Скорочення в Xbox лише початок — ігрову індустрію чекає катастрофа. Під загрозою опинилися BioWare, Quantic Dream та внутрішні студії PlayStation

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
erkins007
Member

Повідомлення

Telcontar: 17.06.2026 17:28Ага, всюди вам "павєстка" муляє. Чомусь купі ігор з ЛГБТ та іншими "прогресивними" темами це не завадило успішно продатись
Это каким?) Все последние игры с повесткой получали серьезный удар по продажам.
Исключения это вариативная повестка как в бг3 например. Когда это только твой выбор.
А все игры с навязанной повесткой идут на дно.
Ektalion
Member

Повідомлення

erkins007: 17.06.2026 20:14 Это каким?) Все последние игры с повесткой получали серьезный удар по продажам.
Исключения это вариативная повестка как в бг3 например. Когда это только твой выбор.
The Last of Us Part II.
walkman3000
Member

Повідомлення

kairo: 17.06.2026 17:41
NUN4AG: 17.06.2026 16:47Якщо вони всі не можуть випустити нічого кращого за мертвонароджені Конкорди/Марафони/другосортні сіквели , то особисто для мене їх зникнення не виглядає катастрофою ігрової індустрії.
Це не проблема студій, це проблема керівництва.
Якщо вони всі не можуть випустити нічого кращого за мертвонароджені Конкорди/Марафони
Керівництво материнських кампаній, типу МС чи Соні сказало робити чергові роял/хіро/екстракшн д*очильні, бо хтось там десь багато грошей на цьому заробив і студії мали це пиляти. Звісно, переважна більшість цих проектів не взлетіла.
коли поруч за 10-40 млн. створюють Clair Obscur та KCD 2
Це поодинокі приклади. Скільки ігор рівня Обскури з бюджетом 10-40 млн можете пригадати за останні роки?
тут саме цікаве те, що керівництво, найімовірніше, пійде на підвищення, а гребці на кассу в макдональдс
Kassatka
Member

Повідомлення

Kassatka: 17.06.2026 17:31а ось буквально позавчора вийшла демка інді-гри Dust Front RTS. яка ще в розробці (я особисто в захваті)
Спитав на стрімі київського стрімера Wanderbraun, який спеціалізується на жанрі RTS, - чи зігував соло-автор гри Дімон. Відповів, що зігував і що гру відповідно в помийочку. :weep: А дуже жаль, гра саме в дусі C&C, виключно сингл кампанія та з гармонійною похмурою візуальною складовою. Доведеться мабуть на торентах пошукати.

Зате он сьогодні Wanderbraun оглядає на стрімі ігри ZeroSpace та Demiurgos. На жаль, ZeroSpace, яка в найближчий час релізнеться, клан Старкрафту, а не C&C, але і таке теж піде. Там кооп є типу Stormgate чи SC2. Боюся, що його в майбутньому може чекати незавидна доля коопу Штормгейту, поки першого і єдиного коопу, в який я грав, якщо Diablo 4 не рахувати справжнім коопом.
tornadox
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 17.06.2026 19:25 Ну почему? 1я Destiny очень хороша была и первые 2 года Destiny 2 были топ(потом скатились увы)
Основа Destiny це PVE
erkins007
Member

Повідомлення

Ektalion: 17.06.2026 20:25The Last of Us Part II.
Ахха, просто замечательный пример. Игра в которую ввалили кучу бабла разозлила всех фанатов и продалась хуже первой части и хуже Цусимы, у которой был куда меньший бюджет и которая была новой айпи.
Afit
Member

Повідомлення

tornadox: 17.06.2026 19:22
Afit: 17.06.2026 15:46Повно? Я би так не сказав. Згадую, бо не бачу ні однієї альтернативи. Найближчий це GZW, але там немає локалізації. Для мене це проблема. Але й сетінг однотипний. Більше альтернатив не знаю.
Ти шукаєш лутер-шутер чи екстракшен? Бо там, де є лут і постійне PvP, - це лутер-шутери, і, як на мене, це дно, а не жанр; нормальних ігор там просто немає.

