Оголошено ціни на Grand Theft Auto VI: $80 за звичайну версію та $100 за Ultimate Edition

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Soulwatcher
Member

Повідомлення

AlexWest: 24.06.2026 20:23 Колись хліб був по 2 копійки, за Союзу. Що значить "і далі стригли хом'яків"?
К чему это сравнение? Цены были относительно доходов и сложности изготовления продукта. Сейчас доходы другие и потому и цены другие. Хотя тут сложно сравнивать так как наше украинское масло в Румынии стоит дешевле, чем у нас.

Как можно говорить, что ещё не вышедшая игра стоит своих денег? Апостол, смотрящий в будущее? ГТА 5 имеет неплохой сюжет, но для меня она в итоге стала проходняком - прошёл и забыл. Причём я её начинал раза два и оба раза забрасывал пока не поймал настроение. И ни разу не потянуло перепройти так как там банально нечего перепроходить.
Цена разработки 265 миллионов, и она себя окупила за первые три дня на консоле, собрала 1 лярд.
Если бы она не вышла на ПК - я бы ничего не потерял, вот вообще. А у кого-то уже шестая невышедшая часть "стоит своих 100 уе". Две таких игры не могут иметь ценник как 1,5 метровый двухкамерный холодильник. Игры выгодно делать, так как это не холодильник, который купил и он пашет 10-30 лет. Но это не значит, что надо завышать цены, чтоб получать сверх прибыль. Ну вдумайся - лярд и это только на консоли и только за первые три дня. На момент 2025 игра собрала 8 миллиардов долларов. Это продукт, который приносит прибыль и сразу, и после, и позднее. Вот с этим расчётом и надо ставить ценник, чтоб потом не удивляться почему пиратят.

К чему слова про 15ч? С каких пор игры меряются часами? Когда-то проходил "креш бандикут 3" за 20 грн, без карты памяти с 9 утра до 4 ночи. Официального продавца этой игры у нас не было, но официально в Европе/США игра стоила ~50 уе что в те года было 200 грн, а это зарплата разнорабочего или грузчика за месяц. Продавцы (кассиры) по 120-150 получали за месяц.

В общем, я не имею ничего против лицух и их цен. Я имею против обожравшихся контор, которые делают одноразовые игры (в моём случае) и требуют за это дофига, окупая свой продукт В ТРИДЦАТЬ МАТЬ ЕГО РАЗ. Возможно если б системнык обходился в 500 уе, то имел бы смысл. А сейчас - это сверх прибыль за счёт хомяков, и это факт.
f24gun69
Member

Повідомлення

Сто баксів, який жах і взагалі неповага до героїчних украінських ґеймерів... тре негайно створити петицію у Спортлото
капітошка
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 24.06.2026 18:01 Вообще пофиг игра про быдло и для быдла, вообще все равно сколько она будет стоить хоть 20$ хоть 200$
+1 згоден повністю! :beer:
Afit
Member

Повідомлення

Tetronga: 24.06.2026 14:48 Прогрів гоїв... Гра окупиться за перший день продажів. Могли б і 70 поставити, але менеджери-жлоби хочуть ще пару сотень млн $ премій собі :facepalm:
Ти впевнений що ~ 3 000 000 000$ можливо відбити в перший день продажів? Це потрібно продати 30млн копій ультимативного видання. Хоча навіть більше, бо відсотки беруть платформи на яких продають. + налоги. Тож виходе напевно міліонів 50. Для порівняння Кіберпанк близько 20млн проданих копій за весь час. The Witcher 3 65млн і це з шаленими знижками протягом тривалого часу.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Afit
Попередня в перший день продажів окупилась.
Але відверто не розумію істерії навколо гри. Якісна гра, але ж не єдина якісна гра.
bes
Member

Повідомлення

Тут как всегда происходит процесс принятия что как игровая платформа пк для издателя второстепенная

Отправлено спустя 10 минут 31 секунду:
warp37: 24.06.2026 19:06 чтобы я заплатил такие деньги за игру, она должна продаваться в Steam.
Бойся желайний своих. А то Гейб договориться что бы она вышла эксклюзивно для стим машины - для продвижения консоли :laugh:
MVE
Member

Повідомлення

Soulwatcher
Це всього лише $100. За гру, яку чекали 13 років. Не робіть з мухи слона
Afit
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 24.06.2026 23:42 Afit
Попередня в перший день продажів окупилась.
Але в неї бюджет був явно не божевільні 3 лярда :horror:
dead_rat
Member

Повідомлення

MVE: 24.06.2026 23:58 Soulwatcher
Підтримую, якщо це гра по якості щоб залипнути на 100+ годин, то можна і 200$ просити.

За умовного Відьмака 3, я б не зажався
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: 25.06.2026 00:08
MVE: 24.06.2026 23:58 Soulwatcher
Підтримую, якщо це гра по якості щоб залипнути на 100+ годин, то можна і 200$ просити.

