Поможіть подружити Xenon з RX 5700XT

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Junior

XXXshadyXXX: 11.06.2026 17:05
Xaker-1911-: 11.06.2026 15:21Всё равно будет работать ничем не уступая брендам в три дорого...
Ага, допотопный Биос с урезанным функционалом так ещё и чипсет не X99, а будет условный B85 или Q87, ох... Ну что сказать, успехов
В чем урезаность биоса? Если в нём настроек больше чем я когда либо ведел... Начиная управление ядрами и заканчивая настройка таймингов оперативки.

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
S0N1C: 11.06.2026 15:38 а попередня плата була не топ "качества"? :insane:
Попередня ультра бюджетна була куплена виключно під збірку яка була на старті...

Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
Ekz0rcyst: 11.06.2026 18:26 Xaker-1911-
Ну якщо ви вірите в маячню яку пишете, це не означає, що інші теж будуть страждати подібною маячнею. Якщо ви хочете аби ваш Xeon хоч якось адекватно працював, купляйте готові робочі станції, або материнську плату від перевіреного вендора із прогнозованим результатом та підтримкою, типу того ж ASRock/Asus/Gigabyte/ etc. і буде вам щастя.
Всі ці плати ATX які не влазять в мій корпус, тому і були виключені із переліку найшовши альтерниву від Huananzhi.
XXXshadyXXX
Member

Xaker-1911-: 11.06.2026 19:57 Начиная управление ядрами и заканчивая настройка таймингов оперативки.
Всё всё понял - это сильный аргумент :rotate:

Отправлено спустя 6 минут 52 секунды:
Кстати нашел фотку моего небольшого разгона на моем старом конфиге
спойлер
Изображение
0kie
Member

Xaker-1911-
Что за ценный такой Ксеон, который нельзя заменить на современные решения Интел или АМД? И подобрать соответствующего размера материнку, чтобы влезла в корпус, который тоже такой "ценный"? :lol:
Я сейчас на 1200-м сокете сижу, процессор i5-11400, видяха как у тебя - отличная производительность. Материнка B560M, т.е. mATX формата в таком же mATX корпусе. Смысл сидеть на рухляди? Или один раз вступил в это и теперь нет сил вырваться? Пытаешься оправдывать свой дурацкий поступок? Ну, ок - удачи... :lol:
kabostebeztak
Member

Xaker-1911-: 29.05.2026 19:03 Рішив обновити карточку і тут началось... Заказую карточку першу від gigabyte так як боявся що буде проблема з БЖ він 600W 80Plus Bronze (тіпа впритик але мало би хватати).
Приходить карта ставлю всьо як би ок, на другий день стають не стабільні але час від часу глухі зависаняя пк з чорним єкраном. В максимальних наванатженнях... (Як мені здається)
Розумію що перший підозрюваний це БЖ беру заказую 750W - пока він приходив я включаю в Adrenaline (Авто-АНДЕРВОЛЬТ) і все якоби працює нармально ці дні поки чекаю блок.
Ну я головою хочу гнати відеокарту і розумію що старого блока не хватить точно) Приходить блок ставлю включаю запускаю Forza політ перших 15-20 мін нормальний споживання 250+Watt все ок потім ситуація аналогічня: Чорний екран + характерний звук в навушниках ПК дальше наглухо висне.
Лажу в біос пробую виключати включати resizable bar (так як він може конфліктувати з китай платами x99 і Xenon) - не помогає...
Потім знахожу що в мене система працює на CSM режимі а не UFI, виключаю CSM... нічого не міняється комп зависає при макс нагрузках
Так я мучусь днів 10 в кінці пк зависає при роботі Ютуб і я розумію що це вже 100% відеокарта яку лиш купив вона повністю була провірена обслужена на гарантії.
Пишу пацанам що проблема карті капець, відправляю назад вони два дня тестять кажуть всьо ок. Я договарююсь що вона мені не підходить в любому випадку, що хочу іншу замовляю вже sapphire nitro. Поки чекаю нову карту ставлю свою стару Rx 580 8GB розганяю ніяких проблем немає як і не було раніше...
Приходить нова 5700 XT cтавлю запускаю КС2 10 мін ганяю і та же ситуація "Чорний єкран" в мене вже істерика :banghead:
Що не хватає хто може підсказати?
Скоріше за все вимахується PCI шина вона працює чомусь на PCI Express 3.0 хотя підтримується PCI Express 4.0
В біосі я не знайшов настройки що би її поміняти вручну((
Плата в мене:
Изображение
Щоб виключити софтварні проблеми постав лінукс на флешку і поганяй ті ж самі задачі
Інші писали про проблеми з харчуванням - яка в тебе раніше була відеокарта?

