Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
isusik63
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 13.06.2026 23:14 isusik63
Це як один кацап на 5к екрані в старкрафт ганяв.
Тут не в том дело , с Юры слов МакБук арм это самый мощьный, классный , енерго ефективный дивайс (аж встаёт) , но за эти бабки он должен покрывать большинство задач юзеров (включая и игры) .
Но для Юры это не важно (главно что встаёт :gigi: )
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 13.06.2026 23:10У человека много денег и он не смог понять почему его игра не работает на девайсе за 3к евро.
ну це дуже показовий приклад. Цікаво як така тупа людина заробила багато грошей .. Може ви так само спробуйте?

Відправлено через 4 хвилини 25 секунд:
isusik63: 13.06.2026 23:13Посмотрите статистику продажы процессоров и в голове представьте что процессор это собранный 1 ПК и добавьте ту статистику продажи декстопов сюда тоже и выйдет на много больше декстопов чем ноутбуков
а ви в стані самі таке зробити? чи з пошуком та з математикою - у вас суттєві проблеми?
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.06.2026 23:19
isusik63: 13.06.2026 23:10У человека много денег и он не смог понять почему его игра не работает на девайсе за 3к евро.
ну це дуже показовий приклад. Цікаво як така тупа людина заробила багато грошей .. Може ви так само спробуйте?
:lol: :lol: :lol: , человеку за 50 и у него был свой аграрный бизнес в харьковской области , даже есле потери всего , он остался миллионером .
Глупо говорить такие вещи человеку не зная его :lol:

Зачем мне это делать? Я сюда захожу посмеяться с адепта "иягвы" (епл-арм) :lol:
Востаннє редагувалось 13.06.2026 23:26 користувачем isusik63, всього редагувалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 13.06.2026 23:19но за эти бабки он должен покрывать большинство задач юзеров (включая и игры) .
агов - які бабки? це самий дешевий ноут від Епл. Покажіть на х86 - хоч щось щоб було краще в усьому та дешевше?
ну добре - просто з пасивним охолодженням та швидше?

таке як екран, автономність, якість корпусу, звук, клава, тач пад - хай буде самий лютий дешман

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
isusik63: 13.06.2026 23:24Зачем мне это делать? Я сюда захожу посмеяться с адепта "иягвы" (епл-арм)
а щось по суті сказати - ви теж не в стані? може йдіть і ще побавтесь?
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.06.2026 23:26
isusik63: 13.06.2026 23:19но за эти бабки он должен покрывать большинство задач юзеров (включая и игры) .
аго - які бабки? це самий дешевий ноут від Епл. Покажіть на х86 - хоч щось щоб було краще в усьому та дешевше?
ну добре - просто з пасивним охолодженням та швидше?

таке як екран, автономність, якість корпусу, звук, клава, тач пад - хай буде самий лютий дешман
За 3к евро? (Ты ж не леквид скучаешь и для тебя 3 к евро не деньги? Не смеши) :lol: Юра просыпайся для людей это кирпичь если игрушка не работает и по.ер на все что ты описал (на что у тебя встаёт ).
Если человеку нужен миневен , то он не купет двух местный кабриолет , хоть тот для кого-то и лучьше.

По сути вся тема ваша это флуд/влажные мечты/и уход от одиночества , Юрий вы тратите сколько время на писанину , все понимают что вы этим живёте :-/ мне вас жаль .
Востаннє редагувалось 13.06.2026 23:33 користувачем isusik63, всього редагувалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 13.06.2026 23:29За 3к евро? (Ты ж не леквид скучаешь и для тебя 3 к евро не деньги? Не смеши)
ейр - коштує суттєво дешевше
якщо хтось готовий заплатити за макбук про - то він знає навіщо він йому
isusik63: 13.06.2026 23:29для людей это кирпичь если игрушка не работает
вірю що є люди для яких комп це лише іграшки. Макбук для ігор поганий, не раджу купувати.

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
мені здається що ваш рівень дуже низький, мені легше вас заблокувати, ніж відповідати на ваші примітивні коментарі

наступного разу напишіть щось розумне щоб я міг оцінити ваш рівень, якщо буде таке саме тупе - то блокую
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.06.2026 23:34
isusik63: 13.06.2026 23:29За 3к евро? (Ты ж не леквид скучаешь и для тебя 3 к евро не деньги? Не смеши)
ейр - коштує суттєво дешевше
якщо хтось готовий заплатити за макбук про - то він знає навіщо він йому
isusik63: 13.06.2026 23:29для людей это кирпичь если игрушка не работает
вірю що є люди для яких комп це лише іграшки. Макбук для ігор поганий, не раджу купувати.

