Ну звісно, куди ж їм баранам до тебе.Kassatka: ↑ 18.06.2026 01:11І обидва 32 дюйми, що вбиває весь сенс 8K. Треба хоча б 43 дюйми мінімум
Новини
Останні статті і огляди
Флагманська відеокарта Gigabyte Aorus GeForce RTX 5090 Infinity з’явилася у продажу за ціною $5300
-
Гедоніст
Member
-
AssayMAS
Member
так от игры = игроделов зависит, что подвезут из технологий и как они будут работать "под капотом" игры.Геральт: ↑ 17.06.2026 13:44 warp37: ↑ 17.06.2026 13:19
Та й Unreal Engine 5 неможливий у 2K без FG.
Дурня
Відправлено через 4 хвилини 8 секунд:
А посему?kawalot: ↑ 17.06.2026 17:43Райзен 1700х і досі нормально себе почуває в сучасних іграх. А ось його конкуренту того часу 7700к дуже тяжко
А патаму что АМД до сих пор их поддерживает на уровне ПО биосов, а интел на свой проц забила...
-
kairo
Member
В чому саме лох, бо купив топову ігрову карту? Я вас здивую, але на світі є величезна кількість людей, які рахують усіх, хто купує ігрові компи та грає в ігри - лохами.Dilfin: ↑ 17.06.2026 18:05 багатий лох піде і купить 5090 і буде грати на ній CS бо він може.)
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Щоб ставити пердячий вихлоп на тачку, краще вже ту 5090 купити.alexeygalas: ↑ 17.06.2026 18:32 Краще на море з*їдзити, вихлоп на тачку зробити
Востаннє редагувалось 18.06.2026 01:35 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
-
AssayMAS
Member
так не ставь ультра качество и даже на 4КК можно 2КК выставить обычно - будут чёрные при чёрные полосы по бокам и чуть сверху снизу... .Kassatka: ↑ 18.06.2026 00:24Якщо у 4K 16 Гб вистачає з натяжкою
Вот у кореша монитор 2кк и дибла последняя так порой и 16ГБ врама на ультрах не хватает - особенно в новых обновлениях = дополнениях на оптимизацию которых руки дойдут у игроделов нескоро.
-
Святой
Member
Профильный 1680V2 за 17$ у китайцев тоже FPS/USD тоже хорошо выдаетS0N1C: ↑ 17.06.2026 18:12я цієї зими купив 1800х, хотів спробувати зробити "ретро" збірку, подивитися шо воно може, бо якось пропустив ото все, але поки відклавkawalot: ↑ 17.06.2026 17:43 S0N1C
Кількість ядер за свою ціну. Райзен 1700х і досі нормально себе почуває в сучасних іграх. А ось його конкуренту того часу 7700к дуже тяжко![]()
-
Барбарис
Member
Крім 8к-хвороби, шо це за непорозуміння?
-
Buldozer.
Member
Не так давно брал белую аорус по акции- 175.000. 3900у.е. у нас. Неплохо так надбавили... 
-
alexeygalas
Member
З заслонкою звичайно. Я ж не недоумок. Засуджую виродків, які ставлять прямоток на постійно. Ні ввечері тихо підїхати під будинок ні вранці тихо відчалити. Я за пердіння виключно за містом або принаймні подалі від громадських місцьkairo: ↑ 18.06.2026 01:30Щоб ставити пердячий вихлоп на тачку, краще вже ту 5090 купити.
Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
AssayMAS
Та знаю я це все, це так з сарказмом було сказано. Я на свому лунарлейку теж граю із задоволенням. Навіть, якщо я зараз опинюсь сам на сам зі своїм ультрабуком - у мене є величезний список цікавих старих ігор, які я ще не пройшов і з превеликим задовленням в них пограю на вбудованій графіці.
Ну 1030 це вже тумач ))
-
Dilfin
Member
kairo: ↑ 18.06.2026 01:30В чому саме лох, бо купив топову ігрову карту? Я вас здивую, але на світі є величезна кількість людей, які рахують усіх, хто купує ігрові компи та грає в ігри - лохами.Dilfin: ↑ 17.06.2026 18:05 багатий лох піде і купить 5090 і буде грати на ній CS бо він може.)
Це сарказм, я не вважаю тих людей, які купляють таке обладнання для роботи лохами, а хто купляє карту за 6К просто щоб була, щоб хвалитись іншим і справді лох і тут можна довго спорити про те, що хтось може собі дозволити, а хтось ні, справа в раціональному використанні ресурсів, ресурсів планети, особистих ресурсів, в мене є знайомі, які купили собі найдорожчий комп'ютер, який просто стоїть виключений, просто щоб був, щоб всі знали...
