Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Scoffer
Member
Z440_User
6ж1б теж пальчикова під пайку
А стрижневі то зовсім інша тема)
6ж1б теж пальчикова під пайку
- спойлер

А стрижневі то зовсім інша тема)
-
Z440_User
Member
Я з 6Ж1П сплутав
Хоча по даташиту американця, 1Ж24 буде ближча, накал 1,2В. У 6Ж накал 6В.
-
Scoffer
Member
Z440_User
Так, найменування складали наркомани.
Я тобі про розміри, а не про аналог випаяв-вставив. Випаяв-вставив взагалі немає в совковому асортименті. У тої ж 1ж24б зовсім інший режим роботи і простою перепайкою не обійдешся. Не кажучи вже про своєрідний "транзисторний" звук стрижневих лампад. Так що лише змиритись і купляти оригінал)
Так, найменування складали наркомани.
Я тобі про розміри, а не про аналог випаяв-вставив. Випаяв-вставив взагалі немає в совковому асортименті. У тої ж 1ж24б зовсім інший режим роботи і простою перепайкою не обійдешся. Не кажучи вже про своєрідний "транзисторний" звук стрижневих лампад. Так що лише змиритись і купляти оригінал)
-
Radio Bay
Member
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=Ra ... m570.l1313Scoffer: ↑ 16.06.2026 17:26Так що лише змиритись і купляти оригінал)
-
MSiAventador
Member
Промовка-промовка...
-
Hotspur
Member
там під пайкуRadio Bay: ↑ 16.06.2026 16:55Та нормальні там ніжки на лампах, що б вставити
-
Radio Bay
Member
Ну, тоді до майстра, не проблемаHotspur: ↑ 16.06.2026 17:47там під пайку
-
feniks_tm
Member
Не треба мені ваши лампи... не треба... рятуйте

-
Feras
Member
Огляд на українській це лайк і підписка (тільки я вже давно підписаний на Порта-ФІ
Я вчора казав, що він майже не гріється. Так от на 4,4 мм балансному ситуація вже трохи інша, корпус тепліший і самі лампи теж теплі стали, до стану навіть хоч помітного дискомфорту при триманні в руках ще далеко але це вже не холодний алюміній, як вчора.
-
Radio Bay
Member
Ото головняк для чистої дельта-сигми. Лампа пом'якшує та накидує жируFeras: ↑ 16.06.2026 20:06 достав мої іем-и і почав їх у у зв'язці з М3 Ультра "ганяти" по плейлісту який складається з треків у жанрі метал і рок та виключно з жіночим японським вокалом, от ці треки не зважаючи на мастеринг для мене повинен відігравати музично і без сибілянтів - крикливого, втомливого вокалу і з динамікою
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Дитинство, ламповий телевізор?feniks_tm: ↑ 16.06.2026 19:12Не треба мені ваши лампи... не треба... рятуйте
-
feniks_tm
Member
Та ні, просто незгасаюча жага фантомних покупокRadio Bay: ↑ 16.06.2026 22:08Дитинство, ламповий телевізор?feniks_tm: ↑ 16.06.2026 19:12Не треба мені ваши лампи... не треба... рятуйте![]()
-
Radio Bay
Member
Ти попавfeniks_tm: ↑ 16.06.2026 22:12а ні, просто незгасаюча жага фантомних покупок
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Лампа - це те, що треба послухати, своя тема
-
Radio Bay
Member
-
QFlash
Member
Дякую.
Слухав останнім часом Danubius radio/ потім щось пропало - у них була поломка - вже працює.
