Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
S0N1C
Member

Повідомлення

Ostin: 18.07.2026 21:02 (і ноут його не грає :D )
цікавий феномен :insane: :laugh:
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 18.07.2026 20:00
Z440_User: 18.07.2026 14:55обидві ас грають наче в них гаймори
От і QFlash слухає на усякій параші, ти теж. У Дженелек гаймори, може в тебе? :)
Невже ти не чуєш провал в зоні біля 300гц, з-за котрого звук стає наче "в нос"? Відносно референса, звісно. Не виключаю що це мікрофон, бо обидві АС однаково себе ведуть в цій зоні відносно референса.
Й ті, й ті, на мій вух, грають схоже,
Так схоже, але на ВЧ різниця між ними є. Невже ти не чуєш?
Окрас звуку iLoud мені ближче, він ближче до природнього окрасу АЧХ оточуючого нас середовища. Хоча на голосі я різниці між ними не чую якщо просто слухати, а не вислухувати.
Коротше є фрагменти на відео де вони грають однаково.
Я в першу чергу оцінюю АЧХ, щоб воно було природнє, далі вже все інше слухаю.

Мені байдуже скільки деталей грає АС, якщо тарілки вона грає так, як вони не грають в справжніх барабанах, навіть з поправкою на різне залізо.
Або слухаєш Joe Pass, а він у тебе по звуку грає на якомусь Jackson чи Ibanez замість свого легендарного Гібсона 175го.
Думаю ти зрозумів що я маю на увазі.

і це Айлаудам респект. Особливо при їх ціні.
Мені байдуже на шильдики та цінники.
Я слухаю і мені подобається, або не подобається. іLoud мені сподобалися більше за Genelec.
Але по зовнішньому вигляду мені не подобаються обидві. :D
feson
Member

Повідомлення

Z440_User: 18.07.2026 00:53 Підкинули малому мікрофон для "стрімерів-подкастерів" всяких.
- Мікрофон Nor-Tec streaming microphone Model: 104744/3213101 решітка знята, встановлено приблизно на місці голови слухача (може трошки нижче).
- АС Fisher STE-1150
- підсилювач: preamp Optonica SO-9100 + poweramp Optonica SX-9100. Темброблок: НЧ "0", ВЧ "+2"
- Джерела сигналу: Вініл та ПК з Creative X-Fi Titanium (режим типу bit-perfect. Player (hardware out+hardware volume fader) -> low level sound system ALSA (passthrough to driver) -> driver snd_ctxfi -> DSP CA20K2 (all effects not available in Linux) -> DAC -> Front Out.
Та які тут помідори - це просто жах. Nor-Tec streaming microphone - це мікрофон виключно для каток у Дота.....який вініл у тракті...це що знущання.... :laugh:
Якби Ви його розбирали - бачили шо там стоїть.....це для дітей....для малого....не для запису звуку будь якої апаратури... :rotate:

Отправлено спустя 9 минут 31 секунду:
Radio Bay: 18.07.2026 09:47
QFlash: 18.07.2026 09:34сучасні аудіокарти набагато краще працюють будь-якого Amplifier
Капець, написав, у цитатник. Взагалі не розумє про що пише, що таке звук та звідки берется :lol: :lol: :lol:
Тут скоріше за все - мова йшла про те що параметри якості звуку сучасних звукових карт набагато кращі ніж параметри
(ну може не будь якого бо є Purifi 1ET400A та клони) Amplifier-ра та тим паче любих колонок...хоч HI FI хоч HI-end.

В цитатник можна - це так. :super:

Отправлено спустя 4 минуты 6 секунд:
Ну і ALC1220 - значно кращій по якості звуку ніж Ромашка.....це також можна у цитатнік....... :laugh:

Отправлено спустя 3 минуты 23 секунды:
Тобто поки QFlash бавиться з Ромашкою то і ALC - для нього це максимальний рівень.....більше не потрібно...та безглуздо....
Коли він розбагатіє та купить сучасну звукову карту - тоді вже можна і Ромашку міняти..... :lol:

Отправлено спустя 9 минут 49 секунд:
Purifi - це капець по параметрах звуку. Краще ніж звукова карта.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... fier.7984/
tablestikus
Member

