Оголошено дату виходу доповнення Cost of Hope для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Zill0
Member

Повідомлення

AlexWest: 28.07.2026 11:12 Та не підходить там транспорт під геймплейну концепцію. Возиш тонами зброю та товар.
Просто геймплей - лайно застарілий. Якби торговці працювали по-людськи - продавали б товар, а не купували ваш нiкому не потрiбний мотлох - ніякої проблеми не було б.

Цілком згоден з цим автором, у гонитві за картинкою грошей ні на що більше не залишається, на жаль :(
спойлер
AlexWest
Member

Повідомлення

Zill0: 28.07.2026 12:27
AlexWest: 28.07.2026 11:12 Та не підходить там транспорт під геймплейну концепцію. Возиш тонами зброю та товар.
Просто геймплей - лайно застарілий. Якби торговці працювали по-людськи - продавали б товар, а не купували ваш нiкому не потрiбний мотлох - ніякої проблеми не було б.

Цілком згоден з цим автором, у гонитві за картинкою грошей ні на що більше не залишається, на жаль :(
спойлер
Геймплей там нормальний в своїй основі, але є купа дрібних огріхів, які разом сильно руїнять його. З машиною це була би вже зовсім інша гра. Під неї треба з нуля всю гру переробляти. Якщо Сталкер 3 буде в іншій точці світу, я думаю, машину там майже напевне додадуть. Аби не джетпак.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

AlexWest: 28.07.2026 11:12В Поклику Прип'яті вже все придумали: бродячі провідники і фасттревел до будь-якої (зачищеної) локації, чи більше хабів, бодай маленьких. А ще витривалість зробити нормальною, а не як в старого астматика. І гра стала би приємнішою в два рази.
Именно, из за этого я и дропнул эту подделку... Даже на 2026 год в ЭТО без классического пердолинга с модами играть крайне крайне не комфортно... Сочувствую консольщикам, там вообще беда я представляю :rotate:
Vladys77
Member

Повідомлення

Striker: 28.07.2026 09:20
Vladys77: 28.07.2026 04:43Не факт що я за місяць KCD2 доб"ю
Я вже рівно 3 місяці проходжу неспішно, пройшов повністю всі квести на карті і першу частину одного DLC. Далі йду по сюжету. Як раз ще місяць думаю активніше грати, а там і Stalker з новим DLC. :rolleyes:
Та я вже не знаю який місяць проходжу KCD2 :D. Причому багато квестів пропускаю, бо вони або нудні, або як люблять чехи зроблені за принципом збігай 10 разів туді-сюди в різні локації через всю карту і отримаєш нічого :gigi:

А здогадатись який квест з безлічі дійсно толковий і за нього щось отримаєш корисне - нереально. Як з Примарнии конем. Квест абсолютно лівий, починається з нічого, має як завжди кілька етапів. А в кінці самий крутий кінь. Це поки мабуть единий квест на всі KCD1-2 коли за виконання тобі дають дійсно щось корисне :laugh:

І ще є кілька квестів на дві серії, коли отримаєш якийсь приємниц статус, типу свого селища чи своєї кузні. Але в одному видадку розвитик селища обмежений і не дають зробити з нього круте містечко, а в іншому я ще не знайшов квестів на прокачку кузні.

Ще незрозумілий прикол, що мене в Кутній Горі ні з того, ні з сього періодично оголошують в розшук і не дають нормально квести там проходити. При тому що я там практично нічого не крав. А що крав, то давно і мене ніхто не бачив та крадених речей в мене при слбі немає.
Maxim0529
Member

Повідомлення

S0N1C: 27.07.2026 23:30
Рак: 27.07.2026 20:28

Меня это тоже убивает, вот вышел новый трейлер, нажимаю посмотртеть и что я вижу ? хало хало итс скиф ? ду ю вон андерстенд ю мафака ?
Захожу в ютуб и пишу сталкер трейлер 2 название этого длс на укр языке и что я вижу ? ничего, потужно же

я не знаю английский и он мне на не нужон, убрали язык, ну так сделайте хоч на мове, или для своих и не надо ? главное джонсонюкам продать у них зарплаты больше и больше шанс что купят а не спиратят, я верно понимаю ?
в трейлері є українська аудіо доріжка
Зображення
Та не звертай уваги, просто людині хочеться ще до чогось дої..тися.
AlexWest
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 28.07.2026 12:46
AlexWest: 28.07.2026 11:12В Поклику Прип'яті вже все придумали: бродячі провідники і фасттревел до будь-якої (зачищеної) локації, чи більше хабів, бодай маленьких. А ще витривалість зробити нормальною, а не як в старого астматика. І гра стала би приємнішою в два рази.
Именно, из за этого я и дропнул эту подделку... Даже на 2026 год в ЭТО без классического пердолинга с модами играть крайне крайне не комфортно... Сочувствую консольщикам, там вообще беда я представляю :rotate:
Якщо йти по сюжету, то ок. Головне не пилососити карту, бо гра дуже слабко під це заточена (окрім Малої Зони – там все пристойно проробили). Ну, і ще двох з половиною областей, не буду спойлерити яких. Але світ потроху наповнюють місіями і контентом. DLC теж має бути проробленим.
NST1983
Member

Повідомлення

byaka: 27.07.2026 17:57
proos: 27.07.2026 17:46 шо скажут специалисты? уже можно играть?
А-life мертвий, без а-life це не сталкер,а звичайний одноразовий шутер.
Я ще в на початку 2000 коли навчався в уннівері купа журналів перечитав про те, що буде революційний відкритий світ з AI який не має в світі аналогів... І у що воно все перетворилось у 26 році? :)
спойлер
gameland-2003-12-4_page-00031.jpg
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

