Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Гедоніст: 14.06.2026 20:10
leif: 14.06.2026 19:58так ти опиши свій юзеркейс
До мене дійшло, чому дудчак ігнорує це питання. Він просто не розуміє що то таке той "юзеркейс" собою являє. Може він собі це уявляє як користувача з чумаданом або дипломатом

df67a105-35a3-47c1-b0d8-e3a637609de2.jpeg
Мінус за слоп
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 21:15
Барбарис: 14.06.2026 20:57Причина лише в екосистемі яблука та недоступності деяких специфічних функцій
все може бути, я не дуже добре знаю МакОС - але там явно інша філософія та підхід до всього. Там наприклад є багато швидких клавіш.

Наприклад у їх провіднику є можливість швидкого переходу між директоріями з пошуков в списку цих директорій - прямо як в Far яким я користуюсь не знаю скільки років
ви хоч приблизно подібне бачили у провіднику Віндовс?

виглядає що МакОС - це для професіоналів, а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
:lol: :lol: :lol:
Чергове смішне виправдання та чергова недолуга спроба перевести стрілки.
Востаннє недолуга поробка(фар) московита знадобилась на 98 вінді для перекидання програм на древні станки. Аналогічні додатки на смартах теж не дуже популярні. Не бачу проблеми поклацати мишкою.
Гедоніст
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 14.06.2026 21:21Мінус за слоп
Тримай в курсі.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 14.06.2026 21:23Востаннє недолуга поробка(фар)
дуже професійна програма для швидкої роботи без клави
на Лінукс використовую mc
Барбарис: 14.06.2026 21:23Не бачу проблеми поклацати мишкою.
ви не зможете швидко працювати якщо робите роботу мишкою

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Барбарис: 14.06.2026 21:23поробка(фар) московита
7zip & Rar - теж напевне погані ..
Nginx - ?
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 21:15 виглядає що МакОС - це для професіоналів, а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
OS X 10.x.x після віндовсів, лінуксів, free/open/netBSD була як система для даунів, яким навіть мишом складно тицяти, не те що з клавіатури працювати.
Тому через місяць користування була замінена на BeOS, потім через півроку переліз на QNX, через декілька місяців на Solaris, потім знову поставив OS X версією по новіше, через пару тижнів завдяки macports в OS X лінуксового софту було більше ніж рідного і через пару місяців OS X було замінено на Gentoo :gigi:
А потім з'явився у мене MacPro G5 на який я загнав Gentoo і нормально користувався десь рік-півтори поки не продав його (оригінальну MacOS на ньому я зберіг, не зносив, був dual boot з Gentoo на ньому у мене)

І да, використання всього того добра суто в сценарії мультимедіа десктопу.
що ви знаєте про збочення? :lol:
Востаннє редагувалось 14.06.2026 21:41 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 21:33 ви не зможете швидко працювати якщо робите роботу мишкою
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Смішне та не здатне навіть скористатись пошуком.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.06.2026 21:37що ви знаєте про збочення?
Генту - хотів би, але ще не доходять руки. Ви ставили компоненти - і щоб самому вибирати що має бути наприклад в Apache?
Барбарис: 14.06.2026 21:39Смішне та не здатне навіть скористатись пошуком.
щось не зрозумів, чи це ви мене образити хочете?
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 21:51 щось не зрозумів, чи це ви мене образити хочете?
Та тут і ображати не треба.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 14.06.2026 21:57Та тут і ображати не треба.
інакше не вмієте?
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, як інакше? Що поганого в правді? Не можу брехати чи лицемірити 0 якщо воно так і є, то кажу в лице.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.06.2026 21:37
yuriy_dd: 14.06.2026 21:15 виглядає що МакОС - це для професіоналів, а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
OS X 10.x.x після віндовсів, лінуксів, free/open/netBSD була як система для даунів, яким навіть мишом складно тицяти, не те що з клавіатури працювати.
Тому через місяць користування була замінена на BeOS, потім через півроку переліз на QNX, через декілька місяців на Solaris, потім знову поставив OS X версією по новіше, через пару тижнів завдяки macports в OS X лінуксового софту було більше ніж рідного і через пару місяців OS X було замінено на Gentoo :gigi:
А потім з'явився у мене MacPro G5 на який я загнав Gentoo і нормально користувався десь рік-півтори поки не продав його (оригінальну MacOS на ньому я зберіг, не зносив, був dual boot з Gentoo на ньому у мене)

