Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vpupkin
Member

Повідомлення

капітошка: 29.06.2026 20:19хтось може порадити, чи реально гостинг на ва такий дратівливий у шутерах?
ось тут я не бачу великої рінниці з іпс
спойлер
чи може швидка ва матриця мати непомітний гостинг?
У ВА проблема з темними тонами, коли картинка яскрава ок, коли темна жах, чим більше темних сцен і темних фрагменів тим помітніше буде гостінг.
капітошка
Member

Повідомлення

Vpupkin: 29.06.2026 20:22
капітошка: 29.06.2026 20:19хтось може порадити, чи реально гостинг на ва такий дратівливий у шутерах?
ось тут я не бачу великої рінниці з іпс
спойлер
чи може швидка ва матриця мати непомітний гостинг?
У ВА проблема з темними тонами, коли картинка яскрава ок, коли темна жах, чим більше темних сцен і темних фрагменів тим помітніше буде гостінг.
дякую!

Відправлено через 13 хвилин 45 секунд:
а чому монітори з IPS Black такі дорогі, дорожчі за олед?
Filabatya
Member

Повідомлення

капітошка
нема там ніякого блеку контраст 1К, коли в ВА 3К. Мінілед, або сірий айпіес :gigi:
кути огляду в ВА дійсно гіфно)
капітошка
Member

Повідомлення

Filabatya
у сенсі? маркетингова назва за якою нічого?

[
walkman3000
Member

Повідомлення

Vpupkin: 29.06.2026 20:22У ВА проблема з темними тонами, коли картинка яскрава ок, коли темна жах, чим більше темних сцен і темних фрагменів тим помітніше буде гостінг
нормальні VA мають мінімально помітний smearing, частково вирішується налаштуваннями овердрайву
FirstTDM
Member

Повідомлення

капітошка: 29.06.2026 22:21а чому монітори з IPS Black такі дорогі, дорожчі за олед?
Это проф. мониторы - они покрывают почти 100% профессионального пространства DCI-P3 и обеспечивают повышенную точность цвета, а при правильной настройке - максимальную.
капітошка
Member

Повідомлення

odessitmws: 29.06.2026 17:22
капітошка: 29.06.2026 11:49 які матриці на тв самсунг 43" 2020р виробництва звичайний лед(який не олед) бо я у себе не бачу ні глоу ні гостінга?
через тряпочку давишь на матрицу если в месте нажатия цвета искажаются то ва, а вообще с такими вопросами надо указывать модель
T5300 43" samsung
гугл каже що звичайний іпс з едж лед підсвіткою, але я не бачу жодного голу, чому?

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
walkman3000: 29.06.2026 23:01
Vpupkin: 29.06.2026 20:22У ВА проблема з темними тонами, коли картинка яскрава ок, коли темна жах, чим більше темних сцен і темних фрагменів тим помітніше буде гостінг
нормальні VA мають мінімально помітний smearing, частково вирішується налаштуваннями овердрайву
які це "нормальні" швидкі?
я заплутався, то можна налаштуваннями у ВА прибрати гостинг?
FirstTDM
Member

Повідомлення

капітошка: 29.06.2026 23:19угл каже що звичайний іпс з едж лед підсвіткою, але я не бачу жодного голу, чому?
На хороших матрицах и правильной настройке эффект IPS-glow минимален - надо присматриваться сбоку...
Vader
Member

Повідомлення

Striker
Ну шо там с монитором?Убрал то пятно?или запорол?Его нельзя вытирать или полировать.Я ж писал,обычная дистиллированная вода!!!Никаких магазинных спреев на спирту!!!и дыхалок на экран..Есть же чёткая инструкция.Для кого пишут не знаю..Потом вот такие мансы. :-/
sergant2020
Junior

Повідомлення

Не знаю как на счет воды, но мси советует спиртом 70%. Так делаю, вроде все ок, покупаю салфетки или спиртом на ушную палочку и окуратно фиброй, что была в комплекте ;)
спойлер
https://www.msi.com/blog/how-to-clean-your-oled-monitor
Vader
Member

Повідомлення

sergant2020
У мси другое покрытие,то что у мси и гиги одна матрица,не означает,что одинаковое покрытие.Я почему ему говорю,у нас одинаковые мониторы.
Тут очень своеобразный слой покрытия,который достаточно капризный,если неумело обращаться.Тут нужна специальная фибра,не обычная ,а со спиральным ворсом,обычная фибра такие разводы оставляет,что фиг ототрешь.Например свои олед телеки я протираю без проблем,идеально,а та же химия,совершенно не подходит для этого монитора.Самое страшное в том,что народ не читает,а сначала трет !!!Там испортить,поцарапать его очень легко. :rip: Я че то думаю,что он его угробил :(

Отправлено спустя 6 минут 14 секунд:
спойлер
Screenshot_20260630_004625_Chrome.jpg
Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
sergant2020
Ты вообще присматривался к своему монитору поближе,после своих протираний? :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 29 секунд:
sergant2020
Ты инструкцию для Оледов скинул,там другое покрытие. :-/
sergant2020
Junior

Повідомлення

Vader
Каждый день присматриваюсь ;) тьфу-тьфу, пока все ок. Да, протираю спец. микрофиброй, которая шла в комплекте. Пыль сдуваю пылесосом маленьким, который может дуть, заказывал на temu. Не знал, что глянец, так сильно отличается :shuffle:
Filabatya
Member

Повідомлення

я феном жінки фігачу на холодному режимі, а нижній виступ щіточкою для макіяжу, але вже не жінчиною) головне це робити перед протиранням :up:
Striker
Member

Повідомлення

Vader: 30.06.2026 00:51Я че то думаю,что он его угробил
Та ні, наче. При виключеному екрані ледь-ледь якісь сліди видніються, і то якщо близько дивитися, і то, тому що я знаю, де я тер. На звичайній відстані нічого не видно, а при експлуатації тим паче.
Vader
Member

Повідомлення

Striker
ну повезло,могло быть хуже :shuffle:
walkman3000
Member

Повідомлення

капітошка: 29.06.2026 23:19я заплутався, то можна налаштуваннями у ВА прибрати гостинг?
не прибрати а мінімізувати, така сама історія з рівнями local dimming на мініледах
Відповісти