Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Ну я ж написав по темі :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

A Double Victory for Web Speed: Chrome Breaks Records Again on Speedometer 3.1 and Jetstream 3

це добре? це прогрес? а чому Гугл оптимізовує саме під МакОС та під М5? користувачі х86 мають почуватись несправедливо ображеними

Зображення

https://blog.google/chromium/a-double-v ... tstream-3/

пс: в кого там які результати в цих тестах? чи вам все одно і нічого нового нема, так що можемо і потерпіти
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

ні ти як був сліпошарим невігласом, так і залишився ;)

Відправлено через 2 хвилини :
yuriy_dd: 07.06.2026 12:38це прогрес
Звичайно що прогрес але ж прикол в тому що якщо у тебе сторінка на 0.01сек відкривається швидше ніж у мене то це такий собі прогрес, можна знехтувати.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 12:38 A Double Victory for Web Speed: Chrome Breaks Records Again on Speedometer 3.1 and Jetstream 3

це добре? це прогрес? а чому Гугл оптимізовує саме під МакОС та під М5? користувачі х86 мають почуватись несправедливо ображеними

Зображення

пс: в кого там які результати в цих тестах? чи вам все одно і нічого нового нема, так що можемо і потерпіти
Скільки фпс в Counter-Strike 2?
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.06.2026 23:45достатньо будь якого виробника ноутів який каже подібні твердження як ви
ти, здається, не зрозумів, що я написав) подумай ще раз.
yuriy_dd: 06.06.2026 23:45можете і ігри.
навіщо тобі ігри? ти ж не граєш.
yuriy_dd: 06.06.2026 23:45чи якісь доступні бенчі
а шо в інтернеті мало натестовано маків? в чому цінність ще одного бенчу, який видасть такі ж самі результати, як і всі інші, бо тут немає оверклокінгу, спец умов тощо. я розумію в чому сенс, коли я викладаю результати своєї 5090 в розгоні, чи зв'язки пам'ять-проц в розгоні в VT3, але ж всі аймаки на m3 (8cpu/10gpu) покажуть однаковий результат. в чому тут суть щось бенчити?
yuriy_dd: 06.06.2026 23:45і що з того? люди перестануть працювати за ноутами?
і знову ти не зрозумів, що я написав. де я стверджував, що люди не працюють за ноутами?

давай ще разок! УВАЖНО:

в абсолютній більшості випадків людина, яка робить це кожен день, виконує роботу за комп'ютером в стаціонарних умовах, з великим монітором, підключеною периферією тощо. лептоп-десктоп неважливо.

ти розумієш, що це означає і чому так відбувається?
yuriy_dd: 06.06.2026 23:45ось я зараз прямо за ноутом. І до речі від батареї. Розетка є десь - але то треба підключати, а я позу міняю, на коліна ставлю, можу вийти з ним в інше місце. Та й в принципі в мене зарядки і кабелю нема. останій раз заряджав у вівт, ще маю 37% заряду, 12 год роботи екрану.
Я маю з вами зустрітись і доводити що це нормально?
та на дивані, пишучи на форумі, ти можеш лежати хоч з ноутом хоч з планшетом хоч з телефоном, справа твоя. якщо тобі зручно так -- на здоров'я. але купувати під це ноутбук? :laugh: :lol: ми ж про роботу говоримо, чи не так?
yuriy_dd: 06.06.2026 23:45але люди дійсно так працюють
мені шкода цих людей, чесно. на щастя їх зовсім небагато, а у більшості вистачає мізків організувати хоч більш-менш зручне стаціонарне робоче місце.
yuriy_dd: 06.06.2026 23:52Тому в мене десктоп, з багато оперативки і тд
о, знову пішли кулсторі. де у тебе декстоп? вдома чи на роботі? опиши конкретно свій сетап: де ти працюєш (офіс чи з дому), яка сама техніка використовується на робочому місці, на якому ти виконуєш більшість роботи