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
мені здається що ваш рівень дуже низький, мені легше вас заблокувати, ніж відповідати на ваші примітивні коментарі

наступного разу напишіть щось розумне щоб я міг оцінити ваш рівень, якщо буде таке саме тупе - то блокую
Юрий можете блочить , это показует вашу немочность и ничтожность в жизни ;)
Первые оскорбили человека из моего примера , не ужели вы думаете что всем людям с деньгами нужно разбератса в жилезе , и хто тут тупой он или вы ? :lol:

Юрий бесплатный совет , не кедайтесь выражениями , тут не тот малолетка которому вы поломать что то хотели , может попасться вам на пути не тот человек и попросит вам передать привет ультрасам Львовских Карпат . Тем болие вас не так уж сложно найти ;)
Востаннє редагувалось 13.06.2026 23:51 користувачем isusik63, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 13.06.2026 20:02Я з ноутбуками із 2012 року і хай він буде 17,3" - треба суттєво підсовуватись і нахилятись до нього аби було більш менш зручно.
імхо, це очевидні речі для будь-якої притомної людини, але, як бачимо, у Юри своя правда.
AntonyKandaurov: 13.06.2026 20:02У мене дружина працює віддалено, у неї є такий собі десктоп на 10100/16гб рамки і ноутбук асус якийсь 16" який ну суттєво краще ніж та коробка. Але їй зручніше сидіти нормально в кріслі перед екраном а не сутулитись і дивитись в ноут. І вона категорично не користується тим ноутом окрім як на ранкові зідзвони, всю іншу роботу вона робить суто с десктопа.
І приклад номер два - подруга дружини працює із макбука але вона собі там таке робоче місце нагородила що б їй було зручно що то лише треба фоткати,то якийсь сюр . Та й то сидить тулиться до того макбука бо екранчик маленький.
ну звичайно. я користуюсь ноутом, коли кудись їду в подорож чи зрідка, коли він мені буває потрібен (на якусь зустріч щось показати тощо) і це просто повна фігня і ергономічний піпєц у порівнянні з повноцінним робочим місцем. працювати ж кожен день за ноутом навіть декілька годин без підключення монітору/периферії -- це жах, на мою думку. а для Юри це повсякденний режим роботи.
yuriy_dd: 13.06.2026 22:24Ці люди всюди. Дивно що вих їх не бачите.
дай відповідь на інші запитання, повторюю: чому ці люди працюють не за нормальним робочим місцем? чим саме вони займаються? де вони працюють?

тільки не треба знову загальних відповідей, перейдемо до конкретних користувацьких сценаріїв, таких, як я описав в випадку свого друга, який працює розробником. він має зовнішній монітор вдома, так само монітор на роботі в офісі. і вдома і на роботі до ноутбука окрім монітору підключається мишка, клавіатура і тд. коли він працює з дому він може взяти свій ноут, повезти додому, поставити там на підставку, підключити все, що необхідно (включно з зарядкою, прикинь) і працювати. аналогічно в офісі. ніде за межами дому і офісу він не працює. чи добре що є можливість попрацювати з одного ноуту вдома і в офісі? так. чи потрібна йому автономність в такому юзеркейсі? ні не потрібна.

мій власний приклад: я працюю лише вдома, ноутбук у мене місяцями лежить без діла, власне, ноутбук беру з собою в подорожі, щось потицяти в готелі, інколи щось доробити, внести якісь правки, якщо це терміново, ситуації бувають різні. інколи я кудись їду на декільа днів, а ноут взагалі не виявляється потрібним і все можна вирішити з телефону, але беру все одно. чи потрібен мені ноут в господастві -- так. чи потрібна мені автономність? ні не потрібна.
yuriy_dd: 13.06.2026 22:24у мене є монітор 27" який закріплений на стійці. Висота низу десь 2-3 см, він нахилений від мене десь як і ноут - бо мені так зручно.
ти неправильно сидиш за компом. б'юсь об заклад з шиєю і спиною у тебе не все райдужно, еге ж?

