Valve оголосила дату виходу та ціну ігрового комп’ютера Steam Machine. Опубліковано перші огляди

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

tornadox: 24.06.2026 10:34Я теж приглядався до одного ноута, потужнішого (HX 370, 32, 4070, 1tb), в ЄС 3k Eu, в нас 100К грн.
Ноутбук ASUS V16 WUXGA 144 Гц, матовий / Intel Core 5 210H (1.6 - 4.8 ГГц) / RAM 16 ГБ / SSD 512 ГБ / nVidia GeForce RTX 5070 - 60к.
https://rozetka.com.ua/ua/asus-90nb16r1 ... 573409045/

Найдешевший СМ з контролером - 1108 євро. Якщо замовити через НП вийде 75к.
Dilfin
Member

Повідомлення

kairo: 23.06.2026 22:15
waryag: 23.06.2026 20:12Як би по продуктивності "допотопне залізо" СМ не виявилося краще за разунок охолодження і ТДП.
Та ні Ryzen AI 5 340 та 5050 Laptop 5050(105W) будуть явно швидше в порівнянні із залізом SM. І це я взяв ультрабук. За схожу суму вже можна взяти ноут із 144 Гц дисплеєм, 16 ГБ DDR5, Intel Core 7 240H, RTX 5070. Я тупо не розумію звідки така ціна.
Ціна розрахована на не бідних поціновувачів, які готові заплатити любі гроші, щоб доторкнутися до творіння Габена, тому і партія така мала, тому і ціна завищена навіть в сьогоднішніх реаліях на доларів 500, позиціювання товару, як нішевого продукту і я вже переконався не раз, що розберуть, як гарячі пиріжки і в чергу стануть за наступною партією, маркетологи не даремно їдять свій хліб.
tornadox
Member

Повідомлення

Dilfin: 24.06.2026 12:49Ціна розрахована на не бідних поціновувачів, які готові заплатити любі гроші, щоб доторкнутися до творіння Габена, тому і партія така мала, тому і ціна завищена навіть в сьогоднішніх реаліях на доларів 500, позиціювання товару, як нішевого продукту і я вже переконався не раз, що розберуть, як гарячі пиріжки і в чергу стануть за наступною партією, маркетологи не даремно їдять свій хліб.
Повністю згоден. Цей продукт - про естетику компактних SFF-білдів у вітальні. Подібні кастомні збірки завжди були дорогою нішою, де переплата за компактність та інжиніринг іноді становить х2 або х3 від ціни звичайного заліза.

Багато хто очікував побачити умовний мас-маркет бренд (такий собі ARTLINE, VINGA), зібраний з найдешевших компонентів, який Valve продаватиме в мінус заради екосистеми. Але тут зовсім інше позиціонування.

Тим, хто в коментарях одразу тицяє в бік PS5 як вигідної альтернативи, це суцільний компроміс для бувалого ПК-геймера. Консоль хороша, якщо у тебе взагалі немає ігор у власності або ти фанат ексклюзивів Sony. Але якщо у тебе вже є пристойна бібліотека ПК ігор (Steam, Epic, GOG, EA, Ubisoft і т.д.), купувати PS5 - це платити за ігри по другому колу, миритися з платною підпискою за онлайн та застарілістю консолі.

Мені нова Steam Machine дуже цікава як концепт і залізяка. Але якщо рахувати "продуктивність на долар" - економіка не сходиться. До ШІ-буму її прайс мав би бути на $250–300 нижчим. Тому для мене раціональніший шлях - вкласти кошти в апгрейд основного ПК, а для гри на телевізорі використовую Moonlight/Sunshine.
Шкода, що сама Valve свого часу закинула Steam Link приставку.
Відповісти