Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.06.2026 23:24 ну це дуже показовий приклад. Цікаво як така тупа людина заробила багато грошей .. Може ви так само спробуйте?
а ще дуже показовий приклад, що Юра, який вважає себе "розумнішим за 99.9% відвічувачів цього форуму", користується самим дешевим вживаним мак міні за $400 і по 7 років користується дешевими китайськими смартфонами POCO, на яких прошиває новий кастомний ром від "Васі з пітєра" кожного вечора. А дітям купив аж 4 списаних застарілих хромбука з США.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

AMD відмовилась виплачувати досліднику винагороду в $10000 за виявлення критичної вразливості

https://itc.ua/ua/novini/amd-vidmovylas ... azlyvosti/

прикро що АМД стає злом ..

Відправлено через 7 хвилин 43 секунди:
За повідомленнями, Intel готується до нової популярності платформ DDR4 і випустить оновлену серію чипів Raptor Lake Next

Аналітики відзначають, що Intel, ймовірно, планує піти шляхом AMD, яка нещодавно повернула на ринок процесор Ryzen 7 5800X3D із підтримкою DDR4 через дефіцит пам'яті.

https://mezha.ua/news/intel-gotuye-onov ... xt-312264/

в той час як АРМ штурмує нові стандарти енерого-ефективної та швидкої памяті, х86 - повертається назад
pelia
Member

Повідомлення

4:19
yuriy_dd: 14.06.2026 10:46 а я вам рекомендую прочитати назву тему, спробувати напружити мізки і писати по темі
4:20
yuriy_dd: 14.06.2026 13:53 AMD відмовилась виплачувати досліднику винагороду в $10000 за виявлення критичної вразливості

https://itc.ua/ua/novini/amd-vidmovylas ... azlyvosti/

прикро що АМД стає злом ..

Відправлено через 7 хвилин 43 секунди:
За повідомленнями, Intel готується до нової популярності платформ DDR4 і випустить оновлену серію чипів Raptor Lake Next

Аналітики відзначають, що Intel, ймовірно, планує піти шляхом AMD, яка нещодавно повернула на ринок процесор Ryzen 7 5800X3D із підтримкою DDR4 через дефіцит пам'яті.

в той час як АРМ штурмує нові стандарти енерого-ефективної та швидкої памяті, х86 - повертається назад
yuriy_dd
Member

Повідомлення

про АМД - так точно як кажуть яке Епл зло
а про Інтел - конкретно стосується регресу х86
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 10:46і вам ідея - створіть окрему тему про ноути, і нийте там як всім не повезло
автономність це головна перевага ноутбуків на арм, чи не головна?

один тут тіп на форумі це повторив тищу разів, а також розповідав який він потужний мобільний пацан, більшість роботи виконує на ноуті від батареї, постійно кудись бігає і паралельно робить роботу.

от я і пишу про автономність. а ти не те що свій користувацький сценарій не можеш описати, ти навіть на гіпотетичний не спромігся.

все, бобік здох? енергоефективність армів потрібна лише в рекламі?
LVladislavchik
Member

Повідомлення

leif
Він ігнорує мої юзеркейси, типу я не так макбук юзаю і зум теж в нього не тупить і не заставляє ноут тротлити, а отже проблем не має :rotate:
leif
Member

Повідомлення

а в чому прикол, що він тягне сюди новини з ІТС, його там забанили і йому ніде більше про них поговорити?
LVladislavchik
Member

Повідомлення

leif
Це він нам так доказує що в х86 купа проблем :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 14.06.2026 16:38 автономність це головна перевага ноутбуків на арм, чи не головна?
та ні, головне - це прогрес - просто порівняйте що було 5 років тому і що є зараз, все решта це похідне від прогресу
в тому числі швидкість, енерго-ефективність і тд
у випадку Ейр - просто найкращий ноут на зараз
нові конкуренти на х86 - в рази дорожчі
звичайно що є старі запаси, або якесь пластикове лайно
leif: 14.06.2026 16:49а в чому прикол, що він тягне сюди новини з ІТС, його там забанили і йому ніде більше про них поговорити?
чому забанили? мені там лінь щось писати.
leif: 14.06.2026 16:38а ти не те що свій користувацький сценарій не можеш описати
не переходьте на особистості. Мені наприклад - все одно як ви використовуєте ноут, і чому саме ноут.
А порівняти і щось зробити корисне - ви не можете. Інші - теж не роблять. Скрін з автономністю свого х86 - ніхто не може дати - це або нема сучасних, або соромно позоритись. Ну звичайно ще є лінь.

