Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Це жарт? Я ж написав вище. І що значить "все в сторону"?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 23.06.2026 16:44а підтягнутись скільки раз чистими можеш?
які інтимні питання, достатньо
leif: 23.06.2026 16:44 це їхня особиста справа :dontknow:
ото я з ними
leif: 23.06.2026 16:44 ну так а автономність це ж головне у цьому прогресі? а навіщо автономність, якщо не працювати за ноутом? все пов'язано між собою.
саме так, щоб не турбуватись про зарядку, про проводи, БЖ не брати. Ноут собі лежить і чекає - макбук вмикається і готовий до роботи достатньо кришку привідкрити на 20 град. Пів секунди і вже працюєш. Навіть якщо він довго лежав закритий.

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
Ekz0rcyst: 23.06.2026 16:45 Це жарт? Я ж написав вище.
тут є місцева мафія яка забороняє працювати за ноутом. Вони мені погрожують. Лякають страшними наслідками здоровю.
Вони і на вас можуть кинутись.
Ekz0rcyst: 23.06.2026 16:45 І що значить "все в сторону"?
забути про перед цим сказане

а як ви працюєте? де? скільки часу на добу? чому не за великим монітором, зручним столом і кріслом?
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 23.06.2026 16:54які інтимні питання, достатньо
так зазвичай відповідають, коли жодного разу не можуть. ти теж такий?

але нічого, час прийде, анатомію+фізіологію не надуриш і "каса попереду", як казав Ігорвалєріч ;)
yuriy_dd: 23.06.2026 16:54Ноут собі лежить і чекає - макбук вмикається і готовий до роботи достатньо кришку привідкрити на 20 град. Пів секунди і вже працюєш. Навіть якщо він довго лежав закритий.
ух, фантастика просто. так і працюй, Юра, бігай і працюй. мобільно, в будь-якому місці, в машині, на дивані, в кафе, без дод. монітору, без периферії. це і є прогрес :super:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Ну в мене в профілі вказано чим я користуюсь.
"Забути про перед цим сказане" не вийде.
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.06.2026 15:56 так точно як побудувати будинок під себе, і коли купити готовий, і там мінімальні зміни типу меблі свої поставити
з точки зору розробників ПЗ на С/C++ - повна маячня, наведіть приклад такого коду, бо здається що ви вже не знаєте що вигадати, аби виправдати незручні вам результати ARM
може у вас у ноутах чи смартах - екрани не тріскали?
китайські поробки - тріскались та деградували, зсередини, всі інші "самі по собі незрозуміло чому" - ні
прямо на проці такі ШІ запускаєте, чи на ВК?
і на ЦП, і на ВК, і з офлоадом, і без офлоаду, 30-35 мільярдів параметрів досяжні з різними опціями завдяки адекватним цінам на RAM/GPU, можна самому квантувати як заманеться.
наприклад, на своєму NUC 13 Pro за ~$1K я можу запустити Gemma-4-26B-A4B з повним 256k контекстом на iGPU - вай емейзінг за скількі кілобаксів/нирок таке потягне? питання риторичне :rotate:
не займались лінпак на ніч?
звичайно ні: я тестую в програмах яких працюю, та іграх
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 23.06.2026 16:44а підтягнутись скільки раз чистими можеш?
ви спробуйте робити як я - кажу про тест і викладаю свої результати
тому - спочатку ви вага, і скільки раз. Ріст можете не писати

Відправлено через 13 хвилин 48 секунд:
Ekz0rcyst: 23.06.2026 17:15 Ну в мене в профілі вказано чим я користуюсь.
все одно цікавить більше інфо - як ви в основному ноутом користуєтесь - з зовнішнім монітором чи без?
автономність - важлива чи ні. І яка у вас вона?
dext: 23.06.2026 18:55з точки зору розробників ПЗ на С/C++ - повна маячня, наведіть приклад такого коду, бо здається що ви вже не знаєте що вигадати, аби виправдати незручні вам результати ARM
гра не розроблялась і тестувалась під мак. А була адаптована. Ви свій код пишите під що - ОС та архітектура?
dext: 23.06.2026 18:55 може у вас у ноутах чи смартах - екрани не тріскали?
китайські поробки - тріскались та деградували, зсередини, всі інші "самі по собі незрозуміло чому" - ні
спитайте у гемінай: чи може тріснути екран на макбуку якщо відкривати кришку збоку?
dext: 23.06.2026 18:55наприклад, на своєму NUC 13 Pro за ~$1K я можу запустити Gemma-4-26B-A4B з повним 256k контекстом на iGPU - вай емейзінг за скількі кілобаксів/нирок таке потягне? питання риторичне
а що тут риторичного - мак міні 24 Гб $700
dext: 23.06.2026 18:55 не займались лінпак на ніч?
звичайно ні: я тестую в програмах яких працюю, та іграх
ну то вам повезло, бо це було дуже популярно - недарма тут на форумі проців перша тема закріплена

