Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ortyomko
Member

Повідомлення

bogob: 11.06.2026 19:48
Ortyomko: 11.06.2026 19:19

у мене це швидкий доступ до NAS сервера домашнього з ноута, планшета, або з ПК (якщо б не було 5гбітного порта у самому ПК).
Через 2 стіни отримую в районі 200МБ/с. Наприклад, для кінчіків у високій якості.
Чисто гипотетически. Длинна фильма пусть 100 минут или 6000 секунд. При битрейте пусть даже 150МБ/с объем файла около 150*6000=900 000. Много фильмов объемом 900 гигабайт? 150-200 еще видел. Под терабайт - нет.
чисто гіпотетично, не один я в квартирі живу, і канал ділиться на декількох абонентів :shuffle:
я не кажу що це маст хев же. я просто відповідав на питання навіщо треба людям швидкий вай фай :rolleyes:
Shpoker
Member

Повідомлення

Robostyle: 11.06.2026 20:11А вот что показывает точка.
ну вот, тысячи ретрансмитов в обе стороны, всё логично.
Robostyle: 11.06.2026 20:11но сама точка прикручена к гипсу, который отстает от потолка на 20см.
проблема не в потолке, там поляризация такая что на потолок плевать, а вот остальное - нужно изучать. меня просто конкретно смутило что от поворота точки не стало ни хуже ни лучше, а тут первая мысль - где-то эхо идет. (и вот тут-то его можно перекричать, тупо задрав мощность)
bogob
Member

Повідомлення

Ortyomko: 11.06.2026 20:20
bogob: 11.06.2026 19:48

Чисто гипотетически. Длинна фильма пусть 100 минут или 6000 секунд. При битрейте пусть даже 150МБ/с объем файла около 150*6000=900 000. Много фильмов объемом 900 гигабайт? 150-200 еще видел. Под терабайт - нет.
чисто гіпотетично, не один я в квартирі живу, і канал ділиться на декількох абонентів :shuffle:
я не кажу що це маст хев же. я просто відповідав на питання навіщо треба людям швидкий вай фай :rolleyes:
І в цьому питанні я з вами цілком згоден. Хоча цікаво було б подивитися на графіки трафіку ВіФі хоча б у період активного використання, або добовий графік. Просто цікаво.
DEVES
Member

Повідомлення

bogob: 11.06.2026 18:13

Цікаво. Я з початку 22 року майже не в тренді. Або вже трохи застарий до ціх новомодних ВіФі7 і таке інше. Може неведете приклад, де є нагальна потреба вдома видавлювати максимальну швидкість по ФіВі7(6). Який сенс?
у мене це швидкий доступ до NAS сервера домашнього з ноута, планшета, або з ПК (якщо б не було 5гбітного порта у самому ПК).
Через 2 стіни отримую в районі 200МБ/с. Наприклад, для кінчіків у високій якості.
Ты мегабиты с мегабайтами, часом не путаешь? Я в том смысле, что например в моём LG C5 все порты USB 2.0 и этого вполне хватает для 4K DB...
Ortyomko
Member

Повідомлення

DEVES: 11.06.2026 21:41

Ты мегабиты с мегабайтами, часом не путаешь? Я в том смысле, что например в моём LG C5 все порты USB 2.0 и этого вполне хватает для 4K DB...
нє, не путаю. і так, звісно, що 200МБ то з запасом. Але у мене і дружина може щось подивитись, і малий зі своїми мультиками, і все воно на канал навантаження дає.
Але чому б і ні? Є нова технологія, ось так я можу її використовувати, ось так і використовую. Кому достатньо АХ1500 - теж чому б і ні. Я перфекціоніст, і якщо бачу якісь лаги, мене тіліпати починає.
DEVES
Member

Повідомлення

Ortyomko
Я вот продал все свои ROG`и пока оставил одного RT-AX86U Pro.
На 15-20 клиентов хватает с огромным запасом.

Зображення Зображення
Robostyle
Member

Повідомлення

Shpoker: 11.06.2026 20:52 первая мысль - где-то эхо идет. (и вот тут-то его можно перекричать, тупо задрав мощность)
Стеклопакет? Стенка не сплошная, окна посередине и угловоа
Мойка каменная вместе с кухней, и закрытый посудный шкафчик метр шириной на уровне головы.
Так-то и все, кроме моей тушки и внешней стены больше ничего нет

Еще есть мысль что SoC у точки немного ущербный) Вроде как у U6+, которая у меня в паре с АХ200 на ПеКе 1024QAM не держити сваливается в 256QAM, хотя эфир идеальный
Shpoker
Member

