Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
s_ova
Member
Може в кого є досвід - чи може виникати помилка low insulation resistance (а саме у розділі PV), коли кріплення сонячних панелей під'єднане до окремого заземлення, не під'єднаного до заземлення будинку? Така фігня трапляється, якщо вимкнути-увімкнути міську мережу (ну або коли там обленерго перемиканнями займається). Дуже підозрюю, що проблема саме в окремих заземленнях. І ті стандарти, що знайшов в інтернеті, вказують на необхідність робити об'єднане заземлення.
-
corruptedflesh
Member
ясно. Буду розбиратись. Але мені не дуже подобається що іноді бере з мережі. Хоч мало і недовго, коли і сонця і акума повні штаниHotspur: ↑ 04.08.2026 20:02проблема що в різних інверторів своя технологія підмісу. в деї своє. в віктрона своє і так далі. це все залежить від налаштуваньcorruptedflesh: ↑ 04.08.2026 14:40 ще таке питання, якщо інвертор в гібридному режимі, то він іноді бере з мережі, навіть при повному акумі, небагато і майже чітко по 10 хвилин.
це загалом ок?
Відправлено через 1 хвилину :
1985god
Взагалі не зрозумів до чого це все
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
s_ova
Мені тут десятком сторінок раніше пояснювали, що не можна окремі заземленння ні в якому разі.
-
1985god
Member
corruptedflesh
Просто про те що потужне навантаження можна включати паралельно інвертору і все одно частково компенсувати його споживання сонцем
Просто про те що потужне навантаження можна включати паралельно інвертору і все одно частково компенсувати його споживання сонцем
-
Timedemo
Member
заземлення обов"язково має бути об"єднаним. помилка від цього не буде, десь може бути реальний виток. від"єднайте тимчасово заземлення каркасу, поспостерігайте. перевірте гартно всі з"єднання, якість обжиму. По можливості гляньте тепловізором панелі, може якась дає виток на раму.s_ova: ↑ 04.08.2026 21:47 Може в кого є досвід - чи може виникати помилка low insulation resistance (а саме у розділі PV), коли кріплення сонячних панелей під'єднане до окремого заземлення, не під'єднаного до заземлення будинку? Така фігня трапляється, якщо вимкнути-увімкнути міську мережу (ну або коли там обленерго перемиканнями займається). Дуже підозрюю, що проблема саме в окремих заземленнях. І ті стандарти, що знайшов в інтернеті, вказують на необхідність робити об'єднане заземлення.
-
fludimir
Member
_clawfinger_
Насколько я помню у вас марстек работает в паре с умной розеткой чтоб заряжался ночью, с разряжался днём. А почему для этого нельзя использовать "ручной" режим работы марстека, ведь розетка включается отдельной настройкой и вроде как в любом режиме?
И вопрос ко всем владельцам марстеков - если купить девайс который уже был зарегистрирован/активирован то что нужно сделать чтобы перепривязать его к своему аккаунту и собственно иметь возможность этим марстеком полноценно пользоваться?
Официальная 10лет гарантия производителя слетает в таком случае?
Насколько я помню у вас марстек работает в паре с умной розеткой чтоб заряжался ночью, с разряжался днём. А почему для этого нельзя использовать "ручной" режим работы марстека, ведь розетка включается отдельной настройкой и вроде как в любом режиме?
И вопрос ко всем владельцам марстеков - если купить девайс который уже был зарегистрирован/активирован то что нужно сделать чтобы перепривязать его к своему аккаунту и собственно иметь возможность этим марстеком полноценно пользоваться?
Официальная 10лет гарантия производителя слетает в таком случае?
-
_clawfinger_
Member
fludimir
Можна використовувати називається ʼвласний режим». Там виставляється час заряду під нічний тариф. Тільки є нюанс: він сам коли вважає за потрібне віддає на місто електрику. Й заборонити це неможливо . Тому вибрав режим ДБЖ й розумну розетку яка контролює коли він заряджається. В цьому режимі він не намагається віддавати в місто. Я трошки очманів від цього «власного» режиму. Коли мій лічильник нарахував на місяць 17квт денного тарифу. А так, лише 4квт. Адже працювала зварка, а ще зубр постійно працює від міста, він споживає десь 1квт на 10 днів.