Хейтерів зівонів прошу заспокоїтись і допомагати а не засирати (на мій погляд поганий) вибір юзера
З повагою, юзер райзен 5 3600 і рх6600 на MSI B550M PRO-VDH WiFI, куплених новими.

Відправлено через 8 хвилин 20 секунд:
почитав: може реально з материнкою/картою щось не те, реально раджу поставити Fedora KDE на флешку (НЕ ВСТАНОВЛЮВАТИ НА ССД, А ПРОСТО ПОСИДІТИ В LIVE ОТОЧЕННІ), зайти в Discover, скачати Steam, зайти в свій акк і пограти в те що ти зазвичай граєш. Скачувати знову не обов'язково, можна просто додати вже встановлені ігри з твого основного накопичувача.

Якщо на лінуксі проблем нема то проблема в софті, щось не так з драйверами/ти дебіл і скачав збірку від васяна228 замість офіційного ісо
Якщо на лінуксі проблеми продовжуються то щось не так з залізом. Припускаючи що все під'єднано правильно та БЖ хороший (так-то тдп 5700хт МЕНШИЙ ніж у рх580), то думаю, що там материнка винувата. Єдиний спосіб перевірити - тягнути все до майстра з відповідним інструментарієм або міняти материнку/відеокарту.
Xaker-1911-
Junior

0kie: 11.06.2026 21:13 Xaker-1911-
Что за ценный такой Ксеон, который нельзя заменить на современные решения Интел или АМД? И подобрать соответствующего размера материнку, чтобы влезла в корпус, который тоже такой "ценный"? :lol:
Я сейчас на 1200-м сокете сижу, процессор i5-11400, видяха как у тебя - отличная производительность. Материнка B560M, т.е. mATX формата в таком же mATX корпусе. Смысл сидеть на рухляди? Или один раз вступил в это и теперь нет сил вырваться? Пытаешься оправдывать свой дурацкий поступок? Ну, ок - удачи... :lol:
Ты хочешь посоревноваться в кого ещё рухлядь))? Мой зеон не чуствует хвалённый райзен 5600 про твой древень то я молчу..)
капітошка
Junior

не читав усі п'ять сторінок
яка температура у кімнаті і яка температура відяхі перед зависанням?
чи пробували не довго прогнати фурмарк з контролем температур?
підключення по dp або hdmi?
які дрова? бо амд тоді була болячка саме яка викликала чорниі екрани через драйвера і тип підключення до монітора.
0kie
Member

Xaker-1911-
Твой всратый Ксеон раскроет свой "потанцевал" на адекватной плате. Но ты выбрал китайское дно. Откуда тебе знать о его возможностях на нынешнем и будущем китайском дне? Это первое. Второе: было бы всё так замечательно с этими древними Ксеонами, то никто не брал бы новые процессоры. Логично? Логично. Тебе вбили в голову обратное, что Ксеон живее всех живых (вспомнились подобные сказки о 775-ом сокете, а позже о "вечном" Сэндике) и делает все современные камни. Это не так. Давно не так. В любых задачах он будет уступать любому современному процессору за счёт новой архитектуры последних. Это азы. Почитай нормальные форумы, посмотри нормальные честные видео и ты прозреешь. Может быть.
Свой процессор я привёл как пример компьютера здорового человека. За мало денег. Хочешь больше - бери i5-14600K, который порвёт любой Ксеон и любой АМД-шный процессор в рабочих задачах. Даже 9800x3d в рабочих задачах сольётся. Тебе же для "работы" нужен Ксеон? Иначе смысл было брать RX 5700 XT? :laugh:

