У ВА проблема з темними тонами, коли картинка яскрава ок, коли темна жах, чим більше темних сцен і темних фрагменів тим помітніше буде гостінг.капітошка: ↑ 29.06.2026 20:19хтось може порадити, чи реально гостинг на ва такий дратівливий у шутерах?
ось тут я не бачу великої рінниці з іпс
спойлер
чи може швидка ва матриця мати непомітний гостинг?
Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
Vpupkin
Member
-
капітошка
Member
дякую!Vpupkin: ↑ 29.06.2026 20:22У ВА проблема з темними тонами, коли картинка яскрава ок, коли темна жах, чим більше темних сцен і темних фрагменів тим помітніше буде гостінг.капітошка: ↑ 29.06.2026 20:19хтось може порадити, чи реально гостинг на ва такий дратівливий у шутерах?
ось тут я не бачу великої рінниці з іпс
спойлер
чи може швидка ва матриця мати непомітний гостинг?
Відправлено через 13 хвилин 45 секунд:
а чому монітори з IPS Black такі дорогі, дорожчі за олед?
-
Filabatya
Member
капітошка
нема там ніякого блеку контраст 1К, коли в ВА 3К. Мінілед, або сірий айпіес
кути огляду в ВА дійсно гіфно)
нема там ніякого блеку контраст 1К, коли в ВА 3К. Мінілед, або сірий айпіес
кути огляду в ВА дійсно гіфно)
-
капітошка
Member
Filabatya
у сенсі? маркетингова назва за якою нічого?
[
у сенсі? маркетингова назва за якою нічого?
[
-
walkman3000
Member
нормальні VA мають мінімально помітний smearing, частково вирішується налаштуваннями овердрайвуVpupkin: ↑ 29.06.2026 20:22У ВА проблема з темними тонами, коли картинка яскрава ок, коли темна жах, чим більше темних сцен і темних фрагменів тим помітніше буде гостінг
-
FirstTDM
Member
Это проф. мониторы - они покрывают почти 100% профессионального пространства DCI-P3 и обеспечивают повышенную точность цвета, а при правильной настройке - максимальную.капітошка: ↑ 29.06.2026 22:21а чому монітори з IPS Black такі дорогі, дорожчі за олед?
-
капітошка
Member
T5300 43" samsungodessitmws: ↑ 29.06.2026 17:22через тряпочку давишь на матрицу если в месте нажатия цвета искажаются то ва, а вообще с такими вопросами надо указывать моделькапітошка: ↑ 29.06.2026 11:49 які матриці на тв самсунг 43" 2020р виробництва звичайний лед(який не олед) бо я у себе не бачу ні глоу ні гостінга?
гугл каже що звичайний іпс з едж лед підсвіткою, але я не бачу жодного голу, чому?
Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
які це "нормальні" швидкі?walkman3000: ↑ 29.06.2026 23:01нормальні VA мають мінімально помітний smearing, частково вирішується налаштуваннями овердрайвуVpupkin: ↑ 29.06.2026 20:22У ВА проблема з темними тонами, коли картинка яскрава ок, коли темна жах, чим більше темних сцен і темних фрагменів тим помітніше буде гостінг
я заплутався, то можна налаштуваннями у ВА прибрати гостинг?
-
FirstTDM
Member
На хороших матрицах и правильной настройке эффект IPS-glow минимален - надо присматриваться сбоку...капітошка: ↑ 29.06.2026 23:19угл каже що звичайний іпс з едж лед підсвіткою, але я не бачу жодного голу, чому?
-
Vader
Member
Striker
Ну шо там с монитором?Убрал то пятно?или запорол?Его нельзя вытирать или полировать.Я ж писал,обычная дистиллированная вода!!!Никаких магазинных спреев на спирту!!!и дыхалок на экран..Есть же чёткая инструкция.Для кого пишут не знаю..Потом вот такие мансы.
Ну шо там с монитором?Убрал то пятно?или запорол?Его нельзя вытирать или полировать.Я ж писал,обычная дистиллированная вода!!!Никаких магазинных спреев на спирту!!!и дыхалок на экран..Есть же чёткая инструкция.Для кого пишут не знаю..Потом вот такие мансы.
-
sergant2020
Junior
Не знаю как на счет воды, но мси советует спиртом 70%. Так делаю, вроде все ок, покупаю салфетки или спиртом на ушную палочку и окуратно фиброй, что была в комплекте
-
Vader
Member
sergant2020
У мси другое покрытие,то что у мси и гиги одна матрица,не означает,что одинаковое покрытие.Я почему ему говорю,у нас одинаковые мониторы.
Тут очень своеобразный слой покрытия,который достаточно капризный,если неумело обращаться.Тут нужна специальная фибра,не обычная ,а со спиральным ворсом,обычная фибра такие разводы оставляет,что фиг ототрешь.Например свои олед телеки я протираю без проблем,идеально,а та же химия,совершенно не подходит для этого монитора.Самое страшное в том,что народ не читает,а сначала трет !!!Там испортить,поцарапать его очень легко.
