У HWMonitor 1.65 додано моніторинг температури Hotspot для GeForce RTX 50

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Skiff93
Member

Повідомлення

І тут Erkins007 мочить... Точно інфаркт зловив після того як на своїй 5090 хотспот глянув :gigi:
yungmanpro
Member

Повідомлення

Artem_K: 15.07.2026 22:20
yungmanpro: 15.07.2026 22:02Нарешті затестив. Бо з консольними прожками від невідомо кого гратися було не до вподоби. Ну, при 30 в кімнаті в фурмарці мати середню 75 і хотспот 100 для OC версії 5060Ti 16ГБ від Гігабайт мабуть норм...
Я би сказав, що не дуже.
MSI 5060Ti 16ГБ OC.
GPU - 65°C, HotSpot 83°C, в кімнаті 26-27°C
Ну я із моменту покупки бачив, що вона гарячіша ніж мала би бути. Але 3 роки гарантії, не ковиряти ж її) Ось продам на гарантії, куплю собі 5070 супер, і то вже не моя проблема буде =) Бо скидає частоти зараза.
спойлер
Зображення
AssayMAS
Member

Повідомлення

yungmanpro: 15.07.2026 23:45Але 3 роки гарантії, не ковиряти ж її
100+градусов хот спот за 4 минуты прожарки бубликом это повод в сервис обратится... может тама термопаста вылезла из под чипа, или теплотрубки "не очень", или одна теплотрубка накрылась, или корпус ПК гроб не продуваемый, или ПК в плотную к стене стоит и нет пространства для отвода тепла...
я так с одной картой тоже терпел ибо "на гарантии 3 года" именитый вендор - буквально через пол года после окончания гарантии померла - ремонт был по цене не целесообразен и с тех пор gtx460se v2 валяется умеющая только в 2д...
yungmanpro
Member

Повідомлення

AssayMAS: 16.07.2026 03:55
yungmanpro: 15.07.2026 23:45Але 3 роки гарантії, не ковиряти ж її
100+градусов хот спот за 4 минуты прожарки бубликом это повод в сервис обратится... может тама термопаста вылезла из под чипа, или теплотрубки "не очень", или одна теплотрубка накрылась, или корпус ПК гроб не продуваемый, или ПК в плотную к стене стоит и нет пространства для отвода тепла...
я так с одной картой тоже терпел ибо "на гарантии 3 года" именитый вендор - буквально через пол года после окончания гарантии померла - ремонт был по цене не целесообразен и с тех пор gtx460se v2 валяется умеющая только в 2д...
Ну насправді 4 хвилини я накрутив лиш для тому, щоб поміркувати як скріншот зробити, а по факту такі температури вже через хвилину, і такі ж через пів години, і відразу після покупки 7 місяців тому. З корпусом все ок... Не хочу в гарантію, бо можуть забрати покупку за 24К на відшколування, за яку зараз 34К треба буде віддати =Р Тепер думаю сам пломбу скальпельнути і полізти обслужити після Ваших слів, і сподіваюся, що там терпопрокладки, а не гель... Бо інакше прийдеться замовляти. Хоча варік все ж дочекатися виходу супер версій, і тоді якщо запропонують відшкодування можна спокійно брати свої 24 і докидувати на 5070. Тому хай запікається ще півроку.
big_bang
Member

Повідомлення

це якесь прокляття просто 5000х серій
у amd так само 5 серія була гаряча
mult
Member

Повідомлення

У мене по хот споту 82 градуси в бублику після 12 хв тесту.
Споживання карти було постійно 300 ват.
Більше не тестив, бо ще в першу хвилину тесту ці температури зафіксувались і весь тест йшли рівною лінією.
В іграх ситуація ще краща.
Так що не скрізь все погано в 5000 лінійці
Відеокарта ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 OC Edition
byaka
Member

Повідомлення

mult: 16.07.2026 08:30 У мене по хот споту 82 градуси в бублику після 12 хв тесту.
Споживання карти було постійно 300 ват.
Більше не тестив, бо ще в першу хвилину тесту ці температури зафіксувались і весь тест йшли рівною лінією.
В іграх ситуація ще краща.
Так що не скрізь все погано в 5000 лінійці
Відеокарта ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 OC Edition
А знаєте чому так?Тому що там термоiнтерфейс по типу PTM7950 i нема перекосу контакта охолодження з гпу.
Якщо б такая якicть буда у всiх экземплярiв, то Хуанг нiчого б невидаляв
yungmanpro
Member

Повідомлення

big_bang: 16.07.2026 08:12 це якесь прокляття просто 5000х серій
у amd так само 5 серія була гаряча
Я би конкретно виробника Gigabyte в даному випадку винуватив би... Декілька відосів бачив, що в них там термоінтерфейс у вигляді гелю розтікається по всій платі. А вмоєму випадку, ну чорт його знає, що там може бути - може дійсно якась трубка тріснута, а зніму охлад, там того термоінтерфейсу понавідлипає з чипів, - замінити неможна, бо що як по гарантії потім віддавати. Максимум, що можу - це замінити термуху на самому чипі ГП, що у випадку відсутності тріщина на теплотрубках вирішило би проблему. Але боюся, що термоінтерфейс пам’яті погіршиться. Тож ідеальний варіант - чекати на запуск 5070 Супер, віддавати по гарантії цей брак, і або погоджуватися на повернення коштів, або отримати на руки обслужену офіційно і все одно продати доки на гарантії. Зате покупцю тести не буде соромно надати.
Filabatya
Member

Повідомлення

yungmanpro
5070ті і 5080 з 20 неділі 25 року вони зробили його густішим, вже не тече. За 5070 не знаю чи міняли, при горизонтальному встановленні він не тече) вони по ціні майже однакові(60ti16 і 70)
Востаннє редагувалось 16.07.2026 09:13 користувачем Filabatya, всього редагувалось 4 разів.
yungmanpro
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.07.2026 09:00 yungmanpro
5070ті і 5080 з 20 неділі 25 року вони зробили його густішим, вже не тече. За 5070 не знаю чи міняли, при горизонтальному встановленні він не тече)
Та в 5060 Ti наврядчи би ставили той "продвинутий" гель взагалі. Там дійсно від 5070 і вище мабуть... Я тут скоріше до того, що через це малувато довіри. Хоча мені по моїй карті написало гарантія до 1-1-2029, значить модель нова, та і висновки мали б бути зроблені, але ж ні. Ну нехай то одиничний випадок буде з 5060Ti моєю, але ж дуже сумніваюся.
mult
Member

Повідомлення

byaka
Але ці карти не без косяка теж.
В них зі сторони бек плейта є термопрокладки.
Але вони не дістають до нього десь на 1мм.
Таких дописів повно на редіт, я в себе дививсь і на форумі в нас теж писали що в них те саме.
Але температури вроді нормальні, тому це мабуть не проблема.
В бублику в мене вентилятори розкрутились до 1800 оборотів.
В іграх таких оборотів я щось не памятаю, карту ледве чутно.
Та і при 1800 вона дуже тиха.
yungmanpro
Member

Повідомлення

Почистив пилевики, продув трохи дуйкою зсередини корпус не знімаючи відюху, то стало краще... Але як розуміти, що в бублику частота встановлюється на 2400 після старту майже відразу...
спойлер
Зображення
gregory_amd
Member

Повідомлення

AssayMAS: 15.07.2026 11:46
gregory_amd: 15.07.2026 11:16низких напряжениях
так вольты задирать черевато - и давай будем честными у кучи карт это невозможно - вне пределов одобренных изготовителем биоса. И такие карты что умеют в задирать опускать вольты идут с припиской "ОС" и за плюс сколько то к цене.
А так карту сунул asic quality глянул, выбрал лучше=что при тех же вольтах умеет в более высокую частоту. там можно +10%ГГц в зажатом теплопакете вендора найти. И у карт где Вольты "настраиваемые" с их повышением asic quality уменьшается. И опять есть куча карт где asic quality тупо вшит в биос на заводе, а не измеряется по требованию ПО.
Вольтажи уже давно не управляются биосом так как раньше)
Теперь это все парафия прошивок инфинеоновских и тд пвмок. И с ними можно говорить, не обязательно прошивать. Эти контролёры по i2c или spio могут общаться и как сообщать свое состояние / ошибки фаз и тд так и получать запросы на работу сверх заводских спецификаций.
Artem_K
Member

Повідомлення

yungmanpro: 16.07.2026 09:53Почистив пилевики, продув трохи дуйкою зсередини корпус не знімаючи відюху, то стало краще... Але як розуміти, що в бублику частота встановлюється на 2400 після старту майже відразу...
Як проміжний варіант зроби через MSI Afterburner андервольт.
В мене 0.9В, частота 2865МГц . В такому режимі споживання падає ватт на 45-50, та температура хотспоту знизилася на 8°C.
yungmanpro
Member

Повідомлення

Artem_K: 16.07.2026 10:30 Як проміжний варіант зроби через MSI Afterburner андервольт.
В мене 0.9В, частота 2865МГц . В такому режимі споживання падає ватт на 45-50, та температура хотспоту знизилася на 8°C.
Дякую, пограюся, раз такі пироги. Буду чесним, півроку взагалі не бачив, що вона тротлить. Просто грав як є і плакав, що не взяв 5070 на 3к грн дорожче =)
AssayMAS
Member

Повідомлення

gregory_amd: 16.07.2026 10:12запросы на работу сверх заводских спецификаций.
ты то можешь выставить в утилите всё что угодно - но будет ли оно работать? Вот есть куча поломанных карт - что не тянут заводские настройки, но стоит у "ОС" карт занизить теплопакет, вольты и частоты так начинают карты подавать признаки жизни на какое-то время.
Что бы управлять контроллером питания что на видеокарте (вне заводских параметров) надо ж на него паука напаивать через программатор и где то найти спец ПО... и то есть шансы доканать видеокарту. Но некоторые вендоры как бы выделяют контактные точки на плате для напайки возле микросхемы питания.
Відповісти