Тому почекаю поки в темі зявляться адекватні люди, з яким можна вести конструктивні бесіди. А вони зявляться повірте. В тому числі і на рівні розбору асемблера.
Прогрес не зупинити.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 16:58та ні, головне - це прогрес - просто порівняйте що було 5 років тому і що є зараз, все решта це похідне від прогресу
в тому числі швидкість, енерго-ефективність і тд
у випадку Ейр - просто найкращий ноут на зараз
нові конкуренти на х86 - в рази дорожчі
звичайно що є старі запаси, або якесь пластикове лайно
ну так я тобі і пропоную розібрати прогрес не в ефемерному вимірі, а на прикладі конкретних сценаріїв. хто саме коли і як саме отримує від цього потужного прогресу профіт. а ти щось не можеш навести жодного прикладу і розповідаєш про якихось сферичних коней у вакуумі. чому?
yuriy_dd: 14.06.2026 16:58у випадку Ейр - просто найкращий ноут на зараз
скільки разів ти це вже повторив? тобі самому не набридло?
yuriy_dd: 14.06.2026 16:58чому забанили? мені там лінь щось писати.
шо там, вже стільки тобі напхали, що не вивіз і втік? :laugh:
yuriy_dd: 14.06.2026 16:58не переходьте на особистості. Мені наприклад - все одно як ви використовуєте ноут, і чому саме ноут.
шо ж ти такий ніжний. це називається ділитись практичним досвідом. чув про таке?
yuriy_dd: 14.06.2026 16:58А порівняти і щось зробити корисне - ви не можете.
у тебе дуже специфічні наркоманські уявлення про корисне. ми вже це обговорювали і в підсумку ти сказав, що тобі мої тести м3 не цікаві :laugh:
yuriy_dd: 14.06.2026 16:58Скрін з автономністю свого х86 - ніхто не може дати - це або нема сучасних
ну, у мене, бачиш, нема сучасного, ноут ще 22 року, який мене повністю влаштовує.
yuriy_dd: 14.06.2026 16:58Тому почекаю поки в темі зявляться адекватні люди, з яким можна вести конструктивні бесіди. А вони зявляться повірте.
:lol: :lol: :lol:

поки нікого не було, я так розумію, так?
yuriy_dd: 14.06.2026 16:58Прогрес не зупинити.
село буде механізовано!
Гедоніст
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 16:58Прогрес не зупинити.
Кук ТАК!
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 14.06.2026 17:08хто саме коли і як саме отримує від цього потужного прогресу профіт
будь який користувач ноутів - ейр - швидший, автономніший, приємніший, і тд
і буде залишатись актуальним ще дуже довго
leif: 14.06.2026 17:08 скільки разів ти це вже повторив? тобі самому не набридло?
я чекаю коли дадуть альтернативу - може ви? поки ніхто не дав - нагадаю - краще в усьому і дешевше
leif: 14.06.2026 17:08і в підсумку ти сказав, що тобі мої тести м3 не цікаві
саме так - М4 сильно краще, М3 - це старе, мене не цікавить старе
хоча ви можете дати - і я і всі будуть знати що М4+ - краще ніж у вас. А якщо у вас краще за всі інші х86 - то автоматично і М4+ - краще за всі інші
до прикладу проц в ніо - кращий за х86
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 13:53 Відправлено через 7 хвилин 43 секунди:

до чого дорога пам'ять до архітектури процесора?

Відправлено через 15 хвилин 23 секунди:
yuriy_dd: 14.06.2026 18:38
leif: 14.06.2026 17:08хто саме коли і як саме отримує від цього потужного прогресу профіт
будь який користувач ноутів - ейр - швидший, автономніший, приємніший, і тд
і буде залишатись актуальним ще дуже довго
швидший?
в чому?

автономніший?
нехай, але навіщо?

приємніший?
відносно чого?

Який сенс від очок в сінебенчі, автономності і преміальному корпусі якщо в мене контр страйк або будь яка інша програма яка мені потрібна але не працює на емейзінгу не запускається?
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 18:38будь який користувач ноутів
ні, не будь-який. це просто факт.
yuriy_dd: 14.06.2026 18:38я чекаю коли дадуть альтернативу - може ви?
так ти опиши свій юзеркейс, я подумаю, що там по альтернативах, якщо у тебе в цьому є потреба. а то ж не зрозуміло: що саме і в яких умовах ти робиш за ноутом, куди ти бігаєш туди-сюди, відповідно, які до заліза вимоги. але ти з якоїсь дивної причини не хочеш писати про свій досвід користування, хоча ми на форумі спілкуємось, на якому це заведено робити.

