Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

GreenMile: 06.06.2026 20:47 Що ж, цей день настав...
спойлер
Screenshot 2026-06-06 204604.png
Жорстко

Відправлено через 23 секунди:
Лєта осінь папіросім два два восімь два два восімь

Відправлено через 52 хвилини 9 секунд:
GreenMile: 06.06.2026 20:47 Що ж, цей день настав...
спойлер
Screenshot 2026-06-06 204604.png
прогрес арм процесорів 50% повідомлень... жорстко
Хоча у мене теж так(
Треба виправляти
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 06.06.2026 20:24але все одно не зрозуміло навіщо мені самому заміряти енергоспоживання аймаку. перевірити, чи епл тут каже правду? чи для чого?
спойлер
ну я би перевірив, і я впевнений що воно споживає сильно менше
leif: 06.06.2026 20:24 ясно, вибору на роботі не залишають, тільки ноут. ну хоч монітор нормальний дають підключити?
ноут - це ж мобільність. Як я буду з монітором ходити? як підключати
leif: 06.06.2026 20:24 то все, топік закривається? :weep:
я все більше схиляюсь - що нічого не буде. Ваша манера спілкування - мені підказує що в живу буде ще гірше. Або ви щось міняєте щоб я це побачив.
До прикладу - почати давати реальні відповіді.

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
наприклад - закиди що ноут використовують від мережі, що всюди є мережа, що багато годин автономності - не треба

прошу знайти щоб якийсь виробник ноутбуків, мобільних проців чи оглядачі - казали подібне
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.06.2026 22:49ну я би перевірив
ну якщо б ти перевірив, то перевіряй на здоров'я, а мені яка різниця, скільки споживає комп, який підключений до розетки? умовно 20 вт чи 30 вт. жодної різниці.
yuriy_dd: 06.06.2026 22:49ноут - це ж мобільність. Як я буду з монітором ходити? як підключати
більшість людей працюють за комп'ютером на стаціонарному робочому місці, якщо ти не знав.
yuriy_dd: 06.06.2026 22:49я все більше схиляюсь - що нічого не буде.
починається :laugh:
yuriy_dd: 06.06.2026 22:49 Ваша манера спілкування - мені підказує що в живу буде ще гірше.
твоя манера теж дає такий натяк, але ж я готовий ризикнути, а ти що?
yuriy_dd: 06.06.2026 22:49 Або ви щось міняєте щоб я це побачив.
:lol: :lol: :lol:
yuriy_dd: 06.06.2026 22:49почати давати реальні відповіді.
це каже людина яка проігнорила в цьому топіку більше запитань ніж можна порахувати і вигадувала кулсторі одну крутіше іншої? потужно.

але які саме реальні відповіді? ти про що?

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
yuriy_dd: 06.06.2026 22:51що всюди є мережа
всюди де люди стаціонарно працюють за компами є мережа. вдома або в офісі. все решта це виключення і мізерний відсоток юзерів, як на мій погляд.
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.06.2026 18:04
а що там заганяти? там навпаки треба було досить постаратись щоб не загнати (це я про генерацію звітів в Ексель)
В теории много листов 255*65ххх ячеек. не помню уже точно цифр. есть что и куда заполнять. А если таких загнанных экселей запустить несколько штук, могла случиться и беда с той самой нехваткой места где-то в ОЗУ.
Зависимость причем зависит от ОС а не версии офиса (на тот момент).
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 06.06.2026 22:55 більшість людей працюють за комп'ютером на стаціонарному робочому місці, якщо ти не знав.
добре - прошу таке саме але від виробника ноутбуків. І всі інші ваші тези - що велика автономність не потрібна.
leif: 06.06.2026 22:55 ну я би перевірив
ну якщо б ти перевірив, то перевіряй на здоров'я, а мені яка різниця, скільки споживає комп, який підключений до розетки? умовно 20 вт чи 30 вт. жодної різниці.
хочете зі мною говорити по темі на рівних - прошу ваші тести, або посилання якщо ви вже їх робили раніше та викладали
Alexsandr: 06.06.2026 23:06А если таких загнанных экселей запустить несколько штук, могла случиться и беда с той самой нехваткой места где-то в ОЗУ.
Зависимость причем зависит от ОС
одною командою програма може отримати out of memory, операційна просто прибє цей процес і пішли далі
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.06.2026 23:12 одною командою програма може отримати out of memory, операційна просто прибє цей процес і пішли далі
Так памяти хватает :) поэтому не прибивает. Не хватает какого-то буфера.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.06.2026 23:12прошу таке саме але від виробника ноутбуків
а якщо великий виробник ноутбуків такого не казав, значить ситуація виглядає інакше? :lol:

а ти навколо себе подивитись не пробував? з людьми поговорити, прикинути палець до носа, подумти в яких обставинах зазвичай люди виконують ту роботу, яка виконується за компами. чи це занадто складно для тебе і потрібна лише заява виробника ноутбуків?
yuriy_dd: 06.06.2026 23:12І всі інші ваші тези - що велика автономність не потрібна.
всі інші це які? процитуй конкретно, я прокоментую.
yuriy_dd: 06.06.2026 23:12хочете зі мною говорити по темі на рівних
та куди мені до тебе, ти шо, це спочатку в комп'ютерні ігри треба перестати грати і то не факт, що допоможе.
yuriy_dd: 06.06.2026 23:12прошу ваші тести
тести в іграх чи де?

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
але справді, Юра, якщо ти працюєш в офісі, в якому тобі навіть зовнішній монітор не видають і ти годинами дивишся в свій ейр (який ти здається теж сам купив), це так собі ситуація. ти не знаходиш?

Відправлено через 8 хвилин 42 секунди:
мені коли треба щось робити на ноутбуці в поїздках чи десь за межами дому, це виключно рідко триває довше години і батареї мого ультражручого ніразу не витривалого ноута мені вистачає з головою (в профілі модель), але кожен раз я відмічаю наскільки це не зручно без монітору нормального розміру, моєї миші клавіатури тощо. оцей двіж, коли якісь люди йдуть працювати в кав'ярню чи ще кудись я вважаю лютою наркоманією, я щиро вважаю, що, якщо це добровільно вони роблять, а не від безвиходного становища, то це IQ хлєбушка, інакше я це не можу назвати.

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
ось у мене є товариш, йому контора на яку він працює видала мак на м2, на робочому місці він має 27" монітор чи навіть 2, приніс в офіс свою клавіатуру, мишу, і так працює, ноут фактично працює як ПК-частина аймаку і його можна взяти з собою (що він інколи робить, якщо може попрацювати з дому тощо). це я розумію. але в такому випадку ноут підключений до розетки

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
тобто ноути об'єктивно потрібні для того щоб був комп, який можна легко транспортувати і епізодично виконати роботу недовго не вдома і не в офісі. але не більше. це не заміна стаціонарному робочому ПК в жодному разі. з 15 дисплеєм, незручною клавіатурою і тд. навіть при використанні усіляких підставок та інших ергономічних костилів
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 06.06.2026 23:31 а якщо великий виробник ноутбуків такого не казав, значить ситуація виглядає інакше? :lol:
достатньо будь якого виробника ноутів який каже подібні твердження як ви
leif: 06.06.2026 23:31 прошу ваші тести
тести в іграх чи де?
можете і ігри. Хоча мене цікавлять робочі програми чи якісь доступні бенчі
leif: 06.06.2026 23:31але кожен раз я відмічаю наскільки це не зручно без монітору нормального розміру
і що з того? люди перестануть працювати за ноутами? ось я зараз прямо за ноутом. І до речі від батареї. Розетка є десь - але то треба підключати, а я позу міняю, на коліна ставлю, можу вийти з ним в інше місце. Та й в принципі в мене зарядки і кабелю нема. останій раз заряджав у вівт, ще маю 37% заряду, 12 год роботи екрану.
Я маю з вами зустрітись і доводити що це нормально?

