Дослідження LG показало, що перехід з 60 на 480 Гц підвищує точність у шутерах на 38%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

KimRomik: 15.07.2026 19:55тому завжди треба мати вищий фпс, навіть якщо пінг 100+ і тик 20 Гц
на третьем курсе любого института что учит программистов преподают архитектуру клиент сервер при tcp-ip
и серверный тик в 20Гц означает что сервер 50мс ждёт ответ всех клиентов потом считает и отвечает всем клиентам ... то есть в норме твой ПК с ПО должен 20 раз в секунду отправить+получить данные и пинг больше 25мс (туда+сюда) противятся этой математике - будут пропускаться тики сервера... а сколько твоя видеокарта с монитором осилят отрисовать ФПС - то дело десятое. Но опять консольщикам и 30ФПС норм... до недавно и 24ФПС минимум в куче игр типо диблыII... Вот в диабле2 хоть 100+ФПС сделай себе но быстрее чем 24тика = ФПС сервер не будет те слать пакеты...
Другое дело что у сервера ПО может тик быть плавающим - типо мало людей тик 100Гц, много людей клиентов 10Гц... так что для нагиба надо знать как оно сделано под капотом.
KimRomik: 15.07.2026 19:55в мене немає часу і бажання читати вашу простиню
это ж не форум, а личная переписка - я только для тебя пишу :laugh:
KimRomik
Member

AssayMAS
Не треба говорити що фпс бессмислений, коли пінг стає високим, бо це просто люта нісенітниця. Ти ще скажи щоб при пінгу 100+ мс грати тільки з 10 фпс :facepalm:
Я в свій час провів дуже багато експериментів з фпс і пінгом, тому знаю що говорю. Як я вже вище писав, високий фпс придає грі плавність і можливість нормально прицілюватись, бо зменшує період між рухом твоєї мишки і попаданням. Більший період = більше треба часу на коррекцію твого прицілу. Там буквально лічені мікросекунди, але воно досить відчутнє.
А щодо пінгу, то є ще така штука - інтерполяція. Це коли клієнтська сторона будує рух об'єктів на прогнозах, поки дані з сервера ще йдуть. І якщо прогноз і актуальні дані різняться, то відбувається коррекція.
Іншими словами, високий фпс та низький пінг будуть гарним доповненням одне одного, але не навпаки.
Ответить