Noctua та Prusa випустили PETG-філамент у фірмових кольорах австрійців

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
username_1
Member

Повідомлення

GreenMile: 30.07.2026 10:51Можливо, дійсно гарний філамент, але Нокта обрала не їх, штош.
Вы подумайте глубже.
Ноктуа выбрала производителя из ЕС, чтобы еще и не попадать под очередные санкции против Китая.
GreenMile
Member

Повідомлення

username_1: 30.07.2026 11:03
GreenMile: 30.07.2026 10:51Можливо, дійсно гарний філамент, але Нокта обрала не їх, штош.
Вы подумайте глубже.
Ноктуа выбрала производителя из ЕС, чтобы еще и не попадать под очередные санкции против Китая.
І правильно зробила з точки зору бізнесу і репутації. Я б зробив би так само: обрав би довіреного представника, який реалізує свою продукцію в ЄС і США (там де знаходиться основна ЦА Нокти) і вже відповідає всім необхідним вимогам, ніж починав би це з нонейм китайцями, лише через те, що там буде дешевше, при цьому з ризиками потім нарватися на хейт і втрату довіри та репутації, коли китайці вирішать нажухати або банально десь налажають, а Нокті потім це розгрібати. Нащо воно їм треба? Тим паче, що Пруса відмінно продається по своїй ціні, тому не розумію, в чому у вас претензія.
S0N1C
Member

Повідомлення

обкатають на прусі і тихо перейдуть на китайців, зі збереженням ціни авжеж :laugh:

Відправлено через 8 хвилин 13 секунд:
і взагалі цікаво, шо саме вважається виробництвом філамента, бо чомусь мені здається, шо всі вони в найкращему випадку беруть китайський пластик, додають барвник і протягують в струну :gigi:

Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
так шо теоретично, в прусі, санлу і плексі може бути той самий пластик :lol:

Зображення
username_1
Member

Повідомлення

GreenMile: 30.07.2026 11:18І правильно зробила з точки зору бізнесу і репутації. Я б зробив би так само: обрав би довіреного представника, який реалізує свою продукцію в ЄС і США (там де знаходиться основна ЦА Нокти) і вже відповідає всім необхідним вимогам, ніж починав би це з нонейм китайцями
Я как-будто общаюсь с не думающим школьником или человеком с промытыми маркетологами мозгами.

Prusa и Sunlu основаны примерно в 1 год. При этом Sunlu сразу же начали производить пластик для себя (и других производителей как ОЕМ), а Prusa - лишь через шесть лет.
О ключевых этапах развития бренда Sunlu:

2013 год: Основание компании и старт работы на рынке материалов для трехмерной печати.

Стандарты качества: Бренд одним из первых в индустрии внедрил жесткий допуск по диаметру нити ±0.02 мм.

2019 год: Компания первой в мире внедрила технологию аккуратной (параллельной) намотки филамента на катушку, решив проблему запутывания нити, а также выпустила первую на рынке сушилку для пластика.
GreenMile: 30.07.2026 11:18Пруса відмінно продається по своїй ціні, тому не розумію, в чому у вас претензія.
Покажите документы, подтвержающие отличные продажи Прусы в мире и прибыль от этого вида деятельности. Пахнет пустословством.

Отправлено спустя 1 минуту 27 секунд:
S0N1C: 30.07.2026 11:46так шо теоретично, в прусі, санлу і плексі може бути той самий пластик
Сырье может быть одинаковая, но многое решают добавки и их соотношение. Даже разный цветной пигмент, добавленный в 100% чистый пластик, сильно влияет на свойства итоговой смеси.
S0N1C
Member

Повідомлення

username_1
так, але чомусь думаю шо вони навіть кольори не бадяжать самі :rolleyes: отримають шось типу пластикових гранул, кидають в піч для розігріву, протягують і мотають на катушки - маде ін ЕС :super:
GreenMile
Member

Повідомлення

username_1: 30.07.2026 11:49
GreenMile: 30.07.2026 11:18І правильно зробила з точки зору бізнесу і репутації. Я б зробив би так само: обрав би довіреного представника, який реалізує свою продукцію в ЄС і США (там де знаходиться основна ЦА Нокти) і вже відповідає всім необхідним вимогам, ніж починав би це з нонейм китайцями
Я как-будто общаюсь с не думающим школьником или человеком с промытыми маркетологами мозгами.
А я наче потрапив в тему вибору смартфонів де мені любитель китайців намагається довести, що Улєфон нічим не гірший за Самсунг, при цьому в три рази дешевший.
Не подобається щось - то не спілкуйтесь зі мною "промитим маркетологами", та й усе :rotate:
username_1: 30.07.2026 11:49 Покажите документы, подтвержающие отличные продажи Прусы в мире и прибыль от этого вида деятельности. Пахнет пустословством.
Уже біжу показувати, волоси назад (с) Ще оце мені не вистачало влізати розведений вами на пустому місці пластико-срач :laugh:
Вам за китайців сумно, що Нокута не з ними колаборацію зробила, чи що? Вспокойтесь же, воїн, мені абсолютно начхати і на Прусу, і на Сунлу, і на вас разом з ними. Я вам вже сказав - друкйте китайцями, пляшками, чим хочете, вас ніхто не змушує купувати котушки по 30 баксів і друкувати кольорами Ноктуа замість дуба і кави, чого ви так збудились?
S0N1C
Member

Повідомлення

GreenMile
я наприклад не топлю за китайців, а просто хочу шоб коли мова йде про виробництво то це було саме виробництво, бо якщо завтра китай обмежить продаж пластику - то не буде ніякого виробництва ні в ЕС ні у нас :shuffle:
username_1
Member

Повідомлення

S0N1C: 30.07.2026 11:54так, але чомусь думаю шо вони навіть кольори не бадяжать самі
Все равно приходится подбирать методом проб. Иначе бы пластик для 3д печати был у всех одинаковый по качеству, свойствам, температурам. Даже украинский пластик очень отличается от производителя к производителю и по цвету. У одних белый цвет чуть холодный, у других отдает болотной желтизной.

Серье тоже отличаются по чистоте и цене, поэтому иногда приходится более дешевое сырье дотягивать добавками до вменяемого уровня конечного продукта.
GreenMile: 30.07.2026 12:17Уже біжу показувати, волоси назад
Понятно. Пустослов.
Барбарис
Member

Повідомлення

S0N1C, звідки дрова? Наприклад, швальбе свої шини робулять у В'єтнамі, а гуму для них досі в Німеччині, щоб хімсклад не розголошувати.
Найкращі поліаміди наразі замовляємо з Німеччини. Якийсь поліпропілен можна знайти, але дуже мало. Це якщо мова про лиття, для друку не стикався з об'ємом.
S0N1C
Member

Повідомлення

Барбарис
те що знаходив в ютубі гуглі - показують протяжку і пакування, тому і таке враження склалося
Барбарис
Member

Повідомлення

S0N1C, а відколи ютуб=статистика?
Те, що показують окремі підприємства, не означає відсутність інших.
S0N1C
Member

Повідомлення

Барбарис
можливо якщо б було шо показати то і показали б :gigi:
Барбарис
Member

Повідомлення

S0N1C, :facepalm:
Технологія виготовлення, хімсклад, тощо - таємниця
Відповісти