Dilfin: ↑
24.06.2026 12:49Ціна розрахована на не бідних поціновувачів, які готові заплатити любі гроші, щоб доторкнутися до творіння Габена, тому і партія така мала, тому і ціна завищена навіть в сьогоднішніх реаліях на доларів 500, позиціювання товару, як нішевого продукту і я вже переконався не раз, що розберуть, як гарячі пиріжки і в чергу стануть за наступною партією, маркетологи не даремно їдять свій хліб.
Повністю згоден. Цей продукт - про естетику компактних SFF-білдів у вітальні. Подібні кастомні збірки завжди були дорогою нішою, де переплата за компактність та інжиніринг іноді становить х2 або х3 від ціни звичайного заліза.
Багато хто очікував побачити умовний мас-маркет бренд (такий собі ARTLINE, VINGA), зібраний з найдешевших компонентів, який Valve продаватиме в мінус заради екосистеми. Але тут зовсім інше позиціонування.
Тим, хто в коментарях одразу тицяє в бік PS5 як вигідної альтернативи, це суцільний компроміс для бувалого ПК-геймера. Консоль хороша, якщо у тебе взагалі немає ігор у власності або ти фанат ексклюзивів Sony. Але якщо у тебе вже є пристойна бібліотека ПК ігор (Steam, Epic, GOG, EA, Ubisoft і т.д.), купувати PS5 - це платити за ігри по другому колу, миритися з платною підпискою за онлайн та застарілістю консолі.
Мені нова Steam Machine дуже цікава як концепт і залізяка. Але якщо рахувати "продуктивність на долар" - економіка не сходиться. До ШІ-буму її прайс мав би бути на $250–300 нижчим. Тому для мене раціональніший шлях - вкласти кошти в апгрейд основного ПК, а для гри на телевізорі використовую Moonlight/Sunshine.
Шкода, що сама Valve свого часу закинула Steam Link приставку.