Тут не в том дело , с Юры слов МакБук арм это самый мощьный, классный , енерго ефективный дивайс (аж встаёт) , но за эти бабки он должен покрывать большинство задач юзеров (включая и игры) .
Но для Юры это не важно (главно что встаёт
Тут не в том дело , с Юры слов МакБук арм это самый мощьный, классный , енерго ефективный дивайс (аж встаёт) , но за эти бабки он должен покрывать большинство задач юзеров (включая и игры) .
ну це дуже показовий приклад. Цікаво як така тупа людина заробила багато грошей .. Може ви так само спробуйте?isusik63: ↑ 13.06.2026 23:10У человека много денег и он не смог понять почему его игра не работает на девайсе за 3к евро.
а ви в стані самі таке зробити? чи з пошуком та з математикою - у вас суттєві проблеми?isusik63: ↑ 13.06.2026 23:13Посмотрите статистику продажы процессоров и в голове представьте что процессор это собранный 1 ПК и добавьте ту статистику продажи декстопов сюда тоже и выйдет на много больше декстопов чем ноутбуков
yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 23:19ну це дуже показовий приклад. Цікаво як така тупа людина заробила багато грошей .. Може ви так само спробуйте?isusik63: ↑ 13.06.2026 23:10У человека много денег и он не смог понять почему его игра не работает на девайсе за 3к евро.
агов - які бабки? це самий дешевий ноут від Епл. Покажіть на х86 - хоч щось щоб було краще в усьому та дешевше?isusik63: ↑ 13.06.2026 23:19но за эти бабки он должен покрывать большинство задач юзеров (включая и игры) .
а щось по суті сказати - ви теж не в стані? може йдіть і ще побавтесь?isusik63: ↑ 13.06.2026 23:24Зачем мне это делать? Я сюда захожу посмеяться с адепта "иягвы" (епл-арм)
За 3к евро? (Ты ж не леквид скучаешь и для тебя 3 к евро не деньги? Не смеши)yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 23:26аго - які бабки? це самий дешевий ноут від Епл. Покажіть на х86 - хоч щось щоб було краще в усьому та дешевше?isusik63: ↑ 13.06.2026 23:19но за эти бабки он должен покрывать большинство задач юзеров (включая и игры) .
ну добре - просто з пасивним охолодженням та швидше?
таке як екран, автономність, якість корпусу, звук, клава, тач пад - хай буде самий лютий дешман
ейр - коштує суттєво дешевшеisusik63: ↑ 13.06.2026 23:29За 3к евро? (Ты ж не леквид скучаешь и для тебя 3 к евро не деньги? Не смеши)
вірю що є люди для яких комп це лише іграшки. Макбук для ігор поганий, не раджу купувати.isusik63: ↑ 13.06.2026 23:29для людей это кирпичь если игрушка не работает
Юрий можете блочить , это показует вашу немочность и ничтожность в жизниyuriy_dd: ↑ 13.06.2026 23:34ейр - коштує суттєво дешевшеisusik63: ↑ 13.06.2026 23:29За 3к евро? (Ты ж не леквид скучаешь и для тебя 3 к евро не деньги? Не смеши)
якщо хтось готовий заплатити за макбук про - то він знає навіщо він йому
вірю що є люди для яких комп це лише іграшки. Макбук для ігор поганий, не раджу купувати.isusik63: ↑ 13.06.2026 23:29для людей это кирпичь если игрушка не работает
Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
мені здається що ваш рівень дуже низький, мені легше вас заблокувати, ніж відповідати на ваші примітивні коментарі
наступного разу напишіть щось розумне щоб я міг оцінити ваш рівень, якщо буде таке саме тупе - то блокую
імхо, це очевидні речі для будь-якої притомної людини, але, як бачимо, у Юри своя правда.AntonyKandaurov: ↑ 13.06.2026 20:02Я з ноутбуками із 2012 року і хай він буде 17,3" - треба суттєво підсовуватись і нахилятись до нього аби було більш менш зручно.
