Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
S0N1C
Member
-
Z440_User
Member
Невже ти не чуєш провал в зоні біля 300гц, з-за котрого звук стає наче "в нос"? Відносно референса, звісно. Не виключаю що це мікрофон, бо обидві АС однаково себе ведуть в цій зоні відносно референса.Radio Bay: ↑ 18.07.2026 20:00От і QFlash слухає на усякій параші, ти теж. У Дженелек гаймори, може в тебе?Z440_User: ↑ 18.07.2026 14:55обидві ас грають наче в них гаймори
Так схоже, але на ВЧ різниця між ними є. Невже ти не чуєш?Й ті, й ті, на мій вух, грають схоже,
Окрас звуку iLoud мені ближче, він ближче до природнього окрасу АЧХ оточуючого нас середовища. Хоча на голосі я різниці між ними не чую якщо просто слухати, а не вислухувати.
Коротше є фрагменти на відео де вони грають однаково.
Я в першу чергу оцінюю АЧХ, щоб воно було природнє, далі вже все інше слухаю.
Мені байдуже скільки деталей грає АС, якщо тарілки вона грає так, як вони не грають в справжніх барабанах, навіть з поправкою на різне залізо.
Або слухаєш Joe Pass, а він у тебе по звуку грає на якомусь Jackson чи Ibanez замість свого легендарного Гібсона 175го.
Думаю ти зрозумів що я маю на увазі.
Мені байдуже на шильдики та цінники.і це Айлаудам респект. Особливо при їх ціні.
Я слухаю і мені подобається, або не подобається. іLoud мені сподобалися більше за Genelec.
Але по зовнішньому вигляду мені не подобаються обидві.
-
feson
Member
Та які тут помідори - це просто жах. Nor-Tec streaming microphone - це мікрофон виключно для каток у Дота.....який вініл у тракті...це що знущання....Z440_User: ↑ 18.07.2026 00:53 Підкинули малому мікрофон для "стрімерів-подкастерів" всяких.
- Мікрофон Nor-Tec streaming microphone Model: 104744/3213101 решітка знята, встановлено приблизно на місці голови слухача (може трошки нижче).
- АС Fisher STE-1150
- підсилювач: preamp Optonica SO-9100 + poweramp Optonica SX-9100. Темброблок: НЧ "0", ВЧ "+2"
- Джерела сигналу: Вініл та ПК з Creative X-Fi Titanium (режим типу bit-perfect. Player (hardware out+hardware volume fader) -> low level sound system ALSA (passthrough to driver) -> driver snd_ctxfi -> DSP CA20K2 (all effects not available in Linux) -> DAC -> Front Out.
Якби Ви його розбирали - бачили шо там стоїть.....це для дітей....для малого....не для запису звуку будь якої апаратури...
Отправлено спустя 9 минут 31 секунду:
Тут скоріше за все - мова йшла про те що параметри якості звуку сучасних звукових карт набагато кращі ніж параметриRadio Bay: ↑ 18.07.2026 09:47Капець, написав, у цитатник. Взагалі не розумє про що пише, що таке звук та звідки беретсяQFlash: ↑ 18.07.2026 09:34сучасні аудіокарти набагато краще працюють будь-якого Amplifier![]()
![]()
![]()
(ну може не будь якого бо є Purifi 1ET400A та клони) Amplifier-ра та тим паче любих колонок...хоч HI FI хоч HI-end.
В цитатник можна - це так.
Отправлено спустя 4 минуты 6 секунд:
Ну і ALC1220 - значно кращій по якості звуку ніж Ромашка.....це також можна у цитатнік.......
Отправлено спустя 3 минуты 23 секунды:
Тобто поки QFlash бавиться з Ромашкою то і ALC - для нього це максимальний рівень.....більше не потрібно...та безглуздо....
Коли він розбагатіє та купить сучасну звукову карту - тоді вже можна і Ромашку міняти.....
