а ще дуже показовий приклад, що Юра, який вважає себе "розумнішим за 99.9% відвічувачів цього форуму", користується самим дешевим вживаним мак міні за $400 і по 7 років користується дешевими китайськими смартфонами POCO, на яких прошиває новий кастомний ром від "Васі з пітєра" кожного вечора. А дітям купив аж 4 списаних застарілих хромбука з США.yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 23:24 ну це дуже показовий приклад. Цікаво як така тупа людина заробила багато грошей .. Може ви так само спробуйте?
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
denon312
Member
-
yuriy_dd
Member
AMD відмовилась виплачувати досліднику винагороду в $10000 за виявлення критичної вразливості
https://itc.ua/ua/novini/amd-vidmovylas ... azlyvosti/
прикро що АМД стає злом ..
Відправлено через 7 хвилин 43 секунди:
За повідомленнями, Intel готується до нової популярності платформ DDR4 і випустить оновлену серію чипів Raptor Lake Next
Аналітики відзначають, що Intel, ймовірно, планує піти шляхом AMD, яка нещодавно повернула на ринок процесор Ryzen 7 5800X3D із підтримкою DDR4 через дефіцит пам'яті.
https://mezha.ua/news/intel-gotuye-onov ... xt-312264/
в той час як АРМ штурмує нові стандарти енерого-ефективної та швидкої памяті, х86 - повертається назад
За повідомленнями, Intel готується до нової популярності платформ DDR4 і випустить оновлену серію чипів Raptor Lake Next
Аналітики відзначають, що Intel, ймовірно, планує піти шляхом AMD, яка нещодавно повернула на ринок процесор Ryzen 7 5800X3D із підтримкою DDR4 через дефіцит пам'яті.
в той час як АРМ штурмує нові стандарти енерого-ефективної та швидкої памяті, х86 - повертається назад
-
pelia
Member
4:19
4:20yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 10:46 а я вам рекомендую прочитати назву тему, спробувати напружити мізки і писати по темі
yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 13:53 AMD відмовилась виплачувати досліднику винагороду в $10000 за виявлення критичної вразливості
-
yuriy_dd
Member
про АМД - так точно як кажуть яке Епл злоpelia: ↑ 14.06.2026 14:55 4:20
а про Інтел - конкретно стосується регресу х86
-
leif
Member
автономність це головна перевага ноутбуків на арм, чи не головна?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 10:46і вам ідея - створіть окрему тему про ноути, і нийте там як всім не повезло
один тут тіп на форумі це повторив тищу разів, а також розповідав який він потужний мобільний пацан, більшість роботи виконує на ноуті від батареї, постійно кудись бігає і паралельно робить роботу.
от я і пишу про автономність. а ти не те що свій користувацький сценарій не можеш описати, ти навіть на гіпотетичний не спромігся.
все, бобік здох? енергоефективність армів потрібна лише в рекламі?
-
LVladislavchik
Member
leif
Він ігнорує мої юзеркейси, типу я не так макбук юзаю і зум теж в нього не тупить і не заставляє ноут тротлити, а отже проблем не має
Він ігнорує мої юзеркейси, типу я не так макбук юзаю і зум теж в нього не тупить і не заставляє ноут тротлити, а отже проблем не має
-
leif
Member
а в чому прикол, що він тягне сюди новини з ІТС, його там забанили і йому ніде більше про них поговорити?
-
LVladislavchik
Member
leif
Це він нам так доказує що в х86 купа проблем
Це він нам так доказує що в х86 купа проблем
-
yuriy_dd
Member
та ні, головне - це прогрес - просто порівняйте що було 5 років тому і що є зараз, все решта це похідне від прогресуleif: ↑ 14.06.2026 16:38 автономність це головна перевага ноутбуків на арм, чи не головна?
в тому числі швидкість, енерго-ефективність і тд
у випадку Ейр - просто найкращий ноут на зараз
нові конкуренти на х86 - в рази дорожчі
звичайно що є старі запаси, або якесь пластикове лайно
чому забанили? мені там лінь щось писати.leif: ↑ 14.06.2026 16:49а в чому прикол, що він тягне сюди новини з ІТС, його там забанили і йому ніде більше про них поговорити?
не переходьте на особистості. Мені наприклад - все одно як ви використовуєте ноут, і чому саме ноут.leif: ↑ 14.06.2026 16:38а ти не те що свій користувацький сценарій не можеш описати
А порівняти і щось зробити корисне - ви не можете. Інші - теж не роблять. Скрін з автономністю свого х86 - ніхто не може дати - це або нема сучасних, або соромно позоритись. Ну звичайно ще є лінь.