(ще недавно це був ейр, але з Юрою це нормально, покази змінюються з кожним новим постом)
yuriy_dd: 06.06.2026 23:52А ноут - він саме для мобільності
складається враження, що ти купив ноут і почав придумувати, "а як би можна було його використовувати" :lol: о, для мобільності, точно! буду в кафе працювати! бінго! :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 07.06.2026 14:42 достатньо будь якого виробника ноутів який каже подібні твердження як ви
ти, здається, не зрозумів, що я написав) подумай ще раз.
ви не зрозуміли що я написав, прочитайте декілька разів, і дайте відповідь конкретно на те що я запитав
leif: 07.06.2026 14:42 чи якісь доступні бенчі
а шо в інтернеті мало натестовано маків?
а що в інтернеті є мало тестів макбук ейр? те що я дав - якось розходиться?
leif: 07.06.2026 14:42в абсолютній більшості випадків людина, яка робить це кожен день, виконує роботу за комп'ютером в стаціонарних умовах, з великим монітором, підключеною периферією тощо
абсолютно не правда. На ноутах працюють як є - ніяких моніторів, може дехто мишку безпровідну підєднає, чи іноді флешку
leif: 07.06.2026 14:42та на дивані, пишучи на форумі, ти можеш лежати хоч з ноутом хоч з планшетом хоч з телефоном, справа твоя. якщо тобі зручно так -- на здоров'я. але купувати під це ноутбук? :laugh: :lol: ми ж про роботу говоримо, чи не так?
ще раз - ноут для мобільності. Коли я не біля свого робочого місця.
leif: 07.06.2026 14:42 (ще недавно це був ейр, але з Юрою це нормально, покази змінюються з кожним новим постом)
ви якось записуйте - в мене є десктоп (і не один), і ноути (і не один)
leif: 07.06.2026 14:42складається враження, що ти купив ноут і почав придумувати, "а як би можна було його використовувати" :lol: о, для мобільності, точно! буду в кафе працювати! бінго!
в кафе не працюю (поки), але ноут зі мною завжди (буває що і не один)
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 15:20ви не зрозуміли що я написав, прочитайте декілька разів, і дайте відповідь конкретно на те що я запитав
ось бачиш, а ти не хочеш зустрічатись. я б тобі на пальцях доступно пояснив, все що ти ігноруєш, або до тебе ніяк не доходить :D
yuriy_dd: 07.06.2026 15:20а що в інтернеті є мало тестів макбук ейр? те що я дав - якось розходиться?
я не знаю, що ти там натестував, але тести заліза, яке ніяк не конфігурується юзером, видають результати з мінімальними розбіжностями. інакше у когось криві руки або нестандартні умови тестування.
yuriy_dd: 07.06.2026 15:20абсолютно не правда. На ноутах працюють як є - ніяких моніторів, може дехто мишку безпровідну підєднає, чи іноді флешку
дуже шкода таких людей. у них страждає і здоров'я і продуктивність роботи. то ти теж так працюєш, бідося?
yuriy_dd: 07.06.2026 15:20ще раз - ноут для мобільності. Коли я не біля свого робочого місця.
яка конкретно у тебе посада, що ти змушений працювати не біля робочого місця? чому ти не виконуєш роботу за робочим місцем?
yuriy_dd: 07.06.2026 15:20ви якось записуйте - в мене є десктоп (і не один), і ноути (і не один)
тобто у тебе десктоп в офісі і вдома, але ти змушений виконувати роботу не за ними? чому? як так стається?
yuriy_dd: 07.06.2026 15:20в кафе не працюю (поки), але ноут зі мною завжди (буває що і не один)
співчуваю
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 07.06.2026 15:31 дуже шкода таких людей. у них страждає і здоров'я і продуктивність роботи. то ти теж так працюєш, бідося?
так, я працюю за ноутом - як і всі інші люди. І як це пропонує робити виробник ноута.
Якщо ви вважаєте що це не правильно - прошу навести приклади від виробників ноутів, інакше це виключно ваша особиста думка.
leif: 07.06.2026 15:31ти змушений працювати не біля робочого місця? чому ти не виконуєш роботу за робочим місцем?
думаєте що всі люди працюють виключно як ви описали?
Ще раз - де подібні твердження від виробників ноутів. Чи подібні обмеження про робоче місце.

пс: ви стаєте доволі нудним. І таки нічого не зробили з того що я написав.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 15:38иключно ваша особиста думка
на більше я і не претендую, звичайно, я ж не Юра, щоб нарізати істини в останній інстанції.
yuriy_dd: 07.06.2026 15:38думаєте що всі люди працюють виключно як ви описали?
отже що за умови/посада такі, що Юрі не дають нормально працювати, ми не дізнаємось. шкода, було б цікаво, де так над людьми знущаються
yuriy_dd: 07.06.2026 15:38ви стаєте доволі нудним.
:weep:
yuriy_dd: 07.06.2026 15:38І таки нічого не зробили з того що я написав.
:lol: :lol: :lol:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 12:38 A Double Victory for Web Speed: Chrome Breaks Records Again on Speedometer 3.1 and Jetstream 3