Отправлено спустя 9 минут 49 секунд:
Purifi - це капець по параметрах звуку. Краще ніж звукова карта.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... fier.7984/
-
tablestikus
Member
feson
Давайте попросимо ШІ для QFlash щоб графіків намалювало гарних - хай дідусь-алкоголік трохи порадіє)
Давайте попросимо ШІ для QFlash щоб графіків намалювало гарних - хай дідусь-алкоголік трохи порадіє)
-
QFlash
Member
Так, я про те. А співати звукові карти не вміють - вини чудові для налаштувань - АЧХ пряма лінія. Якщо пробувати налаштовувати звукову карту на спів - якось криво воно. Можливо програмна частина крива + у них мала гучність.feson: ↑ 19.07.2026 03:19Тут скоріше за все - мова йшла про те що параметри якості звуку сучасних звукових карт набагато кращі ніж параметри
(ну може не будь якого бо є Purifi 1ET400A та клони) Amplifier-ра та тим паче любих колонок...хоч HI FI хоч HI-end.
Не сперечаюсь Rачок - це можливо найгірше з інтегрованих. Але я ніколи не використовував Rачка без amplifier - який виконує всю роботу.
Ні, не збираюсь нічого купляти - все влаштовує (може акустику). Навіщо мені та хирня - постійно щось скуповувати і переслуховувати то не таке і там не так грає, там є краще щось і т.д. і т.п.feson: ↑ 19.07.2026 03:19Коли він розбагатіє та купить сучасну звукову карту - тоді вже можна і Ромашку міняти.....
Якщо нормально працює нехай і надалі працює хоч і не ідеально.
Враховуючи що взяв апарат на пломбах (та і хотів для касет деки) разом з акустикою за 500 грн. якраз перед війною. Все поміняне на нове (конденсатори, транзистори) + нормальні силові модулі. Трансформатор слабий і максимум витягує 10V^2/4Ohm = 25W синусоїдальної потужності на вихід АС. А більше і не треба.
Відправлено через 3 хвилини 25 секунд:
Ти чого там, яких таблетків наковтався тут наркоманів не потрібно.tablestikus: ↑ 19.07.2026 08:33Давайте попросимо ШІ для QFlash щоб графіків намалювало гарних - хай дідусь-алкоголік трохи порадіє)
-
Radio Bay
Member
В тебе э референс?Z440_User: ↑ 18.07.2026 23:13Невже ти не чуєш провал в зоні біля 300гц, з-за котрого звук стає наче "в нос"? Відносно референса, звісно. Не виключаю що це мікрофон, бо обидві АС однаково себе ведуть в цій зоні відносно референса
Ти реально знущаешся?Слухав на Realme 6 Pro, навушники Huawei FreeBuds 4i.
Я там взагалі гублюся у цьому витіку підсвідом'я. Зазвичай не коментую, просто проматую, але випаково буваєfeson: ↑ 19.07.2026 03:19Тут скоріше за все - мова йшла про те що параметри якості звуку сучасних звукових карт набагато кращі ніж параметри
-
Z440_User
Member
Ну, як то кажуть, чим багаті....feson: ↑ 19.07.2026 03:19 Nor-Tec streaming microphone - це мікрофон виключно для каток у Дота...
Але так, воно ніяке. Ото стріми балакати і все. Погрався з ним, нічого путнього окрім балачок з нього не витягти.
Так, і в тебе, і в усіх хто відкрив те відео. Там же склейка оригінального файлу (референс) і запису колонок.Radio Bay: ↑ 19.07.2026 09:30 В тебе э референс?
Навіть без референса - мені iloud ближче до вуха на тому відео.
А що таке? Що було під рукою, на тому і слухав.Radio Bay: ↑ 19.07.2026 09:30 Ти реально знущаешся?
В вечері послухав на вбудованому звуці монітора Dell S2425H, та спробував погратися з отим стримерським мікрофоном.
Окрас звуку між ас зберігся iloud все одно більше до вподоби.
Стерео панорама і всяке таке я розписувати не буду. Не аналізував почуте.
-
Radio Bay
Member
З мобіли заслухай )
-
Radio Bay
Member
У маків взагалі із звуком непогано. Ставлять їх ноути на стрімінг. Взагалі, лінухоподібні ліпше грають.Filabatya: ↑ 19.07.2026 11:30Айфони класно грають
Розвага для спільноти. Знайдіть USB-завантажку Linux + player. Чиста система + плеєр. Окрема розвага — Volumio на віртуалці.
