Microsoft вирішила випускати оновлення безпеки для Windows 10 до жовтня 2027 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Microsoft вирішила випускати оновлення безпеки для Windows 10 до жовтня 2027 року

Ахахах)))
Дійшло майкам чого народ хоче))

Але треба вже на 11 вінду переходить, хлопаки :D
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

А там можна і до 2028-29 продовжити: я та інші не проти.
Васильович
Member

Повідомлення

Microsoft вирішила
"Вирішила", ага)
Скоріше, "не прокатило - викреслюю" :)
yariksom
Member

Повідомлення

Та нехай вже наступну 12ту роблять, очевидно, що 11ка проклята, як 8ка після сімки і як Віста після ХР, стара історія :lol:
tornadox
Member

Повідомлення

yariksom: 26.06.2026 16:19Та нехай вже наступну 12ту роблять, очевидно, що 11ка проклята, як 8ка після сімки і як Віста після ХР, стара історія :lol:
По зливам даних, в Майкрослопі вирішили скіпнути Windows 12, а взамін запропонувати щось типу Windows Copilot+ чи Windows 365 яка мала б бути повністю побудована на ШІ агентах.
Wanek Petrowsky
Junior

Повідомлення

tornadox: 26.06.2026 16:30 По зливам даних, в Майкрослопі вирішили скіпнути Windows 12, а взамін запропонувати щось типу Windows Copilot+ чи Windows 365 яка мала б бути повністю побудована на ШІ агентах.
Ну тоді це піхорони вінди
yariksom
Member

Повідомлення

tornadox: 26.06.2026 16:30По зливам даних, в Майкрослопі вирішили скіпнути Windows 12, а взамін запропонувати щось типу Windows Copilot+ чи Windows 365 яка мала б бути повністю побудована на ШІ агентах.
Вони і під час розквіту 10ки "зливали", що більше звичайної вінди не буде, маєм надію на краще.
tornadox
Member

Повідомлення

Wanek Petrowsky: 26.06.2026 16:33 Ну тоді це піхорони вінди
Ну тобто, її мали вже анонсувати, але через суцільну критику впровадження слоппайлот, наразі переглядають стратегію.
yariksom
Member

Повідомлення

Wanek Petrowsky: 26.06.2026 16:33Ну тоді це піхорони вінди
піхорони майків повністю.
tornadox
Member

Повідомлення

yariksom: 26.06.2026 16:34 Вони і під час розквіту 10ки "зливали", що більше звичайної вінди не буде, маєм надію на краще.
Це не означає що її повністю прибрали з планів, я думаю вони просто відклали до кращих часів.
МС активно продавлювали Copilot в корпоративному секторі, дуже багато компаній купили і почалися скарги.
Зараз компанії активно відміняють підписку Copilot і ставлять на паузі майбутні контракти.
https://www.perspectives.plus/p/microso ... al-failure

Програма Copilot+ практично зникла зі стратегії
https://www.pcworld.com/article/2816617 ... table.html
https://www.windowscentral.com/software ... at-but-why
Мас сегменту не потрібен несумісний ARM чип з сумнівним NPU
https://itc.ua/ua/novini/zanedbani-copi ... -problemy/
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

tornadox
Ну Windows не є пріоритетним напрямком для Microsoft, вже доволі давно.
Особисто мені до дупи, вийде нова система, скільки будуть підтримувати 10-ту і тому подібне. Причин для занепокоєння з цього приводу взагалі не бачу.
yariksom
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 26.06.2026 16:47Ну Windows не є пріоритетним напрямком для Microsoft, вже доволі давно.
Розкажеш про пріоритетні, а то я дуб в цьому, буде цікаво. :shuffle:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

yariksom
Azure, Dynamics, Microsoft 365. Трохи менше Xbox. Windows дуже далі в списку.
tornadox
Member

Повідомлення

yariksom: 26.06.2026 16:51 Розкажеш про пріоритетні, а то я дуб в цьому, буде цікаво. :shuffle:
Якщо в форматі мему
Зображення
Хмарні сервіси, Copilot, платні підписки, корпоративний сектор.
Polyaan
Member

Повідомлення

Отлично, значит можно сидеть ещё полтора годика спокойно, не дергаясь.
А там или винда новая, или кризис комплектующих упадет, и можно будет подумать про апгрейд.
Ай маладец микрослоп, ещё и требования уменьшила по RAM :lol:
yariksom
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 26.06.2026 16:55 yariksom
Azure, Dynamics, Microsoft 365. Трохи менше Xbox. Windows дуже далі в списку.
І на чому це все будуть запускати, на лінуксі чи япку який теж технічно лінукс?
Tetronga
Member

Повідомлення

alex_sul: 26.06.2026 15:02 Пропоную обговорити Microsoft вирішила випускати оновлення безпеки для Windows 10 до жовтня 2027 року

Ахахах)))
Дійшло майкам чого народ хоче))

Але треба вже на 11 вінду переходить, хлопаки :D
Було б хоч щось корисне в тій 11, то давно б юзав. А так на пробу ставив і... Та практично та сама 10, тільки гірше тут і там. Вже скоро 6 років Він11, а її до сих пір лише намагаються "фіксити" :laugh: З великою вірогідністю на 10 можна спокійно посидіти до виходу віндовс 12
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

yariksom
Практично все про що йдеться мова це хмарні та корпоративні сервіси. Ідея аби продати ці сервіси як найбільшій кількості клієнтів які працюють на різних платформах. Чи ви думали Microsoft обмежиться Windows платформою і не захоче розширити ринок далі? Та і відверто Windows далеко не найрозповсюдженіша платформа якщо взяти до уваги не тільки Desktop сегмент. А не забувайте, що є конкуренти у всіх напрямках, а це Google в певних хмарних сервісах, Broadcom із VMware на противагу Microsoft Hyper-V, SAP на противагу Dynamics. І жоден конкурент не дасть розслабитись ні на мить. Тому зосереджуватись виключно на Windows як продукті точно не є пріоритетним.
Скільки ви особисто або людей із вашого оточення придбали повноцінних ліцензій Windows? Не ключів по 2-5$, а нормальних Retail або Box. Ото ж бо й воно, - на таких не заробиш.
tornadox
Member

Повідомлення

yariksom: 26.06.2026 17:19 І на чому це все будуть запускати, на лінуксі чи япку який теж технічно лінукс?
https://www.overclockers.ua/ua/news/mic ... -cloud-pc/
Міні-ПК виконаний у корпусі з габаритами 120x120x30 мм і віддалено нагадує скасовану хмарну ігрову консоль Xbox Keystone. (мабуть і працює на тій самій ОС)
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

tornadox
Та Microsoft насправді байдуже на чому будуть запускатись їхні продукти, аби підписка була оформлена, і грошики йшли. Чим би не користувався клієнт, компанія у виграші.
Мені цікаво як вплине Euro-Office на позиції Microsoft, в цьому напрямку.
Відповісти