Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 25.06.2026 18:41 А звідки ти знаєш що це реальний користувач?
так я ж вам пропоную знайти інших
leif: 25.06.2026 18:41Саме тому існують огляди
ну у мене кращі результати ніж в оглядах
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 25.06.2026 19:01 ну у мене кращі результати ніж в оглядах
Ти це про "43+ години ютубу" знову? :lol:
yuriy_dd: 25.06.2026 19:01 так я ж вам пропоную знайти інших
Мені було б достатньо оглядів по цьому питанню, якби я зацікавився, але якщо тобі треба — шукай.

Взагалі дивно очікувати, що в інтернеті якомусь ноунейму чи юзеру з донною репутацією (як у тебе) буде якась довіра. Її апріорі словам немає. Немає ніякої довіри тому, що пишеш ти, немає ніякої довіри тому, що просто написав якийсь ноунейм нічим не підкріпивши. Змирись

З пруфами інша історія, але вони мають бути дуже потужні
denon312
Member

Повідомлення

How much is Apple increasing prices?

Today’s price increases affect a ton of different Apple products, including the base starting price on things like MacBook Air, MacBook Neo, and more.

Macs

MacBook Neo: $699 (up from $599)
13-inch MacBook Air: $1,299 (up from $1,099)
15-inch MacBook Air: $1,499 (up from $1,299)
M5 MacBook Pro: $1,999 (up from $1,699)
M5 Pro MacBook Pro: $2,499 (up from $2,199)
M5 Max MacBook Pro: $4,099 (up from $3,599)
iMac: $1,499 (up from $1,299)
M4 Max Mac Studio: $2,499 (up from $1,999)
M3 Ultra Mac Studio: $5,299 (up from $3,999)

iPads

iPad: $449 (up from $349)
11-inch iPad Air: $749 (up from $599)
13-inch iPad Air: $949 (up from $749)
11-inch iPad Pro: $1,199 (up from $999)
13-inch iPad Pro: $1,499 (up from $1,299)
iPad mini: $599 (up from $499)

More products:

Apple TV 4K: $199 (up from $129)
HomePod: $349 (up from $299)
HomePod mini: $129 (up from $99)
Vision Pro: $3,699 (up from $3,499)
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 25.06.2026 18:09 ці сайти не можуть публікувати офіційну специфікацію, можуть лише результати тестів
прекрасно, і навіть в цьому випадку їх тести це єдине що можна знайти близько до специфікації і вони говорять що 100 градусів це максимальна безпечна температура. а тому 108 це не норма. хочете довести протилежне - надайте тести які говорять інакше
yuriy_dd: 25.06.2026 18:09
orange_deer: 25.06.2026 17:54ви чітко сказали, що: 108 градусів це в межах специфікацій виробника але коли я надаю вам посилання на реальні специфікації
Епл цього не публікує.
так а хто вас за язик тягнув казати що 108 градусів це в межах специфікацій виробника? :rotate:
виходить сказали маячню/неправду/брехню (можете вибрати те що вам більше підходить), потім коли я вас на цьому зловив, ви цього не визнали, і почали викручуватись що от у всіх ейрах таке буває і нічого, де масові відмови М1 і так далі. але факт залишається фактом - ви сказали що 108 градусів це нормальна температура в межах специфікацій виробника - а потім виявилось що цих специфікацій немає в публічному доступі. отже ви збрехали і не визнали цього
denon312
Member

Повідомлення

leif: 25.06.2026 18:41 А звідки ти знаєш що це реальний користувач?
Юра атвічає що це відгук реальний, бо він його сам і написав :)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 25.06.2026 19:19Ти це про "43+ години ютубу" знову?
у мене є докази, у вас нема нічого. Навіть просто включити ноут і щоб він пропрацював стільки
leif: 25.06.2026 19:19 Мені було б достатньо оглядів по цьому питанню, якби я зацікавився, але якщо тобі треба — шукай.
ця тема саме про прогресс, я розумію ви та інші - приходять отримати порцію доказів які вони ліниві рукожопи, і йдуть спати
leif: 25.06.2026 19:19чи юзеру з донною репутацією (як у тебе) буде якась довіра
звичайно що довіра є до тих хто може довести свою думку, ви не можете. Нічого страшного.
За якийсь час коли мені ви станене не цікаві - я вас заблокую.
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 25.06.2026 18:09 фанати х86 - вам подобається така автономність? заявляють 43 год, по факту 4-6?
у відповідь на ваші питання про автономність, швидкодію і так далі:
Ви дуже переживаєте - а мені і всім іншим користувачам - все одно.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 25.06.2026 20:44а мені і всім іншим користувачам - все одно
тоді вам не має бути цікавим прогрес, і ви можете не писати в цій темі