-
Radio Bay
Member
Naim jazz radio - http://mscp3.live-streams.nl:8360/flac.flac
https://www.naimaudio.com/
https://www.naimaudio.com/naim-records
Відправлено через 2 години 10 хвилин 6 секунд:
До речі, Schit Lyr3 — одна лампа 6SN7GT / 6H8C / 6N8S. Геніально. Випадково такий шикардос скоївся. Навіть не думав про це, а потрібно було. Досвід — така штука. Якщо не лізти на Sylvania (вау, була пара) та МЭЛЗ (геморойна переоцінена лампа, регулярний брак із шумами і не така вже вона і вау, головне досягнення - металевий цоколь, десь у хламі валяться поюзані, тут брав по норм ціні), то совдеп 60-80 років можна знайти за 150-300 грн. Нічого страшного у лампах нема, але потрібно все враховувати, і ви отримаєте дуже музичний девайс з маленьким цирком. Я звик, одну виткнув, у мусорку, іншу поставив
https://www.naimaudio.com/
https://www.naimaudio.com/naim-records
Відправлено через 2 години 10 хвилин 6 секунд:
До речі, Schit Lyr3 — одна лампа 6SN7GT / 6H8C / 6N8S. Геніально. Випадково такий шикардос скоївся. Навіть не думав про це, а потрібно було. Досвід — така штука. Якщо не лізти на Sylvania (вау, була пара) та МЭЛЗ (геморойна переоцінена лампа, регулярний брак із шумами і не така вже вона і вау, головне досягнення - металевий цоколь, десь у хламі валяться поюзані, тут брав по норм ціні), то совдеп 60-80 років можна знайти за 150-300 грн. Нічого страшного у лампах нема, але потрібно все враховувати, і ви отримаєте дуже музичний девайс з маленьким цирком. Я звик, одну виткнув, у мусорку, іншу поставив
-
QFlash
Member
Якось звик до транзисторної техніки, відбраковую транзистори по текучості, щоб не палити їх запальничкою - опускаю в кипяток (свіжий залив coffee) і міряю переходи в звороті на 200 MOhm/
Якщо я хоч якісь покази - транзистор бракований і для звукової апаратури він не підходить.
Для блоків живлення може бути.
Але така методика для біполярних транзисторів.
Інші типи транзисторів - діліться може у кого є алгоритм.
Лампи - ніколи не слухав.
Може знайду час і якось послухаю
Дякую.
Цікаво який алглритм перевірки мікрох?
Я поки що знаю єдиний метод - посадити її на панель і запустити в роботу. Працює систма - значить робоча.
Але це не є правильно - мікроха може бути бита по іншим параметрам.
У мене були випадки коли мікроха робоча, а звучання як у бочці.
Перекопав всю систему поки не поміняв мікроху в системі затримки - типу реле.
Відправлено через 56 хвилин 51 секунду:
До речі у кого що подібне до MA8950/
У Вас звучить з характерним «хрипом-рокотом»?
Тобто НЧ сприймаються як вібрація.
Саме так - вібрація.
Це цікаво.
Напевне АС у мене дермо.
Але бас-ударні чисті.
Старі апарати просто гудять по НЧ на неякісних транзисторах та мікрохах. Потрібно міняти компоненти. Тоді заспіває.
Якщо я хоч якісь покази - транзистор бракований і для звукової апаратури він не підходить.
Для блоків живлення може бути.
Але така методика для біполярних транзисторів.
Інші типи транзисторів - діліться може у кого є алгоритм.
Лампи - ніколи не слухав.
Може знайду час і якось послухаю
Дякую.
Цікаво який алглритм перевірки мікрох?
Я поки що знаю єдиний метод - посадити її на панель і запустити в роботу. Працює систма - значить робоча.
Але це не є правильно - мікроха може бути бита по іншим параметрам.
У мене були випадки коли мікроха робоча, а звучання як у бочці.
Перекопав всю систему поки не поміняв мікроху в системі затримки - типу реле.
Відправлено через 56 хвилин 51 секунду:
До речі у кого що подібне до MA8950/
У Вас звучить з характерним «хрипом-рокотом»?
Тобто НЧ сприймаються як вібрація.
Саме так - вібрація.
Це цікаво.
Напевне АС у мене дермо.
Але бас-ударні чисті.
Старі апарати просто гудять по НЧ на неякісних транзисторах та мікрохах. Потрібно міняти компоненти. Тоді заспіває.
-
Гедоніст
Member
QFlash
Ти накінець проспався після запою? Чи на новий круг пішов?
Ти накінець проспався після запою? Чи на новий круг пішов?
-
Scoffer
Member
Сама вау лампа серед октальних це 6С33С. Береш її в руку і розумієш, оце лампада так лампадаRadio Bay: ↑ 17.06.2026 20:21і не така вже вона і вау
- спойлер