Steam Machine отримує в середньому 2,5% приріст продуктивності в GPU-сценаріях при встановленні другого модуля DDR5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Soulwatcher
ти знаєш шо у проца в двоканалі 128 біт шина? а у плашкі ддр5 - два по 32? мабуть не знаєш

Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
ото мабуть для таких :lamer: і зробили худімм :laugh:
Soulwatcher
Member

S0N1C: 01.07.2026 17:36 Soulwatcher
ти знаєш шо у проца в двоканалі 128 біт шина? а у плашкі ддр5 - два по 32? мабуть не знаєш
Я много чего знаю. Важным из этих знаний будет то, что двухканал ддр1-ддр4 мог дать +40% скорости чтения, а в случае с ддр5 - этот потолок не выше 15%
Возможно при больших объёмах данных в проф. сфере будет +20%, но в игровых задачах это...да как бы те же 20% если игра тяжёлая.
В однопоточных задачах вообще пофиг.
Тут всё просто - вот были старые двухканальные процы, но с 4-мя плашками выдавали больше. Причина - в четыре ведра лить воду быстрее, чем в два, если поток воды в каждое ведро одинаков. Помнится кто-то даже минусы кидал из-за такого высказывания, но стоило в рыло ткнуть тесты, как минусы исчезали. Оверклокеры мать их :lol:

Из памяти вынул тесты киберпанка - там 1хДДР4 давал 60фпс, а 2хДДР4 давал 90, тогда как 1хДДР5 давал 90, а 2хДДР5 почти сто. Ну а дальше простая математика, но я заметил что тут даже проценты часто считают не так, как надо. Но это уже не моё дело.
yariksom
Member

2,5% додати до бочки меду в якій вже є одна ложечка фекалій - сміливий хід! :lol:
Keyser Soze
Member

Столько "бесплатной рекламы" продукта / скама Steam Machine я ещё не видел :lol: :lol: :lol: :up: :up: :up:
P.S. так бы "обсасывали" "коробки" с алика, которые не хуже... :lol:
daesz
Member

kairo: 01.07.2026 15:58
warp37: 01.07.2026 15:55Тим не менш, #1 у чарті Steam.
Та це якась наркоманія, порівнюють СМ із батлроялем та інді за три копійки.
Screenshot 2026-07-01 155700.png
Це не порівняння, а чарт найприбутковіших продаж за тиждень.
ДядяСаша
Member

Може хоч проц дозволять розігнати в майбутньому, а то 30 Ват це взагалі ні про що. Якихось 20-30 Ват додати і буде бімба.
От тоді % low підніметься!
Чекаю на новини від справжніх ентузіастів, а це що: планку пам'яті і школяр доставить! :lol:
Mike88
Member

ДядяСаша: 01.07.2026 21:24Чекаю на новини від справжніх ентузіастів, а це що: планку пам'яті і школяр доставить! :lol:
а ось і ні) це замінити ссд -- не проблема, а ось додати плашку пам'яті -- треба розібрати цей кубик майже повністю :lol:
kairo
Member

daesz: 01.07.2026 21:21Це не порівняння, а чарт найприбутковіших продаж за тиждень.
Як можна порівнювати консоль за +1000$ із фрітуплей грою?
thunder_blade
Member

Soulwatcher: 01.07.2026 17:12
1234waltz: 01.07.2026 15:40 Сенсація! Двоканал краще за одноканал!
Liam: 01.07.2026 16:10 Двоканал - не про продуктивність, а про стабільність кадру. Новина якась, крінжова, відверто кажучі.
Вообще-то в ДДР 5 два независимых канала, и сравнивать две/одну плашки ддр5 старыми мерками уже давно не актуально.
Ложитесь, спите дальше, я вас разбужу перед концом света :laugh:
Це ящик пандори))) не треба про це говорити :gigi: ДДР5 і з однією планкою це DC. :gigi: але це знання заборонені :rotate:
daesz
Member

kairo: 01.07.2026 22:12 Як можна порівнювати
daesz: 01.07.2026 21:21Це не порівняння, а чарт
Чарт - це рейтинг; по вашій логіці, коли постять топ15 проданих проців за місяць на амазоні : як можна порівнювати 9800х3д до 9950х якщо у них різний юзкейс сценарій. Але річ в тім що їх не порівнюють бо це ЧАРТ.
Ответить