і далі користуватись своїм якимось старим ноутом чи що там у вас
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 25.06.2026 20:50 і далі користуватись своїм якимось старим ноутом чи що там у вас
головний клоун форуму на ім'я Юра як завжди, там де його зловили на брехні він це все проігнорував, так ніби і не було цього :rotate:

і далі за своє - що ви тут робите якщо вас не цікавить прогрес - користуйтесь далі своїм хламом і далі.
алло, ви користуєтесь ноутом на процесорі який вийшов на рік раніше за мій. і тримаєте вдома зоопарк з х86 ноутів які теж явно не за останній рік були куплені. і поко f1 у вас був поки не тріснув екран. старе барахло тут ви збираєте, не я :lol:
Tetronga
Member

Повідомлення

Арм ноутбук (на вінді) може крутити Ютюб дофіга годин :teacher: Бо це єдине, на що він здатен :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 25.06.2026 20:59алло, ви користуєтесь ноутом на процесорі який вийшов на рік раніше за мій
точно згадав, у вас райзен якийсь, але через свою скромність - автономність ви не покажете (але ми то знаємо чому не покажете)
orange_deer: 25.06.2026 20:59і поко f1 у вас був поки не тріснув екран
так, впав, тріс. Але я його і досі маю і він працює. І камера там хороша. Краща ніж на Ф5
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 25.06.2026 20:44у мене є докази
які такі докази? не було доказів "43+ годин ютубу", були тільки твої слова. скріншоти які ти навів не є пруфом.
на слово тобі ніхто не вірить.
yuriy_dd: 25.06.2026 20:44ця тема саме про прогресс, я розумію ви та інші - приходять отримати порцію доказів які вони ліниві рукожопи, і йдуть спати
не спати, а грати в комп'ютерні ігри! зараз тільки капучіно велике вип'ю, виграв сам у себе B-)
yuriy_dd: 25.06.2026 20:44звичайно що довіра є до тих хто може довести свою думку, ви не можете.
до тих хто вміє в пруфи і не балабол довіра є, з часом набувається і тут достатньо форумчан, яких я спостерігаю не перший рік (як ти кацапів на хоботі) і я можу їм і на слово повірити. але це не твій випадок, в твоєму випадку, щоб ти не стверджував це апріорі брехня, поки ти не доведеш зворотнє. не довів -- значить брехня. 43 години ютубу -- брехня, 10 підтягувань -- брехня. ну ти зрозумів.
yuriy_dd: 25.06.2026 20:44За якийсь час коли мені ви станене не цікаві - я вас заблокую.
ні, Юра, не блокуй будь-ласка, тільки не це!! :weep: :weep: :help: :help:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 25.06.2026 21:22скріншоти які ти навів не є пруфом.
ок
leif: 25.06.2026 21:22 на слово тобі ніхто не вірить.
мені все одно. На брехні не зловили. Довести нічого не вміють

все одно колись прийдуть розумні люди, з якими можна буде обговорювати і глибші теми. І про 8+ каналів згадаємо.

пс: цікавить - а мак на 24/512 - він ж може мати теоретично гіршу автономність?
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 25.06.2026 21:28 мені все одно. На брехні не зловили. Довести нічого не вміють
:lol: :lol: :lol:
yuriy_dd: 09.05.2026 16:32 в мене до 108 градусів буквально за 10 секунд, і все одно нічого екстремального. Все в межах специфікацій від виробника, за які він несе гарантію
orange_deer: 25.06.2026 17:54ви чітко сказали, що: 108 градусів це в межах специфікацій виробника але коли я надаю вам посилання на реальні специфікації
Епл цього не публікує. Ви дуже переживаєте - а мені і всім іншим користувачам - все одно.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 25.06.2026 21:28все одно колись прийдуть розумні люди, з якими можна буде обговорювати і глибші теми.
не можу вже дивитись на ці пекельні борошна Юри, серце крається. чекає-чекає, а розумні люди все не приходять :( це ж треба яка біда!

може вартує лівнути вже з кінцями на хобот? лише уяви, скільки ти там міг з достопочтєнними ґосподамі інтелектуальних бесід о проґрєсє провести за той час, поки ти тут лінивим і недолугим хохлам намагаєшся село механізувати!
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Apple підняла ціну на MacBook Neo та інші Mac

отакої :eek: :eek:

https://itc.ua/ua/novini/vzhe-trohy-ne- ... inshi-mac/
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 25.06.2026 22:36Apple підняла ціну на MacBook Neo та інші Mac
Компанія добра вирішила не піклуватись про те щоб кожен мав дешевий/ швидкий/енергоефективний ноут і почала піднімати ціну. Дійсно, отакої :laugh:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

800 євро за цю срань.
MacBook Pro M1 ніколи не був таким вигідним.