Тарков я не грав, але якщо тебе цікавить гра з дійсно хорошим gunplay, то глянь Squad, Ready Or Not або Hell Let Loose. Ну і з класики, куди я сам інколи залітаю на пару годин, - це Insurgency: Sandstorm. Там відчуття зброї зовсім іншого рівня.
Достатньо того що ти не грав в экстракшен шутер, щоб зрозуміти, що ти нічого не розумієш про що я. Я вже казав що Squad це командна гра. Ready Or Not - це тактичний поліцейський шутер. Hell Let Loose - це про війну. Ці ігри взагалі не те саме що GZW чи Тарков. Наприклад в GZW ти заходиш на базу й більше в тебе немає ніяких загрузок, чи переходів в лоббі. Все відбувається безшовно. Ти приходиш/прилітаєш на базу, хочеш, береш завдання, продаєш/купуєш що потрібно. Виходиш/вилітаєш з бази. Робиш взагалі що хочеш. При тому упор на реалізм в усьому. Від зброї, до медицини. Бинт, шина, пакет крові, аптечка, обезбол і інше, тут не взаємозамінні речі, а кожне для свого призначення. Взагалі тіло поділене зонально (руки, ноги, тулуб, голова). Гемплей здебільшого не про стрілялки, а про менеджмент в першу чергу. Мені по кайфу такі ігри, але нажаль їх мало. І аудиторія в них є. Криво реалізований десятирічний Тарков, з конськими цінниками не дасть збрихати.
Ektalion
Member

Повідомлення

erkins007: 17.06.2026 20:54 Ахха, просто замечательный пример. Игра в которую ввалили кучу бабла разозлила всех фанатов и продалась хуже первой части и хуже Цусимы, у которой был куда меньший бюджет и которая была новой айпи.
Менше вживай , що ти там маєш
Станом на сьогоднішній день офіційні дані від Sony вказують на те, що продажі The Last of Us Part II подолали позначку у 10 мільйонів копій (станом на середину 2022 року).
walkman3000
Member

Повідомлення

Ektalion: 17.06.2026 20:57
erkins007: 17.06.2026 20:54 Ахха, просто замечательный пример. Игра в которую ввалили кучу бабла разозлила всех фанатов и продалась хуже первой части и хуже Цусимы, у которой был куда меньший бюджет и которая была новой айпи.
Менше вживай , що ти там маєш
Станом на сьогоднішній день офіційні дані від Sony вказують на те, що продажі The Last of Us Part II подолали позначку у 10 мільйонів копій (станом на середину 2022 року).
все вірно каже, друга частина провалилась і треба подякувати дракману за це
Ektalion
Member

Повідомлення

walkman3000: 17.06.2026 21:03 все вірно каже, друга частина провалилась і треба подякувати дракману за це
Кул сторі.
walkman3000
Member

Повідомлення

Ektalion: 17.06.2026 21:03Кул сторі
плюс перша ще була сістемселлером для пс3
kabostebeztak
Member

Повідомлення

erkins007: 17.06.2026 20:14
Telcontar: 17.06.2026 17:28Ага, всюди вам "павєстка" муляє. Чомусь купі ігор з ЛГБТ та іншими "прогресивними" темами це не завадило успішно продатись
Это каким?) Все последние игры с повесткой получали серьезный удар по продажам.
А як же Forza Horizon 5 з вибором займенників?
А як же... літераллі усі Wolfenstein
А як же DOOM, в основі якого месседж про те, що треба берегти Землю?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Afit: 17.06.2026 20:55
tornadox: 17.06.2026 19:22
Ти шукаєш лутер-шутер чи екстракшен? Бо там, де є лут і постійне PvP, - це лутер-шутери, і, як на мене, це дно, а не жанр; нормальних ігор там просто немає.