Стосовно переєстрації бувших вжитку девайсів, то я без поняття. В додатку особисті дані не вказується, тільки відсканувати штрих код девайси й дається гарантія.
Можна використовувати називається ʼвласний режим». Там виставляється час заряду під нічний тариф. Тільки є нюанс: він сам коли вважає за потрібне віддає на місто електрику. Й заборонити це неможливо . Тому вибрав режим ДБЖ й розумну розетку яка контролює коли він заряджається. В цьому режимі він не намагається віддавати в місто. Я трошки очманів від цього «власного» режиму. Коли мій лічильник нарахував на місяць 17квт денного тарифу. А так, лише 4квт. Адже працювала зварка, а ще зубр постійно працює від міста, він споживає десь 1квт на 10 днів.
Стосовно переєстрації бувших вжитку девайсів, то я без поняття. В додатку особисті дані не вказується, тільки відсканувати штрих код девайси й дається гарантія.
-
1985god
Member
_clawfinger_
Тобто в тебе все житло 24/7 заживлене від розетки дбж марстек ( ну та розетка яка на ньому ) ?
Тобто в тебе все житло 24/7 заживлене від розетки дбж марстек ( ну та розетка яка на ньому ) ?
-
_clawfinger_
Member
1985god
Абсолютно вірно!
Абсолютно вірно!
-
1985god
Member
fludimir
Так, для EcoFlow STREAM Pro є спосіб відв’язати пристрій від старого акаунта навіть без доступу до нього.
офіційній інструкції MARSTEK описано прив'язування пристрою до акаунта через Bluetooth, але я не знаходжу підтвердження, що простий factory reset автоматично знімає cloud-прив'язку до старого акаунта.
Відправлено через 45 секунд:
До чого ви спитаєте це ?
Та ось же
https://tehnoskarb.ua/zarjadna-stanja-e ... 8/a3306557
Відправлено через 25 секунд:
Ціна не радує, але можливо комусь треба на вже і хтось не хоче замовляти з Європи та чекати місяць
Так, для EcoFlow STREAM Pro є спосіб відв’язати пристрій від старого акаунта навіть без доступу до нього.
- спойлер
- .
В офіційному посібнику STREAM AC Pro прямо зазначено, що скидання IoT-налаштувань від’єднує пристрій від EcoFlow-акаунта. Для цього потрібно 5 разів коротко натиснути кнопку живлення — це скидає Wi-Fi/Bluetooth та прив’язку до акаунта.
Тобто схема така:
STREAM Pro увімкнений.
5 разів швидко натиснути кнопку живлення.
Скинуться IoT/Wi-Fi/Bluetooth налаштування.
Після цього пристрій має бути можливим прив'язати до нового EcoFlow-акаунта.
офіційній інструкції MARSTEK описано прив'язування пристрою до акаунта через Bluetooth, але я не знаходжу підтвердження, що простий factory reset автоматично знімає cloud-прив'язку до старого акаунта.
- спойлер
- Тобто якщо Marstek уже прив'язаний до чужого акаунта, а доступу до цього акаунта немає, я б виходив із такого:
звичайний reset пристрою не гарантовано відв'язує його від старого акаунта;
пристрій можна фізично скинути й налаштувати заново, але для повторного cloud-binding може знадобитися втручання MARSTEK Support;
у поточній версії застосунку MARSTEK офіційно вказаний email підтримки: support@marstekenergy.com.
Відправлено через 45 секунд:
До чого ви спитаєте це ?
Та ось же
https://tehnoskarb.ua/zarjadna-stanja-e ... 8/a3306557
Відправлено через 25 секунд:
Ціна не радує, але можливо комусь треба на вже і хтось не хоче замовляти з Європи та чекати місяць
-
fludimir
Member
Мдя ( вот что им мешало дать возможность просто настраивать все как нужно в ручном режиме_clawfinger_: ↑ 08.08.2026 05:19В цьому режимі він не намагається віддавати в місто. Я трошки очманів від цього «власного» режиму
Как-то много, конечно если пересчитать это всего 4вт в час, но что там может столько потреблять? И как это тепло тогда отводится в небольшом закрытом пластиковом корпусе?_clawfinger_: ↑ 08.08.2026 05:19ще зубр постійно працює від міста, він споживає десь 1квт на 10 днів.