Повідомлення

feson
Давайте попросимо ШІ для QFlash щоб графіків намалювало гарних - хай дідусь-алкоголік трохи порадіє)
QFlash
Member

Повідомлення

feson: 19.07.2026 03:19Тут скоріше за все - мова йшла про те що параметри якості звуку сучасних звукових карт набагато кращі ніж параметри
(ну може не будь якого бо є Purifi 1ET400A та клони) Amplifier-ра та тим паче любих колонок...хоч HI FI хоч HI-end.
Так, я про те. А співати звукові карти не вміють - вини чудові для налаштувань - АЧХ пряма лінія. Якщо пробувати налаштовувати звукову карту на спів - якось криво воно. Можливо програмна частина крива + у них мала гучність.
Не сперечаюсь Rачок - це можливо найгірше з інтегрованих. Але я ніколи не використовував Rачка без amplifier - який виконує всю роботу.
feson: 19.07.2026 03:19Коли він розбагатіє та купить сучасну звукову карту - тоді вже можна і Ромашку міняти.....
Ні, не збираюсь нічого купляти - все влаштовує (може акустику). Навіщо мені та хирня - постійно щось скуповувати і переслуховувати то не таке і там не так грає, там є краще щось і т.д. і т.п.
Якщо нормально працює нехай і надалі працює хоч і не ідеально.
Враховуючи що взяв апарат на пломбах (та і хотів для касет деки) разом з акустикою за 500 грн. якраз перед війною. Все поміняне на нове (конденсатори, транзистори) + нормальні силові модулі. Трансформатор слабий і максимум витягує 10V^2/4Ohm = 25W синусоїдальної потужності на вихід АС. А більше і не треба.
Відправлено через 3 хвилини 25 секунд:
tablestikus: 19.07.2026 08:33Давайте попросимо ШІ для QFlash щоб графіків намалювало гарних - хай дідусь-алкоголік трохи порадіє)
Ти чого там, яких таблетків наковтався тут наркоманів не потрібно.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 18.07.2026 23:13Невже ти не чуєш провал в зоні біля 300гц, з-за котрого звук стає наче "в нос"? Відносно референса, звісно. Не виключаю що це мікрофон, бо обидві АС однаково себе ведуть в цій зоні відносно референса
В тебе э референс? :) :) :)
Слухав на Realme 6 Pro, навушники Huawei FreeBuds 4i.
Ти реально знущаешся? :D
feson: 19.07.2026 03:19Тут скоріше за все - мова йшла про те що параметри якості звуку сучасних звукових карт набагато кращі ніж параметри
Я там взагалі гублюся у цьому витіку підсвідом'я. Зазвичай не коментую, просто проматую, але випаково буває :)
Z440_User
Member

Повідомлення

feson: 19.07.2026 03:19 Nor-Tec streaming microphone - це мікрофон виключно для каток у Дота...
Ну, як то кажуть, чим багаті....
Але так, воно ніяке. Ото стріми балакати і все. Погрався з ним, нічого путнього окрім балачок з нього не витягти.
Radio Bay: 19.07.2026 09:30 В тебе э референс?
Так, і в тебе, і в усіх хто відкрив те відео. Там же склейка оригінального файлу (референс) і запису колонок.
Навіть без референса - мені iloud ближче до вуха на тому відео.
Radio Bay: 19.07.2026 09:30 Ти реально знущаешся?
А що таке? Що було під рукою, на тому і слухав.
В вечері послухав на вбудованому звуці монітора Dell S2425H, та спробував погратися з отим стримерським мікрофоном.
Окрас звуку між ас зберігся iloud все одно більше до вподоби.
Стерео панорама і всяке таке я розписувати не буду. Не аналізував почуте.
Radio Bay
Member

Повідомлення

З мобіли заслухай )
Filabatya
Member

Повідомлення

Айфони класно грають, мав на увазі динаміки телефона :up:
Востаннє редагувалось 19.07.2026 11:56 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 19.07.2026 11:30Айфони класно грають
У маків взагалі із звуком непогано. Ставлять їх ноути на стрімінг. Взагалі, лінухоподібні ліпше грають.
Розвага для спільноти. Знайдіть USB-завантажку Linux + player. Чиста система + плеєр. Окрема розвага — Volumio на віртуалці.
Після побудови окремого USB-виходу залишив ці розваги, але було цікаво. Раджу для саморозвитку