Тарков я не грав, але якщо тебе цікавить гра з дійсно хорошим gunplay, то глянь Squad, Ready Or Not або Hell Let Loose. Ну і з класики, куди я сам інколи залітаю на пару годин, - це Insurgency: Sandstorm. Там відчуття зброї зовсім іншого рівня.
Достатньо того що ти не грав в экстракшен шутер, щоб зрозуміти, що ти нічого не розумієш про що я. Я вже казав що Squad це командна гра. Ready Or Not - це тактичний поліцейський шутер. Hell Let Loose - це про війну. Ці ігри взагалі не те саме що GZW чи Тарков. Наприклад в GZW ти заходиш на базу й більше в тебе немає ніяких загрузок, чи переходів в лоббі. Все відбувається безшовно. Ти приходиш/прилітаєш на базу, хочеш, береш завдання, продаєш/купуєш що потрібно. Виходиш/вилітаєш з бази. Робиш взагалі що хочеш. При тому упор на реалізм в усьому. Від зброї, до медицини. Бинт, шина, пакет крові, аптечка, обезбол і інше, тут не взаємозамінні речі, а кожне для свого призначення. Взагалі тіло поділене зонально (руки, ноги, тулуб, голова). Гемплей здебільшого не про стрілялки, а про менеджмент в першу чергу. Мені по кайфу такі ігри, але нажаль їх мало. І аудиторія в них є. Криво реалізований десятирічний Тарков, з конськими цінниками не дасть збрихати.
що таке GZW? воно на лінуксі працює?
вся надія на CoD MW4)))
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

tornadox: 17.06.2026 20:52Основа Destiny це PVE
А при чем тут основа?) Destiny - это и есть PVE Лутер Шутер, как и к примеру The Division
erkins007
Member

Повідомлення

Ektalion: 17.06.2026 20:57Станом на сьогоднішній день офіційні дані від Sony вказують на те, що продажі The Last of Us Part II подолали позначку у 10 мільйонів копій
И? Это куда меньше чем у первой части и меньше чем у Цусимы. А влито туда было бабла 300 лямов
erkins007
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 17.06.2026 21:14А як же Forza Horizon 5 з вибором займенників
Там повестка тоже чисто номинальная. Она только в редакторе персонажей и ты ее видишь раз за игру. Она есть, но игроков не раздражает. Повестка в бг3 или ксд2 тоже есть, но она необязательная. Тебя не заставляют ее выбирать. Так же тот же Дракман делал Lost Legacy про двух сильных женщин, одна из которых негра и это мало кому не понравилось. Почему? Потому что женщины не страшные, логически себя ведут, сюжет не тычет в глаза морализаторством.

Раздражает именно прям агрессивная повестка - ласт оф ас 2 как отличный пример с ее Ебинатором и тупейшим сюжетом, человек паук 2 где повестка чуть ли не в каждой миссии и персонажах, особенно на контрасте с первой частью, будущая Трансгалактика с крайне сомнительной ГГ, последний ассасин где негромурай не то что сюжетно, он даже геймплейно всех бесит(к тому же Адевале или Авелине у народа было ноль вопросов).

Вот такие вот моменты именно демонстративного плевка в лицо игроки крайне редко прощают.
Посмотрите на независимые и небольшие студии. Из последних игр громких это експедиция 33 и новый Бонд - красивые женщины, отличный сюжет, игры для игроков, а не рейтингов ДЕИ.
Почему так? Потому что у небольших студий нет бесконечного кошелька за спиной и они прекрасно понимают, что они должны выпускать продукт, который будет нужен игрокам, а не активистам.
Dremjke
Member

Повідомлення

Ektalion: 17.06.2026 20:57Менше вживай , що ти там маєш
Всё верно он сказал, это легко гуглится.
daesz
Member

Повідомлення

Нє, ну ШІ ж не заберуть у нас роботу, точно точно :rotate:
Востаннє редагувалось 17.06.2026 21:57 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

tornadox: 17.06.2026 19:22де є лут і постійне PvP, - це лутер-шутери
А де то "постійне" певепе у бордерленді, дестіні та дівіжині? :facepalm:
Nehrk
Member

Повідомлення

Отправьте тодда в космос на солнце ему пора уже отдыхать
Відповісти