Після побудови окремого USB-виходу залишив ці розваги, але було цікаво. Раджу для саморозвитку
Відправлено через 4 хвилини 40 секунд:
Хто не юзав Волуміо, той взагалі небагато розуміє. ОС під музон
-
Z440_User
Member
Подивився я того Volumio.Radio Bay: ↑ 19.07.2026 12:00 Хто не юзав Волуміо, той взагалі небагато розуміє. ОС під музон
Зліплено на Debian Linux, в якості плеєра старий добрий mpd. Аудіофільність за рахунок обходу системних прошарків pipewire / pulseaudio, грає напряму в низькорівневу ALSA, яка напряму шле в драйвер, який шле в залізо. Ну і вебморди та всяке таке інше для "headless userfrendly".
У мене за такою філософією в Gentoo звук зроблено ще з 2008р, і не лише для музики, а взагалі для всього.
Система, софт, ігри, Audio & Video плеєри звертаються до hardware-пристрою системи, регулятори гучності також звертаються до hardware-пристрою системи (а то нашо буде гуляти апаратний мікшер в DSP карти X-FI а до неї SD Live! & Audigy 2ZS) -> ALSA бачить вимогу hardware і шле все в драйвер -> драйвер шле все в кремній -> кремній DSP вже розбирається з отриманим та пересилає все на кремній DAC -> кремній DAC виконує свою роботу і вивалює аналог далі в ланцюжок.
-
Radio Bay
Member
Вот и твоя суть вылезла. Вас надо с QFlash в отдельную фантазийную ветку.Z440_User: ↑ 19.07.2026 13:29Подивився я того Volumio
Нормальные люди звук слухают, ты смотришь и этим всё сказано. Напоминает мне кастрированного кота.
Всё кошек шпилят, он смотрит. Вначале біло интересно, потом включится бредогенератор.
На детском телефоне и наушниках-таблетках он выслушал кривую АЧХ у Genelec
Влияние кабеля по параметрам на звук - отдельная песня. Типа сопротивление - бас, влом искатьСлухав на Realme 6 Pro, навушники Huawei FreeBuds 4Z440_User: ↑ 18.07.2026 23:13Невже ти не чуєш провал в зоні біля 300гц, з-за котрого звук стає наче "в нос"? Відносно референса, звісно. Не виключаю що це мікрофон, бо обидві АС однаково себе ведуть в цій зоні відносно референса.
Кстати не первый раз встречаю таких паялкиных-самоделкиных, которык вдруг возомнили, что они чт-то понимают в звуке.
Выдумали себе какую-то фантазийную теорию, включили бредогенератор и поехали.
При этом опыта ноль. У одного винтажный совок с эффектом накинутого одеяла, у другого встройка и колонки с помойки.
Взять у меня кабелей и записать ссыться, не раз предлагал, раза три, кажись
Кроме того, написал, что надо было запись подделать, накрутить ревра. От позорник, нормальному человеку такое даже в голову не придёт
Кстати сделай, поржём вместе.
Разум не всегда приходит с возрастом… иногда возраст приходит один (как-то так у Жванецкого)… а вообще, это какой-то позор
Короче, в лагере болтунов-позорников прибыло
P.S. Никакого снобизма по уроню тракта не испытываю, кто на Дженелах, кто на Эдиках, все равны тут, только когда ты сидишь на махровом перепаянном совке с эффектом одеяла не рассказывай другим про звук, еще и на основании мифических циферок. Собиритесь вместе с QFlash втихаря, пойдите в салон, послухайте, как нормальна техника звучит. На выбор: Dali, Dynaudio, Acoustic Energy, что-нибудб да будет. Это популярные бренды. Расскажете
-
QFlash
Member
До речі пан Z440_User чудово розуміється на питаннях щодо amplifier.Radio Bay: ↑ 20.07.2026 05:15Вот и твоя суть вылезла. Вас надо с QFlash в отдельную фантазийную ветку.
Я певен що він може лекцію провести для "особо опасних".
-
Radio Bay
Member
Можеш створити гілку для цього. Більшості тут це не цікаво, для цього є професійні форуми, але звідти таких і погнати можуть аміачними ганчірками, тому такі шорхаються по непроф. форумах та зображують спеців, але все рівно легко сипляться, коли починають вумнічати, типаQFlash: ↑ 20.07.2026 06:57Я певен що він може лекцію провести для "особо опасних"
Твоє "на вухо" для акустичного кабелю (той що АС до підсилювача підключає), має два важливих параметра:Код: Виділити все
Radio Bay: ↑ 10.07.2026 01:31 Я сумнівно ставлюся до того, що за параметрами можна визначити фінальний звук з певним кабелем.