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:Щоб ставити пердячий вихлоп на тачку, краще вже ту 5090 купити.alexeygalas: ↑ 17.06.2026 18:32 Краще на море з*їдзити, вихлоп на тачку зробити
-
Tetronga
Member
Геймінг здох. Все нормальне залізо коштує від 2-3к зелених. Шиза повна
-
Dilfin
Member
Саме так, але багато хто з піною біля рота доказують, що відеокарти за 6К доларів, це нормально, що є багато в світі людей, які собі можуть це дозволити і що вони не лохи... так і живемо, більша частина населення біднішає, а 1% багатшає. І для чого багатому лоху цікаві і з дущею ігри, йому головне щоб карта за 6К була встановлена на саму дорожчу материнку і стояла в корпусі за склом і щоб можна було похвалитися гостям.Tetronga: ↑ 18.06.2026 13:02 Геймінг здох. Все нормальне залізо коштує від 2-3к зелених. Шиза повна
-
kairo
Member
В світі постійно відбуваються війни, де знищуються ресурси на трильйони доларів, від того, буде в Стім 0.43% чи 0.42% користувачів 5090, нічого не зміниться.Dilfin: ↑ 18.06.2026 13:02справа в раціональному використанні ресурсів, ресурсів планети
Це не нормально, але ми ж на це ніяк не впливаємо, така ціна через ШІ-бум, а не геймерів.6К доларів, це нормально
-
AssayMAS
Member
ага только найти живую без проблемную мать 2011 подвигСвятой: ↑ 18.06.2026 07:02Профильный 1680V2 за 17$ у китайцев тоже FPS/USD тоже хорошо выдает
найти живую мать на 1155 проще и у ксеона память серверная на 1866МГц что "дорого богато" и надо 4 канала - то есть 4 плашки...
И опять если есть денежки то чутка докинут и купят комплект на ам4, а если нету то 1155
Так что ксеон сильно при сильно нишевый товар особенно на 2011-3
-
8lack
Junior
не знаю в чому пойнт воду місити довкола високої ціни, в новині прямо кажуть - "продукт для ентузіастів", як в принципі будь-яка інша xx90, неважливо у якому виконанні. Я більшість конфігів з 5090 очно або заочно в мережі бачив як раз таки на "задротських" ресурсах, де людей хлібом не корми дай щось нове спробувати, вижати все і бенчмарками помірятись.
А хто там і для чого її собі купує - то вже їх проблеми та вибір.
Відправлено через 2 години 38 хвилин 17 секунд:
Фактично питання в тому, скільки таких карт випустили (і з якою метою), скільки на це пішло грошей, скільки їх придбали, і який вихлоп відносно цілей для яких розробляли отримали загалом. Випустити умовних 10-20-30 карт для певної аудиторії це не щось таке чого раніше не було. На "титанах" теж раніше не кожен другий сидів.
А хто там і для чого її собі купує - то вже їх проблеми та вибір.
Проблема не тільки у залізі (зараз багато де криза у тій чи іншій формі і масштабах, та і раніше всяке у світі бувало якщо не у вигляді здорожчання товарів та послуг, так падіння доходів споживачів). Проблема ще й у самих іграх та їх "якості". Комусь мало цікавих проєктів, нічого не "чіпляє", для когось - гра через ті чи інші причини зліплена так, що її залізо нормально не витягує навіть не у режимі "все вправо", доти поки не відшліфують (і то не факт знову ж таки через різні причини).Tetronga: ↑ 18.06.2026 13:02 Геймінг здох. Все нормальне залізо коштує від 2-3к зелених. Шиза повна
Відправлено через 2 години 38 хвилин 17 секунд:
Набагато більш ненормально було б ліпити таку ціну на продукти, між якими різниця не така і велика, типу 5070ті та 5080. От про них, до речі, набагато доцільніше сказати що ціна завищена навіть попри реалії конкретно наші, та світові в цІлому.Dilfin: ↑ 18.06.2026 13:09 Саме так, але багато хто з піною біля рота доказують, що відеокарти за 6К доларів, це нормально.
Фактично питання в тому, скільки таких карт випустили (і з якою метою), скільки на це пішло грошей, скільки їх придбали, і який вихлоп відносно цілей для яких розробляли отримали загалом. Випустити умовних 10-20-30 карт для певної аудиторії це не щось таке чого раніше не було. На "титанах" теж раніше не кожен другий сидів.
- спойлер
- "Лох", імхо - це коли лишився буквально без трусів та шматка хліба на узбіччі, але купив річ яка явно не по кишені, без відчутної користі. А якщо це відбувається систематично, то у такої людини на щось настільки дороге грошей в принципі не назбирається. Про людей, які витратили без катастрофічних наслідків гроші на такі цяцьки і воно у них "просто стоїть" можна сказати дещо інакше).
