Відеокарти GeForce RTX 50 продовжують дорожчати: тепер зростання цін спостерігається у США

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

kyon: 30.07.2026 17:55через 2-3 года про этот дефицит никто не вспомнит
Головне, щоб нову ахінєю не вигадали.
S0N1C
Member

Повідомлення

kyon: 30.07.2026 17:55 через 2-3 года про этот дефицит никто не вспомнит
ти обережніше формулюй побажання/передбачення, бо можуть бути різні причини чому ніхто не згадає :eek:
FirstTDM
Member

Повідомлення

kyon: 30.07.2026 17:55остается сидеть на попе ровно и ждать
Ох... у меня нехорошие предчувствия, что мы не дождемся возврата "старых добрых времен" :eek:
Очень хочется верить в этот оптимистичный прогноз...
Kassatka
Member

Повідомлення

FirstTDM: 30.07.2026 17:24 Да ладно... пару лет назад такое еще можно было обсуждать, а на сегодня уже более 600 игр с поддержкой Ray Tracing и дальше сказать нечего... B-)
Серед жанру класичних RTS, фанатом якого я є, знаю лише одну-єдину гру з променями Age of Mythology: Retold, у інших жанрах, які мене цікавлять, ситуація не набагато краще. Про Path Tracing не варто і заїкатися, він до мене дійде мабуть років зо 5.
kairo
Member

Повідомлення

Спокуслива пропозиція... Навіть в часи майнінг буму не пригадую такого божевілля із цінами.
Screenshot 2026-07-30 180708.png
FirstTDM
Member

Повідомлення

Kassatka: 30.07.2026 18:05Серед жанру класичних RTS
Ну и что - я сам очень люблю C&C, RedAlert, WarCraft, StarCraft, Age of Empires... но нельзя же жить только прошлым... в эти игры можно спокойно играть на встроенных видяхах в современные процессоры - но мы же сейчас не об этом - мы в ветке про RTX 50-й серии :-/
S0N1C
Member

Повідомлення

kairo
10 днів тому 180к було не спокусливо, а зараз 200к - спокусливо :lol:
S0N1C: 20.07.2026 23:39 саме цікаве, шо найдешевша 5090 зараз вже з встановленим блоком :shuffle:
коли я купляв, було теж саме :shuffle:
налітай :super:
спойлер
Зображення
Відправлено через 7 хвилин 28 секунд:
історічні кадри

було - вище
стало:
спойлер
Зображення
kairo
Member

Повідомлення

S0N1C: 30.07.2026 18:1010 днів тому 180к було не спокусливо, а зараз 200к - спокусливо
Насправді, я міг продати 4090 за 80к(бо вони сильно тоді виросли в ціні бв) і за 115к взяти 5090. Питання в тому, що воно мені не треба, мені моєї карти з головою вистачає, буду сидіти до наступного покоління, якщо звичайно будуть адекватні ціни.
The_Rusik
Member

Повідомлення

7mindfields
Ну если была бы хоть одна извилина, то можно было догадаться, что проц покупался раньше или был, и менять его на 5600 не имеет никакого смысла. В - логика...
S0N1C
Member

Повідомлення

kairo
та я шутю, звісно сенсу міняти особливо і немає

P.S.
доречі вже не вперше бачу як на розетці дешевшає перед подорожчанням, прям цікаво навіщо, якщо можна одразу піднімати :spy:
dead_rat
Member

Повідомлення

Vpupkin: 30.07.2026 17:24 5090 і справді дорога, за 1 тиждень на неї не заробиш, треба півтора :(
Як тебе, такого ніщука, навіть зарегали на форумі :mad:
Kassatka
Member