Відправлено через 30 хвилин 10 секунд:
orange_deer: 25.06.2026 21:32
yuriy_dd: 25.06.2026 21:28 мені все одно. На брехні не зловили. Довести нічого не вміють
:lol: :lol: :lol:
yuriy_dd: 09.05.2026 16:32 в мене до 108 градусів буквально за 10 секунд, і все одно нічого екстремального. Все в межах специфікацій від виробника, за які він несе гарантію
Епл цього не публікує. Ви дуже переживаєте - а мені і всім іншим користувачам - все одно.
чому у інших проців та відеокарт tjunction 100-105 градусів МАКСИМУМ?
які заклинання використовують епл, щоб у них кремній не деградував від таких температур? боже, да навіть мій 2015 15 дюймовий макбук про який напевно ніколи не чистили так не гріється...
LVladislavchik
Member

Повідомлення

leif: 25.06.2026 18:41А звідки ти знаєш що це реальний користувач?
Та реальний я :D
Предісторія: колись давно юра, тобто, гуру пердолінгу покофонів, купив ноут gateway на проці снапдрегон 850 ніби і вбив там завантажувач, бо думав що можна просто знести вінду і накотити лінукс, але не врахував що там нема уефі як на звичайних віндових ноутах, спочатку в нього не вдавалося видалити розділи з віндою, але ноут грузився в live cd, тому він продовжив пердолінг, після якоїсь спроби в нього вдалося видалити розділи і ноут став цеглиною :rotate:
Ну і розказував він про цю історію в цій темі, я визвався поковиряти, досвіду трошки набрати, якщо щось вийде то за гроші (умовних 50$), якщо не вийде то безкоштовно :rotate:
Юра набрав мене в вихідний перед відправкою, спочатку поспілкувалися в загальному про процес відновлення та фінансову винагороду, пропонував навіть викупити той ноут за умовні 50$, далі про мої враження від ейра м4 пішла мова, на мої зауваження що ноут не такий автономний якщо підняти трохи яскравості і навантаження більше за ютубчик дати наш пацієнт почав ледве не кричати що так не може бути і його ейр ледве сам не виробляє енергію :rotate:
Прийшлося ввічливо перебити його, бо не мав бажання чути цю маячню у свій вихідний :rotate:
Через декілька днів надіслав він ноут, я отримав, сумарно десь 2 місяці він в мене пробув, за цей час я частково відновив бут, підібравши таблицю розділів від схожих ноутів на такому ж снапі 850 і трохи переробивши під цей :rotate:
Ну а далі я вирішив відмовитися від цієї роботи, бо стало сильно менше вільного часу і в загальному морально після висерів нашого пацієнта на цьому форумі вже не було бажання, тому надіслав ноут назад :rotate:

Відправлено через 1 годину 8 хвилин 29 секунд:
kabostebeztak: 26.06.2026 02:20які заклинання використовують епл, щоб у них кремній не деградував від таких температур? боже, да навіть мій 2015 15 дюймовий макбук про який напевно ніколи не чистили так не гріється...
Скоріш за все гріється, навіть після чистки 90-100 градусів то норма, єдиний вихід це кришку дірявити, можна отримати -20 градусів легко :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

компанія лайна - знову забрехалась

Microsoft критикувала Apple за 8 ГБ ОЗП, а тепер каже, що цього достатньо для Windows 11
Microsoft раніше цього року також профінансувала дослідження SIgnal65, щоб довести, що 8 ГБ оперативної пам'яті у нещодавно представленому бюджетному MacBook Neo – це критичний недолік порівняно з ПК на Windows 11. Після цього Microsoft випустила нові Surface Laptop та Surface Pro з 8 ГБ ОЗП за ціною від $1299 – дорожче за ноутбук Apple.
https://mezha.ua/news/microsoft-says-8- ... 11-312658/

ще раз нагадаю поціновувачам лайна - 8 Гб за $1300 - їжте і добавки попросіть :puke: :puke:

пс: зайшов недавно в якийсь Епл магазин щоб оцінили мій макбук для trade-in - коли сказав що мені 16 Гб памяті іноді мало - вони декілька разів перепитували чи це дійсно правда, і що я таки зміг завантажити 16 Гб - я так зрозумів що в їх сценаріях їм 16 завжди достатньо

Відправлено через 5 годин 21 хвилину 35 секунд:
продовжую тестування - отримав температуру 108.6 - може й більше було, я не встиг скрін зробити
спойлер
Screenshot 2026-06-26 at 22.17.53.png
Відповісти