За умовного Відьмака 3, я б не зажався
Вони на онлайні х10 видоять із своїх гравців. Я коли грав в п'яту частину, не міг зрозуміти нафіга стільки сил вкладено в гру, яку проходиш за 30 годин. З часом все стало на свої місця. Вони заробили шалені гроші на онлайні. Навіть сюжетні ДЛЦ не стали випускати.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Afit
З того часу трохи води втекло вже, але на момент виходу лярд в гру точно було вкинуто.
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Soulwatcher: 24.06.2026 21:40
AlexWest: 24.06.2026 20:23 Колись хліб був по 2 копійки, за Союзу. Що значить "і далі стригли хом'яків"?
К чему это сравнение? Цены были относительно доходов и сложности изготовления продукта. Сейчас доходы другие и потому и цены другие. Хотя тут сложно сравнивать так как наше украинское масло в Румынии стоит дешевле, чем у нас.

Как можно говорить, что ещё не вышедшая игра стоит своих денег? Апостол, смотрящий в будущее? ГТА 5 имеет неплохой сюжет, но для меня она в итоге стала проходняком - прошёл и забыл. Причём я её начинал раза два и оба раза забрасывал пока не поймал настроение. И ни разу не потянуло перепройти так как там банально нечего перепроходить.
Цена разработки 265 миллионов, и она себя окупила за первые три дня на консоле, собрала 1 лярд.
Если бы она не вышла на ПК - я бы ничего не потерял, вот вообще. А у кого-то уже шестая невышедшая часть "стоит своих 100 уе". Две таких игры не могут иметь ценник как 1,5 метровый двухкамерный холодильник. Игры выгодно делать, так как это не холодильник, который купил и он пашет 10-30 лет. Но это не значит, что надо завышать цены, чтоб получать сверх прибыль. Ну вдумайся - лярд и это только на консоли и только за первые три дня. На момент 2025 игра собрала 8 миллиардов долларов. Это продукт, который приносит прибыль и сразу, и после, и позднее. Вот с этим расчётом и надо ставить ценник, чтоб потом не удивляться почему пиратят.

К чему слова про 15ч? С каких пор игры меряются часами? Когда-то проходил "креш бандикут 3" за 20 грн, без карты памяти с 9 утра до 4 ночи. Официального продавца этой игры у нас не было, но официально в Европе/США игра стоила ~50 уе что в те года было 200 грн, а это зарплата разнорабочего или грузчика за месяц. Продавцы (кассиры) по 120-150 получали за месяц.

В общем, я не имею ничего против лицух и их цен. Я имею против обожравшихся контор, которые делают одноразовые игры (в моём случае) и требуют за это дофига, окупая свой продукт В ТРИДЦАТЬ МАТЬ ЕГО РАЗ. Возможно если б системнык обходился в 500 уе, то имел бы смысл. А сейчас - это сверх прибыль за счёт хомяков, и это факт.
Будь що коштує рівно стільки, стільки за нього готові платити.

Якщо хочеш, те що вони роблять - це монетизують репутацію і хайп.
І це їх справа, робити це чи ні.

На рахунок порівняння ігр з 2002 року і зараз, вибач, це абсурдно. Команда Vice City ~50 людей. Команда розробників 6 частини ~10 000 людей. І це тільки розробників, без менеджменту, без обслуги і так далі далі далі. А туди ще маркетинг порахуй і купу інших речей.

Те що гру переносили і це може бути дуже великий flop, запросто.
RDR2 вже була на дуже тонкій грані між "імерсійністю і глибиною" і банальним занудством і репетативністю.
Так само і GTA, коли в медіа її так розхайпили а в результаті, несподівано, це буде просто гра, з банальним простим сюжетом, де треба буде так само кнопочки натискати.

Нема сенсу нити на ціну. Якщо вам не подобається - ну то просто не купуйте. Чому всі вирішили що конкретно ВАМ якийсь розробник щось ВИНЕН.
Це якийсь дитячий спосіб дивитись на світ.

На рахунок "Ігри вигідно робити", це як говорити що "Айфон вигідно робити". Айфон продається не тому що він смартфон, а тому що він має певну репутацію і бренд (Як і ГТА).

Помимо гта є ще купа сотень тисяч ігр які просто провалились, купа інвестицій вкладені в нікуди.
Просто ГТА така унікальна, що єдина гра цього покоління, якій дали повний карт бланш по ресурсам.
спойлер
Я от не купив і не збираюсь.
Відправлено через 5 хвилин 59 секунд:
Afit: 24.06.2026 23:35
Tetronga: 24.06.2026 14:48 Прогрів гоїв... Гра окупиться за перший день продажів. Могли б і 70 поставити, але менеджери-жлоби хочуть ще пару сотень млн $ премій собі :facepalm:
Ти впевнений що ~ 3 000 000 000$ можливо відбити в перший день продажів? Це потрібно продати 30млн копій ультимативного видання. Хоча навіть більше, бо відсотки беруть платформи на яких продають. + налоги. Тож виходе напевно міліонів 50. Для порівняння Кіберпанк близько 20млн проданих копій за весь час. The Witcher 3 65млн і це з шаленими знижками протягом тривалого часу.
Вони в будь який момент можуть прикрутити лутбокси і окупити її за 2 години.
Репутація і хайп дозволяють.
Відповісти