Програмно покращувати старі карти і не робити апаратного покращення в новому поколінні це хіба не забив? Випускати карти з 8 ГБ відеопам'яті - це хіба не забив, якщо їх вже в деяких іграх невистачє?erkins007: ↑ 16.06.2026 22:24Канешна, так забил что для аналога 5000 серии АМД длсс 4.0 и даже 4.5 вышел на старте.Vladys77: ↑ 16.06.2026 21:00Ґуанг так то на гамерів давно забив
В то время как у АМД до сих пор пока еще нет фср4 на аналоге 40 серии.
Новини
Останні статті і огляди
AMD пояснила, чому FSR 4.1 з’явиться на Radeon RX 6000 лише наступного року
-
Vladys77
Member
-
erkins007
Member
Хорошо что АМД не выпускает карты с 8гб, заботится о пользователях. Это только злобный Хуанг прям заставляет вас купить карту на 8гбVladys77: ↑ 17.06.2026 13:43Випускати карти з 8 ГБ відеопам'яті
-
Vladys77
Member
В одному ціновому діапазоні у карт AMD відеопам'яті буде більше.erkins007: ↑ 17.06.2026 17:24Хорошо что АМД не выпускает карты с 8гб, заботится о пользователях. Это только злобный Хуанг прям заставляет вас купить карту на 8гбVladys77: ↑ 17.06.2026 13:43Випускати карти з 8 ГБ відеопам'яті
-
Filabatya
Member
Vladys77
інакше хто би їх брав
інакше хто би їх брав
-
Kassatka
Member
Вони створені для 8K, nVidia створила технологію, яка випередила час. Але оскільки ніхто не прагне 8K-геймінгу, то ніхто не може відчути справжньої вигоди від режимів Performance та Ultra Performance з пресетами M та L.kairo: ↑ 16.06.2026 14:58Пресети M та L створені для режимів Performance та Ultra Performance і будуть вмикатись на картах RTX40/50. Але хто реально грає на Перформансі?
Також вони могли б виявитися корисними на слабких відеокартах у 4K резолюшені. Але на жаль люди панічно бояться купувати/використовувати дисплей з високою роздільною здатністю, якщо не можуть дозволити собі купити дорогу потужну відяху.
А даремно. Краще використовувати агресивні режими апскейлу з передовою DLSS 4.5 на дисплеях з більшою розподільчою здатністю, аніж сидіти у нативі/DLSS Quality на дисплеях з низькою розподільчою здатністю.
Використовувати Performance або Ultra Performance у 1080p/1440p - це або збочення, або ж результат дуже нещасного фінансового стану чи якоїсь вкрай через дупу оптимізованої гри. Апскейл не призначений для вкрай низького резолюшена рендерингу.
-
erkins007
Member
Больше всего памяти у нвидиа с 32гб. А в основном ценовом 9600 и 5060 с 8гбVladys77: ↑ 18.06.2026 01:12В одному ціновому діапазоні у карт AMD відеопам'яті буде більше.
-
Sanьka
Member
Тільки мені здається, що erkins007 розривається в кожній темі про Радеони? 
Ось і тут порвався

Ось і тут порвався
Як це ніхто? Всі знають що в тебе є справжній 8к монітор для 8к геймінгуKassatka: ↑ 18.06.2026 01:38Але оскільки ніхто не прагне 8K-геймінгу
-
Filabatya
Member
але ррі 65тки 8К менший від 32 4К, 135vs138, ретіною 220 і не пахне 
60hz він дає в 8К, світ ще не готовий до такою Потужності
60hz він дає в 8К, світ ще не готовий до такою Потужності
- спойлер
- я взагалі не розумію, як можна сидіти перед 65ткою

Востаннє редагувалось 18.06.2026 09:11 користувачем Filabatya, всього редагувалось 5 разів.
-
dead_rat
Member
Касатка грає у 15фпс, йому нормFilabatya: ↑ 18.06.2026 08:45 але ррі 55тки 8К не далеко втік від 32 4К, ще вагомим мінусом є 50гц цього телевізора, що ставить хрест на його ігрових можливостях
162vs138, ретіною 220 і не пахне![]()
-
Геральт
Member
Дозволяє продавати software замість hardware. І замість іти в більшу роздільну спонукала індустрію йти в меншу роздільну. А так то я не проти пограти у 8к. От тільки геймінг вже у 4к рендері мертвий, який там 8к. Ще б хотів розвитку воксельної графіки. Але це також навряд, через вимоги до врам.Kassatka: ↑ 18.06.2026 01:38 nVidia створила технологію, яка
Якось власник 4090 мені скинув скрін гри в апскейлі до 4к. Порівняв зі своїм без апскейлу в QHD. І мені мій більше подобався.Kassatka: ↑ 18.06.2026 01:38 Краще використовувати агресивні режими апскейлу з передовою DLSS 4.5 на дисплеях з більшою розподільчою здатністю, аніж сидіти у нативі/DLSS Quality на дисплеях з низькою розподільчою здатністю.