Отправлено спустя 2 минуты 56 секунд:
капітошка: 12.06.2026 01:39які дрова? бо амд тоді була болячка саме яка викликала чорниі екрани через драйвера і тип підключення до монітора
Это на Нвидии была болячка, а не на АМД. Нвидия тогда выпустила патч vBIOS для 1000-й линейки, устраняющий проблемы с дисплей-портом.
капітошка
Junior

0kie: 12.06.2026 04:19
капітошка: 12.06.2026 01:39які дрова? бо амд тоді була болячка саме яка викликала чорниі екрани через драйвера і тип підключення до монітора
Это на Нвидии была болячка, а не на АМД. Нвидия тогда выпустила патч vBIOS для 1000-й линейки, устраняющий проблемы с дисплей-портом.
у мене як зявилося покоління 5ххх радеонів, булв рх580 я памятаю як саме через дорова і тип підключення були чорні екрани це навіть мемом тоді було

ps а яка саме модель матплати у сабджі?
0kie
Member

капітошка: 12.06.2026 11:05покоління 5ххх радеонів, булв рх580
500-я и 5000-я отличаются не только лишним "ноликом". ;) У ТС карта 5700 ХТ, у меня такая же - проблем не было ни "тогда", ни тем более сейчас. За 500-ю серию не скажу - не имел в личном использовании.
капітошка
Junior

0kie: 12.06.2026 11:21
капітошка: 12.06.2026 11:05покоління 5ххх радеонів, булв рх580
500-я и 5000-я отличаются не только лишним "ноликом". ;) У ТС карта 5700 ХТ, у меня такая же - проблем не было ни "тогда", ни тем более сейчас. За 500-ю серию не скажу - не имел в личном использовании.
я розумію, можливо якесь поєднання різних фактів до цього призводило
https://lite.duckduckgo.com/lite/search ... een%20hdmi
Xaker-1911-
Junior

0kie: 12.06.2026 04:19 Xaker-1911-
Твой всратый Ксеон раскроет свой "потанцевал" на адекватной плате. Но ты выбрал китайское дно. Откуда тебе знать о его возможностях на нынешнем и будущем китайском дне? Это первое. Второе: было бы всё так замечательно с этими древними Ксеонами, то никто не брал бы новые процессоры. Логично? Логично. Тебе вбили в голову обратное, что Ксеон живее всех живых (вспомнились подобные сказки о 775-ом сокете, а позже о "вечном" Сэндике) и делает все современные камни. Это не так. Давно не так. В любых задачах он будет уступать любому современному процессору за счёт новой архитектуры последних. Это азы. Почитай нормальные форумы, посмотри нормальные честные видео и ты прозреешь. Может быть.
Свой процессор я привёл как пример компьютера здорового человека. За мало денег. Хочешь больше - бери i5-14600K, который порвёт любой Ксеон и любой АМД-шный процессор в рабочих задачах. Даже 9800x3d в рабочих задачах сольётся. Тебе же для "работы" нужен Ксеон? Иначе смысл было брать RX 5700 XT? :laugh:

Очень веселят слова "Второе: было бы всё так замечательно с этими древними Ксеонами, то никто не брал бы новые процессоры." Новые процесоры берут особи которые нихера не шарят в пк и не умеют ими ползоваться...
Привожу пример биомаса мой кент собрал себе новый комп ryzen 5600 и gtx 4060 там бюджет 3 моих пк а то и больше, но мой комп с моими настройками и оптимизацые рвет его деревянный по всем параметрам в играю +- один и тот же фпс? О чём это говорит что имбецыл знает только нажать старт и нажать на ярлык всё ему нужны лишнии мощностя что бы перерабатыать тот весь мусор и хлам что у него работает на фоне и нагружает его ПК. И он потом удивляеться: "А как же так?! у меня же емаё Рузен и
4060 :banghead: "
Надеюсь ты уловил месседж?

