Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
s_ova
Member
Може в кого є досвід - чи може виникати помилка low insulation resistance (а саме у розділі PV), коли кріплення сонячних панелей під'єднане до окремого заземлення, не під'єднаного до заземлення будинку? Така фігня трапляється, якщо вимкнути-увімкнути міську мережу (ну або коли там обленерго перемиканнями займається). Дуже підозрюю, що проблема саме в окремих заземленнях. І ті стандарти, що знайшов в інтернеті, вказують на необхідність робити об'єднане заземлення.
-
corruptedflesh
Member
ясно. Буду розбиратись. Але мені не дуже подобається що іноді бере з мережі. Хоч мало і недовго, коли і сонця і акума повні штаниHotspur: ↑ 04.08.2026 20:02проблема що в різних інверторів своя технологія підмісу. в деї своє. в віктрона своє і так далі. це все залежить від налаштуваньcorruptedflesh: ↑ 04.08.2026 14:40 ще таке питання, якщо інвертор в гібридному режимі, то він іноді бере з мережі, навіть при повному акумі, небагато і майже чітко по 10 хвилин.
це загалом ок?
Відправлено через 1 хвилину :
1985god
Взагалі не зрозумів до чого це все
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
s_ova
Мені тут десятком сторінок раніше пояснювали, що не можна окремі заземленння ні в якому разі.
-
1985god
Member
corruptedflesh
Просто про те що потужне навантаження можна включати паралельно інвертору і все одно частково компенсувати його споживання сонцем
Просто про те що потужне навантаження можна включати паралельно інвертору і все одно частково компенсувати його споживання сонцем