Опір та Індуктивність.
Нижчий опір = вищий демпінг-фактор (контроль басу).
Нижча індуктивність = швидша атака на високих частотах (транзиєнти).
Оті Ом на погодний метр та Генрі.
Нижчий опір = вищий демпінг-фактор (контроль басу)
Нижча індуктивність = швидша атака на високих частотах (транзиєнти).
Ви один одного кошиуєте
І ще, на мобілі та затичках вислухав кривість моніторів Genelec
-
QFlash
Member
Radio Bay
Ти в курсі, що аудіофіли постійно щось шукають, вони не можуть зупинитись то не так, не так грає, не ті параметри...
Це діагноз.
Ти в курсі, що аудіофіли постійно щось шукають, вони не можуть зупинитись то не так, не так грає, не ті параметри...
Це діагноз.
-
Radio Bay
Member
Діагноз — це балаболити про те, про що ти гадки не маєш, бо ніколи не був у цій спільноті, та навіть не знаєш, як грає нормальне аудіо. Не дарма ти того йолопа у ЮТ дивишся, — то для таких. Твій рівень, продовжуй ганьбиться, хоча я б на твоєму місці мовчавQFlash: ↑ 20.07.2026 09:52Ти в курсі, що аудіофіли постійно щось шукають, вони не можуть зупинитись то не так, не так грає, не ті параметри...
Це діагноз.
Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Сюди ходи
https://www.google.com/search?q=%D0%BB% ... e&ie=UTF-8
-
QFlash
Member
Так, дивлюсь і не тільки його.Radio Bay: ↑ 20.07.2026 10:09Не дарма ти того йолопа у ЮТ дивишся
Я знаю як зробити і що зробити. Інженери Mac дали підказку. А Ти будеш топтатися на одному місці.
Почитай Боба Корделла чи Дага (Дугласа) Селфа.
Ти можеш змоделювати різні варіанти УНЧ і зрозумієш як це працює.
Графік-контроль все вирішує.
Щоб зробити HI-END в сьогоднішньому часі - достатньо мінімальних витрат. Хоча мені не подобається дана характеристика стереосистеми - краще HI-FI/
Відправлено через 24 хвилини 57 секунд:
https://www.google.com/search?q=%D0%BB% ... e&ie=UTF-8
Це цікаво. Дякую.
-
Radio Bay
Member
Інженери Мас тестують та розробляють свою техніку на таких трактах, що ти й гадки не маєш, як воно грає у control room, я теж.QFlash: ↑ 20.07.2026 10:14Інженери Mac дали підказку
- Мабуть щось таке там, мабуть 2,3,4 тракти, як у дорослих студіях
-
https://www.audionote.co.uk/dac0-1x
https://atc.audio/hi-fi/loudspeakers/en ... es/scm40a/
нічим не лікується, не витрачай гроші).
Ходи по аудіосалонах, слухай справжній звук. Я б на твоєму місці продав би Маса, та купив би щось, що непогано грає, відверто порадимо.
Толку у цьому підсилювачі у твоєму тракті нуль. Запиши: тракт грає на рівні найгіршого компонента — це аксіома.
Теорія без практики нічого не варта. У твій цитатникQFlash: ↑ 20.07.2026 10:14Почитай Боба Корделла чи Дага (Дугласа) Селфа
-
QFlash
Member
Radio Bay
Що мені записати на тєлєфон щоб якось оцінити стереосистему?
Що мені записати на тєлєфон щоб якось оцінити стереосистему?
-
Radio Bay
Member
От тобі
https://portativ.ua/ua/product_40351.html
Відправлено через 40 секунд:
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Тільки без аудіоредакторів, як є.
https://portativ.ua/ua/product_40351.html
Відправлено через 40 секунд:
+, цікавоQFlash: ↑ 20.07.2026 10:56Що мені записати на тєлєфон щоб якось оцінити стереосистему?
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Тільки без аудіоредакторів, як є.