ну звичайно. я користуюсь ноутом, коли кудись їду в подорож чи зрідка, коли він мені буває потрібен (на якусь зустріч щось показати тощо) і це просто повна фігня і ергономічний піпєц у порівнянні з повноцінним робочим місцем. працювати ж кожен день за ноутом навіть декілька годин без підключення монітору/периферії -- це жах, на мою думку. а для Юри це повсякденний режим роботи.AntonyKandaurov: ↑ 13.06.2026 20:02У мене дружина працює віддалено, у неї є такий собі десктоп на 10100/16гб рамки і ноутбук асус якийсь 16" який ну суттєво краще ніж та коробка. Але їй зручніше сидіти нормально в кріслі перед екраном а не сутулитись і дивитись в ноут. І вона категорично не користується тим ноутом окрім як на ранкові зідзвони, всю іншу роботу вона робить суто с десктопа.
І приклад номер два - подруга дружини працює із макбука але вона собі там таке робоче місце нагородила що б їй було зручно що то лише треба фоткати,то якийсь сюр . Та й то сидить тулиться до того макбука бо екранчик маленький.
дай відповідь на інші запитання, повторюю: чому ці люди працюють не за нормальним робочим місцем? чим саме вони займаються? де вони працюють?yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 22:24Ці люди всюди. Дивно що вих їх не бачите.
ти неправильно сидиш за компом. б'юсь об заклад з шиєю і спиною у тебе не все райдужно, еге ж?yuriy_dd: ↑ 13.06.2026 22:24у мене є монітор 27" який закріплений на стійці. Висота низу десь 2-3 см, він нахилений від мене десь як і ноут - бо мені так зручно.
тут вже вище прокоментувалиyuriy_dd: ↑ 13.06.2026 22:24і ще що дуже зручно з ноутом - що внизу клави є тач пад - можна дуже зручна та швидко скролити, фокусувати, зумити і тд - якщо 2 руки на клаві це сильно скоріше зробити ніж мишкою - поки руку перенесете, особливо якщо у вас повнорозмірна клавіатура
мені до цього нічого додатиAntonyKandaurov: ↑ 13.06.2026 22:34Я навіть не знаю як це коментувати
через таких "геніїв" які купують дорогий макбук про щоб побавитись в віндовс іграшку - люди і ставляться до продукції Епл упередженоisusik63: ↑ 13.06.2026 23:41Первые оскорбили человека из моего примера , не ужели вы думаете что всем людям с деньгами нужно разбератса в жилезе , и хто тут тупой он или вы ?
будь які питання такого роду - це перехід на особистості, не звертайте до мене свої питання що я щось роблю як і інші сотні мільйонів користувачів ноутівleif: ↑ 13.06.2026 23:51імхо, це очевидні речі для будь-якої притомної людини, але, як бачимо, у Юри своя правда.
я вам дав посилання на сайт Амазон де виробник підставок рекламує їх саме так як я використовуюleif: ↑ 13.06.2026 23:51це просто тотальна наркоманія так сидіти, тобі це скаже будь-який фахівець з ергономіки.
що саме?leif: ↑ 13.06.2026 23:51тут вже вище прокоментували
що саме? нагадаю - я не читаю і мене абсолютно не обходить що пишуть заблоковані мною люди. Я не розумію що їх сюди тягне.leif: ↑ 13.06.2026 23:51мені до цього нічого додати
але чи це зручно? чи це ергономічно? до того ж, звідки ти знаєш, яка частка з них користується зовнішнім монітором?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:04сотні мільйонів користувачів ноутів
так може це приклад для сенсорного дисплея який розташований на якомусь виставковому стенді чи ще для якоїсь екзотики?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:04я вам дав посилання на сайт Амазон де виробник підставок рекламує їх саме так як я використовую
ну ти ж бачиш коли я це цитую.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:04що саме? нагадаю - я не читаю і мене абсолютно не обходить що пишуть заблоковані мною люди.
ваш друг зробив не правильний вибір, він мав купити мак міні про, чи мак студіо - це сильно дешевше і краще у всіх відношеннях. І вони мають суттєво кращу систему охолодження. Ви пробували сказати вашому другові, що він обрав не той пристрій? Ви так само настирливо його це питали? Коли наступний раз ви збираєтесь йому про це сказати?leif: ↑ 13.06.2026 23:51свого друга, який працює розробником. він має зовнішній монітор вдома, так само монітор на роботі в офісі. і вдома і на роботі до ноутбука окрім монітору підключається мишка, клавіатура і тд. коли він працює з дому він може взяти свій ноут, повезти додому, поставити там на підставку, підключити все, що необхідно (включно з зарядкою, прикинь) і працювати. аналогічно в офісі. ніде за межами дому і офісу він не працює. чи добре що є можливість попрацювати з одного ноуту вдома і в офісі? так. чи потрібна йому автономність в такому юзеркейсі? ні не потрібна.
