ASUS вивела на український ринок монітори ROG Swift OLED PG27UCWM та PG32UCWM з матрицями Tandem RGB OLED

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kassatka
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити ASUS вивела на український ринок монітори ROG Swift OLED PG27UCWM та PG32UCWM з матрицями Tandem RGB OLED
Трішки не в тему, що 4K, але найголовніші два елементи: 27 дюймів і 100500 Гц у FullHD - присутні. Тож можна вважати цілком пересічною новиною на укроверах. :laugh:
PS: А, ну і OLED звичайно, якщо просто 100500 Гц, а не двічі по 100500 Гц. :rotate:
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Аж дивно бачити хоч трохи адекватну вартість як для таких можливостей.

Питання до володарів OLED (QD-OLDE), 4К, 165 Hz і вище: у вас активне охолодження в моніторі?
denizen
Member

Повідомлення

alex_sul: 05.08.2026 10:35 Аж дивно бачити хоч трохи адекватну вартість як для таких можливостей.

Питання до володарів OLED (QD-OLDE), 4К, 165 Hz і вище: у вас активне охолодження в моніторі?
MSI 4K 240Hz пасивне охолодження
S0N1C
Member

Повідомлення

58к за 32 мон - це адекватна ціна тепер? :insane:
FirstTDM
Member

Повідомлення

alex_sul: 05.08.2026 10:35Питання до володарів OLED (QD-OLDE), 4К, 165 Hz і вище: у вас активне охолодження в моніторі?
MSI 4K 165Hz - пассивное охлаждение

Отправлено спустя 6 минут 45 секунд:
S0N1C: 05.08.2026 10:4858к за 32 мон - це адекватна ціна тепер?
Младшие модели 31,5";QD-OLED;3840x2160; стартуют от 33К, а тут новая...
yariksom
Member

Повідомлення

Подібне на те, що найновіші моделі матриць погано получаються на 32" і не гнуться.
Або все ж таки хочуть задовольнити спочатку кіберкотлет у яких є гроші.
Kassatka
Member

Повідомлення

S0N1C: 05.08.2026 10:48 58к за 32 мон - це адекватна ціна тепер? :insane:
Якраз за ці самі гроші. Навіть якщо з засвітами, битими пікселами чи іншими дефектами останніх екземплярів у продажу, то все одно на порядок краще за 32 мон.

Із новенького можна щось таке, ще й до 10K зекономити можна.
Востаннє редагувалось 05.08.2026 11:24 користувачем Kassatka, всього редагувалось 1 раз.
S0N1C
Member

Повідомлення

дякую, але по-перше в мене вже є 60Гц VA монітор, а по-друге - в мене карта таке не потягне :laugh:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Kassatka
а толку з нього, коли за такі ж кошти lg oled телевізори продаються? та й місце треба для 55", вже не говорю про те наскільки викривляється зображення по кутках під час роботи з відстані витягнутої руки так як ти сидиш, додамо ще бонусом функцію постійно споглядання засвітів по кутах бо з такої відстані в кути ти дивишся під доволі гострим кутом і отримуємо емейзінг :rotate:
Олег963
Member

Повідомлення

Ех кудись не туду пішли ті всі монітори от коли переходив на 2 к і 4 то мені нетреба ця функція у фул хд 500 1000герц , мені хотілося якісний олед з розміром понад 32дюйма і хорошою яскравісю запасом, і не за овер прайс, і в 4 к хватає 144герц -165 більше відеокарти сьогодні і так при ультра того не видають ну не беручи генератора кадрів там свої нюанси .
Kullerok
Member

Повідомлення

Мммм 32 прям вкусненький но пока рановато брать, без 6090 я не перейду на 4к. Святой Натив меня проклянет :lol: :lol:
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

denizen
FirstTDM
Дякую :beer:
Kopstr
Member

Повідомлення

Монітори по 50 тис - дожилися )))))
kairo
Member

Повідомлення

ASUS PG32UCWM - важливе застереження щодо панелі
Незалежні тестувальники з TFTCentral і Rtings.com виявили проблему в 4-шаровій Tandem WOLED архітектурі — на дуже низьких рівнях яскравості цифро-аналоговий перетворювач панелі створює мікро-варіацію струму, яка проявляється як видимий смугастий шум (banding).
LG Display офіційно визнала це фізичною характеристикою поточного покоління Tandem OLED-технології, а не дефектом, і ASUS підтвердив, що суто програмного (прошивкового) виправлення, найімовірніше, не буде.
https://www.techtimes.com/articles/3205 ... tation.htm
Kopstr
Member

Повідомлення

kairo
У мене таке відчуття що усі люди хто купили собі ОЛЕД та Woled автоматично записались в бета тестувальники за свої гроші ) :(
kairo
Member

Повідомлення

Kopstr: 05.08.2026 12:14 kairo
У мене таке відчуття що усі люди хто купили собі ОЛЕД та Woled автоматично записались в бета тестувальники за свої гроші ) :(
Воно частково так і є. ОЛЕД-монітори, молодий напрямок, ще багато питань, які треба вирішити. Можна чекати років 5 поки технологія не дозріє, а можна вже користуватись, але будуть недоліки.
oversteve
Member

Повідомлення

а яка ситуація зараз з VA, наскільки там все погано якщо на таку морду дивитися?
https://hard.rozetka.com.ua/ua/samsung- ... 556003752/
mult
Member

Повідомлення

kairo
В кожній технології є якісь мінуси.
qd-oled нема бандінгу, але кольори наприклад суто мені, якісь тяжкі так би мовити.
Це на рівні сприйняття і це не вирішується скручуванням насиченості.
На реддіті повно скарг про втомлюваність очей від qd-oled.
У тандем, якщо взяти точно такі кольори по насиченості, вони сприймаються більш природньо і легше на очі.
Бандінг в останніх поколіннях тандем не критичний і лише в деяких відтінках.
Кому на це пофіг, той буде користуватись тандемом, кому обовязково треба без бандінгу візьме qd-oled.
qd-oled більш популярний через ціну і через масові обговорення в інтернеті, про типу жахітливий бандінг.
Бачив на реддіті такі обговорення, там фото викладені з телефону, який сильно викривляє реальну картину.
Так само як зняти на тедефон ips матрицю і там теж будуть жахливі засвіти на пів екрана, яких не видно людським оком в реалі.
xIIImaL
Member

Повідомлення

alex_sul: 05.08.2026 10:35 Питання до володарів OLED (QD-OLDE), 4К, 165 Hz і вище: у вас активне охолодження в моніторі?
Активное охлаждение использовалось разве что для самых первых моделей , с 22 года не слышал чтобы ставили вентиляторы в монитор
Kopstr
Member

Повідомлення

xIIImaL
В Alienware AW2725Q що являється 4 поколінням стоїть вентік в корпусі
Відповісти