Раз вы все время на марстеке то холодильник он запускает вообще без проблем?
1985god
Спасибо, станцию экофлов уже приходилось отвязывать, там все просто. Но марстеке ещё активируется для гарантии, из-за этого может быть привязка к аккаунту.
Угу. Можно в своем аккаунте дать доступ на управление станцией другому аккаунту, можно удалить станцию из своего аккаунта, но ни одно из этих действий четко не поясняет что так можно будет перепривязать станцию у другому акку.1985god: ↑ 09.08.2026 11:11я не знаходжу підтвердження, що простий factory reset автоматично знімає cloud-прив'язку до старого акаунта.
Мне кажется это должно быть очевидно1985god: ↑ 09.08.2026 11:11До чого ви спитаєте це ?
Отправлено спустя 5 минут 38 секунд:
1985god
А у вас со стримами не возникает никаких проблем что станция уходит в защиту? Ну кроме очевидного типа включить 2квт бойлер через 1квт станции
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Завезли English.acm_fan: ↑ 30.07.2026 00:58JK BMS для Android обновилось до версии 6.0.10, и внутри там только китайский
Переключение на English чисто формальное (оно как бы есть, но его по факту нет).
6.1.01.
Вернули столбцы.acm_fan: ↑ 30.07.2026 00:58Самое печальное, что поменяли столбцы на строки, говоря про напряжение и сборку на 16S![]()
Сначала ломаем, потом чиним - все довольны
У китайцев появился какой-то новый инвертор (51,2 В) 26+ кг, полностью пассивный при 450 Вт
https://www.aliexpress.com/item/1005010617780892.html
370 USD без купонов + free доставка из Польши. Вероятно, из Китая меньше 350 можно будет найти
https://www.tiktok.com/@nikolaichserhii ... 1160889618GGH-6KW-IP65
Пан говорит, что это клон аналог Solis (я не изучал глубже).
Разборка:
Внутри - типичный китайский импульсник (Вольтроник лайк), лака почти нет (что для ремонтов хорошо
-
1985god
Member
Відправлено через 7 хвилин 12 секунд:
fludimir я її експлуатую в режимі підмісу як мережеву станцію, разом з лічильником екофлов, який забороняє подачу в місто. Налаштував на підміс від сонця і акб . Акб від сонця заряджається до 13:00 далі підміс до вечора , поки літо вистачає. старий холодильник якось поводив себе дивно інколи запускався інколи йшов у захист, вирішив заміною холодильника бо в старому виявилось що ущільнювач вклеєний намертво і його не замінити , я ще перед цим попав на (купив ) ущільнювач 1600 грн
до старого , бо не хотів літом експериментувати віддирати старий ущільнювач не придбавши новий
Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:
acm_fan
Я дивуюсь з людей, скільки можна шукати аналог deye дешевше ? Все далі нема куди дешевше , фізично не можливо зробити те що є в deye по ціні дешевше. Тут все просто маєш гроші на deye береш його, не маєш йдеш на компроміс береш клони вольтороніка. Або по іншому:
-важливі переваги deye - береш deye,
- не використовуєш весь функціонал , не потрібний функціонал deye ( для 6к Max Continuous AC Passthrough Grid→Load — 40 А., норм ген порт, норм меню в яке можна без компа і додатку , безшумність і таке інше) береш дешевше
Пошук умовно іномарки по ціні жигуля
ну такое клікбейт не більше , хто ще на нього ведеться ?
Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
Якби хтось міг зробити конкурента deye то вже б зробив .
Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
Solis мав деякі плюси ранніше порівняно з дейе старої версії там був потужніший mppt вхід. Практично всі аналоги мають дуже схожу ціну з deye, але з таким же автономним зручним сенсорним меню я не знаю моделей, у всіх потрібно включати якісь додатковий девайс для налаштування
Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
Відсутність такого ж дружнього до користувача меню налаштувань на жаль не дає можливості іншим конкурувати. У victron є cerbo (?) але це ще + 200 доларів чи євро тоді це вже зовсім ніякий не аналоги не конкурент навіть близько по ціні
fludimir я її експлуатую в режимі підмісу як мережеву станцію, разом з лічильником екофлов, який забороняє подачу в місто. Налаштував на підміс від сонця і акб . Акб від сонця заряджається до 13:00 далі підміс до вечора , поки літо вистачає. старий холодильник якось поводив себе дивно інколи запускався інколи йшов у захист, вирішив заміною холодильника бо в старому виявилось що ущільнювач вклеєний намертво і його не замінити , я ще перед цим попав на (купив ) ущільнювач 1600 грн
Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:
acm_fan
Я дивуюсь з людей, скільки можна шукати аналог deye дешевше ? Все далі нема куди дешевше , фізично не можливо зробити те що є в deye по ціні дешевше. Тут все просто маєш гроші на deye береш його, не маєш йдеш на компроміс береш клони вольтороніка. Або по іншому:
-важливі переваги deye - береш deye,
- не використовуєш весь функціонал , не потрібний функціонал deye ( для 6к Max Continuous AC Passthrough Grid→Load — 40 А., норм ген порт, норм меню в яке можна без компа і додатку , безшумність і таке інше) береш дешевше
Пошук умовно іномарки по ціні жигуля
Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
Якби хтось міг зробити конкурента deye то вже б зробив .
Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
Solis мав деякі плюси ранніше порівняно з дейе старої версії там був потужніший mppt вхід. Практично всі аналоги мають дуже схожу ціну з deye, але з таким же автономним зручним сенсорним меню я не знаю моделей, у всіх потрібно включати якісь додатковий девайс для налаштування
Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
Відсутність такого ж дружнього до користувача меню налаштувань на жаль не дає можливості іншим конкурувати. У victron є cerbo (?) але це ще + 200 доларів чи євро тоді це вже зовсім ніякий не аналоги не конкурент навіть близько по ціні
-
fludimir
Member
1985god
Судя по видео тут вполне добротный инвертор (точно не хуже еасана которым я пользуюсь уже два года) с продуманным охлаждением, чем это плохо?
Мне лично от деи нужна только пассивная работа (потому и все эти реверансы в сторону пассивных балконных станций, у которых ряд своих проблем-компромиссов), многое из её функциональности вообще не нужно, а из-за известной проблемы со свистом импульсников я её скорее всего никогда не куплю себе. А тут вроде неплохая альтернатива
Судя по видео тут вполне добротный инвертор (точно не хуже еасана которым я пользуюсь уже два года) с продуманным охлаждением, чем это плохо?
Мне лично от деи нужна только пассивная работа (потому и все эти реверансы в сторону пассивных балконных станций, у которых ряд своих проблем-компромиссов), многое из её функциональности вообще не нужно, а из-за известной проблемы со свистом импульсников я её скорее всего никогда не куплю себе. А тут вроде неплохая альтернатива
-
DaKaR
Member
Допоможіть вибрати зарядну станцію. Щоб у випадку чого витягувала холодильник з того що є на Розетці. Зараз, на скільки я зрозумів, ціни просіли трохи.
-
_clawfinger_
Member
fludimir
Не знаю, хто заважає, але за той час що я володію девайсом, вони повністю переписали додаток!
Режим: власне споживання не має кнопки zero export. Більше того, потрібно постійно змінювати скільки віддає в будинок. Наприклад, нічого не працює крім холодильника й роутера й ще щось, умовно 50вт. Вмикається телевізор споживання до 140вт. Якщо увімкнув бойлер, а в мене їх 2. Один споживає 1400вт, інший 900вт. Потрібно постійно змінювати постійно параметр віддачи енергії в будинок, ще й намагається в місто віддавати. Тому режим дбж й смарт розетка це найкращий варіант.
Стосовно зубра, так й є, в закритому пластиковому корпусі, але поки все ок. Вимикати не буду, він відсікає стрибки напруги вище, або нижче робочого діапазону напруги марстека. У мене раніше постійно зубр відрубав по досягненню верхнього ліміту вольтажу. Раніше це було постійно й трохи бісило. В цьому році поки норм.
Стосовно холодильника, у мене новий й сучасний холодильник А класу, він тихо працює й економний. Навіть на маленькій зарядній станції з 1квт ємності проблем не було.
Не знаю, хто заважає, але за той час що я володію девайсом, вони повністю переписали додаток!
