Xaker-1911-: ↑
29.05.2026 19:03
Рішив обновити карточку і тут началось... Заказую карточку першу від gigabyte так як боявся що буде проблема з БЖ він 600W 80Plus Bronze (тіпа впритик але мало би хватати).
Приходить карта ставлю всьо як би ок, на другий день стають не стабільні але час від часу глухі зависаняя пк з чорним єкраном. В максимальних наванатженнях... (Як мені здається)
Розумію що перший підозрюваний це БЖ беру заказую 750W - пока він приходив я включаю в Adrenaline (Авто-АНДЕРВОЛЬТ) і все якоби працює нармально ці дні поки чекаю блок.
Ну я головою хочу гнати відеокарту і розумію що старого блока не хватить точно) Приходить блок ставлю включаю запускаю Forza політ перших 15-20 мін нормальний споживання 250+Watt все ок потім ситуація аналогічня: Чорний екран + характерний звук в навушниках ПК дальше наглухо висне.
Лажу в біос пробую виключати включати resizable bar (так як він може конфліктувати з китай платами x99 і Xenon) - не помогає...
Потім знахожу що в мене система працює на CSM режимі а не UFI, виключаю CSM... нічого не міняється комп зависає при макс нагрузках
Так я мучусь днів 10 в кінці пк зависає при роботі Ютуб і я розумію що це вже 100% відеокарта яку лиш купив вона повністю була провірена обслужена на гарантії.
Пишу пацанам що проблема карті капець, відправляю назад вони два дня тестять кажуть всьо ок. Я договарююсь що вона мені не підходить в любому випадку, що хочу іншу замовляю вже sapphire nitro. Поки чекаю нову карту ставлю свою стару Rx 580 8GB розганяю ніяких проблем немає як і не було раніше...
Приходить нова 5700 XT cтавлю запускаю КС2 10 мін ганяю і та же ситуація "Чорний єкран" в мене вже істерика
Що не хватає хто може підсказати?
Скоріше за все вимахується PCI шина вона працює чомусь на PCI Express 3.0 хотя підтримується PCI Express 4.0
В біосі я не знайшов настройки що би її поміняти вручну((
Плата в мене:
Щоб виключити софтварні проблеми постав лінукс на флешку і поганяй ті ж самі задачі
Інші писали про проблеми з харчуванням - яка в тебе раніше була відеокарта?
Хейтерів зівонів прошу заспокоїтись і допомагати а не засирати (на мій погляд поганий) вибір юзера
З повагою, юзер райзен 5 3600 і рх6600 на MSI B550M PRO-VDH WiFI, куплених новими.
Відправлено через 8 хвилин 20 секунд:
почитав: може реально з материнкою/картою щось не те, реально раджу поставити Fedora KDE на флешку (НЕ ВСТАНОВЛЮВАТИ НА ССД, А ПРОСТО ПОСИДІТИ В LIVE ОТОЧЕННІ), зайти в Discover, скачати Steam, зайти в свій акк і пограти в те що ти зазвичай граєш. Скачувати знову не обов'язково, можна просто додати вже встановлені ігри з твого основного накопичувача.
Якщо на лінуксі проблем нема то проблема в софті, щось не так з драйверами/ти дебіл і скачав збірку від васяна228 замість офіційного ісо
Якщо на лінуксі проблеми продовжуються то щось не так з залізом. Припускаючи що все під'єднано правильно та БЖ хороший (так-то тдп 5700хт МЕНШИЙ ніж у рх580), то думаю, що там материнка винувата. Єдиний спосіб перевірити - тягнути все до майстра з відповідним інструментарієм або міняти материнку/відеокарту.