Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

The_Rusik
дивись, якщо дуже спростити, то для тих, хто в темі поглибше, клавіатурний експірієнс стоїть на трьох стовпах:

- дизайн (матеріали, виконання, анод, фішечки тощо)
- тайпінг філ (як саме воно друкується, м'яко-жорстко, баунсі-флексі тощо)
- звук

в кожній окремій клавіатурі ці компоненти зібрані по різному: є клавіатури, за які люди платять чималі гроші суто за те як вони звучать, є люди, які кайфують від дизайну (matrixlab, AM і так далі), є дошки які дуже преміально зроблені (матеріали, складність виточування, рівень аноду). для кожної дошки комбінація цих чинників буде різна і кожна людина по різному розставляє приорітети і готова платити за той чи інший аспект.

це вже не кажучи про дошки які купуються як культурний артефакт і тд, це окрема тема

зрозуміло пояснив?
artko
Member

Повідомлення

The_Rusik: 01.07.2026 11:55Еще никто не назвал ни одного аргумента, что клава за 300уе лучше чем клава за 30уе.
єдиний аргумент будь-якої дії людини - "я так бажаю". іншого не існує. Вам вже дали аргументи, просто вони не вкладаються в ваші бажання. І це добре, бо всі ми різні.
The_Rusik
Member

Повідомлення

leif
Зачем тогда в теме тут кричать, что клава за 300уе лучше чем за 30уе. Если это не так.
А это чисто эстетика, фантазия, и слух у всех разный. И по итогу дорогие клавы ни чем не лучше дешевых.
karokum
Member

Повідомлення

The_Rusik
Краще. Як автомобіль краще за віз. Чи як Мерседес (умовно) краще за Таврію
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

The_Rusik: 01.07.2026 12:06 leif
Зачем тогда в теме тут кричать, что клава за 300уе лучше чем за 30уе. Если это не так.
А это чисто эстетика, фантазия, и слух у всех разный. И по итогу дорогие клавы ни чем не лучше дешевых.
не тільки естетика.
останнім часом клави розвивались в бік матеріалів. В клаві за 50-100 баксів всередині може бути до 10 слоїв різних матеріалів. Плейти металічні, карбонові і тд.
Чи треба вам додаткові матеріали? напевно ні, це більше про звук який вам не треба. Ну і сама клава відчувається більш цільною та масивною.

Потім стали популярні магнітні світчі які дають більше налаштувань, PCB з 8000 грц і затримкою менше 1мс.
Чи зробить це з вас кращого гравця в порівнянні зі звичайною клавою де затримка 10 мс? Навряд.

Людина по натурі хоче завжди кращого. В цілому багато достойних клав є вже в діапазоні 50-100 баксів ( на рахунок 30 не впевнений :D )
І 300 витрачати не обовязково, це більше для фанатів/цінителів. Як я писав, ринок клавіатур дуже сильно розвинувся за останні декілька років.
Востаннє редагувалось 01.07.2026 12:24 користувачем aaleksandrenko, всього редагувалось 2 разів.
karokum
Member

Повідомлення

Через глобалізацію та шалену конкуренцію майже всі виробники намагаються запропонувати дешевше таку ж, або навіть кращу якість ніж у конкурентів. І ця гонка продовжується постійно, як і розвиток технологій. Тому сьогодні різниця може дійсно бути не такою різкою як раніше. Різні технології\плюшки\додаткові фічі стають все більш доступні масовому користувачу. Але різниця є, особливо для тих кому вона важлива
Ну і це твердження стосується будь якої сфери нині
leif
Member

Повідомлення

The_Rusik: 01.07.2026 12:06И по итогу дорогие клавы ни чем не лучше дешевых.
амінь! то все кляті маркетологи голову задурили :insane:

тільки божественна APAYADO вартує своїх грошей :pray:
StTechnik
Member

Повідомлення

The_Rusik: 01.07.2026 11:19Вы дали название, но ничего не изменилось,
Изменилось. Ты теперь можешь пойти - посмотреть из чего и как она сделана, убедиться в том, что люди ее ждут по 2 месяца в изготовлении и т.д. И понятие стоит - не стоит определяет рынок. Ее (и подобные) разгребают по данной цене так, что в они рестокать ее не успевают. И вот именно это и есть показатель того, что она стоит. Любой товар стоит столько сколько готовы за нее платить. Не ты лично - а другие в том числе. За эту - готовы. Поэтому она стоит 300+.