І я можу надати скріни як доказ, це і є реальні тести. І таке ж я хочу від вас
leif: 06.06.2026 23:31оцей двіж, коли якісь люди йдуть працювати в кав'ярню чи ще кудись я вважаю лютою наркоманією, я щиро вважаю, що, якщо це добровільно вони роблять, а не без безвиходного становища, то це IQ хлєбушка, інакше я це не можу назвати.
але люди дійсно так працюють, беруть ноут, і десь ідуть - чи зустріч з друзями, чи поки є час в кафе попрацювати, чи студенти
ви не пробували зайти в кафе де люди з ноутами і з палаючою сракою почати їм доводити оце все що ви пишете?
Filabatya
Member

Повідомлення

В вікно з ним можете вийти :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 06.06.2026 23:36ось у мене є товариш, йому контора на яку він працює видала мак на м2, на робочому місці він має 27" монітор чи навіть 2, приніс в офіс свою клавіатуру, мишу, і так працює, ноут фактично працює як ПК-частина аймаку і його можна взяти з собою (що він інколи робить, якщо може попрацювати з дому тощо). це я розумію. але в такому випадку ноут підключений до розетки
чудово знаю цей досвід - сам таке мав багато років. І постійні проблеми з перегрівом, бо на десктопі таки важкі задачі запускаю
Тому в мене десктоп, з багато оперативки і тд
А ноут - він саме для мобільності
А макбук ейр - так нема нічого кращого - щоб був максимально швидким для мало-потоку, дуже автономним, достатньо якісним, легким і тд (ще й ціну буде тримати)
Назвете хоч одного конкурента ейр - але щоб був дешевшим? За вас скажу - конкурентів нема. В принципі.

Відправлено через 49 секунд:
Filabatya: 06.06.2026 23:46В вікно з ним можете вийти :lol:
я зрозумів помилку - не потрібно попереджувати - блокую відразу - успіху в клубі
Demedik
Member

Повідомлення

Хочется поздравить Юрия с Юбилеем - 10000 минусов. Это был долгий путь... но я не думаю, что Вы остановитесь на достигнутом. :gigi:
Гедоніст
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.06.2026 23:52І я можу надати скріни як доказ, це і є реальні тести.
Юрєц, как там пагодка на ixbt?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Нормальних людей цікавлять лише ціна та продуктивність.
Нє, ну якщо у тебе десктопний, споживацький проц жере 400вт, то ти щось робиш не так, але це виключення.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Demedik: 07.06.2026 00:10Хочется поздравить Юрия с Юбилеем - 10000 минусов. Это был долгий путь... но я не думаю, что Вы остановитесь на достигнутом. :gigi:
і що з того? у свій час людей палили на вогні за правду.
зараз - вони не можуть нічого сказати (лінь чи брак знань), але думають що якщо поставили мені мінус - то типу щось там довели

скоро будуть новини про нові проци від Нвідіа - хоча я собі такий навряд чи куплю
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 00:36
Demedik: 07.06.2026 00:10Хочется поздравить Юрия с Юбилеем - 10000 минусов. Это был долгий путь... но я не думаю, что Вы остановитесь на достигнутом. :gigi:
і що з того? у свій час людей палили на вогні за правду.
зараз - вони не можуть нічого сказати (лінь чи брак знань), але думають що якщо поставили мені мінус - то типу щось там довели

скоро будуть новини про нові проци від Нвідіа - хоча я собі такий навряд чи куплю
Еге, ігри - хрін там, робота - з горем пополам, лінукс - ну, може буде
Гедоніст
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 00:36хоча я собі такий навряд чи куплю
А жинці?
Відповісти