Зображення

Частка Linux у Steam впала нижче 4% — але він все ще обганяє macOS https://share.google/T4WtAeP8BZbSrcjDn

а чому в Steam у Linux більше користувачів ніж у macOS? це прогрес?
користувачі ARM мають почуватись несправедливо ображеними
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Оглядачі перевірили Dell XPS 14 2026: автономність вразила
Найбільше уваги в оглядах отримала автономність. У тесті Hardware Canucks модель з Core Ultra 7 355 при 150 ніт яскравості та частоті 1 Гц протрималася 43 години і 3 хвилини у веббраузері. NotebookCheck у WLAN-тесті зафіксував 16 годин і 45 хвилин при збалансованому профілі. Порівняно з Dell 14 Premium 2025 — це на 55% більше, а порівняно з Dell XPS 14 2024 на Intel Meteor Lake — на 216%.
ну от чому кожен раз фанати х86 (або просто фанати) несуть маячню і нічого не можуть довести. Чому всім іншим - автономність важлива. А якщо важлива автономність - то логічно що? логічно що ноут працює від батареї. Це ж очевидно? Чи це лише мені очевидно?

https://itc.ua/ua/novini/dell-xps-14-20 ... -keyboard/

leif
от як ви після цього хочете виступати в ролі типу розумного інервювера?
я свою позицію довів - принаймі хоч щось зробив

вимагаю - від вас щоб ви знайшли докази що є ще хтось що думає як ви - типу працювати на ноуті лише від мережі, автономності не треба і тд - ну ту всю маячню що ви тут несли.

Відправлено через 6 хвилин 25 секунд:
але вони і слова придумують:
A fanless 15-inch M5 MacBook Air wipes the floor with the entry-level XPS 14, and it even beats the higher-end OLED model in most non-GPU-heavy benchmarks
і ціна повина сподобатись фанатам х86:
This brings us to the XPS 14’s biggest issue: price. When it launched, the entry-level IPS model cost $1,600. Now it’s $2,000. The OLED model with the X7 chip started at $2,200, and it now costs $2,900
хтось готовий купити?
виходить що макбук ейр - і дешевший і швидший, і може й автономніший. Хто би про таке подумав.

https://www.theverge.com/tech/944360/de ... 026-review

Відправлено через 32 секунди:
поправочка - не просто дешевший, а в рази дешевший
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 17:58частоті 1 Гц
Я навіть не уявляю як таким можна користуватись.

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
yuriy_dd: 07.06.2026 17:58я свою позицію довів
Чому соромишся довести це в live форматі? Це ж буде максимальний розвал усіх фанатів х86 в прямому ефірі та в запису. Поставиш жирну крапку в усіх суперечках і втреш усім носа. Я б на таке згодився аби довести свою правоту, чому ти так не можеш? ;)

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
просто тести всі зфабриковані, свинособаки на хоботі його розкусили але він пручається або ігнорить
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 17:58я свою позицію довів - принаймі хоч щось зробив
яку позицію? я так і не зрозумів формат твоєї роботи, посаду і чому ти вимушений виконувати роботу не на робочому місці а "мобільно".

чому ти ігноруєш ці питання? вони для тебе незручні?
ну ви бачили? він вимагає :laugh:
yuriy_dd: 07.06.2026 17:58типу працювати на ноуті лише від мережі
я такого не писав. у тебе проблеми з зором чи з розумінням написаного? ось бачиш, якби зустрілись, це б все набагто швидше відбувалось і я б тебе одразу зупиняв, коли ти починаєш вигадувати.
yuriy_dd: 07.06.2026 17:58автономності не треба і тд
такого теж не писав.
yuriy_dd: 07.06.2026 17:58ну ту всю маячню що ви тут несли.
поки побачив лише твої вигадки. можеш цитувати мене конкретно? інакше сам з собою поговори.
Гедоніст
Member

Повідомлення

leif: 07.06.2026 18:28я так і не зрозумів формат твоєї роботи
То ж тут все зрозуміло. Провідний спеціаліст з відкривань-закривань і парсингу важких ексель-файлів суто в однопотоці на бігу з ноутом у руках.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

leif: 07.06.2026 18:28проблеми з зором
Так, там проблеми з зором. Він образився і кинув мене в чс за це :gigi:

Відправлено через 3 хвилини 43 секунди:
yuriy_dd: 07.06.2026 17:58типу працювати на ноуті лише від мережі
Будь який притомний поставить ноут на зарядку як тільки буде мати змогу це зробити. І тільки користувач Юрій Дудчак це не робить бо при зарядці ейр починає синхронізуватись, оновлюватись і заряджатися збільшуючи нагрів всередині. Від цього ейр починає тротлити і тупити - це плата за безвентиляторний дизайн. Але ж ти не визнаєш цей компроміс бо ти абіженка і сліпошар в коричневих штанях. :gigi:
leif
Member

Повідомлення

Гедоніст: 07.06.2026 18:35Провідний спеціаліст з відкривань-закривань і парсингу важких ексель-файлів суто в однопотоці на бігу з ноутом у руках
:laugh: :lol:
Юра, якщо не буде іншої версії, я буду вважати, що саме так у тебе записано в трудовій книжці) інакше пояснити описані тобою сценарії роботи і вимоги до заліза у мене фантазії не вистачає
Барбарис
Member

Повідомлення

Гедоніст, ні. Ну який ексель? Він все у ворді робить, бо в екселі таблички не можна рандомно кастомізувати.
waryag
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 07.06.2026 18:16Чому соромишся довести це в live форматі? Це ж буде максимальний розвал усіх фанатів х86 в прямому ефірі та в запису. Поставиш жирну крапку в усіх суперечках і втреш усім носа. Я б на таке згодився аби довести свою правоту, чому ти так не можеш? ;)
Тому що упереджені(!) "фанати" х86 не зрозуміють, чому макбук "працює" в форматі "ідл з усім вбитим і включеним екраном на мінімальній яскравості", а х86 ноут - в нормальному робочому режимі. :rotate:
leif: 07.06.2026 18:28 яку позицію? я так і не зрозумів формат твоєї роботи, посаду і чому ти вимушений виконувати роботу не на робочому місці а "мобільно".
Ви ж розумієте, що суперкомпетентного айтішника з 30-річним досвідом зазавичай ганяють куди попало по першому дзвінку, а не влаштовують в окремому кабінеті в комфортних умовах? :rotate:

Відправлено через 9 хвилин 3 секунди:
kabostebeztak: 07.06.2026 17:12а чому в Steam у Linux більше користувачів ніж у macOS? це прогрес?
Бо стімдек від компанії-середняка на посередньому чипі 5-річної давності тягне переважну більшість ігор, а топ- 2 корпорація світу на супержирних чипах власного виробництва не може забезпечити належну сумісність :rotate:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

waryag: 07.06.2026 20:10 Відправлено через 9 хвилин 3 секунди:
kabostebeztak: 07.06.2026 17:12а чому в Steam у Linux більше користувачів ніж у macOS? це прогрес?
Бо стімдек від компанії-середняка на посередньому чипі 5-річної давності тягне переважну більшість ігор, а топ- 2 корпорація світу на супержирних чипах власного виробництва не може забезпечити належну сумісність :rotate:
І контр страйк 2 не запускає навіть)))
Він на квалкомах з вінслопом завжди працював по моєму

Відправлено через 16 хвилин 11 секунд:
Юра не доганяє що у людей бувають різні задачі
І що лише х86 зараз дає ось цю універсальність
Буде софт, буде лінукс, буде хороша ціна і продуктивність - візьму арм
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 07.06.2026 18:28яку позицію? я так і не зрозумів формат твоєї роботи, посаду і чому ти вимушений виконувати роботу не на робочому місці а "мобільно".
чому ти ігноруєш ці питання? вони для тебе незручні?
є робота яку я можу робити дома, є і більшість зараз що я не на робочу місці, а працюю мобільно
leif: 07.06.2026 18:28 типу працювати на ноуті лише від мережі
я такого не писав. у тебе проблеми з зором чи з розумінням написаного
та щось типу:
leif: 06.06.2026 22:55 всюди де люди стаціонарно працюють за компами є мережа. вдома або в офісі. все решта це виключення і мізерний відсоток юзерів, як на мій погляд.
лінь шукати - якщо не ви - то інші місцеві - хочу щоб побачити таку саму позицію виробинка ноутів що автономності не треба

Відправлено через 11 хвилин 15 секунд:
зарядив 5 днів тому, десь до 17 год пропрацював, ще є 13%, хочеться більше, зарядку не взяв - може від мобільного повербанка заряджу
Screenshot 2026-06-07 at 21.07.34.png
Відповісти