Тому почекаю поки в темі зявляться адекватні люди, з яким можна вести конструктивні бесіди. А вони зявляться повірте. В тому числі і на рівні розбору асемблера.
Прогрес не зупинити.
-
leif
Member
ну так я тобі і пропоную розібрати прогрес не в ефемерному вимірі, а на прикладі конкретних сценаріїв. хто саме коли і як саме отримує від цього потужного прогресу профіт. а ти щось не можеш навести жодного прикладу і розповідаєш про якихось сферичних коней у вакуумі. чому?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 16:58та ні, головне - це прогрес - просто порівняйте що було 5 років тому і що є зараз, все решта це похідне від прогресу
в тому числі швидкість, енерго-ефективність і тд
у випадку Ейр - просто найкращий ноут на зараз
нові конкуренти на х86 - в рази дорожчі
звичайно що є старі запаси, або якесь пластикове лайно
скільки разів ти це вже повторив? тобі самому не набридло?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 16:58у випадку Ейр - просто найкращий ноут на зараз
шо там, вже стільки тобі напхали, що не вивіз і втік?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 16:58чому забанили? мені там лінь щось писати.
шо ж ти такий ніжний. це називається ділитись практичним досвідом. чув про таке?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 16:58не переходьте на особистості. Мені наприклад - все одно як ви використовуєте ноут, і чому саме ноут.
у тебе дуже специфічні наркоманські уявлення про корисне. ми вже це обговорювали і в підсумку ти сказав, що тобі мої тести м3 не цікавіyuriy_dd: ↑ 14.06.2026 16:58А порівняти і щось зробити корисне - ви не можете.
ну, у мене, бачиш, нема сучасного, ноут ще 22 року, який мене повністю влаштовує.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 16:58Скрін з автономністю свого х86 - ніхто не може дати - це або нема сучасних
yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 16:58Тому почекаю поки в темі зявляться адекватні люди, з яким можна вести конструктивні бесіди. А вони зявляться повірте.
поки нікого не було, я так розумію, так?
село буде механізовано!yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 16:58Прогрес не зупинити.
-
Гедоніст
Member
Кук ТАК!yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 16:58Прогрес не зупинити.
-
yuriy_dd
Member
будь який користувач ноутів - ейр - швидший, автономніший, приємніший, і тдleif: ↑ 14.06.2026 17:08хто саме коли і як саме отримує від цього потужного прогресу профіт
і буде залишатись актуальним ще дуже довго
я чекаю коли дадуть альтернативу - може ви? поки ніхто не дав - нагадаю - краще в усьому і дешевшеleif: ↑ 14.06.2026 17:08 скільки разів ти це вже повторив? тобі самому не набридло?
саме так - М4 сильно краще, М3 - це старе, мене не цікавить стареleif: ↑ 14.06.2026 17:08і в підсумку ти сказав, що тобі мої тести м3 не цікаві
хоча ви можете дати - і я і всі будуть знати що М4+ - краще ніж у вас. А якщо у вас краще за всі інші х86 - то автоматично і М4+ - краще за всі інші
до прикладу проц в ніо - кращий за х86
-
kabostebeztak
Member
до чого дорога пам'ять до архітектури процесора?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 13:53 Відправлено через 7 хвилин 43 секунди:
Відправлено через 15 хвилин 23 секунди:
швидший?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 18:38будь який користувач ноутів - ейр - швидший, автономніший, приємніший, і тдleif: ↑ 14.06.2026 17:08хто саме коли і як саме отримує від цього потужного прогресу профіт
і буде залишатись актуальним ще дуже довго
в чому?
автономніший?
нехай, але навіщо?
приємніший?
відносно чого?
Який сенс від очок в сінебенчі, автономності і преміальному корпусі якщо в мене контр страйк або будь яка інша програма яка мені потрібна але не працює на емейзінгу не запускається?
-
leif
Member
ні, не будь-який. це просто факт.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 18:38будь який користувач ноутів
так ти опиши свій юзеркейс, я подумаю, що там по альтернативах, якщо у тебе в цьому є потреба. а то ж не зрозуміло: що саме і в яких умовах ти робиш за ноутом, куди ти бігаєш туди-сюди, відповідно, які до заліза вимоги. але ти з якоїсь дивної причини не хочеш писати про свій досвід користування, хоча ми на форумі спілкуємось, на якому це заведено робити.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 18:38я чекаю коли дадуть альтернативу - може ви?
