Дослідження LG показало, що перехід з 60 на 480 Гц підвищує точність у шутерах на 38%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Дослідження LG показало, що перехід з 60 на 480 Гц підвищує точність у шутерах на 38%

Господи! Та навіть перехід на 100Гц відчуваєтся як ковток свіжого повітря! Не кажучи вже про 165, або 144, або 240!
Tetronga
Member

Повідомлення

Дослідження від компанії, яка продає монітори? Віримо! Компанії ж ніколи не брешуть, правда? :rotate:
yariksom
Member

Повідомлення

Зараз Асус проведе, що 520 збільшують на 50.

" Учасники проходили однакові ігрові сценарії при частоті оновлення від 60 до 480 Гц, не знаючи, який режим використовується в конкретний момент."
Це ж яка кіберкотлета не побачить, що частота нижча чи вища? :lol:

порівнювали з 60 герц :gigi:
Хто зараз шутери на такі частоті грає?
Востаннє редагувалось 12.07.2026 12:05 користувачем yariksom, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

А слабо порівняти точність в шутерах на 720р і 4к при однакових фпс?)
AssayMAS
Member

Повідомлення

:D
утром когда я проснулся отдохнувшим я всем в шутерах раздаю, а вечером когда все онлайн (Х10 по сравнению с утром) и я уставший я от всех получаю... так что утром я в 10 раз "чётче" чем вечером! И да мой монитор 60Гц утром и вечером... он то 75Гц (Соотношение сторон 5:4) но в "не стандартном разрешении" игры (4:3) 60Гц... .
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

yariksom: 12.07.2026 12:01Хто зараз шутери на такі частоті грає?
Консольщики - которых ух как много :)
KimRomik
Member

Повідомлення

Тут напевно не вистачає об"єктивності тестування. Мені перш за все цікаво який фпс в іграх був? Бо якщо там було 240 фпс, то це буде потолком і 480 гц по факту буде сприйматись як 240. Ну і ще багато нерозкритих питань.
AssayMAS
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.07.2026 12:04А слабо порівняти точність в шутерах на 720р і 4к при однакових фпс?)
нету эталонного человека из палаты мер и весов для сравнения, а статистические если смотреть на результаты игор будет всё "не однозначно"... ибо 4+К пикселей по диагонали мониторы сами себя не продадут втридорога.
KimRomik
Member

Повідомлення

alex_sul: 12.07.2026 11:54Господи! Та навіть перехід на 100Гц відчуваєтся як ковток свіжого повітря! Не кажучи вже про 165, або 144, або 240!
з власного досвіду знаю, що перехід з 60 на 180 фпс (не плутати з гц) відчувається як глоток свіжого повітря, тому якщо ти збільшуєш фпс, то і повинен теж збільшувати гц, бо більше вихлопу буде
Scoffer
Member

Повідомлення

AssayMAS: 12.07.2026 12:13ибо 4+К пикселей по диагонали мониторы сами себя не продадут втридорога
В 4к монітор ціль банально краще видно. І от тут постає цілком логічне питання: що більше вплине на кількість фрагів, видимість чи плавність руху?
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

KimRomik
Це очеводно що треба фпсом забезпечувати герци. Нащо про таке писати?
Востаннє редагувалось 12.07.2026 12:19 користувачем alex_sul, всього редагувалось 1 раз.
dreamcome
Junior

Повідомлення

не знаючи, який режим використовується в конкретний момент.
как можно не знать 60 герц или 480?
AssayMAS
Member

Повідомлення

dreamcome: 12.07.2026 12:18как можно не знать 60 герц или 480
а без стробоскопического эффекта от мерцания (сетевые 50Гц) освещения и на статической картинке оно не видно...
Я вот 60Гц в игре из 75Гц максимальных заметил на 20 день и то в меню мне буковками после обновления написало (= купи монитор)...
Kypatop01
Member

Повідомлення

Tetronga
По вашему такое исследование должна проводить какая компания ? :spy:
Mozdev
Member

Повідомлення

KimRomik: 12.07.2026 12:14
alex_sul: 12.07.2026 11:54Господи! Та навіть перехід на 100Гц відчуваєтся як ковток свіжого повітря! Не кажучи вже про 165, або 144, або 240!
з власного досвіду знаю, що перехід з 60 на 180 фпс (не плутати з гц) відчувається як глоток свіжого повітря, тому якщо ти збільшуєш фпс, то і повинен теж збільшувати гц, бо більше вихлопу буде
Саме тому коли я купляв свою 1080 Ti, я ще придбав монітор на 144 Гц, і це був дуже помітний крок у плавності геймінгу, особливо чітко та легше за все це помітити у динамічних шутерах ну наприклад DooM Ethernal.

Перехід з 60 Гц( та фпс навколо 60 кадрів на сек.) до 144 Гц та 144 фпс, відчувається суттєво, але все що вище за це, не дасть того ж вау ефекту.
S0N1C
Member

Повідомлення

Kypatop01: 12.07.2026 12:42 Tetronga
По вашему такое исследование должна проводить какая компания ? :spy:
якісь доктори може :shuffle:
бо наприклад вікі каже шо

"Simple reaction time is the motion required for an observer to respond to the presence of a stimulus. For example, a subject might be asked to press a button as soon as a light or sound appears. Mean RT for college-age individuals is about 160 milliseconds to detect an auditory stimulus, and approximately 190 milliseconds to detect visual stimulus."

от мені зараз цікаво як це відповідає 16 ms при 60 герцах я вже не кажу про 2 мс при 480 :eek:
bes
Member

Повідомлення

А с 120 до 480 на сколько ?
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Все це дослідження виглядає як фарс
dead_rat
Member

Повідомлення

alex_sul: 12.07.2026 12:16 KimRomik
Це очеводно що треба фпсом забезпечувати герци. Нащо про таке писати?
От не факт, можна ж генератор включити на х10. Чи гадаєш, що у менеджера LG рука дрогне таке включити?
S0N1C
Member

Повідомлення

по доброму, фпс мав був бути залоченим на максимумі для всіх тестів, шоб інпут лаг був однаковий, але я чомусь думаю шо такого не було :rolleyes:
Відповісти