Відправлено через 45 хвилин 57 секунд:
Я вообще представляю как человека порвет от ABS кейкапов за 160- 180 баксов за набор :lol: :lol: :lol:

Відправлено через 32 секунди:
Которых к слову еще и ждать надо по полгода в среднем 🤣
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 01.07.2026 13:28160- 180 баксов за набор
і це без допів)

самі таке купуйте :tomat: а The_Rusik відкрив мені очі, допоміг усвідомити, що я просто повівся на порожній хайп з цими клавіатурами, розвели мене, хлопці :weep:

але тепер я все зрозумів! ось дістав свою стару клавіатуру і вона справді нічим не відрізняється від усіх цих лоховських кастомів, все як наш ГУРУ пише.

тепер буду нею користуватись, поки APAYADO не приїде:
спойлер
Зображення
всім пака, щасливо залишатись, немамонти :laugh:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 01.07.2026 13:34нею користуватись
На пробеле шайн не равномерный. НезачОд.
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 01.07.2026 13:38На пробеле шайн не равномерный
а як треба друкувати, щоб він був рівномірним? :spy: в кращому випадку будеш чергувати правий і лівий великий пальці, але тоді буде 2 п'ятна шайну, а не одне, але це все одно далеко від рівномірності)

я, до речі, раніше чергував (не через шайн, просто було цікаво, як більше мені зайде) -- зупинився лише на лівому
Ostin
Member

Повідомлення

The_Rusik: 01.07.2026 11:19Отличий от клавы за 30 баксов у нее нет ... перечислите
Я зараз нічого не буду писати про клавіатури, але трішки напишу про будову всесвіту)
спойлер
Так от, в світі можна закривати базові потреби (в даному випадку я маю на увазі не фізіологічні, а в загальному) зазвичай недорого. Дешеві тапки, кроси, черевики. Дешева клава, миша, смартфон. Дешеве кухонне приладдя, ножі, меблі. Дешеве ... тут список всього на світі.
Але. Людина любить заморочитись. Людина любить комфорт. Людина любить естетику. І, в залежності від напряму хобі, люди купують дорогі спінінги, дорогі черевики, дорогий посуд, дорогі аудіопристрої, дорогі миші чи клавіатури. Це зовсім не означає, що хтось інший не зможе зловити рибину на дешеву вудку. Чи його черевики з під Києва розваляться через місяць. Чи він не зможе розрізнити гітару від барабана. Чи не зможе набрати текст на дешевій клаві)
Сподіваюсь, я вказав загальну причину, чому всі ці люди тратять свої зароблені на улюблене хобі? Ну от просто їм це важливо. Просто для них цей крок вверх того вартий. Адже, загалом, немає ніякої об'єктивної цінності, є лише суб'єктивна, причому в момент часу, а не на все життя. І в певний момент часу золота прикраса може бути менш вартою за обід чи навіть шматок хліба)
Так от: в людей є гроші, є хобі, і є бажання - най собі купують) Це нормально.
Ненормально нав'язувати свій погляд, з тієї чи іншої сторони. Я особисто вважаю, що Logitech K120 гарна клава) Але моя домашня Mionix якось мені краще заходить) З іншого боку, я не готовий витрачатись на покращення цього комфорту сотні доларів. Але хтось готовий і робить це. То й нехай)
пирожок с малиной
Member

Повідомлення

в моем понимании клава за 300 которая стоит своих денег это магнитка на магнитной пружине которая позволит менять силу нажатия, высоту и силу отклика полностью. в остальном же это просто челам продают клаву из того же пластика той же внутрянкой и той же прошивкой за бОльшие деньги. у вутинга есть эмуляция стика но она скоро появится и в опенсоурсе и работает она с мышью через жопу в половине игр. для примера вутинг и фан60
StTechnik
Member

Повідомлення

пирожок с малиной: 01.07.2026 16:18в остальном же это просто челам продают клаву из того же пластика той же внутрянкой
Ну не знаю не знаю... Это чо за пластик такой, что моя клавиатура весит 4.2 кг?
leif
Member

