Офіційно: з січня 2028 року Sony припинить випуск дисків для всіх нових ігор на PlayStation

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
MVE
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 01.07.2026 22:36Я наверное один из немногих кто BDRemux качает
Купую 4K HDR в Apple TV
Sanьka
Member

Повідомлення

Як показує практика ( особиста) то купивши ПС5 блурей, я за весь час придбав аж 1!!! диск ( МК 11 ультимейт, і то через те, що цифровий варік заборонили в уа регіоні через типу пропаганду совка чи що там.... І це в Морталкомбаті де просто файтинг :laugh: Короче якась фігня була на той час з доступністю МК11)
Решту ігор купував на розпродажах з 50-70% знижкою дешевше ніж ті диски.
Тому навіть як власних дискової консолі , абсолютно не парюсь. Тим більш ще цілих 2 роки є на нові тайтли + старі завжди будуть в дисках для бажаючих.
kairo
Member

Повідомлення

Sanьka: 01.07.2026 23:56Як показує практика ( особиста) то купивши ПС5 блурей, я за весь час придбав аж 1!!! диск
В мене була в свій час ПС4 Про, так я за два роки так і не купив жодного диску.
Shepard1985
Member

Повідомлення

Я нещодавно про це писав тут, а консолобидло з мене сміялося)
Це було десь з місяць тому)
Всі так хвалили Соні, що Соні ось ексклюзиви свої не буде випускати на ПК, що гайки закручувати не буде, підписка дорожчати не буде, диски можна купувати, і т.д..
Люди можуть по 3к заробляти на місяць, але мізки за ці гроші не купиш.
І що ж каже колишній директор Соні про те, що Соні не збирається випускати ігри на ПК? Він каже, що теперішнє керівництво - лохи) Навіть він розуміє, що більша аудиторія - більше грошей, більше можливостей. І він навів приклад, що ПК ринок ігор зріс за рік на 12%, а консольний ринок майже без змін.
Ну я казав, що консоль - це рабство.
Ну деякі люди обирають собі пасивну форму існування і в основному таким байдуже якою мовою спілкуватися, куди їх будуть довбити і скільки разів на день, головне, щоб довбили і чим довше, тим краще.
Hotspur
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 01.07.2026 15:59 Если так вспомнить, у ПК уже давно нет дисков, а когда были диски, то шли они с кодом активации(в стиме), и после активации кода, диск с игрой превращался в тыкву. Ну а так да, у истинных ПК Бояр сейчас праздник :gigi:, можно консоле холопов троллить :D
у бояр стім гог епік де взагалі все дарять :lol: а у консольщиків х...
kairo
Member

Повідомлення

Shepard1985: 02.07.2026 00:10Люди можуть по 3к заробляти на місяць, але мізки за ці гроші не купиш.
Досі пече? :lol: :lol: :lol:
S0N1C
Member

Повідомлення

ПК боярє вже носом крутять від безкоштовних ігор і ігор зі знижкою меньше 75% :-P :laugh:
MVE
Member

Повідомлення

Ніхто так не підтримує розробників, як пк бояри на розпродажі в Steam :lol:
Аціо
Member

Повідомлення

Та хлопці чого ото чубитесь?
Це ж цілком логічно що нова консоль буде без дисків, ви що інсайди не читали?
Нове покоління графіки, консоль, та рушій для більшості ігор з великою долею вірогідності - більшість проектів вимагатиме 500гб-1тб пам'яті для однієї гри, це що по 10 дисків робити короби? Ну а флеш пам'ять недешева тому також відпадає. Так що невдовзі настають часи коли ПК чи консоль без 30тб+ носія і ігровими не назвати. Тільки це таємниця, кажіть що то мені наснилось якщо будуть питати.
daesz
Member

Повідомлення

Соснольщики, а що із личком? :gigi:
Sanьka
Member

Повідомлення

Shepard1985: 02.07.2026 00:10Ну я казав, що консоль - це рабство.
Ну деякі люди обирають собі пасивну форму існування і в основному таким байдуже якою мовою спілкуватися, куди їх будуть довбити і скільки разів на день, головне, щоб довбили і чим довше, тим краще.
Як одне корелюється з іншим я не знаю, походу тебе попаяло моцно :facepalm:
Не кажучи про те, що у багатьох консольщиків є ПК (а то і не один ПК)
Nehrk
Member

