Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 24.06.2026 01:01Сайленти сайлентами, а звук реально став сухішим. Прям якимось дуже сухим. Extra dry
офк, сам це проходив, коли на своїх сайлент-збірках змінював кейкапи і звук сайлент але інший, тож розумію про що ви)
Kosdnepr: 24.06.2026 01:01Але його можна купувати тільки дуууже задешево, а не за ті $80-120, що за нього зазвичай просять.
дякую за відгук, цікаво. для мене епбт нерозвідана територія, не траплялось познайомитись вживу та й і не так щоб траплялись в оглядах чи тайпінгах.

зазвичай серед фанатів черрі блеків, якщо пбт капи черрі профілю, то CRP, якщо не черрі профілю, то MTNU від гмк.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 24.06.2026 21:01MTNU від гмк
Придивлявся до них, але мені от взагалі не заходить дизайн з одним великим символом по центру, не моє.

Там у divinikey знижки до дня народження (але щось нічого особливо цікавого)
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 25.06.2026 13:32але мені от взагалі не заходить дизайн з одним великим символом по центру, не моє.
в цілому мої вподобання теж десь туди ж схиляються, але все таки толерувати інколи можу, тому на норбафорсі стоїть mtnu і він там мені навіть подобається, але це єдиний мій сет в цьому профілі і я маю сумніви, що будуть ще. ну, а кількість сетів в черрі профілі ви приблизно уявляєте))

Відправлено через 54 секунди:
Kosdnepr: 25.06.2026 13:32Там у divinikey знижки до дня народження (але щось нічого особливо цікавого)
хотів запостити з такою ж ремаркою) випередили
Smakolyk
Member

Повідомлення

Добрый вечер. Подскажите, есть возможность взять за 1,4к Aula F87 с Китая, сейчас использую Hator Rockfall 2 Mecha TKL Orange. С клавиатурой всё в порядке, но понимаю, что ей уже не первый год. Что скажите за F87? Особо не разбираюсь в клавиатурах, будет хуже-лучше имеющейся? (как минимум по новизне должна быть лучше, однако, нету алюминиевой пластины, как я понял).
karokum
Member

Повідомлення

моя перша пригода з кастомом добігає кульмінації :shuffle: нині приїхали світчі і інструменти, завтра доїжджають кейкапи і мастила тож після того як все зберу думаю накотити невеликий відгук-враження
невеликий спойлер, світчі мене чорт намовив взяти Akko Bittersweet, бо їх лінійну версію дуже хвалять (в т.ч. в цій темі), а це наче їх тактильний аналог. Проте перші враження поки буквально як їх назва, неоднозначні, бо щоб ту тактильність відчути треба мабуть мати 6 чуття :rotate: Але фінальну думку сформую коли все буде в зборі
leif
Member

Повідомлення

продовжую експерименти з модінгу мілкі йелоу про :kbd:

з цією пачкою відбулось наступне:
- змащена 3204: стандартно ліф, боттом рейли, стем (ніжки, рейли, спинка) + топ хаузінг
- пружини заміненні на geon 14mm 50g, змащені міксом 103 і 105 GPL
- філми tx 0.125

запаяні в біас з поліпропіленовим плейтом:
спойлер
Зображення
єдине, що мені тут не подобається, це те, що я залишив на пцбшці з попереднього білда стаби з полікарбонату і не замінив на нейлонові, через таку мою лінь звук стабу пробілу вийшов дещо різкуватіший, ніж міг би бути. навряд заміна стабу змінить це радикально, але все одно мало б трохи покращити, тому доведеться розпаяти і замінити :insane:

в усьому іншому вийшов цікавий звуковий профіль і цікава збірка. тайпінг м'який, але не розвалений, звук не розгубив чіткість і не став ватним за рахунок акустики бербоуну і гмк-капів, але гатеронівські нотки присутні, гармонізовані поліпропіленовим плейтом. якщо порівняти цей білд з тим, що тут стояло до цього, а саме напівсухі mx2a блеки на алю плейті, то myp на ПП мені більше до душі. можливо, це тому, що під черрі у мене є декілька дуже сильних клавіатур, з якими біас не вивозить тягатись на рівних (суто на мій смак), а з myp виходить якийсь альтернативний напрямок, який окремо від черрі, офк.