І да, використання всього того добра суто в сценарії мультимедіа десктопу.
що ви знаєте про збочення? :lol:
Не згоден
Це система для генієв
Скажи непідготовленій людині встановити якусь програму
Або зайти в системні файли
denon312
Member

Повідомлення

Dudchak#Life
4.19
4.20
yuriy_dd: 24.12.2025 08:48я користуюся одночасно windows 7, 10 і 11
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 14.06.2026 22:08Що поганого в правді? Не можу брехати чи лицемірити 0 якщо воно так і є, то кажу в лице.
що означає тоді -
скористатись пошуком
в контексті використання мишки?
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, тобто ти знову визнаєш, що не розумієш прочитаного та втрачаєш причинно-наслідковий зв'язок? Це ж було про США та епл, їх агресивний маркетинг та просування\програмування майбутніх користувачів на використання лише їх продукту. Важко тобі мабуть живеться.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 14.06.2026 22:35тобто ти знову визнаєш, що не розумієш прочитаного та втрачаєш причинно-наслідковий зв'язок? Це ж було про США та епл
ну спробуйте подивитись - а потім сказати хто втрачає
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, :lol: :lol: :lol:
Ти ж про мишку став писати, щоб перевести тему з агресивного яблучного маркетингу. Те, що не здатен скористатись пошуком випливає з цього
yuriy_dd: 14.06.2026 21:15
Барбарис: 14.06.2026 20:57Причина лише в екосистемі яблука та недоступності деяких специфічних функцій
все може бути, я не дуже добре знаю МакОС - але там явно інша філософія та підхід до всього. Там наприклад є багато швидких клавіш.
І звісно ж, найважливіше ти просто проігнорив. :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 14.06.2026 22:50звісно ж, найважливіше ти просто проігнорив.
мені все одно на булінг андроїда, я теж негативно ставлюсь до прошивок від вендорів, лише кастом
айфонлм не еористуюсь
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, :facepalm: треба тільки з ногою замість руки. Ну й кадр :lol:
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 21:51
Z440_User: 14.06.2026 21:37що ви знаєте про збочення?
Генту - хотів би, але ще не доходять руки. Ви ставили компоненти - і щоб самому вибирати що має бути наприклад в Apache?
У мене домашній ПК це суто мультимедіа десктоп для кіно-ігор-музики.
З серверного ПЗ лише proftpd, samba, minidlna з використанням "злити/закачати щось на файлосховище та доступ до мультимедіа архіву всяким фоторамкам-телевізорам засобами прошивок по внутрішній домашній локалці".

Звісно що USE флагами користуюся. У мене вимкнено усе, активую лише тільки те що мені потрібно+якщо вимагають щось залежності.
На скріні як раз мої proftpd+samba+minidlna і бонусом офіс.
спойлер
Знімок_20260614_231558.png
Червоним все що активно та підтримується, синім все що деактивовано і не підтримується.
ось, навіть подивитися можна що означає той чи інший USE-flag і для чого він
Знімок_20260614_232943.png
Відправлено через 10 хвилин 57 секунд:
Як давно то було, OS X...
мій тогочасний Pentium4 (Prescott)+AsusP5GD1Pro+2*256MB DDR-400MHZ+ATI Radeon X600Pro
My_Mashine_Alex.JPG
yuriy_dd
Member

Повідомлення

AMD висміяла MacBook Neo за те, що він не запускає 75% популярних ігор для ПК

https://mezha.ua/news/amd-vismiyala-igr ... eo-312274/
У повідомленні AMD наголошується, що лише 5 із 20 топових ПК-ігор можуть працювати на MacBook Neo нативно, тоді як на системах з процесорами компанії доступна вся бібліотека

як смішно, давайте разом посміємось :lol: :lol:
Відповісти