Відправлено через 20 хвилин 29 секунд:
dext: 23.06.2026 18:55наприклад, на своєму NUC 13 Pro за ~$1K
а можна посилання на модель про яку ви кажете?
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 23.06.2026 16:43ASUS представила в Україні двоекранний ноутбук Zenbook Duo з процесорами Intel Panther Lake

https://www.overclockers.ua/ua/news/asu ... ne-launch/

оце звичайно прогресс :lol: :lol:
По темі звісно нічого не можеш сказати, але я би на твоєму місці не переживав, вживаний мак міні за $300 і уцінений поко з вітрини це твій максимум.
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 23.06.2026 21:29 мак міні 24 Гб $700
є 3 речі, які Юрій ніколи не втомиться робити:
1) ганяти безглузді бенчмарки і вимагати всіх інших робити те саме
2) спілкуватись з руснею на ixbt та дивитись русняві огляди на ноутбуки
3) брехати, і ще раз брехати

заходим на оф сайт apple, і бачимо: https://www.apple.com/shop/buy-mac/mac- ... gb-storage
конфігурація базовий М4, 24ГБ РАМ, 512ГБ ССД - 999$

Відправлено через 7 хвилин 48 секунд:
тим часом nuc 14 pro на 50 доларів дорожче: https://shop.asus.com/us/asus-nuc-14-pro.html
конфігурація Intel Core Ultra 7 155H, 32GB RAM, 1TB SSD - 1049$
Filabatya
Member

Повідомлення

тому він до москалів і лізе рідненьких, ті 3,14дять, як дихають :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 23.06.2026 21:44є 3 речі, які Юрій ніколи не втомиться робити:
1) ганяти безглузді бенчмарки і вимагати всіх інших робити те саме
а чому сайти з оглядами - ганяють ці самі бенчі? і навіть ваші кохані виробники х86 Інтел та АМД - також?
вирішили свою відсутність знань та критичного мислення - ще раз всім продемонструвати?
orange_deer: 23.06.2026 21:443) брехати, і ще раз брехати
заходим на оф сайт apple, і бачимо: https://www.apple.com/shop/buy-mac/mac- ... gb-storage
конфігурація базовий М4, 24ГБ РАМ, 512ГБ ССД - 999$
я в курсі що ціни зросли, базові версії не продаються. В продажу залишились тільки дорожчі. Коли я купував свій новий мак міні базовий за 500, + 8Гб РАМ коштувало + $200
orange_deer: 23.06.2026 21:44тим часом nuc 14 pro на 50 доларів дорожче: https://shop.asus.com/us/asus-nuc-14-pro.html
а те що пише "Out of stock" внизу в кутику - ви звичайно не побачили? ну буває, що ж мені вас брехуном називати?
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 23.06.2026 22:22
orange_deer: 23.06.2026 21:44тим часом nuc 14 pro на 50 доларів дорожче: https://shop.asus.com/us/asus-nuc-14-pro.html
а те що пише "Out of stock" внизу в кутику - ви звичайно не побачили? ну буває, що ж мені вас брехуном називати?
та сама конфігурація на амазоні, за ту саму ціну ;)
https://www.amazon.com/NUC14RVH-Canyon- ... r=8-1&th=1
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 23.06.2026 23:02 та сама конфігурація на амазоні, за ту саму ціну ;)
круто що це й кусок лайна нікому не треба то у вільному доступі
а мак міні - розібрали

ви його спробуйте продати за рік. Мому вже рік - можу продати дорожче ніж купив
Відповісти