Повідомлення

Sanьka yamete kudasai :gigi:
vil2
Junior

Повідомлення

Купив б/в диск за 500грн, вставив і встановив гру, купив цифрову ліцензію по знижці за 300грн і потім знову продав диск.
walkman3000
Member

Повідомлення

Shepard1985: 02.07.2026 00:10І що ж каже колишній директор Соні про те, що Соні не збирається випускати ігри на ПК? Він каже, що теперішнє керівництво - лохи)
що каже будь-який колишній чєл з посаданейм у світі про теперішнє керівництво? що вони лохи. Welcome to Pandora real world, kiddos
1234waltz
Member

Повідомлення

Аціо: 02.07.2026 01:54 більшість проектів вимагатиме 500гб-1тб пам'яті для однієї гри
Не буде такого, за виключенням якихось зовсім криворуких разрабів та окремих ігор. Алгоритми стиснення контенту паралельно з цим розвивались, і карент-ген ПК гпу від Хуанга та Лізи вміють на апаратному рівні з цим працювати. Почитайте хоч актуальні новини за технології роботи з текстурами для 5000 та 9000 серії карт.

Навіть свіжий приклад з Helldivers 2, коли кривий код та купу нестисненого та дубльованого контента з 154 ГБ скоротили до 23 ГБ. Payday 2 після оновлення зменшили з 86 ГБ до 32 ГБ.
Не потрібні іграм ті 500 ГБ навіть близько, якщо розробник не повний дегенерат. Не кажучи вже про те, що для Шиндоус 11 можна скористатись CompactGUI, та робити компресію штатними можливостями ОС без втрати продуктивності та працездатності гри майже у два рази.
Тож це питання виключно кривих рук розробників, технічної необхідності, навіть для ААА гри, у 500 ГБ вільного місця на данному етапі не має.
Геральт
Member

Повідомлення

MVE: 02.07.2026 00:33 Ніхто так не підтримує розробників, як пк бояри на розпродажі в Steam :lol:
Доступ до гаманця ПК-шляхти ще треба заслужити ;)
В пк ж є вибір: повна вартість підтримка, обмежена вартість підтримка чи відмова від ліценції (підтримки розробників). В консолі такого вибору нема. Тому й навішувати консольщикам можна будь-які умови. А за відсутності дисків - це ще один крочок до цифрого консольного гетто.

PS5 в свій час брав з дисководом, і одразу три б/в диски. Диски продані за ту ж ціну, що і куплені після проходження забавок.

Навіть, якщо хтось цим не користується, то зменшенння вибору (брати з чи без дисководу) завжди погано
MVE
Member

Повідомлення

Геральт: 02.07.2026 09:29Доступ до гаманця ПК-шляхти ще треба заслужити
Ох вже ці невловимі Джо :lol:
Геральт: 02.07.2026 09:29чи відмова від ліценції
Але не відмова від гри, вірно?
Геральт
Member

Повідомлення

MVE
Звісно )
Відмова від гри доступна на обох платформах. Відмова від проплати лише на одній, і це не консоль ;)
MVE
Member

Повідомлення

Геральт
А потім чому на пк не виходить те се, ко ко ко :facepalm:
1234waltz
Member

Повідомлення

Ох вже ці невловимі Джо :lol:
Моя скромна бібліотека ПК-боярина.
157 ігор на GOG, 119 на Стім, 104 на EGS. Ігри в магазинах не повторюються, всього 380. Навіть в халявному EGS третина ігор куплена. Ще не пройдено чверть з бібліотеки. Тож мої гроші розробники отримували і через Габона, і через Свиню, і через жертв волинської різанини бензопилою.
Якою бібліотекою (натасканою з помийок вживаних дисків) можуть похвалитись соні-бої?

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
П.С. Частина цихз ігор "пк-ексклюзиви", які не виходили на консолі і скоріше за все ніколи портовані не будуть. Бо так, це факт, у пк-платформи найбільше ексклюзивів.
Відповісти