Поможіть подружити Xenon з RX 5700XT

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Xaker-1911-
Junior

Повідомлення

XXXshadyXXX: 11.06.2026 17:05
Xaker-1911-: 11.06.2026 15:21Всё равно будет работать ничем не уступая брендам в три дорого...
Ага, допотопный Биос с урезанным функционалом так ещё и чипсет не X99, а будет условный B85 или Q87, ох... Ну что сказать, успехов
В чем урезаность биоса? Если в нём настроек больше чем я когда либо ведел... Начиная управление ядрами и заканчивая настройка таймингов оперативки.

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
S0N1C: 11.06.2026 15:38 а попередня плата була не топ "качества"? :insane:
Попередня ультра бюджетна була куплена виключно під збірку яка була на старті...

Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
Ekz0rcyst: 11.06.2026 18:26 Xaker-1911-
Ну якщо ви вірите в маячню яку пишете, це не означає, що інші теж будуть страждати подібною маячнею. Якщо ви хочете аби ваш Xeon хоч якось адекватно працював, купляйте готові робочі станції, або материнську плату від перевіреного вендора із прогнозованим результатом та підтримкою, типу того ж ASRock/Asus/Gigabyte/ etc. і буде вам щастя.
Всі ці плати ATX які не влазять в мій корпус, тому і були виключені із переліку найшовши альтерниву від Huananzhi.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Xaker-1911-: 11.06.2026 19:57 Начиная управление ядрами и заканчивая настройка таймингов оперативки.
Всё всё понял - это сильный аргумент :rotate:

Отправлено спустя 6 минут 52 секунды:
Кстати нашел фотку моего небольшого разгона на моем старом конфиге
спойлер
Зображення
0kie
Member

Повідомлення

Xaker-1911-
Что за ценный такой Ксеон, который нельзя заменить на современные решения Интел или АМД? И подобрать соответствующего размера материнку, чтобы влезла в корпус, который тоже такой "ценный"? :lol:
Я сейчас на 1200-м сокете сижу, процессор i5-11400, видяха как у тебя - отличная производительность. Материнка B560M, т.е. mATX формата в таком же mATX корпусе. Смысл сидеть на рухляди? Или один раз вступил в это и теперь нет сил вырваться? Пытаешься оправдывать свой дурацкий поступок? Ну, ок - удачи... :lol:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Xaker-1911-: 29.05.2026 19:03 Рішив обновити карточку і тут началось... Заказую карточку першу від gigabyte так як боявся що буде проблема з БЖ він 600W 80Plus Bronze (тіпа впритик але мало би хватати).
Приходить карта ставлю всьо як би ок, на другий день стають не стабільні але час від часу глухі зависаняя пк з чорним єкраном. В максимальних наванатженнях... (Як мені здається)
Розумію що перший підозрюваний це БЖ беру заказую 750W - пока він приходив я включаю в Adrenaline (Авто-АНДЕРВОЛЬТ) і все якоби працює нармально ці дні поки чекаю блок.
Ну я головою хочу гнати відеокарту і розумію що старого блока не хватить точно) Приходить блок ставлю включаю запускаю Forza політ перших 15-20 мін нормальний споживання 250+Watt все ок потім ситуація аналогічня: Чорний екран + характерний звук в навушниках ПК дальше наглухо висне.
Лажу в біос пробую виключати включати resizable bar (так як він може конфліктувати з китай платами x99 і Xenon) - не помогає...
Потім знахожу що в мене система працює на CSM режимі а не UFI, виключаю CSM... нічого не міняється комп зависає при макс нагрузках
Так я мучусь днів 10 в кінці пк зависає при роботі Ютуб і я розумію що це вже 100% відеокарта яку лиш купив вона повністю була провірена обслужена на гарантії.
Пишу пацанам що проблема карті капець, відправляю назад вони два дня тестять кажуть всьо ок. Я договарююсь що вона мені не підходить в любому випадку, що хочу іншу замовляю вже sapphire nitro. Поки чекаю нову карту ставлю свою стару Rx 580 8GB розганяю ніяких проблем немає як і не було раніше...
Приходить нова 5700 XT cтавлю запускаю КС2 10 мін ганяю і та же ситуація "Чорний єкран" в мене вже істерика :banghead:
Що не хватає хто може підсказати?
Скоріше за все вимахується PCI шина вона працює чомусь на PCI Express 3.0 хотя підтримується PCI Express 4.0
В біосі я не знайшов настройки що би її поміняти вручну((
Плата в мене:
Зображення
Щоб виключити софтварні проблеми постав лінукс на флешку і поганяй ті ж самі задачі
Інші писали про проблеми з харчуванням - яка в тебе раніше була відеокарта?

Хейтерів зівонів прошу заспокоїтись і допомагати а не засирати (на мій погляд поганий) вибір юзера
З повагою, юзер райзен 5 3600 і рх6600 на MSI B550M PRO-VDH WiFI, куплених новими.

Відправлено через 8 хвилин 20 секунд:
почитав: може реально з материнкою/картою щось не те, реально раджу поставити Fedora KDE на флешку (НЕ ВСТАНОВЛЮВАТИ НА ССД, А ПРОСТО ПОСИДІТИ В LIVE ОТОЧЕННІ), зайти в Discover, скачати Steam, зайти в свій акк і пограти в те що ти зазвичай граєш. Скачувати знову не обов'язково, можна просто додати вже встановлені ігри з твого основного накопичувача.

Якщо на лінуксі проблем нема то проблема в софті, щось не так з драйверами/ти дебіл і скачав збірку від васяна228 замість офіційного ісо
Якщо на лінуксі проблеми продовжуються то щось не так з залізом. Припускаючи що все під'єднано правильно та БЖ хороший (так-то тдп 5700хт МЕНШИЙ ніж у рх580), то думаю, що там материнка винувата. Єдиний спосіб перевірити - тягнути все до майстра з відповідним інструментарієм або міняти материнку/відеокарту.
Відповісти