Відправлено через 4 хвилини 40 секунд:
Хто не юзав Волуміо, той взагалі небагато розуміє. ОС під музон
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 19.07.2026 12:00 Хто не юзав Волуміо, той взагалі небагато розуміє. ОС під музон
Подивився я того Volumio.
Зліплено на Debian Linux, в якості плеєра старий добрий mpd. Аудіофільність за рахунок обходу системних прошарків pipewire / pulseaudio, грає напряму в низькорівневу ALSA, яка напряму шле в драйвер, який шле в залізо. Ну і вебморди та всяке таке інше для "headless userfrendly".

У мене за такою філософією в Gentoo звук зроблено ще з 2008р, і не лише для музики, а взагалі для всього.
Система, софт, ігри, Audio & Video плеєри звертаються до hardware-пристрою системи, регулятори гучності також звертаються до hardware-пристрою системи (а то нашо буде гуляти апаратний мікшер в DSP карти X-FI а до неї SD Live! & Audigy 2ZS) -> ALSA бачить вимогу hardware і шле все в драйвер -> драйвер шле все в кремній -> кремній DSP вже розбирається з отриманим та пересилає все на кремній DAC -> кремній DAC виконує свою роботу і вивалює аналог далі в ланцюжок.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 19.07.2026 13:29Подивився я того Volumio
Вот и твоя суть вылезла. Вас надо с QFlash в отдельную фантазийную ветку.
Нормальные люди звук слухают, ты смотришь и этим всё сказано. Напоминает мне кастрированного кота.
Всё кошек шпилят, он смотрит. Вначале біло интересно, потом включится бредогенератор.

На детском телефоне и наушниках-таблетках он выслушал кривую АЧХ у Genelec :laugh:

Слухав на Realme 6 Pro, навушники Huawei FreeBuds 4
Z440_User: 18.07.2026 23:13Невже ти не чуєш провал в зоні біля 300гц, з-за котрого звук стає наче "в нос"? Відносно референса, звісно. Не виключаю що це мікрофон, бо обидві АС однаково себе ведуть в цій зоні відносно референса.
Влияние кабеля по параметрам на звук - отдельная песня. Типа сопротивление - бас, влом искать :laugh:

Кстати не первый раз встречаю таких паялкиных-самоделкиных, которык вдруг возомнили, что они чт-то понимают в звуке.
Выдумали себе какую-то фантазийную теорию, включили бредогенератор и поехали.
При этом опыта ноль. У одного винтажный совок с эффектом накинутого одеяла, у другого встройка и колонки с помойки.
Взять у меня кабелей и записать ссыться, не раз предлагал, раза три, кажись :)
Кроме того, написал, что надо было запись подделать, накрутить ревра. От позорник, нормальному человеку такое даже в голову не придёт :D
Кстати сделай, поржём вместе.

Разум не всегда приходит с возрастом… иногда возраст приходит один (как-то так у Жванецкого)… а вообще, это какой-то позор :D

Короче, в лагере болтунов-позорников прибыло

P.S. Никакого снобизма по уроню тракта не испытываю, кто на Дженелах, кто на Эдиках, все равны тут, только когда ты сидишь на махровом перепаянном совке с эффектом одеяла не рассказывай другим про звук, еще и на основании мифических циферок. Собиритесь вместе с QFlash втихаря, пойдите в салон, послухайте, как нормальна техника звучит. На выбор: Dali, Dynaudio, Acoustic Energy, что-нибудб да будет. Это популярные бренды. Расскажете :)
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 20.07.2026 05:15Вот и твоя суть вылезла. Вас надо с QFlash в отдельную фантазийную ветку.
До речі пан Z440_User чудово розуміється на питаннях щодо amplifier.
Я певен що він може лекцію провести для "особо опасних". :)
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 20.07.2026 06:57Я певен що він може лекцію провести для "особо опасних"
Можеш створити гілку для цього. Більшості тут це не цікаво, для цього є професійні форуми, але звідти таких і погнати можуть аміачними ганчірками, тому такі шорхаються по непроф. форумах та зображують спеців, але все рівно легко сипляться, коли починають вумнічати, типа

Код: Виділити все

Radio Bay: ↑ 10.07.2026 01:31
Я сумнівно ставлюся до того, що за параметрами можна визначити фінальний звук з певним кабелем.
Твоє "на вухо" для акустичного кабелю (той що АС до підсилювача підключає), має два важливих параметра:
Опір та Індуктивність.