це просто тотальна наркоманія так сидіти, тобі це скаже будь-який фахівець з ергономіки.
yuriy_dd: 13.06.2026 22:24і ще що дуже зручно з ноутом - що внизу клави є тач пад - можна дуже зручна та швидко скролити, фокусувати, зумити і тд - якщо 2 руки на клаві це сильно скоріше зробити ніж мишкою - поки руку перенесете, особливо якщо у вас повнорозмірна клавіатура
тут вже вище прокоментували
AntonyKandaurov: 13.06.2026 22:34Я навіть не знаю як це коментувати
мені до цього нічого додати :apes:

тож, Юра, переходимо до юзеркейсів. чекаю
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 13.06.2026 23:41Первые оскорбили человека из моего примера , не ужели вы думаете что всем людям с деньгами нужно разбератса в жилезе , и хто тут тупой он или вы ?
через таких "геніїв" які купують дорогий макбук про щоб побавитись в віндовс іграшку - люди і ставляться до продукції Епл упереджено

Відправлено через 12 хвилин 19 секунд:
leif: 13.06.2026 23:51імхо, це очевидні речі для будь-якої притомної людини, але, як бачимо, у Юри своя правда.
будь які питання такого роду - це перехід на особистості, не звертайте до мене свої питання що я щось роблю як і інші сотні мільйонів користувачів ноутів
leif: 13.06.2026 23:51це просто тотальна наркоманія так сидіти, тобі це скаже будь-який фахівець з ергономіки.
я вам дав посилання на сайт Амазон де виробник підставок рекламує їх саме так як я використовую
як роблю як рекомендує виробник, і мені так зручно. Я не маю за це перед вами відповідати
leif: 13.06.2026 23:51тут вже вище прокоментували
що саме?
leif: 13.06.2026 23:51мені до цього нічого додати
що саме? нагадаю - я не читаю і мене абсолютно не обходить що пишуть заблоковані мною люди. Я не розумію що їх сюди тягне.
Якщо хочуть щоб я розблокував - хай просять когось за них попросити. Вони мають усвідомити за що я їх заблокував (скоріше за все за образи), і пообіцяти так більше не робити.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 00:04сотні мільйонів користувачів ноутів
але чи це зручно? чи це ергономічно? до того ж, звідки ти знаєш, яка частка з них користується зовнішнім монітором?
yuriy_dd: 14.06.2026 00:04я вам дав посилання на сайт Амазон де виробник підставок рекламує їх саме так як я використовую
так може це приклад для сенсорного дисплея який розташований на якомусь виставковому стенді чи ще для якоїсь екзотики?

чому ти вирішив, що це ергономічне положення для роботи за столом? демонстрація можливих положень -- це не рекомендація його так використовувати, якщо що. вкотре тебе закликаю, звернутись до такої науки як ергономіка.
yuriy_dd: 14.06.2026 00:04що саме? нагадаю - я не читаю і мене абсолютно не обходить що пишуть заблоковані мною люди.
ну ти ж бачиш коли я це цитую.

але не з'їжджай з теми. чекаю юзеркейси.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 13.06.2026 23:51свого друга, який працює розробником. він має зовнішній монітор вдома, так само монітор на роботі в офісі. і вдома і на роботі до ноутбука окрім монітору підключається мишка, клавіатура і тд. коли він працює з дому він може взяти свій ноут, повезти додому, поставити там на підставку, підключити все, що необхідно (включно з зарядкою, прикинь) і працювати. аналогічно в офісі. ніде за межами дому і офісу він не працює. чи добре що є можливість попрацювати з одного ноуту вдома і в офісі? так. чи потрібна йому автономність в такому юзеркейсі? ні не потрібна.
ваш друг зробив не правильний вибір, він мав купити мак міні про, чи мак студіо - це сильно дешевше і краще у всіх відношеннях. І вони мають суттєво кращу систему охолодження. Ви пробували сказати вашому другові, що він обрав не той пристрій? Ви так само настирливо його це питали? Коли наступний раз ви збираєтесь йому про це сказати?
leif: 13.06.2026 23:51б'юсь об заклад з шиєю і спиною у тебе не все райдужно, еге ж?
так, є проблеми з 11 класу, виріс за рік на 17 см
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 00:16ваш друг зробив не правильний вибір
але я ж сказав, що мак йому просто видали на роботі. навіщо йому ще щось купувати, якщо можна просто епізодично звозити його додому і попрацювати там?
yuriy_dd: 14.06.2026 00:16Ви пробували сказати вашому другові, що він обрав не той пристрій?
він не обирав, користується тим, що видали.
yuriy_dd: 14.06.2026 00:16Ви так само настирливо його це питали?
про юзеркейс? ні, він сам розповів. навідміну від тебе він не робить з цього таємниці.
yuriy_dd: 14.06.2026 00:16Коли наступний раз ви збираєтесь йому про це сказати?
про що саме?

