ASUS вивела на український ринок монітори ROG Swift OLED PG27UCWM та PG32UCWM з матрицями Tandem RGB OLED

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

kairo: 06.08.2026 15:05 Voozy
Поставив галочку повідомляти, коли з'явитися і замовив на Розетці. Можна також на Хотлайні поставити галочку. Я замовив, то він ще пару днів був наявний, потім зник. Мабуть пару штук приїхало. Доставку чекав 6 днів.

Покриття Dark Armor. З текстом на 4К ніяких проблем немає після IPS. Бандінгу на сірому немає. Кабелі включно із DP2.1 йдуть в комплекті.

З недоліків: матеріали в попереднього Делл були кращі, підставка метал, тут пластик. І кабелі торчать з під дисплею, так як порти низько розташовані. Але то дрібниці. Так в цілому усім задоволений, тестую.
а що стосовно black crush у SDR?
kairo
Member

denizen: 06.08.2026 15:25а що стосовно black crush у SDR?
В мене в SDR використовується профіль sRGB. В тестах Black level та White saturation бачу усі квадрати:
http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php
Voozy
Member

И всё таки QD OLEDу до чёрного, как у trueblack WOLED - ещё далековато. Если не в пещере играешь.
А у этих АСУСов - идиотская ножка и благодаря RGB stripe теперь "зеленит" и яркость ниже.
Ждём сьедующего поколения 32/4k :shuffle: :weep:
Изображение

ЗЫ: на моём MLA к тексту вообще не докопаешься, мамой клянусь. И это 1440p. Что уж говорить про 4к. Пофиксили бы бендинг тандемов поедыдущего поколения + DP2.1 и всё, нафиг тот страйп всучили :weep:
Последний раз редактировалось Voozy 06.08.2026 20:01, всего редактировалось 1 раз.
Filabatya
Member

стіна ззаду аж світиться :lol:
Voozy
Member

Вот ещё хорошее сравнение
FirstTDM
Member

Voozy: 06.08.2026 19:46И всё таки QD OLEDу до чёрного, как у trueblack WOLED - ещё далековато.
И всё таки у QD-OLED черный великолепен и ни в чем не уступает WOLED - надо просто ВКЛЮЧАТЬ мониторы на QD-OLED, а не фотографировать экраны под солнечными лучами в выключенном состоянии :lol:
Voozy: 06.08.2026 19:46Если не в пещере играешь.
Если есть соображалка отодвинуть монитор от окна... ну или купить шторы/жалюзи... про яркие люстры лень напоминать... :D
Voozy
Member

FirstTDM
Как говорится, whatever makes you sleep at night. Я привёл примеры выше, где видно, что фиолетит QD, даже с новым покрытием.
Плюс у QD Oled нету true glossy, что лучше дает картинку априори.
Gold_Star
Member

Voozy: 06.08.2026 20:07Я привёл примеры выше, где видно, что фиолетит QD, даже с новым покрытием.
Треба власними очима дивитися, а не через камеру з автовиставленим ISO
Filabatya
Member

Це треба в сонячних окулярах за монітором сидіти і крем від загару на шию намастити обов'язково :lol:
FirstTDM
Member

Voozy: 06.08.2026 20:07Я привёл примеры выше, где видно, что фиолетит QD, даже с новым покрытием.
Я уже писал - "Потому что гладиолус!" :lol:

Какие примеры? Видосик с ютуба? :gigi: Сколько раз писали и проверяли - никак не получается снять фото/видео с объективной картинкой... лень дальше рассказывать - инфы в сети достаточно на эту тему...
Voozy: 06.08.2026 20:07люс у QD Oled нету true glossy, что лучше дает картинку априори.
Может хватит вестись на маркетинговые лозунги? Смешно же... :rotate:

У QD-OLED есть Anti-Reflection/Semi-Glossy - и что из этого? B-)

На самом деле и WOLED, и QD-OLED начиная с 3-го поколения обоих - это великолепные мониторы/ТВ на сегодня... и черный шикарный, и HDR отличный... некие тонкости - есть, конечно, но это никак не принципиально... более того - сильно зависит от внешнего освещения...

По качеству цветов - QD-OLED чуть лучше :super:
leif
Member

а цей холівор, я дивлюсь, все ще продовжується)

на редіті купа постів від людей, які брали одночасно самсунгівську і ЛГ матриці, умовно pg32ucdm та pg32ucdp, та тестували поруч: абсолютна більшість з них зійшлись на думці, що qd трохи краще завжди, окрім як в умовах з нерегулюємим яскравим освітленням, тобто вибір між ними фактично має диктуватись тим в яких умовах ви використовуєте монітор.

сам я з 24 року на qdled і продовжую дивуватись місцевим експертам, з числа тих, які до магазину не дійшли, але по оглядах вже все зрозуміли :gigi:
kairo
Member

Voozy: 06.08.2026 19:46 И всё таки QD OLEDу до чёрного, как у trueblack WOLED - ещё далековато. Если не в пещере играешь.
А у этих АСУСов - идиотская ножка и благодаря RGB stripe теперь "зеленит" и яркость ниже.
Ждём сьедующего поколения 32/4k :shuffle: :weep:
Изображение

ЗЫ: на моём MLA к тексту вообще не докопаешься, мамой клянусь. И это 1440p. Что уж говорить про 4к. Пофиксили бы бендинг тандемов поедыдущего поколения + DP2.1 и всё, нафиг тот страйп всучили :weep:
Хотів зняти фото свого моніка, щоб показати, що там взагалі немає фіолетового відтінку, а на фото він є. :laugh: Монітор, коли вимкнений, має темно-графітовий колір вживу.
спойлер
Screenshot 2026-08-06 212818.png
mult
Member

Voozy
Ну з чорним у qd-oled в реалі все чудово і фіолетового відтінку при користуванні не видно.
І це я кажу за 3 поколінні qd-oled, в новому поколінні повинно бути ще краще.
А фото в інтернеті про жахливий фіолетовий, то такі ж як і про жахливий бандінг на woled тандемах.
Це все діло як правило знімається на телефон і він дуже сильно викривляє реальну картину яку бачать очі, навіть на ручних налаштуваннях камери в pro режимі.
По крайній мірі мої телефони то так.
Достатньо просто для експерименту сфотографувати ips матрицю і телефон зафіксує такі великі засвіти, що в реалі ніколи їх не бачиш і не знав що вони такі великі :)
Ответить