Нижчий опір = вищий демпінг-фактор (контроль басу).
Нижча індуктивність = швидша атака на високих частотах (транзиєнти).

Оті Ом на погодний метр та Генрі.

Нижчий опір = вищий демпінг-фактор (контроль басу)
Нижча індуктивність = швидша атака на високих частотах (транзиєнти).
:laugh: :laugh: :laugh:

Ви один одного кошиуєте

І ще, на мобілі та затичках вислухав кривість моніторів Genelec :lol:
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay
Ти в курсі, що аудіофіли постійно щось шукають, вони не можуть зупинитись то не так, не так грає, не ті параметри...
Це діагноз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 20.07.2026 09:52Ти в курсі, що аудіофіли постійно щось шукають, вони не можуть зупинитись то не так, не так грає, не ті параметри...
Це діагноз.
Діагноз — це балаболити про те, про що ти гадки не маєш, бо ніколи не був у цій спільноті, та навіть не знаєш, як грає нормальне аудіо. Не дарма ти того йолопа у ЮТ дивишся, — то для таких. Твій рівень, продовжуй ганьбиться, хоча я б на твоєму місці мовчав :)

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Сюди ходи
https://www.google.com/search?q=%D0%BB% ... e&ie=UTF-8
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 20.07.2026 10:09Не дарма ти того йолопа у ЮТ дивишся
Так, дивлюсь і не тільки його.
Я знаю як зробити і що зробити. Інженери Mac дали підказку. А Ти будеш топтатися на одному місці.
Почитай Боба Корделла чи Дага (Дугласа) Селфа.
Ти можеш змоделювати різні варіанти УНЧ і зрозумієш як це працює.
Графік-контроль все вирішує.
Щоб зробити HI-END в сьогоднішньому часі - достатньо мінімальних витрат. Хоча мені не подобається дана характеристика стереосистеми - краще HI-FI/

Відправлено через 24 хвилини 57 секунд:
https://www.google.com/search?q=%D0%BB% ... e&ie=UTF-8
Це цікаво. Дякую.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 20.07.2026 10:14Інженери Mac дали підказку
Інженери Мас тестують та розробляють свою техніку на таких трактах, що ти й гадки не маєш, як воно грає у control room, я теж.
Мабуть щось таке там, мабуть 2,3,4 тракти, як у дорослих студіях

https://www.audionote.co.uk/dac0-1x
https://atc.audio/hi-fi/loudspeakers/en ... es/scm40a/
То чим ти займаєшся — знущання зі звуку: встрійка → хайенд інтегральник → лайно колонки "Романтика", суцільній трешак (комутація ПВС, хоча воно в
нічим не лікується, не витрачай гроші).
Ходи по аудіосалонах, слухай справжній звук. Я б на твоєму місці продав би Маса, та купив би щось, що непогано грає, відверто порадимо.
Толку у цьому підсилювачі у твоєму тракті нуль. Запиши: тракт грає на рівні найгіршого компонента — це аксіома.
QFlash: 20.07.2026 10:14Почитай Боба Корделла чи Дага (Дугласа) Селфа
Теорія без практики нічого не варта. У твій цитатник
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay
Що мені записати на тєлєфон щоб якось оцінити стереосистему?
Radio Bay
Member

Повідомлення

От тобі
https://portativ.ua/ua/product_40351.html

Відправлено через 40 секунд:
QFlash: 20.07.2026 10:56Що мені записати на тєлєфон щоб якось оцінити стереосистему?
+, цікаво

Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Тільки без аудіоредакторів, як є.
Відповісти