А так, то приставка за 600$ виведе зображення на 4к без жодних проблем. Не потрібно дорогих відях.
-
Yurius
Member
В 3 метрах з геймпадомFilabatya: ↑ 18.06.2026 08:45я взагалі не розумію, як можна сидіти перед 65ткою
Відправлено через 47 хвилин 14 секунд:
Це сенс його життя ,його і вдадіка13(мабуть років)Sanьka: ↑ 18.06.2026 08:39Тільки мені здається, що erkins007 розривається в кожній темі про Радеони?
-
Kassatka
Member
Filabatya: ↑ 18.06.2026 08:45 але ррі 65тки 8К менший від 32 4К, 135vs138, ретіною 220 і не пахне
я взагалі не розумію, як можна сидіти перед 65ткою![]()
- спойлер
- Так, 65 відверто забагато для використання в ролі монітору. Я залишаюся на позиції, що для мене особисто ідеальна моніторна діагональ 46-48 дюймів, як у мого першого 47-дюймового Full HD телека, комусь може і 43 дюйми цілком вистачило б, щоб поле зору в основному покрити. Навіть моя попередня 50-дюймова 4К-Сонька своїм правим краєм трішечки виходила за межі комфорту.
Тож потрібно відсуватись хоча б на 15 см відносно звичайної відстані перед оптимальної діагоналі монітором. Обов'язково буду нарощувати собі ширину стола, тільки поки руки не дійшли. Як поставив 200% масштаб, то по відчуттям вже й майже не відрізняється від 50-дюймової 4К при 100% масштабі. Загалом і задоволений, що взяв цю топову 65" модель замість залишків старішої 55" моделі на 2 позиції нижчого класу. З дивану у 2,2 метрах тепер набагато комфортніше стріми ігор дивитися по Твічу/Ютубу, бо раніше на 50 дюймах вкрай важко було з цієї відстані розібрати текст чи дрібні елементи.
- спойлер
- Якщо брати топову модель 2024-2025, як у мене, то там доступні 8K@100 Гц та 4K@240 Гц режими від ПК в ігровому режимі з використанням VRR. Проте це з DSC-компресією, що невідомо як вплине на затримки та чи викличе якісь глюки. Але поки я знаю це лише в теорії, бо моя нинішня RX 6800 застара для такого (на ній доступно лише 8K@60 Гц та 4K@165 Гц), потрібно мінімум RTX 4000 серії або RX 7000 серії, щоб ці режими з DSC-компресією запрацювали. Chat GPT роз'яснив мені ці нюанси.
А 100 Гц, це вже більш-менш ігровий монік, а якщо хочеться високої динаміки та пристойних FPS, то завжди можна перемкнутися в 4K@240 Гц режим на цьому ж апараті, що власне і рекламується як головний режим для геймінгу.
dead_rat: ↑ 18.06.2026 08:52Касатка грає у 15фпс, йому норм
- спойлер
- Я визначив, що у 8K потрібно вдвічі доробальніший FPS, аніж у 4K, щоб у русі відчути здоробальнення чіткості зображення при переході у 8K, а при здоробальненні діагоналі, то й ще доробальніш. Тому для 65" 8K у неквапливих іграх уже потрібно в ідеалі 30-40 FPS, що цілком вписується у 60 Гц дисплей. Що ж до динамічних ігор, то якщо у 50" 4K у гоночках було достатньо 30-40 FPS, то тут в ідеалі потрібно 80-100 FPS. Що як раз вписується у 100 Гц, які дисплей здатен видавати у 8K з використанням DSC. Тож по герцовці все вже ідеально станом на поточний розвиток прогресу, от тільки з 24+ гіговими відяхами потрібної потужності в межах ~80К гривень доробальна лажа...
Загалом погоджуюсь. Усе як завжди залізо та технології все збільшують потенційні можливості продуктивності операційних систем, програм та ігор, але більша абстракція, нові технології та лайнокод пожирають всі доступні ресурси, що знову все гальмує й ледве працює на межі.Геральт: ↑ 18.06.2026 08:54Дозволяє продавати software замість hardware. І замість іти в більшу роздільну спонукала індустрію йти в меншу роздільну. А так то я не проти пограти у 8к. От тільки геймінг вже у 4к рендері мертвий, який там 8к. Ще б хотів розвитку воксельної графіки. Але це також навряд, через вимоги до врам.
Якби взяти технології минулого десятиліття, на яких ігри виглядали досить пристойно і часом майже не гірше, ніж зараз. І випускати на них ігри зараз, попередньо подбавши про підтримку високих розподільчих здатностей та адекватного масштабування, то впевнений, що чудово все йшло б у 8K на сучасному залізі.
Тим не менше, якщо не брати ААА-ігри на UE5 з трасуванням променів/шляху, а звичайні низькобюджетні та інді-ігри, яких випускають перебушну більшість у кількісному відношенні, то там часто у 4K рулить натив і ні про які RT, PT, DLSS, FSR, XeSS гра ні сном ні родом не знає, при цьому може видавати цільові 60 Гц у 4К навіть на відносно недорогих відеокартах.