продовжую експерименти з модінгу мілкі йелоу про
з цією пачкою відбулось наступне:
- змащена 3204: стандартно ліф, боттом рейли, стем (ніжки, рейли, спинка) +
топ хаузінг
- пружини заміненні на geon 14mm 50g, змащені міксом 103 і 105 GPL
- філми tx 0.125
запаяні в біас з поліпропіленовим плейтом:
- спойлер

єдине, що мені тут не подобається, це те, що я залишив на пцбшці з попереднього білда стаби з полікарбонату і не замінив на нейлонові, через таку мою лінь звук стабу пробілу вийшов дещо різкуватіший, ніж міг би бути. навряд заміна стабу змінить це радикально, але все одно мало б трохи покращити, тому доведеться розпаяти і замінити
в усьому іншому вийшов цікавий звуковий профіль і цікава збірка. тайпінг м'який, але не розвалений, звук не розгубив чіткість і не став ватним за рахунок акустики бербоуну і гмк-капів, але гатеронівські нотки присутні, гармонізовані поліпропіленовим плейтом. якщо порівняти цей білд з тим, що тут стояло до цього, а саме напівсухі mx2a блеки на алю плейті, то myp на ПП мені більше до душі. можливо, це тому, що під черрі у мене є декілька дуже сильних клавіатур, з якими біас не вивозить тягатись на рівних (суто на мій смак), а з myp виходить якийсь альтернативний напрямок, який окремо від черрі, офк.
що ж до моддінгу myp то я за останні пару років спробував з ним купу різних варіантів: і пружини від 14 до 24мм, сінлстейджи, даблстейджи, і з різними філмами, навіть з франкен-топами і все ж, для того щоб зробити milky yellow максимально спокійними і, прости Господи,
кремовими по звуку

зберігаючи гатерон-днк я б радив саме комбо короткої пружини, змащення не тільки боттомів і стемів, але і топів 3204м мастилом, або навіть 205м (тут вже на ваш смак) + пластикові плейти з myp працюють також гарно і значно краще ніж з черрі (імхо). ну і філмінг для myp все так само обов'язковий.
- спойлер

станом на літо 2026 мені здається, що у мілкі йелоу про 2 основні недоліки -- це не дуже щільна підгонка хаузінгів та занадто цокающий звук апстроуку. якщо ж їх підкорегувати, виходить відмінна паралельна гілка поруч з черрі-напрямком звучання світчів.
p.s.
пружини геон дзвенять без мастила, як я вже казав, але відчуваються круто, просто відмінні пружини. навряд в цьому хтось сумнівається, але про всяк випадок -- підтверджую, топовий рівень, можна сміливо брати.