і взагалі що означає "альтернатива" мені цікаво. якщо людину не влаштовує функціонал арм ноутбука з тієї чи іншої причини він просто не існує для нього, тож простір альтернатив виглядає зовсім інакше. ти це усвідомлюєш? хоча про що я кажу, тобі це написали мільйон разів вже, а у тебе заклинило і ти по колу одне і те ж про ейр повторюєш.
yuriy_dd: 14.06.2026 18:38саме так - М4 сильно краще, М3 - це старе, мене не цікавить старе
зрозуміло. ну справа особиста, у кожного свої вимоги. ось мій ноут на 12500h ще старіше, але він повністю мене влаштовує. як перестане влаштовувати -- оновлюсь.
yuriy_dd: 14.06.2026 18:38до прикладу проц в ніо - кращий за х86
для кого як, треба відштовхуватись від сценарію використання і потреб юзера.

а ти цього робити не хочеш :tomat:
Гедоніст
Member

Повідомлення

leif: 14.06.2026 19:58так ти опиши свій юзеркейс
До мене дійшло, чому дудчак ігнорує це питання. Він просто не розуміє що то таке той "юзеркейс" собою являє. Може він собі це уявляє як користувача з чумаданом або дипломатом
df67a105-35a3-47c1-b0d8-e3a637609de2.jpeg
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 14.06.2026 19:58 ні, не будь-який. це просто факт.
питання сумісності софта? так я озвучив. Нікого не заставляють
Але мої діти майже всю школу мали хромбуки - і все влаштовувало. Ще й ігри не запустиш навіть якщо хочеш
leif: 14.06.2026 19:58так ти опиши свій юзеркейс, я подумаю, що там по альтернативах, якщо у тебе в цьому є потреба. а то ж не зрозуміло: що саме і в яких умовах ти робиш за ноутом, куди ти бігаєш туди-сюди
так точно як з смартом - ношу його постійно з собою туди-сюди
leif: 14.06.2026 19:58і взагалі що означає "альтернатива" мені цікаво. якщо людину не влаштовує функціонал арм ноутбука з тієї чи іншої причини він просто не існує для нього
ок, але це треба дуже пошукати. Ви знаєте % макбуків в США? їх влаштовує? а ви знаєте що часто не макбук - навіть не розглядається?
leif: 14.06.2026 19:58ось мій ноут на 12500h ще старіше
я впевнений що це доволі гарячий проц, і гудуть кулера ого. Мене це просто нервує. Наприклад як заспокоїти райзен щоб не гудів, але і щоб не просів одно-потік - я знаю
leif: 14.06.2026 19:58 а ти цього робити не хочеш :tomat:
а інші користувачі які купують швидші ноути - теж не хочуть?
а виробники нових проців та ноутів - теж не хочуть?
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 20:38 ок, але це треба дуже пошукати. Ви знаєте % макбуків в США? їх влаштовує? а ви знаєте що часто не макбук - навіть не розглядається?
Причина лише в екосистемі яблука та недоступності деяких специфічних функцій, а відповідно й булінгу в школах тих, хто цього не має. Інколи навіть не булінгу, а просто неможливості доєднатись до чатів чи окрема вказівка, що юзер з андроїду. Штати в статистиці треба виносити окремо через маркетинг та використання негуманних психологічних прийомів на незахищених психологічно верствах населення.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 14.06.2026 20:57Причина лише в екосистемі яблука та недоступності деяких специфічних функцій
все може бути, я не дуже добре знаю МакОС - але там явно інша філософія та підхід до всього. Там наприклад є багато швидких клавіш.

Наприклад у їх провіднику є можливість швидкого переходу між директоріями з пошуков в списку цих директорій - прямо як в Far яким я користуюсь не знаю скільки років
ви хоч приблизно подібне бачили у провіднику Віндовс?

виглядає що МакОС - це для професіоналів, а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
Гедоніст
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 21:15а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
дудчак ще раз порвався :lol:
Finder в макос - це таке криве дно, що до Провідника Windows йому приблизно стільки, як тобі до усвідомлення своєї профнепридатності.
Востаннє редагувалось 14.06.2026 21:22 користувачем Гедоніст, всього редагувалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

ще до кінця не глянув - але цікаво:

Відповісти