Повідомлення

Robostyle: 11.06.2026 22:01Еще есть мысль что SoC у точки немного ущербный
мысль небезосновательная, но не на столько же...
Robostyle: 11.06.2026 22:01Стеклопакет? Стенка не сплошная, окна посередине и угловоа
Мойка каменная вместе с кухней, и закрытый посудный шкафчик метр шириной на уровне головы.
черт знает, тут не подскажу (вспомнил чего прошивку колупал, хотел понять чего напихали в вайфай что он рушился несколько раз в неделю. оказалось не в ту сторону воевал и проблема была буквально в 500 метрах рядом)
Robostyle
Member

Повідомлення

Shpoker
В последних версиях контроллера у юнифая, кто Rx а кто Tx? То есть Rx Errors - это калеченые пакеты пришедшие на АХ210 или на точку?
А то их-ний саппорт сам запутался и обьяснить не смог.
Shpoker
Member

Повідомлення

Robostyle
по логике ОТ девайса НА точку (проверить легко. даунлоадни что-то на телефоне в плохом покрытии и посмотри, какие ошибки нарисует роутер в большем соотношении, или аплоадни, главное в одну сторону что б максимум трафа было)
Ortyomko
Member

Повідомлення

DEVES: 11.06.2026 21:58 RT-AX86U Pro.
так це ж теж классний потужний аппарат :up:
Alexsandr
Member

Повідомлення

Ortyomko: 11.06.2026 19:19 у мене це швидкий доступ до NAS сервера домашнього з ноута, планшета, або з ПК (якщо б не було 5гбітного порта у самому ПК).
Для интереса просто 5Ггц или вайфай-7?
Ortyomko
Member

Повідомлення

Alexsandr: 11.06.2026 23:13
Ortyomko: 11.06.2026 19:19 у мене це швидкий доступ до NAS сервера домашнього з ноута, планшета, або з ПК (якщо б не було 5гбітного порта у самому ПК).
Для интереса просто 5Ггц или вайфай-7?
вай фай 7, MLO
SashkoS
Member

Повідомлення

Robostyle: 11.06.2026 22:01 Стеклопакет
Енергозберігаючий склопает, для радіо це лист металу, як не дивно, але він послаблює радіохвилі сильніше, ніж стіна. Тому що стіна тільки послаблює, а він частково ще і відбиває.
Robostyle: 11.06.2026 15:11 У кого есть идеи...
Клиенты постоянно отваливаются когда "выходят на веранду" из-за "слабого сигнала"...
Чому Ви бачите несиметричний радіоканал? Судячи з Вашого трафіку, на вулиці сильні перешкоди, тому телефон не може прийняти сигнал від точки доступу, у зворотному напрямку всередині будинку ці перешкоди набагато слабші і точка приймає сигнал від телефону без перешкод
Зрозумійте, що на швидкість передачі рівень сигналу впливає не прямо, вирішальне значення має співвідношення сигнал/шум. Тобто там, де рівень сигнал/шум нижчий, там і швидкість прийому нижча. Оскільки на сигнал завадоутворюючих станцій Ви вплинути не можете, то для приватного будинку єдине рішення — побудувати Wi-Fi-мережу з декількох точок доступу, з'єднаних кабелем. На практиці на дом потрібно 3 точки та більше ( в мене є проект де стоїть 8 точок доступу однеповерхова забудова)
Трохи може тимчасово покращіти сітуацію на веранді вибір каналу де меньш завад.
Avenger80
Member

Повідомлення

SashkoS: 12.06.2026 08:56Енергозберігаючий склопает, для радіо це лист металу, як не дивно
Это точно. У меня аналогичная ситуация на счёт стеклопакета - выходишь на балкон, закрываешь тоже стеклянную дверь и сигнал (5 Ггц) почти пропадает, открываешь дверь на балкон - восстанавливается. Стеклопакет три стекла, может ещё какое-то напыление, уже не помню - очень давно ставили.
На одно из стекол (обычно внутреннее) наносят тончайший слой оксидов металлов (часто серебра). Это покрытие прозрачное, но оно действует как зеркало для тепловых лучей.
Востаннє редагувалось 12.06.2026 10:09 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

SashkoS: 12.06.2026 08:56Енергозберігаючий склопает, для радіо це лист металу, як не дивно
Avenger80: 12.06.2026 09:58может ещё какое-то напыление
Саме воно, так. В енергозбегігаючих склопакетах проводяще напилення. Принцип той же самий як у рятувальних ковдр з фольги. Віддзеркалюють інфрачервоні хвилі. Але разом з ними і інші хвилі довші за іч також. Тому через це скло нічорта не працює, ні вафля, ні мобіла, ні телек, ні радіо.
Відповісти