Режим: власне споживання не має кнопки zero export. Більше того, потрібно постійно змінювати скільки віддає в будинок. Наприклад, нічого не працює крім холодильника й роутера й ще щось, умовно 50вт. Вмикається телевізор споживання до 140вт. Якщо увімкнув бойлер, а в мене їх 2. Один споживає 1400вт, інший 900вт. Потрібно постійно змінювати постійно параметр віддачи енергії в будинок, ще й намагається в місто віддавати. Тому режим дбж й смарт розетка це найкращий варіант.
Стосовно зубра, так й є, в закритому пластиковому корпусі, але поки все ок. Вимикати не буду, він відсікає стрибки напруги вище, або нижче робочого діапазону напруги марстека. У мене раніше постійно зубр відрубав по досягненню верхнього ліміту вольтажу. Раніше це було постійно й трохи бісило. В цьому році поки норм.
Стосовно холодильника, у мене новий й сучасний холодильник А класу, він тихо працює й економний. Навіть на маленькій зарядній станції з 1квт ємності проблем не було.
-
dimus8210
Member
Так пишіть вимоги точніше, який холодильник, скільки часу треба щоб працювало/заряджалосьDaKaR: ↑ 09.08.2026 14:09 Допоможіть вибрати зарядну станцію. Щоб у випадку чого витягувала холодильник з того що є на Розетці. Зараз, на скільки я зрозумів, ціни просіли трохи.
-
Hotspur
Member
для для нормальних людейacm_fan: ↑ 09.08.2026 13:11Внутри - типичный китайский импульсник (Вольтроник лайк), лака почти нет (что для ремонтов хорошо ).
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
1 переплата 2-6 разівDaKaR: ↑ 09.08.2026 14:09 Щоб у випадку чого витягувала холодильник з того що є на Розетці. Зараз, на скільки я зрозумів, ціни просіли трохи.
2 цін не просіли
3 ящик 8000 Wh +4000 інвертор коштуе 1200 доларів. а ти навіь станцію на розентці на 4000 Wh за ці гроші не купиш
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
смішний1985god: ↑ 09.08.2026 14:01Все далі нема куди дешевше
Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
так. треба повну модель холодильника. з інверторним буде кращеDaKaR: ↑ 09.08.2026 14:09витягувала холодильник
-
1985god
Member
монобанк можливо запустить в полату частинами на 20 платежівDaKaR: ↑ 09.08.2026 14:09 Допоможіть вибрати зарядну станцію. Щоб у випадку чого витягувала холодильник з того що є на Розетці. Зараз, на скільки я зрозумів, ціни просіли трохи.
Відправлено через 33 хвилини 58 секунд:
скажи свій бюджет і вимоги до шумності та модель холодильника . Якщо новий інверторний холодильник то ecoflow stream ( delta lite) кожен кулик своє болото хвалитьDaKaR: ↑ 09.08.2026 14:09 Допоможіть вибрати зарядну станцію. Щоб у випадку чого витягувала холодильник з того що є на Розетці. Зараз, на скільки я зрозумів, ціни просіли трохи.
ось тут купити не складніше ніж на розетці https://www.nkon.nl/ua/pylontech-voltde ... 12kwh.html чи в наявності під ваші потреби трошки гірше https://www.nkon.nl/ua/pylontech-voltde ... ter-1.html
якщо оплата частинами то написав вище про монобанк
-
corruptedflesh
Member
1985god
Я дивився на соліси, в них в середньому мппт входи дійсно більше ампер тащать ніж в аналогічних деях, але чи потрібно це.
Ну і у солісів з невеликою потужністю стартова напруга 90в, а не 150в що теж може бути плюсом.
Я дивився на соліси, в них в середньому мппт входи дійсно більше ампер тащать ніж в аналогічних деях, але чи потрібно це.
Ну і у солісів з невеликою потужністю стартова напруга 90в, а не 150в що теж може бути плюсом.
-
fludimir
Member
1985god
Вы пользовались/видели эти пилонтеки вживую, чем они лучше марстека, ну кроме встроенной системы пожаротушения?
Вы пользовались/видели эти пилонтеки вживую, чем они лучше марстека, ну кроме встроенной системы пожаротушения?