що ж до моддінгу myp то я за останні пару років спробував з ним купу різних варіантів: і пружини від 14 до 24мм, сінлстейджи, даблстейджи, і з різними філмами, навіть з франкен-топами і все ж, для того щоб зробити milky yellow максимально спокійними і, прости Господи, кремовими по звуку :tomat: :laugh: зберігаючи гатерон-днк я б радив саме комбо короткої пружини, змащення не тільки боттомів і стемів, але і топів 3204м мастилом, або навіть 205м (тут вже на ваш смак) + пластикові плейти з myp працюють також гарно і значно краще ніж з черрі (імхо). ну і філмінг для myp все так само обов'язковий.
спойлер
Зображення
станом на літо 2026 мені здається, що у мілкі йелоу про 2 основні недоліки -- це не дуже щільна підгонка хаузінгів та занадто цокающий звук апстроуку. якщо ж їх підкорегувати, виходить відмінна паралельна гілка поруч з черрі-напрямком звучання світчів.
p.s.

пружини геон дзвенять без мастила, як я вже казав, але відчуваються круто, просто відмінні пружини. навряд в цьому хтось сумнівається, але про всяк випадок -- підтверджую, топовий рівень, можна сміливо брати.
karokum
Member

Повідомлення

Поки на вечір спека трохи спала, можна накатати деяке резюме по збірці
Приїхало все окрім мастил, але мені уже було не в терпець, бо відправку самих мастил затримали на кілька днів, тож я вирішив зібрати спочатку без змащування будь чого, тим самим й наочно перевірити як це воно в суху (очікувано - жахливо :laugh: ). Але це ніяким чином не вплинуло на перші враження
Після всіх роздумів та зважень за і проти вийшов такий конфіг
  • Клавіатура: QK80 Mk2 Bubble Tea + 1.6mm Non-flex Cut PCB
  • Плейт: FR4
  • Світчі: Akko Bittersweet
  • Кейкапи: GMK Tiramisu
спойлер
packages.jpg
pcb+switches+plate.jpg
final.jpg
full-flash-compressed.jpg
TL;DR: Бейрбон дуже сподобався, якісний, важкий і приємний у збірці. GMK кейкапи взагалі стали найбільшим вау, вживу виглядають значно краще, ніж на будь-яких фото. А от світчі розчарували: хрестовина виявилася занадто товстою, через що кейкапи знімаються тільки разом зі світчами, та ще й заводське змащення дуже нерівномірне. Попри це, кінцевим результатом я дуже задоволений. Клавіатура вийшла саме такою, як хотів, а сам процес складання настільки зайшов, що вже хочеться експериментувати з різними плейтами, фоамами та іншими конфігураціями :shuffle:
спойлер
Бейрбон > Думаю сенсу щось розписувати нема, в оглядах все сказано. Красиво, якісно, важкий, легко розбирається\збирається. Ці всі світоперділки, хоч я до них байдужий, теж гарної якості, що екран що лед матриця. Поки ще граюся, як набридне просто вимкну тай все
Кейкапи > Це мабуть найбільше вау для мене в цілому, бо очікувань було менше.
Взагалі спочатку мали бути з Алі від FBB, середньобюджетні, але китайці довго не відправляли, і в кінці написали що закінчилися на складі та відмінили моє замовлення (на наступний ж день на сторінці товару було написано що 200+ в наявності :rolleyes:) Але і славно!
Я таки забайтився, задушив ту жабу (а не вона мене) і взяв від ГМК. І це просто секс! Фото і близько не передає того як вони виглядають вживу (ні шумні мильні мої, ні навіть промо). Кольори\відтінки шикарні, текстура на поверхні має легку шороховатість, при тому дуже "м'яка" та приємна. Мені, звісно, боляче усвідомлювати скільки я віддав за них, проте з моменту як я їх відкрив ні на секунду не було думки що це дарма.
Світчі > На жаль, не все так класно. По перше, хрестовина для посадки кейкапа занадто товста у всієї партії що я маю, через що кейкапи сідають намертво. Уви, я подумав що така туга посадка це ок для нових речей, і розуміння що щось не так прийшло вже в момент коли було посаджено більше половини кейкапів, і лиш коли тикнув не той що треба, спробував витягнути - вирвалося все разом зі світчом. Потім спробував ще один, і ще один... Витягується лише все разом :weep: На редітах пишуть що це ок, проте щоб роз'єднати світч та кейкап треба прикласти ненормальних зусиль і це явно не ок. Уже після я спробував на тестерах ті самі кейкапи перевірити - там все без дурних зусиль сідає та знімається. Ось такий факап, прикро звісно. Тепер і плейт буде подертий, бо все виривається, і ще би не пошкодити кейкапи, бо буде тотальне фіаско.
Інший момент - це те як вони змащені. Те що частина з них недомащена, через що вони скреготять та цокотять - то очікувано, для цього я і замовив мастила. Ось що дуже погано, так те що відчутна частина з них перемащена, через що тактильність розчиняється а самі світчі "хлюпають". Вони звісно спроектовані мати таку неоднозначну тактильність, але через нерівномірне змащення воно розпливається у занадто різні, неконсистентні відчуття. (А що ще можна очікувати з їх назви :rotate:)
Не те щоб я мав великі очікування від них за таких прайс, але наразі виглядає як якась невдала або бракована партія
Якби не момент з хрестовиною, я би навіть міг сказати що вийшов успішний та доволі недорогий експеримент щоб скласти початкове уявлення та вподобання, але як уже є. Єдиний плюс від цього вибору - у мене зявилося більше орієнтирів що мені подобачється, чого я хочу та куди рухатися далі
Заключна думка > Не дивлячись на факап зі світчами, враження дуже хороші. Я не фанат рутинних справ, проте самостійне складання виявилося доволі цікавим та медитативним. Результат по відчуттях\звуку вийшов саме такий який я очікував і прагнув - мягкий ненав'язливий лоу пітч. Для мене це відправна точка до якої я завжди зможу повернутися. Правда, тепер у мене з'явилося велике бажання почати експериментувати з різною комбінацією фоамів та плейтів, бо є враження що можна рухатися вище і отримати щось інше, можливо цікавіше :D
Дякую усім причетним за рекомендації :up:
StTechnik
Member