AlexWest: 28.07.2026 18:55Якщо йти по сюжету, то ок.
Так а смысл?))) Делали бы тогда на кшталт как Метро
Рак
Member

Повідомлення

S0N1C: 27.07.2026 23:30
Рак: 27.07.2026 20:28

Меня это тоже убивает, вот вышел новый трейлер, нажимаю посмотртеть и что я вижу ? хало хало итс скиф ? ду ю вон андерстенд ю мафака ?
Захожу в ютуб и пишу сталкер трейлер 2 название этого длс на укр языке и что я вижу ? ничего, потужно же

я не знаю английский и он мне на не нужон, убрали язык, ну так сделайте хоч на мове, или для своих и не надо ? главное джонсонюкам продать у них зарплаты больше и больше шанс что купят а не спиратят, я верно понимаю ?
в трейлері є українська аудіо доріжка
Зображення
вот это я дал штангу) а то лазиш по ютубу ищеш а оно в настройках B-) тогда сразу упсть делают чтобы у меня было в настройках и пусть джонсонюк ищет как переключить B-)
AlexWest
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 28.07.2026 20:07
AlexWest: 28.07.2026 18:55Якщо йти по сюжету, то ок.
Так а смысл?))) Делали бы тогда на кшталт как Метро
Смысл в тому, що там сюжет хороший. Імхо, найкращий в серії, і глибший, ніж в Метро (глибше за Метро – іронія), хоч і не такий драматичний. Імхо, сюжет з кількома кінцівками – найсильніший бік гри.
byaka
Member

Повідомлення

NST1983: 28.07.2026 19:45
Я ще в на початку 2000 коли навчався в уннівері купа журналів перечитав про те, що буде революційний відкритий світ з AI який не має в світі аналогів... І у що воно все перетворилось у 26 році? :)
спойлер
Знаєте чому Вiдьмак з нішевої рпг перетворився в культову рпг?Польска держава iнвестувала сотнi мiлiонiв долларiв в своїх розробникiв.
А у нас Сталкер зявився тiльки через дуже талановитих людей та всупереч реальності тодішньої держави.
З того часу розробка дуже подорожчала як i збiльшилися ризики,а багато толкових спецiалiстiв просто покинуло Україну,тому нема нiчого дивного що сталкер вже не сталкер, а тiльки обкладинка.
tablestikus
Member

Повідомлення

byaka: 28.07.2026 22:52

спойлер
Знаєте чому Вiдьмак з нішевої рпг перетворився в культову рпг?Польска держава iнвестувала сотнi мiлiонiв долларiв в своїх розробникiв.
А у нас Сталкер зявився тiльки через дуже талановитих людей та всупереч реальності тодішньої держави.
З того часу розробка дуже подорожчала як i збiльшилися ризики,а багато толкових спецiалiстiв просто покинуло Україну,тому нема нiчого дивного що сталкер вже не сталкер, а тiльки обкладинка.
А де можна почитати про сотні мільйонів доларів від держави?

А то гугляться зовсім інші цифри.
Компанія CD Projekt отримала близько 30 мільйонів злотих (приблизно $7 мільйонів доларів) від уряду Польщі у грудні 2016 року через державну програму GameINN. Також пізніше, на початку 2025 року, студія залучила ще 14,7 мільйона злотих за європейською програмою підтримки інновацій (FENG) на проєкт «Cinematic Experience»
byaka
Member

Повідомлення

tablestikus: 28.07.2026 23:12
byaka: 28.07.2026 22:52
Программа - GameINN
Конкурс GameINN фінансується з оперативної програми «Інтелігентний розвиток». Від 2016 року, коли відбувся перший конкурс, на 150 проєктів призначено понад 474 мільйони злотих (майже 106 мільйонів євро).
спойлер
https://www.polskieradio.pl/398/7856/ar ... 0%B8%D1%85
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Prescott: 27.07.2026 16:50 Действия игры происходят в Украине, надпись на заборе: Closed area :lol:
так а в зону же ж з усього світу тіпа приходять
хоча в іграх цього не показували
AlexWest
Member

Повідомлення

kabostebeztak, показували в другому Сталкері. Подумайте добре як саме :laugh:
Барбарис
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 29.07.2026 02:46
Prescott: 27.07.2026 16:50 Действия игры происходят в Украине, надпись на заборе: Closed area :lol:
так а в зону же ж з усього світу тіпа приходять
хоча в іграх цього не показували
Та тому лиш би українське засрати. Логічно ж, якщо є МСОП, то позначення будуть англійською.
tablestikus
Member

Повідомлення

byaka: 28.07.2026 23:26
tablestikus: 28.07.2026 23:12
Программа - GameINN
Конкурс GameINN фінансується з оперативної програми «Інтелігентний розвиток». Від 2016 року, коли відбувся перший конкурс, на 150 проєктів призначено понад 474 мільйони злотих (майже 106 мільйонів євро).
спойлер
https://www.polskieradio.pl/398/7856/ar ... 0%B8%D1%85
То виходить не сотні, а 106. І не CD projectam, а взагалі всім.
Ararat
Member

Повідомлення

спойлер
От, а якби сам пограв, а не журнали читав то розумів би яку фігню в журналах понавигадували.
Барбарис
Member

Повідомлення

tablestikus, а він і не писав, що сд. Писав розробникам.
Але перші 3 відьмаки були зроблені до грантів. Це такі ж приватні заслуги, як і сталкер з козаками. Просто Польща вже була в ЄС, мала дотації, пільги та кращу економічну ситуацію завдяки цьому.
Відповісти