Я че то думаю,что он его угробил 
Отправлено спустя 6 минут 14 секунд:
sergant2020
Ты вообще присматривался к своему монитору поближе,после своих протираний?
Отправлено спустя 1 минуту 29 секунд:
sergant2020
Ты инструкцию для Оледов скинул,там другое покрытие.
У мси другое покрытие,то что у мси и гиги одна матрица,не означает,что одинаковое покрытие.Я почему ему говорю,у нас одинаковые мониторы.
Тут очень своеобразный слой покрытия,который достаточно капризный,если неумело обращаться.Тут нужна специальная фибра,не обычная ,а со спиральным ворсом,обычная фибра такие разводы оставляет,что фиг ототрешь.Например свои олед телеки я протираю без проблем,идеально,а та же химия,совершенно не подходит для этого монитора.Самое страшное в том,что народ не читает,а сначала трет !!!Там испортить,поцарапать его очень легко.
Отправлено спустя 6 минут 14 секунд:
- спойлер
sergant2020
Ты вообще присматривался к своему монитору поближе,после своих протираний?
Отправлено спустя 1 минуту 29 секунд:
sergant2020
Ты инструкцию для Оледов скинул,там другое покрытие.
-
sergant2020
Junior
Vader
Каждый день присматриваюсь
тьфу-тьфу, пока все ок. Да, протираю спец. микрофиброй, которая шла в комплекте. Пыль сдуваю пылесосом маленьким, который может дуть, заказывал на temu. Не знал, что глянец, так сильно отличается 
Каждый день присматриваюсь
-
Filabatya
Member
я феном жінки фігачу на холодному режимі, а нижній виступ щіточкою для макіяжу, але вже не жінчиною) головне це робити перед протиранням 
-
sergant2020
Junior
Filabatya

-
Striker
Member
Та ні, наче. При виключеному екрані ледь-ледь якісь сліди видніються, і то якщо близько дивитися, і то, тому що я знаю, де я тер. На звичайній відстані нічого не видно, а при експлуатації тим паче.Vader: ↑ 30.06.2026 00:51Я че то думаю,что он его угробил
-
Vader
Member
Striker
ну повезло,могло быть хуже
ну повезло,могло быть хуже
-
walkman3000
Member
не прибрати а мінімізувати, така сама історія з рівнями local dimming на мініледахкапітошка: ↑ 29.06.2026 23:19я заплутався, то можна налаштуваннями у ВА прибрати гостинг?
-
капітошка
Member
Vader: ↑ 29.06.2026 23:34 Striker
Ну шо там с монитором?Убрал то пятно?или запорол?Его нельзя вытирать или полировать.Я ж писал,обычная дистиллированная вода!!!Никаких магазинных спреев на спирту!!!и дыхалок на экран..Есть же чёткая инструкция.Для кого пишут не знаю..Потом вот такие мансы.![]()
sergant2020: ↑ 30.06.2026 01:11 Vader
Каждый день присматриваюсьтьфу-тьфу, пока все ок. Да, протираю спец. микрофиброй, которая шла в комплекте. Пыль сдуваю пылесосом маленьким, который может дуть, заказывал на temu. Не знал, что глянец, так сильно отличается
![]()
занятно читати такеFilabatya: ↑ 30.06.2026 01:16 я феном жінки фігачу на холодному режимі, а нижній виступ щіточкою для макіяжу, але вже не жінчиною) головне це робити перед протиранням![]()
люди придбають техніку і роблять з неї фетіш
це як є автолюбителі свої дорогі авто кохають щоб ні царапінки ні було не дай боже,
так і тут
люди, такі, люди смішні глупі та наївні
сам десь такий
це підміна щастя - якщо людина отримує позитивні емоції то це добре, саме головне своєчасно зупинятись тут бо можна впасти у депресію коли знайдеш якийс недолік
Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:
350$FirstTDM: ↑ 29.06.2026 23:25На хороших матрицах и правильной настройке эффект IPS-glow минимален - надо присматриваться сбоку...капітошка: ↑ 29.06.2026 23:19угл каже що звичайний іпс з едж лед підсвіткою, але я не бачу жодного голу, чому?
я реально нічого не бачу хоча дуже прискіпливий,
попередньо повернув асус з глоу яке випалювало очі,
придивляюсь до Samsung Odyssey G5 2k 27" не памятаю там іпс чи ва, мені взагалі самсунги завжди щаходили.
-
капітошка
Member
так, треба в живу дивитись бо очі у всіх різні, хтось нічого не помічає там де у іншого шок від якись "дрібнички"walkman3000: ↑ 30.06.2026 09:29не прибрати а мінімізувати, така сама історія з рівнями local dimming на мініледахкапітошка: ↑ 29.06.2026 23:19я заплутався, то можна налаштуваннями у ВА прибрати гостинг?
Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
я ж кажу у багатих буратін свої примхиFilabatya: ↑ 30.06.2026 13:03 капітошка
Ви просто не розумієте, яке ніжне покриття в цьому 3 поколінні кудеоледа, за таку картинку і швидкість матриці можна подоглядати, як за новою чорною автівкою![]()
Відправлено через 15 хвилин 5 секунд:
кто що скаже про таке?