і взагалі що означає "альтернатива" мені цікаво. якщо людину не влаштовує функціонал арм ноутбука з тієї чи іншої причини він просто не існує для нього, тож простір альтернатив виглядає зовсім інакше. ти це усвідомлюєш? хоча про що я кажу, тобі це написали мільйон разів вже, а у тебе заклинило і ти по колу одне і те ж про ейр повторюєш.
зрозуміло. ну справа особиста, у кожного свої вимоги. ось мій ноут на 12500h ще старіше, але він повністю мене влаштовує. як перестане влаштовувати -- оновлюсь.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 18:38саме так - М4 сильно краще, М3 - це старе, мене не цікавить старе
для кого як, треба відштовхуватись від сценарію використання і потреб юзера.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 18:38до прикладу проц в ніо - кращий за х86
а ти цього робити не хочеш
-
Гедоніст
Member
До мене дійшло, чому дудчак ігнорує це питання. Він просто не розуміє що то таке той "юзеркейс" собою являє. Може він собі це уявляє як користувача з чумаданом або дипломатомleif: ↑ 14.06.2026 19:58так ти опиши свій юзеркейс
-
yuriy_dd
Member
питання сумісності софта? так я озвучив. Нікого не заставляютьleif: ↑ 14.06.2026 19:58 ні, не будь-який. це просто факт.
Але мої діти майже всю школу мали хромбуки - і все влаштовувало. Ще й ігри не запустиш навіть якщо хочеш
так точно як з смартом - ношу його постійно з собою туди-сюдиleif: ↑ 14.06.2026 19:58так ти опиши свій юзеркейс, я подумаю, що там по альтернативах, якщо у тебе в цьому є потреба. а то ж не зрозуміло: що саме і в яких умовах ти робиш за ноутом, куди ти бігаєш туди-сюди
ок, але це треба дуже пошукати. Ви знаєте % макбуків в США? їх влаштовує? а ви знаєте що часто не макбук - навіть не розглядається?leif: ↑ 14.06.2026 19:58і взагалі що означає "альтернатива" мені цікаво. якщо людину не влаштовує функціонал арм ноутбука з тієї чи іншої причини він просто не існує для нього
я впевнений що це доволі гарячий проц, і гудуть кулера ого. Мене це просто нервує. Наприклад як заспокоїти райзен щоб не гудів, але і щоб не просів одно-потік - я знаюleif: ↑ 14.06.2026 19:58ось мій ноут на 12500h ще старіше
а інші користувачі які купують швидші ноути - теж не хочуть?
а виробники нових проців та ноутів - теж не хочуть?
-
Барбарис
Member
Причина лише в екосистемі яблука та недоступності деяких специфічних функцій, а відповідно й булінгу в школах тих, хто цього не має. Інколи навіть не булінгу, а просто неможливості доєднатись до чатів чи окрема вказівка, що юзер з андроїду. Штати в статистиці треба виносити окремо через маркетинг та використання негуманних психологічних прийомів на незахищених психологічно верствах населення.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 20:38 ок, але це треба дуже пошукати. Ви знаєте % макбуків в США? їх влаштовує? а ви знаєте що часто не макбук - навіть не розглядається?
-
yuriy_dd
Member
все може бути, я не дуже добре знаю МакОС - але там явно інша філософія та підхід до всього. Там наприклад є багато швидких клавіш.Барбарис: ↑ 14.06.2026 20:57Причина лише в екосистемі яблука та недоступності деяких специфічних функцій
Наприклад у їх провіднику є можливість швидкого переходу між директоріями з пошуков в списку цих директорій - прямо як в Far яким я користуюсь не знаю скільки років
ви хоч приблизно подібне бачили у провіднику Віндовс?
виглядає що МакОС - це для професіоналів, а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
-
Гедоніст
Member
дудчак ще раз порвавсяyuriy_dd: ↑ 14.06.2026 21:15а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
Finder в макос - це таке криве дно, що до Провідника Windows йому приблизно стільки, як тобі до усвідомлення своєї профнепридатності.
Востаннє редагувалось 14.06.2026 21:22 користувачем Гедоніст, всього редагувалось 1 раз.
-
yuriy_dd
Member
ще до кінця не глянув - але цікаво: