Microsoft вирішила випускати оновлення безпеки для Windows 10 до жовтня 2027 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
tornadox
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 26.06.2026 17:56Та Microsoft насправді байдуже на чому будуть запускатись їхні продукти, аби підписка була оформлена, і грошики йшли. Чим би не користувався клієнт, компанія у виграші.
Мені цікаво як вплине Euro-Office на позиції Microsoft, в цьому напрямку.
Погоджуюся повністю, не дарма їхні продукти доступні всюди, а самі вони крутять свої сервери на лінуксі.
Що цікаво, недавно вони випустили GNU утиліти під Windows https://learn.microsoft.com/en-us/windo ... s/overview

На Windows вони заробляють лише на лептопах. По факту windows безкоштовний для встановлення пересічному громадянину.
Існує як мінімум 3 методи обходу активації без використання сторонніх утиліт. А ті хто купують ключі по $2-5 не розуміють віддають ці гроші шахраям.

З Euro-Office теж цікаво :popcorn:
Аціо
Member

Повідомлення

alex_sul: 26.06.2026 15:02

Але треба вже на 11 вінду переходить, хлопаки :D
Кому треба? МСу?
Та хай переходять, перекажіть їм я дозволяю.
А мені не комфортно на 11.

tornadox: 26.06.2026 16:30 [
По зливам даних, в Майкрослопі вирішили скіпнути Windows 12, а взамін запропонувати щось типу Windows Copilot+ чи Windows 365 яка мала б бути повністю побудована на ШІ агентах.
Пане нащо так складно та завуальовано повідомляти, що МС хоче збанкрутувати та піти з ринку?
Так і пишіть - прикре самогубство хочуть. :lol:
yurius_r
Member

Повідомлення

Чекаю на Windows 10 Revanced Extended :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 26.06.2026 17:56Мені цікаво як вплине Euro-Office на позиції Microsoft, в цьому напрямку.
tornadox: 26.06.2026 18:09З Euro-Office теж цікаво
Ніяк не вплине тому що розмітка складного документа не розвалюється лише між оригінальними мс офісами, та і то не завжди.
До того ж хмарна платформа має бути підкріплена офлайн продуктом, а його нема. В тому ж офісі365 ніхто в здоровому глузді не редактує документи в вебі більш ніж на кілька сторінок, це лише засіб щоб команда змогла проставити циферки в якійсь дуже важливій ексельній таблиці для звітності і не більше того. А з нормальними документами працюють в офлайн прогах, хай навіть і інтегрованих з онлайном на зберігання.
Так що це черговий пшик в нікуди.
Немає системного підходу від зацікавленої сторони. В тому ж євросовку вже років 20 туди-сюди з офісними пакетами махач влаштовують.

Відправлено через 4 хвилини 16 секунд:
Плюс зважайте на лобіювання. МС офіс - священа корова, на котрій левова частка всього їхнього бізнесу крутиться. При всій потузі ажура, прибуток від хмар досі не переплюнув прибуток від офіса. Куплять хоч всіх депутатів разом взятих.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Scoffer: 26.06.2026 20:32 Ніяк не вплине тому що розмітка складного документа не розвалюється лише між оригінальними мс офісами, та і то не завжди.
Якщо весь державний сектор плюс школи-університети будуть на Euro-Office, то вплине ще й як.
Scoffer
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 26.06.2026 20:53Якщо весь державний сектор плюс школи-університети будуть на Euro-Office, то вплине ще й як.
Це нереально. Вони там в рамках одного міста домовитись не можуть і в надцятий раз переїжджають назад на мс, а ти про увесь державний сектор.
До того ж, як я вже казав, офлайн де? Онлайн редагування це лише безкоштовний бонус і не більше того. Всі пакети 365 для підприєвств включають офлайн проги. Для мілкого бізнесу окрім самого дешевого - також.
CADR
Member

Повідомлення

В тому ж офісі365 ніхто в здоровому глузді не редактує документи в вебі більш ніж на кілька сторінок,
Вот теперь и стоит вернется к текстовым представлениям (XML YAML TEX пофиг). Причем их ест git и svn.
Бинарные форматы - зло.

