Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 15.06.2026 16:58viewtopic.php?p=4146361#p4146361
ці новини демонструють деградацію x86 як серед апаратного так і серед програмного забезпечення
що ще більше збільшує прогрес АРМ
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.06.2026 15:16 та елементарно - китайський уряд переживає щоб з дітей не виросло стадо дибілів, саме тому введені суворі обмежені на ігри
ви ж навіть цього не знали
Лови комуняку!

Відправлено через 4 хвилини 22 секунди:
yuriy_dd: 15.06.2026 17:21
pelia: 15.06.2026 16:58viewtopic.php?p=4146361#p4146361
ці новини демонструють деградацію x86 як серед апаратного так і серед програмного забезпечення
чєл, високі ціни на пам'ять ніяк не пов'язані з архітектурою твого процесора
старі проци випускають бо збирати ПК зі старою пам'яттю дешевше ніж з новою, і Ryzen 3000 і 10 покоління Intel дають достатню швидкодію в іграх.

та й новачкам в робочих задачах не заважає, я відео для школи частково на 11 річному макбуці робив в давінчі резолв.
leif
Member

Повідомлення

Гедоніст: 14.06.2026 20:10Може він собі це уявляє як користувача з чумаданом або дипломатом
:laugh: :lol:

але я думаю, що все простіше, і він розуміє, що вигадати такий юзеркейс, щоб воно було in line з усім його крінжем, який він вже написав щодо потреби в мобільності, доволі складно, і тому він уникаючи чергового сеансу напихування в панамку загадково мовчить
yuriy_dd: 14.06.2026 20:38питання сумісності софта? так я озвучив. Нікого не заставляють
ну так і не пиши, що "будь-який" тоді
yuriy_dd: 14.06.2026 20:38ношу його постійно з собою туди-сюди
співчуваю.
yuriy_dd: 14.06.2026 20:38Ви знаєте % макбуків в США? їх влаштовує? а ви знаєте що часто не макбук - навіть не розглядається?
і шо? який ти робиш з цього висновок. б'юсь об заклад, що неправильний, як типовий фанбой
yuriy_dd: 14.06.2026 20:38я впевнений що це доволі гарячий проц, і гудуть кулера ого. Мене це просто нервує.
в моєму сценарії користування ноутбуком, який я описав вище, це не є проблемою і подразником. прикольно, що тебе нервує акустичний дискомфорт, але не нервує, коли ти не працюєш за ергономічним робочим місцем, дуже цікава розстановка приорітетів. особливо враховуючи, що проблеми у тебе не зі слухом, а зі спиною та шиєю.
yuriy_dd: 14.06.2026 20:38а інші користувачі які купують швидші ноути - теж не хочуть?
а виробники нових проців та ноутів - теж не хочуть?
до чого тут це?

я написав:
leif: 14.06.2026 19:58треба відштовхуватись від сценарію використання і потреб юзера.
що ти маєш на увазі взагалі?

ти кажеш: підкажи альтернативу макбуку.
я пишу: треба відштовхуватись від юзеркейсу, тоді можна підказати чи є альтернативи, чи макбук оптимальний вибір, а ти юзеркейс не описуєш.
ти відповідаєш про якихось інших користувачів і виробників нових проців і ноутів.

што? :spy:

Відправлено через 6 хвилин 31 секунду:
yuriy_dd: 15.06.2026 14:17цікаво чому leif - має притензії виключно до ноутів?
тому що ти тут розповідаєш, що автономність і мобільність це дуже важливо, а я ставлю під сумнів, що проф. юзери мають бажання працювати мобільно взагалі. знову ліпиш дурника. я багато разів ставив конкретне питання про користувацькі сценарії а.к.а юзеркейси, ти зливаєшся і перескакуєш з теми на тему.
yuriy_dd: 15.06.2026 14:17leif - що там з зустрічю? якщо треба щось мені брати - то мені треба знати сьогодні
я не мав часу зайнятись бронюваннями мітінг руму і всім рештою, у мене мали б початись вихідні з 11го але я і сьогодні ще зайнятий. хочу мати стільки ж вільного часу скільки у тебе, враховуючи, скільки ти тут в топіку пишеш кожен день. може завтра займусь питанням, якщо ще не пізно на 18 спробувати забронювати.
orange_deer
Member

Повідомлення

kabostebeztak
чєл, високі ціни на пам'ять ніяк не пов'язані з архітектурою твого процесора
старі проци випускають бо збирати ПК зі старою пам'яттю дешевше ніж з новою, і Ryzen 3000 і 10 покоління Intel дають достатню швидкодію в іграх.
для будь-якої людини хоч трохи обізнаної в темі - очевидно що причина це раммагедон (один з побічних ефектів ШІ буму). і до речі з цієї ж причини, якби хтось під враженням від проповідей місцевого пацієнта захотів купити мак студіо чи мак міні з 128ГБ RAM (як от у цього ж Юрія є десктоп на х86), то у нього цього не вийде :weep:

максимально доступна конфігурація на М4 Max це 64ГБ RAM, а на на M3 Ultra - 96ГБ. але:
yuriy_dd: 14.06.2026 18:38 М3 - це старе, мене не цікавить старе
виходить прийдеться змиритись і сидіти на 64ГБ RAM і не вимахуватись!
але це ні разу не регрес, це просто маленька ціна яку треба заплатити за прогрес арм! от скоро вийде М6 і буде вам пам'ять, ви тільки почекайте :lol:
спойлер
в той час як х86 десктопи спокійно підтримують 256ГБ RAM. і єдине обмеження це ціна пам'яті, яка має властивість змінюватись. можна придбати хоч 64ГБ, хоч 128ГБ зараз, а потім апгрейднути коли ціна зміниться/фінансові можливості дозволять
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.06.2026 17:12я не привожу ніякий кейс.
ще й як приводиш. це ти розповідаєш, що ноут з великою автономністю тобі потрібен аби бігати з ним туди сюди цілими днями і працювати з дивану і з машини і звідки тільки не працювати :lol: тобто фактично ти стверджуєш, що потужна перевага арм у енергоефективності дозволяє прям дуже сильно покращити життя юзерам, які користуються ноутбуком у такому ж наркоманському режимі, як ти. а я у тебе запитую: хто ці юзери? в чому полягає їх робота? чому вони не працюють стаціонарно. відповідей досі немає.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.06.2026 17:21ці новини демонструють деградацію x86 як серед апаратного так і серед програмного забезпечення
А макбук нео ні разу не деградація? :rotate:
Ущербна ти якась людина, не тільки товстолоба, а ще й вузьколоба, якби в епла не завалялось відбраковки від мобільних проців настільки багато щоб було вигідно зробити нео, то ніхто б і не випускав нео :rotate:
pelia
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 15.06.2026 18:54
yuriy_dd: 15.06.2026 17:21ці новини демонструють деградацію x86 як серед апаратного так і серед програмного забезпечення
А макбук нео ні разу не деградація? :rotate:
Ущербна ти якась людина, не тільки товстолоба, а ще й вузьколоба, якби в епла не завалялось відбраковки від мобільних проців настільки багато щоб було вигідно зробити нео, то ніхто б і не випускав нео :rotate:
та ну, макбук нео це ж інновація і найкраще в світі штука, це вам не це
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.06.2026 16:07обмежив ігри чи ні? чи ви вже зістрибуєте коли вам дали докази?
Китай і народжуваність обмежував... Все для людей! :learn:
Гедоніст
Member

Повідомлення

leif: 15.06.2026 18:07що проблеми у тебе не зі слухом, а зі спиною та шиєю.
Саме основне забув згадати :laugh: :rotate:
orange_deer
Member

Повідомлення

Гедоніст: 15.06.2026 19:37
leif: 15.06.2026 18:07що проблеми у тебе не зі слухом, а зі спиною та шиєю.
Саме основне забув згадати :laugh: :rotate:
з тим що на тій шиї тримається? :laugh:
Гедоніст
Member

Повідомлення

orange_deer: 15.06.2026 19:42з тим що на тій шиї тримається?
Т-с-с-с-с, тихенько :D А то ще ненароком перейдете на особистості, юрєц заблокує, потім вибачення просити будете, щоб вас розблокували. Навіщо воно вам треба. Це дуже крихкий лід :rotate:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Гедоніст
Всі ж добре знають, що пацієнт анонімно заходить і все читає :rotate: То для нас він виставу розігрує ніби поранили тонку душу колгоспника :rotate:
leif
Member

Повідомлення

знову ви зі своїм кіберхарасментом Юрчіка в трусіках :weep: уууух, кібербулери :nunu:

давайте спілкуватися по темі!! повертаю дискусію в конструктивне русло:

УВАГА!

Людоньки, купуйте макбук, якщо він підходить під ваш юзеркейс (див. огляди). а якщо не підходить -- не купуйте :learn:

все, на цьому конструктив вичерпано :write:

ДЯКУЮ ЗА ВАШУ УВАГУ ДО ЦЬОГО ПИТАННЯ!