Повідомлення

karokum
Читая такие обзоры сразу думаешь - та блин.. когда там уже мои ГМК сделают и отправят :-) Пока сижу на апельсиновых Drop - и надо сказать АБС мне прям вот нравятся.
Кстати NEO 80 Cu там снова рестокается вроде, но с завтрашнего дня цена чуть выше. Как же я ей доволен, это просто трындец. :rolleyes:
пирожок с малиной
Member

Повідомлення

честно ценообразование в переферие мне вообще не понятно есть клавиатура за 50уе и продается ровно такая же но за 300уе если с железом всё понятно и честно то тут тебе просто предлагают выкинуть деньги за воздух

Отправлено спустя 2 минуты 35 секунд:
типо челы ставят цены которые видели во сне или случайным генератором определяют я безпонятия
StTechnik
Member

Повідомлення

пирожок с малиной
есть клавиатура за 50уе и продается ровно такая же но за 300уе
Можно пример?
7mindfields
Member

Повідомлення

пирожок с малиной: 30.06.2026 21:03 честно ценообразование в переферие мне вообще не понятно есть клавиатура за 50уе и продается ровно такая же но за 300уе если с железом всё понятно и честно то тут тебе просто предлагают выкинуть деньги за воздух

Отправлено спустя 2 минуты 35 секунд:
типо челы ставят цены которые видели во сне или случайным генератором определяют я безпонятия
Черговий амбасадор apayado відписався в треді :up:
leif
Member

Повідомлення

karokum: 30.06.2026 01:06Дякую усім причетним за рекомендації
мої вітання :super:
karokum: 30.06.2026 01:06льори\відтінки шикарні, текстура на поверхні має легку шороховатість, при тому дуже "м'яка" та приємна. Мені, звісно, боляче усвідомлювати скільки я віддав за них, проте з моменту як я їх відкрив ні на секунду не було думки що це дарма.
гмк хоч і недешеві, але це справжній топ, і з ними нічого не зрівняється) на цій ноті порекомендую вкрай уважно ставитись до чистоти рук при роботі за компом, адже текстура, яка вам сподобалась, тримається недовго при активній експлуатації в будь-якому випадку (хоч як хірург руки мий), а ось швидкість набуття шайну при уважному ставленні можна відтермінувати дуже суттєво :yes: якщо ж на це забити, то кейкапи заблищать за лічені тижні
karokum: 30.06.2026 01:06з'явилося велике бажання почати експериментувати з різною комбінацією фоамів та плейтів, бо є враження що можна рухатися вище і отримати щось інше, можливо цікавіше
так це все і працює) тут тільки однією ногой ступив, аж ось опача і вже "мєня засосала апасная трясіна" :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
7mindfields: 30.06.2026 21:53Черговий амбасадор apayado відписався в треді
забирає мій хліб, скотиняка :mad:

Відправлено через 6 хвилин 5 секунд:
karokum
ну і також можна поставитись до цієї рекомендації по різному, тут справа індивідуальна, але в випадку використання гмк капів, я рекомендую розглянути варіант окремої клавіатури для іграшок. тому що рівномірний шайн це ще пів біди, але сильний шайн на ігрових клавішах, коли решта ще або не зашайнились взагалі, або зашайнились мінімально -- виглядає сильно так собі, імхо

але знову ж таки, це на любителя, багато хто ставить гмк на одну єдину клаву на всі випадки життя, шайнить і не париться. лише ділюсь своїм баченням особливостей експлуатації гмк-капів
Відповісти