Повідомлення

leif: 29.06.2026 20:01доведеться розпаяти і замінити
розпаяв і замінив :kbd:
спойлер
Зображення
вийшло краще ніж я розраховував, все таки матеріал стабілізаторів в деяких білдах принципово змінює звук 7ю гмк пробілу і тут саме той випадок. черрі стаби це імба, а геонівські скоби це ідеальне доповнення для них :super:
(мабуть доведеться таки перебороти лінь і потащищи на барахолку штук 30 сетів стабілізаторів на додачу до тих світчів, що вже продаються :rolleyes: мама мія! але нічо, до 2029 розпродам )

ба більше, я не втримався, і після заміни стабу пробілу спочатку запаяв цей же конфіг мілкі йелоу на полікарбонатний плейт (схожий на вид з поліпропіленовим плейтом, але більш прозорий):
спойлер
Зображення
втім, вийшло помітно гірше ніж з ПіПі, взагалі не в той бік білд потягнуло звук, однозначно мимо, тож я потестив буквально пару годин і розпаяв (станція для десолдеру дещо заохочує такі експерименти, треба визнати).

у мене до біаса є три пластикових плейти, але щось з полікарбонатним і POM у мене майже за 2 роки нічого особливо не складалось і до цього я користувався в основному алюмінієвим, але, з цим конфігом мілкі йелоу, у мене таки новий фаворит :write:

прикольно, що до деяких клавіатур найкращі конфіги підбираються майже одразу, до деяких за кілька місяців, а до деяких можна пару років шукати омега білд, але коли нарешті квест закінчено і все зійшлось... ух, це чудове відчуття B-) при цьому я не скажу, що коли у мене біас був зібраний з черрі світчами (вінтажами, мх1а, мх2а) це була погана клавіатура, аж ніяк ні, я з задоволенням нею користувався, але періодично підбивало постійно спробувати на ній щось ще (чого зі мною не трапляється з більшістью омега-білдів), розвідати інші напрямки.

кажись, дорозвідувався :D
feniks_tm
Member

Повідомлення

The_Rusik
Це як порівняти старий жигуль з нормальною сучасною машиною. То і то машина, то і то виконує функцію возіння твоєї сраки з однієї точки в іншу. Згідно твоєї логіки, навіщо платити десятки тисяч доларів, якщо жигуль це те саме, але за триста :rotate: І звісно, для когось це цілком собі аргумент, як і для тебе, що клавіатура за 30 баксів нічим не гірше за дорожчі, бо теж друкує :lol: Питання у якості виконання, «фічах» і твоїх власних загонах. Можна провести пряму паралель, що жигуль привезе тебе фактично за той же час, бо ліміти швидкості і правила дорожнього руху єдині. Точно так само ти набереш той же текст на будь-якій клавіатурі. Інша справа, що тобі буде значно комфортніше у гарному салоні (якість виконання), з гарною підвіскою (відчуття від друку), кондиціонером та навігатором (різноманітні «фічі», найбільш яскравим прикладом будуть магнітки з їх свободою у налаштуванні точки спрацювання, рапід трігер і інші приколи), ну а також чисті понти для его. Все пізнається у порівнянні і хотілках.

Звісно ж це не значить, що просто заплативши умовні $100-200 ти отримаєш значно кращу клавіатуру, бо цей сегмент досі заповнений оверпрайснутим трешем (Привіт «ігровим гігантам»), який дійсно може бути не краще за деякі клавіатури, що коштують $30-50.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 01.07.2026 13:34 тепер буду нею користуватись, поки APAYADO не приїде:
спойлер
Зображення
всім пака, щасливо залишатись, немамонти :laugh:
Немає кнопки копайлота, не канон :down:
ви намагаєтесь довести людині, яка мислить категоріями смартфонів ксяомі (байдуже про що мова, про смартфон, клавіатуру чи itx кейс) про якісь естетичні вподобання, комфорт, якість виконання, софтверну підтримку etc. Якщо ваш девайс/периферія коштує більше $30 - маркетологи не дарма їдять свій хліб :lol:
Відповісти