переходимо до флуду :popcorn:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 15.06.2026 17:17таку гру як Minecraft
в мене діти в неї теж грали, і що?
orange_deer: 15.06.2026 17:17а ось список ігор які рекомендує Даніель Лемір
приклад є електрик - всі кажуть що дуже крутий, ви бачите маленький приклад його роботи - що він на вимикач світла завів нуль. Ви йому би довірили електрику робити?
orange_deer: 15.06.2026 17:17 і який же? поділитесь знаннями?
прибережу козир

Відправлено через 8 хвилин 27 секунд:
leif: 15.06.2026 18:07 я пишу: треба відштовхуватись від юзеркейсу, тоді можна підказати чи є альтернативи, чи макбук оптимальний вибір, а ти юзеркейс не описуєш.
та я ж вже описував - звичайний користувач - браузери (але мені треба з Dev Tools) - однозначно Хром та Firefox, месенджери, офіс, щось для коду - Sublime / VS Code, відео, звук
швидкість, автономність, якість - це все плюс
leif: 15.06.2026 18:07а я ставлю під сумнів, що проф. юзери мають бажання працювати мобільно взагалі
ну якщо вони лише дома - то краще десктоп. В мене так є. Дома правда рідко
leif: 15.06.2026 18:07я не мав часу зайнятись бронюваннями мітінг руму і всім рештою, у мене мали б початись вихідні з 11го але я і сьогодні ще зайнятий. хочу мати стільки ж вільного часу скільки у тебе, враховуючи, скільки ти тут в топіку пишеш кожен день. може завтра займусь питанням, якщо ще не пізно на 18 спробувати забронювати.
виглядає що ви зливаєтесь. Ото би мені тут дали якби я таке написав. Але тут мафія, слова вам кривого не скажуть.
ще раз - якщо треба щось взяти - можу лише сьогодні.
orange_deer: 15.06.2026 18:10 максимально доступна конфігурація на М4 Max це 64ГБ RAM, а на на M3 Ultra - 96ГБ. але:
так знаю, було 128 / 512.
але ціни на ейр - подешевшали.
я не розумію для чого купувати дорогі макбуки - наприклад на Мах проці
orange_deer: 15.06.2026 18:10в той час як х86 десктопи спокійно підтримують 256ГБ RAM
а це вас не бентежить?
AMD Ryzen™ 9 9950X - Max Memory Speed
2x1R DDR5-5600
2x2R DDR5-5600
4x1R DDR5-3600
4x2R DDR5-3600
Гедоніст
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.06.2026 20:34в мене діти в неї теж грали, і що?
yuriy_dd: 15.06.2026 15:16китайський уряд переживає щоб з дітей не виросло стадо дибілів, саме тому введені суворі обмежені на ігри
yuriy_dd: 14.06.2026 21:15а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
Я так розумію, що діти, яких ти забив хромбуками, грали мишкою на Windows в майнкрафт і переживати про їх ментально-розумовий стан вже пізно, да?
yuriy_dd: 15.06.2026 20:43прибережу козир
В нас тут намалювався трумп левандівського пошибу :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 15.06.2026 18:11 тобто фактично ти стверджуєш, що потужна перевага арм у енергоефективності дозволяє прям дуже сильно покращити життя юзерам, які користуються ноутбуком у такому ж наркоманському режимі, як ти. а я у тебе запитую: хто ці юзери? в чому полягає їх робота? чому вони не працюють стаціонарно. відповідей досі немає.
ось так виглядає як працюють люди у кого автономності не вистачає

Зображення

тут вже без зарядок:

Зображення
Filabatya
Member

Повідомлення

Краще б фото свого підвалу запостив, або як холодильник на ніч відключає, а може і навпаки :gigi:
Гедоніст
Member

Повідомлення

Filabatya: 15.06.2026 23:00або як холодильник на ніч відключає, а може і навпаки
Перед тим залізши в нього разом з ноутом.
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.06.2026 21:12
leif: 15.06.2026 18:11 тобто фактично ти стверджуєш, що потужна перевага арм у енергоефективності дозволяє прям дуже сильно покращити життя юзерам, які користуються ноутбуком у такому ж наркоманському режимі, як ти. а я у тебе запитую: хто ці юзери? в чому полягає їх робота? чому вони не працюють стаціонарно. відповідей досі немає.
ось так виглядає як працюють люди у кого автономності не вистачає

Зображення

тут вже без зарядок:

Зображення
Перше фото - звісно не робоче місце, але хоча б трошки схоже на те, де можна виконати роботу.
Друге фото - вони потяг/літак/автобус чекають на станції? Група "туристів" кудись їхати зібралась та в залі очікування чекають на свій транспорт?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 15.06.2026 23:13Перше фото - звісно не робоче місце, але хоча б трошки схоже на те, де можна виконати роботу.
Друге фото - вони потяг/літак/автобус чекають на станції? Група "туристів" кудись їхати зібралась та в залі очікування чекають на свій транспорт?
я так підозрюю ви шукати по картинці - не вмієте, навчити?
Відповісти