P.S. Gcode для всех 3D принтеров одинаков. (Да и для CNC машин тоже).
Scoffer
Member

Повідомлення

CADR
docx/xlsx це не бінарні, а цілком собі текстові формати, відкривай улюбленим архіватором і редагуй файли xml на здоров'я :rotate:
Востаннє редагувалось 26.06.2026 21:49 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Serg IX
Member

Повідомлення

я з місяць назад обновився на 11. не бачу разниці в роботі , тобто і не обновитися також
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Scoffer: 26.06.2026 20:59 Це нереально. Вони там в рамках одного міста домовитись не можуть і в надцятий раз переїжджають назад на мс, а ти про увесь державний сектор.
Та наче ж Трамп простимулював ЄС переходити на все своє і не залежати від США.

Ось знайшов новину:

"Французький уряд офіційно ініціював амбітну програму “Цифровий суверенітет”, яка передбачає повну відмову державних органів від операційної системи Windows на користь рішень із відкритим кодом. План переходу розрахований на найближчі два роки, і до 2028 року більшість міністерств та муніципалітетів мають повністю працювати на базі дистрибутивів Linux.

Досвід попередніх спроб міграції, таких як перехід французької жандармерії на GendBuntu, показав, що Linux дозволяє значно економити на ліцензійних відрахуваннях та подовжувати термін експлуатації існуючого парку комп’ютерів.

Окрім самої ОС, Франція планує замінити пакет Microsoft Office на вільні аналоги.

Аналітики зазначають, що приклад Франції може стати каталізатором для інших країн ЄС, які також висловлюють занепокоєння через монополію американських технологій. "
Scoffer
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 26.06.2026 23:29Французький уряд офіційно ініціював амбітну програму “Цифровий суверенітет”
Вони хай спочатку перейдуть, а потім поговоримо. Я подібні заяви регулярно спостерігаю з того часу як у мене з'явився інтернет році так в 2002му. Тільки тоді це було на кілька порядків легше бо цифровізація всього і вся лише починалась, а архіви були паперовими. А зараз як ото все перевести? А точніше скільки це буде коштувати. Одним мільярдом не обійдешся.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Scoffer
Не все так драматично як ви описуєте.
Офлайн є Libre office, і перш ніж ви знову наголосити про розповсюдженість Microsoft office і ньюанси із роботою між різними пакетами нагадаю, що Euro-office вже можна розгорнути в мережі підприємства і він повністю сумісний із Libre office. Взагалі це по суті та ж Collabora або Nextcloud office. Напрямок руху мені подобається. Microsoft мені не подобається.
Scoffer
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 27.06.2026 00:49 і він повністю сумісний із Libre office
Та от нічого подібного. Станом на 2 тижні тому є лише обіцянка-цяцянка про нативну підтримку одф.
https://blog.documentfoundation.org/blo ... ative-odf/
онліофіс його взагалі редагувати не вміє ні в якому вигляді, тільки на читання, навряд чи євро за кілька місяців щось там принципового змінив.
"Рідними" для нього є майкрософтовські формати.

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
В свою чергу опен/ліброофіс складні документи в мс форматах відкривають через сраку. Вся розмітка пливе в усі сторони. Відповідно гарної пари з євро+лібр ніяк не вийде.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Scoffer
Час покаже що і як буде.
dead_rat
Member

Повідомлення

Прекрасна новина, я не бачу жодного сенсу оновлювати домашню 10 поки ігри і браузер працюють
Alexsandr
Member

Повідомлення

tornadox: 26.06.2026 16:30 По зливам даних, в Майкрослопі вирішили скіпнути Windows 12, а взамін запропонувати щось типу Windows Copilot+ чи Windows 365 яка мала б бути повністю побудована на ШІ агентах.
Изначально провально. локальные ПК не потянут, а серверные агенты, кто оплачивает банкет?
tornadox
Member

Повідомлення

Alexsandr: 27.06.2026 21:45 Изначально провально. локальные ПК не потянут, а серверные агенты, кто оплачивает банкет?
По підписці звісно ж, Copilot.
Відповісти