-
Святой
Member
На данный момент имею 4 живые платы. 1.Asus X79BE 2. Asus P9X79. 3. Asus P9X79PRO 4. Dell alienware R4 Aurora. В Китае брондовая материнка от 15 USD. Память брал 3 доллара на 4гб модульага только найти живую без проблемную мать 2011 подвиг
-
Impulse101
Member
Таке могло би бути теоритично десь у Сполучених Штатах, умовно. В Україні такі карти тулять як повністю нові по фул прайсу, я вже мовчу про опен бокс. Більше схоже на те що десь купили партію рефів по хорошій ціні і перепродають.Гедоніст: ↑ 17.06.2026 13:08В мене є підозра, що коли телемарту завозили ВК, то пошкодили палету і як наслідок пакування чи шось типу того. Тому що в них там багато таких ВК Factory Recertified. Я дуже сильно сумніваюсь, що хтось один взяв Матрікс, інший Астрал, третій ще якісь і у всіх ВК виявились бракованими. Ну це я так думаюFilabatya: ↑ 17.06.2026 13:053міс гарантії на 200к гривень - інвестиція року![]()
-
AssayMAS
Member
«За морем телушка — полушка, да рубль перевоз»Святой: ↑ 18.06.2026 20:35На данный момент имею 4 живые платы. 1.Asus X79BE 2. Asus P9X79. 3. Asus P9X79PRO 4. Dell alienware R4 Aurora. В Китае брондовая материнка от 15 USD. Память брал 3 доллара на 4гб модуль
Вот а зачем тебе 4 платы? Может в них что то не так - вот и ты надеешься что пятая таки сумеет? Если они тебье не нужны то посему не продашь?
Я понимаю что комплект на 1155 слабее, но цена даже на вторичке... за одну мать на 2011 можно купить 3-7 матерей 1155(1151) (7шт на 65Ваттт или 3 на 100+Ватт). И 2011 продают комплектами "мать + проц + память" и никто тебе не гарантирует что в иной конфигурации не будет проблем (что посредственный пользователь ПК сможет решить). Пол ютуба завалены роликами о "новых" матерях на серверных чипах - и их беспрецедентном "качестве"... не ну с второго третьего комплекта (одну мать редко продают по вкусной цене) обычно получается таки собрать ПК, учитывая пересылку из Китая то это на месяц другой задача.
А на 1155 1151 fm2 ам4 ... ПК собирается, учитывая доставку по Украине или месту проживания буквально за дни.
Есть любители риска и для них Китай выпускает 2011, по молодости меня тоже вела "дорога приключений"...
-
Kassatka
Member
- Про значення слів "доробальний" та "бушний"
- У дитинстві з домашніх тварин у мене були лише кури. На початку дев'яностих у мене були такі жирні поважні головні по ієрархії курка, які я назвав Важна Кобіта Буша Бумба Доробало Жирнотрьопка. Після того були ще більш легендарні курка Чорноспинка Кобіта Чорнушка Білюнішко. Я тоді придумав цілий курячий лор, де в курнику чи в державі кобітській республіці ключову роль відігравали найголовніші в ієрархії старі поважні курка - кобіта. За Кобітським Кодексом щоб стати Кобітою потрібно відповідати чотирьом вимогам:
1) Кобіта мають бути поважними
2) Кобіта мають бути головними
3) Кобіта мають бути віком не менше трьох років
4) Кобіта мають володіти кобітською освітою
На чолі кобітської республіки стоять кука (найголовніший півень, переможець півнячих боїв), кобіта та обраний на виборах парламент. Кожен із цих інституцій має один підсумковий голос, а для прийняття рішення потрібно два таких голоса з трьох.
Кобіта очолюють державний орган кобітство, у якому окрім Кобіти ще займають посади такі курки, як перший секретар Кобіти, друківниця та розносчиця.
По цьому лору важливе значення окрім посади Кобіти, мають також звання Бумби, Буші та Доробала. Їх поступово отримують курки в міру отримання кобітської освіти та набуття поважності й авторитету.
Слово "доробало" означає щось громіздке і велике, а "буша" чи "бумба" - щось поважне, бундючне. Звідси я став використовувати прикметники доробальний - великий, громіздкий, бушний - поважний, бундючний. А також використовую однокорінні слова, наприклад убуха - увага, перебуха - перевага, здоробальнення/удоробальнення - збільшення, доробальність - величина і т. ін.
-
Filabatya
Member
коротше кажучи Одоробло)