Повідомлення

FirstTDM: 30.07.2026 18:10
Kassatka: 30.07.2026 18:05Серед жанру класичних RTS
Ну и что - я сам очень люблю C&C, RedAlert, WarCraft, StarCraft, Age of Empires... но нельзя же жить только прошлым... в эти игры можно спокойно играть на встроенных видяхах в современные процессоры - но мы же сейчас не об этом - мы в ветке про RTX 50-й серии :-/
Ну здрастє. Я якраз за те, щоб не зациклюватися лише на старих іграх, а давати шанс схожим новим - з іншим сюжетом, з іншим сеттінгом, з усіма сучасними графічними наворотами. Ну а також перевипускати класику в сучасному графоні й у сучасних розподільчих здатностях, якщо при цьому ще нового контенту додати, то взагалі зашибісь. Так перевипускають лише найбільш знамениті, а нового випускають дуже мало й з малими бюджетами. :( А так он Age of Mythology: Retold навантажує RX 6800 під зав'язку навіть без променів, саме її мені рекомендувало запускати у 4K на високих і я так і робив, а Stormgate, Tempest Rising, ZeroSpace - класичні RTS на рушії UE5, і вантажить він відяху будь здоров. У 8K ці всі ігри вже відверто захлинаються на RX 6800, сподіваюся, що RX 7900 XTX виправить ситуацію. Так що тут аж ніяк інтеграшкою не обійдешся. Що ж до WarCraft, то хоча всі захейтили новий графон і грають на примітивному старому з 3.5 полігонами на модель, то я особисто у захваті від нового графону Reforged. Він теж вантажить непогано відеокарту, хоча завдяки тому, що цьому ремастеру вже 7 років і це кіберспортивна гра, то можна навіть на RX 6800 у 8K отримати понад 40 FPS, але все одно відяху вантажить по повній. Age of Empires 4 єдина популярна й успішна класична RTS цього десятиліття, яка не є перевипуском, хоча і є сиквелом. У ній теж доволі крутий графон і нативна підтрикґмка HDR, у 8K я її поки не тестив. Це вам не ізометрична Age of Empires 2.Так що, якщо і надалі продовжуватимуть випускати нові класичні RTS на UE5, чи просто накладатимуть крутий графон на старі рушії, то тут і найтоповішим відяхам теж знайдеться робота. Подейкують, що он Age of Empires 5 планують випустити вже на рушії UE5, спеціально адаптованому під жанр RTS.
Mozdev
Member

Повідомлення

UE...Це біч сучасного геймдеву. :rotate:
Kassatka
Member

Повідомлення

Mozdev: 30.07.2026 19:30 UE...Це біч сучасного геймдеву. :rotate:
Проста ви нє умєєтє єво ґатовіть... :dontknow:

Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
kairo: 30.07.2026 18:09 Спокуслива пропозиція... Навіть в часи майнінг буму не пригадую такого божевілля із цінами.

Screenshot 2026-07-30 180708.png
Мені вже здалося, що це персоналізована реклама скраю екрана після того, як я останнім часом відяхи дивився.
Mozdev
Member

Повідомлення

ну я встиг придбати 5060 за 15к, а так вона вже 20, це якийсь сюр. :eek:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Kassatka: 30.07.2026 19:10класичні RTS на рушії UE5
Ну тут - без комментариев... это уже отдельная ветка для UE5...
erkins007
Member

Повідомлення

maxn: 30.07.2026 17:14порнаграфических картинок в 8к разрешении
Где только такие картинки найти то. Я сомневаюсь что разрабы таких игр заморачиваються с разрешением. Там дай бог 1080р будет
MessiaH
Member

Повідомлення

Kassatka: 30.07.2026 17:09RX 6800 у 4K предостатньо. Ще в жодній грі не виникало потреби вмикати апскейл чи ? генератор кадрів, FSR вмикав виключно як більш просунуте зглажування, ніж TAA, у варіанті Native FSR AA.
Ну к чему гнать этот бред? Мне в 22м ещё перестало для 4к хватать 6900хт, а игр с Фср было тогда не много, пришлось переходить на 4090. И тогда у АМД не было в дровах ещё генератора кадров на уровне драйвера, может у тебя генератор кадров включен на постой, но даже с ним думаю в 4к будет сильный инпут лаг
Ostin
Member

Повідомлення

Така ймовірність є. А для українців дуже навіть висока. Але є нюанс)
S0N1C: 30.07.2026 18:00бо можуть бути різні причини чому ніхто не згадає
В 21 році пам'ятаю нарікав на життя. Ковід здоров'я потріпав кілька разів поспіль, сил взагалі не було. Робота йшла в дупцю, гроші за нею. Жінка каже "аби не гірше". Я такий "та куди вже". І тут прийшов 22 :lol:
Тому, як казав Гендальф - "купуйте, дурні!" :D
NST1983
Member

Повідомлення

Mozdev: 30.07.2026 19:39 ну я встиг придбати 5060 за 15к, а так вона вже 20, це якийсь сюр. :eek:

Хоч за 15 хоч за 20 гівно)) Нафіга ви це взагалі купуєте?) :insane:
Відповісти