"Свой процессор я привёл как пример компьютера здорового человека." Процессор здравого человека это - Xenon e5 2699 v4 (к чему мы собственно и двигаемся)
Filabatya
Member

Страшно навіть уявити якими би епітетами його назвали, якби він зібрав на ам5 :lol:
Однаковий фпс говорит тільки про те, що ваші відухи примірно рівні, одна жре вдвічі більше і має більше рами, друга навпаки і має длсс)
XXXshadyXXX
Member

Короче: "Нож мне в печень — Xeon вечен" - и на этом можно закрывать сей холивар :gigi:
kabostebeztak
Member

Xaker-1911-: 12.06.2026 12:41
0kie: 12.06.2026 04:19 Xaker-1911-

Очень веселят слова "Второе: было бы всё так замечательно с этими древними Ксеонами, то никто не брал бы новые процессоры." Новые процесоры берут особи которые нихера не шарят в пк и не умеют ими ползоваться...
Привожу пример биомаса мой кент собрал себе новый комп ryzen 5600 и gtx 4060 там бюджет 3 моих пк а то и больше, но мой комп с моими настройками и оптимизацые рвет его деревянный по всем параметрам в играю +- один и тот же фпс? О чём это говорит что имбецыл знает только нажать старт и нажать на ярлык всё ему нужны лишнии мощностя что бы перерабатыать тот весь мусор и хлам что у него работает на фоне и нагружает его ПК. И он потом удивляеться: "А как же так?! у меня же емаё Рузен и

"Свой процессор я привёл как пример компьютера здорового человека." Процессор здравого человека это - Xenon e5 2699 v4 (к чему мы собственно и двигаемся)
А, тобто на покращення IPC, нові інструкції, версії PCI-E та енергоефективність тобі все одно?
Filabatya
Member

Там та сама історія що з Санді брідж)
Buldozer.
Member

Xaker-1911-: 12.06.2026 01:14
0kie: 11.06.2026 21:13 Xaker-1911-
Ты хочешь посоревноваться в кого ещё рухлядь))? Мой зеон не чуствует хвалённый райзен 5600 про твой древень то я молчу..)
E
Ксеон-редкостная дрянь. Зачем его покупать-не понятно

Что он не чуствует не только райзен 5600, а и 5700хт мы уже поняли :lol:
Xaker-1911-
Junior

kabostebeztak: 12.06.2026 13:19
Xaker-1911-: 12.06.2026 12:41

А, тобто на покращення IPC, нові інструкції, версії PCI-E та енергоефективність тобі все одно?
На рахунок першого і другого не скажу що би не хотілось, але на рахунок енергоефективність то ні канешно, чим більше їсть тим краще працює :teacher:
В мене машина з 4.7 бензином а тут я бачу багато любителів мікроволновок на колесах от і не сходимся в ідеалогіях)) :laugh:
Filabatya
Member

Поставити вашому другу і вам хоча б 4070 і все відразу стане ясно. Так само як і з газом на ваш 4.7)
kabostebeztak
Member

Xaker-1911-: 12.06.2026 13:28
kabostebeztak: 12.06.2026 13:19
На рахунок першого і другого не скажу що би не хотілось, але на рахунок енергоефективність то ні канешно, чим більше їсть тим краще працює :teacher:
В мене машина з 4.7 бензином а тут я бачу багато любителів мікроволновок на колесах от і не сходимся в ідеалогіях)) :laugh:
просто ось та мікрохвильовка на колесах їхатиме також само, або навіть швидше споживаючи менше енергії. порівняй мотор останнього Corvette і якогось небудь C4.
з неповагою, власник Renault Clio 5 E-TECH Hybrid.
Filabatya
Member

Розгід до 100 9.3с там навіть турбіни нема в тому 1.6. Дійсно мікрохвильовка)
Последний раз редактировалось Filabatya 12.06.2026 13:43, всего редактировалось 2 раза.
Ответить