю повністю ВІДКЛЮЧЕНИМИ від інтернету (Wi-Fi вимкнено, SIM-карту витягнуто), щоб уникнути деактивації сесії серверами Viber.
Запитання:
Якщо я запущу Viber PC на старому ноутбуці БЕЗ інтернету, чи дасть програма доступ до інтерфейсу для перегляду/копіювання повідомлень, чи заблокує екраном авторизації/QR-коду?
Оскільки база viber.db на ПК зашифрована, чи є способи витягнути з неї текст або ключі розшифровки, поки ПК перебуває в офлайні?
Чи є безпечний спосіб змусити Viber на старому Android (також в офлайні) зробити новий бекап на резервний Google Drive без ризику видалення локальних даних при підключенні до Wi-Fi?
Чи спрацює витягування незашифрованого файлу viber_messages зі старого Android через ADB backup (adb backup -noapk com.viber.voip) без підключення смартфона до інтернету?
Буду вдячний за будь-який досвід чи поради!
Новини
Останні статті і огляди
Як витягнути локальну історію Viber зі старого ПК та старого Android, якщо вони в офлайні?
-
StarService
Junior
-
Rex
Member
Скоріше так, дасть доступ до інтерфейсу програми, якщо сесії не були примусово завершені з робочого пристрою і він не знаходиться в офлайні умовно довгий час (півроку і більше, наприклад).Якщо я запущу Viber PC на старому ноутбуці БЕЗ інтернету, чи дасть програма доступ до інтерфейсу для перегляду/копіювання повідомлень, чи заблокує екраном авторизації/QR-коду?
Ні, якщо ви не розробник Вайбера.Оскільки база viber.db на ПК зашифрована, чи є способи витягнути з неї текст або ключі розшифровки, поки ПК перебуває в офлайні?
Скоріше ні. Воно пакує всі повідомлення, архівує і одразу відправляє на сервер. Чи спрацює це трюк, якщо девайс офлайн - типу заархівувати те що є і відкласти відправлення до моменту появи зв'язку... Скоріше не вийде, можу перевірити у себе.Чи є безпечний спосіб змусити Viber на старому Android (також в офлайні) зробити новий бекап на резервний Google Drive без ризику видалення локальних даних при підключенні до Wi-Fi?
Якщо є впевенність, що він не зашифрований і доступ до нього можна отримати через АДБ - то скоріше так.Чи спрацює витягування незашифрованого файлу viber_messages зі старого Android через ADB backup (adb backup -noapk com.viber.voip) без підключення смартфона до інтернету?
Відправлено через 12 хвилин 41 секунду:
Так а стоп! Я вірно розумію, що історія переписалася попрожньою в хмарі - на серв Вайберах? Якщо так, то старі архіви на Гугл драйві мали би залишитися нетронутими і зних можна щось відновити. Резервні кофпії на Гугл диск робилися взагалі в принципі до цього?
-
StarService
Junior
Буду дуже вдячний.Скоріше не вийде, можу перевірити у себе.
Так, рівно півроку майже пройшло.він не знаходиться в офлайні умовно довгий час (півроку і більше, наприклад)
Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Також є тут ідея, якщо старий телефон офлайн, заходимо в налаштування програми і відключаємо бекап, а також змінюємо обліковий запис для бекапу, щоб старі дані не затерти, потім вмикаємо Інтернет і швидко тиснемо бекап. Чи може така маніпуляція спрацювати?
Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
Також цікавить, чи desktop версія оновлює, видаляє старі чати яких нема в бекапі? Чи може залишить старі повідомлення?
Відправлено через 6 хвилин 42 секунди:
Бекап був в Google Drive, розмір десь 40GB, натиснули пропустити відновлення при початковому запуску, програма запустилася і оскільки було налаштування робити резервні копію кожного дня, то вона і знову зробила бекап, але перезаписала тільки текстові повідомлення, а мультимедіа залишилися з таким об'ємом.Так а стоп! Я вірно розумію, що історія переписалася попрожньою в хмарі - на серв Вайберах? Якщо так, то старі архіви на Гугл драйві мали би залишитися нетронутими і зних можна щось відновити. Резервні кофпії на Гугл диск робилися взагалі в принципі до цього?
-
Rex
Member
Ні. В офлайні воно нічого не дає зробити - прямим текстом каже - щоб зробити бекап дайте інтерент.Буду дуже вдячний.
Скоріше за все габелла - видасть вікно з запитом авторизації. Хоча знову ж, не знаю як воно поведе себе в офлайні. Можете в біосі спробувати перевести годинник на ці півроку назад.Так, рівно півроку майже пройшло.
Скоріше ні, не спрацює. Воно не дасть додати інший акаунт в офлайні.Також є тут ідея, якщо старий телефон офлайн, заходимо в налаштування програми і відключаємо бекап, а також змінюємо обліковий запис для бекапу, щоб старі дані не затерти, потім вмикаємо Інтернет і швидко тиснемо бекап. Чи може така маніпуляція спрацювати?
Це невідомо. Треба експериментувати.Також цікавить, чи desktop версія оновлює, видаляє старі чати яких нема в бекапі? Чи може залишить старі повідомлення?
Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
Ситуація зрозуміла. Дуже неприємно. Треба думати. Точно можу сказати, що якщо пк в офлайні 6 місяців, то актуальних повідомлень там немає і бути не може, ви ж це розумієте? Тобто вони в будь якому разі втратяться, якщо на сервери Вайбера не залити актуальну історію повідомлень і воно звідти не синхронізується.Бекап був в Google Drive, розмір десь 40GB, натиснули пропустити відновлення при початковому запуску, програма запустилася і оскільки було налаштування робити резервні копію кожного дня, то вона і знову зробила бекап, але перезаписала тільки текстові повідомлення, а мультимедіа залишилися з таким об'ємом.
Відправлено через 7 хвилин 18 секунд:
Є ідея, що десь, на якомусь ПК підключений гугл диск, і там налаштовано зберігання файлів для роботи офлайн, і він не синхронізувався, то можна пошукати старий архів з бекапом Вайбера на гугл диску, де всі повідомлення не перезаписані пустими.
Вандрайв Майкрософта має можливість подивитися попередні версії файла у хмарі. Типу тіньова копія диску Вінди. Але на Гугл такого наче немає.
-
StarService
Junior
Так в тому і вся суть, що історія і повідомлення за останні півроку не цікавлять, а тільки до цього періоду, цікавлять повідомлення які залишились на старому ноутбуці і телефоні, які також півроку не вмикались. Просто півроку тому бекап на новому пристрої переписався, а старі пристрої спеціально не вмикали для можливого подальшого відновлення з них історії.Точно можу сказати, що якщо пк в офлайні 6 місяців, то актуальних повідомлень там немає і бути не може, ви ж це розумієте? Тобто вони в будь якому разі втратяться, якщо на сервери Вайбера не залити актуальну історію повідомлень і воно звідти не синхронізується.
-
Shpoker
Member
StarService
сними образ диска на ноуте перед тем как что-то пробовать. будет пространство для маневра
сними образ диска на ноуте перед тем как что-то пробовать. будет пространство для маневра
-
Alexsandr
Member
Якщо копія в гуглі то в теорії її ж можно видалити? і зробити нову зі смартфону. Ну і копію даних на самому смартфоні старому поки від офлайн. якщо потрібні катинки чи зо там то і на новому зробитии копію і вирізати до себе на ПК. Так же можливо?
-
Rex
Member
Alexsandr
Ні. Читайте вище.Так же можливо?