так, є проблеми з 11 класу, виріс за рік на 17 смleif: ↑ 13.06.2026 23:51б'юсь об заклад з шиєю і спиною у тебе не все райдужно, еге ж?
але я ж сказав, що мак йому просто видали на роботі. навіщо йому ще щось купувати, якщо можна просто епізодично звозити його додому і попрацювати там?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:16ваш друг зробив не правильний вибір
він не обирав, користується тим, що видали.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:16Ви пробували сказати вашому другові, що він обрав не той пристрій?
про юзеркейс? ні, він сам розповів. навідміну від тебе він не робить з цього таємниці.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:16Ви так само настирливо його це питали?
про що саме?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:16Коли наступний раз ви збираєтесь йому про це сказати?
ну з тим, в якому положенні у тебе навіть зовнішній монітор (за яким ти проводиш меншість часу), то тут нічого дивного, все логічно.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:16так, є проблеми
я не бачу всієї розмови, і мені не цікаво. Пишіть свій текст, цитуючи що я написавleif: ↑ 14.06.2026 00:12ну ти ж бачиш коли я це цитую.
якби це була реально проблема - то про це би був позов проти виробників ноутів. Ви щось знаєте про це?leif: ↑ 14.06.2026 00:12вкотре тебе закликаю, звернутись до такої науки як ергономіка.
це реально проблема, але виробники ноутів тут ні до чого і зі свого боку не можуть ніяк допомогти, це проблеми юзера і йому вирішувати як з цим бути.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:24якби це була реально проблема - то про це би був позов проти виробників ноутів.
заборона продажу пристроїв, які негативно впливають на здоровя користувачівleif: ↑ 14.06.2026 00:40в чому власне мав би полягати позов?
я вам ще раз кажу - не переходьте на особистості, почитайте що це такеleif: ↑ 14.06.2026 00:40чому ти вибірково відповідаєш? чекаю відповідь на інші частини моїх повідомлень вище.
сам пристрій не впливає. тебе ніхто не змушує користуватись ноутбуком довго, ніхто не змушує використовувати лише його власний дисплей і так далі.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:48заборона продажу пристроїв, які негативно впливають на здоровя користувачів
ну ось у нас суспільна дискусія і відбувається.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:48ну добре - хоч суспільна дискусія про це
ти по темі розмови не відповідаєш, ніяких переходів на особистості. тобі просто немає що відповісти, а я це підкреслююyuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:48я вам ще раз кажу - не переходьте на особистості, почитайте що це таке
Ще й як читає. Просто робить вигляд що не читає, типу весь такий діловий.я не читаю і мене абсолютно не обходить що пишуть заблоковані мною люди
Таврувати всіх "фанатами" будь-чого, розказувати що всім бракує знань, називати "тупими" - це не перехід на особистості?yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 00:48не переходьте на особистості
Коли немає чого відповісти - починаються стрибки:leif: ↑ 14.06.2026 00:52просто немає що відповісти
ваші зауваження про ергономіку - стосуються не лише макбуків, а загалом ноутівleif: ↑ 14.06.2026 00:40чому ти вибірково відповідаєш? чекаю відповідь на інші частини моїх повідомлень вище.
я не маю відповідати за всіх користувачів ноутів. Те що ви зараз робите - це ви вимагаєте відповіді особисто від мене. За те що я використовую ноут як рекламує та рекомендує виробник, і як роблять сотні мільйонів інших користувачівleif: ↑ 14.06.2026 00:52ти по темі розмови не відповідаєш, ніяких переходів на особистості
а я вам рекомендую прочитати назву тему, спробувати напружити мізки і писати по теміisusik63: ↑ 13.06.2026 23:41Юрий бесплатный совет
і вам ідея - створіть окрему тему про ноути, і нийте там як всім не повезлоleif: ↑ 14.06.2026 01:19 Зберись, перечитай, подумай. Чекаю юзеркейси і тд