Відправлено через 1 хвилину :
yuriy_dd: 14.06.2026 00:16так, є проблеми
ну з тим, в якому положенні у тебе навіть зовнішній монітор (за яким ти проводиш меншість часу), то тут нічого дивного, все логічно.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 14.06.2026 00:12ну ти ж бачиш коли я це цитую.
я не бачу всієї розмови, і мені не цікаво. Пишіть свій текст, цитуючи що я написав
leif: 14.06.2026 00:12вкотре тебе закликаю, звернутись до такої науки як ергономіка.
якби це була реально проблема - то про це би був позов проти виробників ноутів. Ви щось знаєте про це?
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 00:24якби це була реально проблема - то про це би був позов проти виробників ноутів.
це реально проблема, але виробники ноутів тут ні до чого і зі свого боку не можуть ніяк допомогти, це проблеми юзера і йому вирішувати як з цим бути.

в чому власне мав би полягати позов? :lol:

чому ти вибірково відповідаєш? чекаю відповідь на інші частини моїх повідомлень вище.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 14.06.2026 00:40в чому власне мав би полягати позов?
заборона продажу пристроїв, які негативно впливають на здоровя користувачів

ну добре - хоча би попередження, як на пачках з сигаретами

ну добре - хоч суспільна дискусія про це

Відправлено через 49 секунд:
leif: 14.06.2026 00:40чому ти вибірково відповідаєш? чекаю відповідь на інші частини моїх повідомлень вище.
я вам ще раз кажу - не переходьте на особистості, почитайте що це таке
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.06.2026 00:48заборона продажу пристроїв, які негативно впливають на здоровя користувачів
сам пристрій не впливає. тебе ніхто не змушує користуватись ноутбуком довго, ніхто не змушує використовувати лише його власний дисплей і так далі.
yuriy_dd: 14.06.2026 00:48ну добре - хоч суспільна дискусія про це
ну ось у нас суспільна дискусія і відбувається.

я не знаю, як ти міг не помітити її в інших місцях. навіть в Україні люди дуже жваво обговорюють і покращують ергономіку робочих місць, адже це насправді критично важливий момент. невже ти вперше від мене зараз про це чуєш?

Відправлено через 36 секунд:
yuriy_dd: 14.06.2026 00:48я вам ще раз кажу - не переходьте на особистості, почитайте що це таке
ти по темі розмови не відповідаєш, ніяких переходів на особистості. тобі просто немає що відповісти, а я це підкреслюю
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

я не читаю і мене абсолютно не обходить що пишуть заблоковані мною люди
Ще й як читає. Просто робить вигляд що не читає, типу весь такий діловий.

Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
yuriy_dd: 14.06.2026 00:48не переходьте на особистості
Таврувати всіх "фанатами" будь-чого, розказувати що всім бракує знань, називати "тупими" - це не перехід на особистості? ;)

Відправлено через 4 хвилини 21 секунду:
leif: 14.06.2026 00:52просто немає що відповісти
Коли немає чого відповісти - починаються стрибки:
- гугл, амазон, нвідія
- мобілки
- автономність
- х86 з валізами інтел в мобілках
- якісь потоки свідомості про парсинги, таблички etc
- тести незрозуміло чого
- перепостинг новин з айтісі які навіть не читав, просто заголовок побачив
- ютубери які заробляють на тому що облизують техніку епл
- ще купа пунктів, просто вже ліньки то все згадувати і писати.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 14.06.2026 00:40чому ти вибірково відповідаєш? чекаю відповідь на інші частини моїх повідомлень вище.
ваші зауваження про ергономіку - стосуються не лише макбуків, а загалом ноутів
ви писали подібне в темах про х86 ноути?

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
leif: 14.06.2026 00:52ти по темі розмови не відповідаєш, ніяких переходів на особистості
я не маю відповідати за всіх користувачів ноутів. Те що ви зараз робите - це ви вимагаєте відповіді особисто від мене. За те що я використовую ноут як рекламує та рекомендує виробник, і як роблять сотні мільйонів інших користувачів
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Ти пропустив багато чого іншого, не треба включати дурачка і робити вигляд що ти втратив нитку розмови.

Зберись, перечитай, подумай. Чекаю юзеркейси і тд

Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
AntonyKandaurov
Ось ще "я роблю як в рекламі" додається :lol:

Вже не вперше ця важка артилерія йде в хід
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 13.06.2026 23:41Юрий бесплатный совет
а я вам рекомендую прочитати назву тему, спробувати напружити мізки і писати по темі
leif: 14.06.2026 01:19 Зберись, перечитай, подумай. Чекаю юзеркейси і тд
і вам ідея - створіть окрему тему про ноути, і нийте там як всім не повезло
Відповісти