Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

leif: 29.05.2026 16:05давно я не юзав сухі світчі, але захотілось і собі спробувати
панове, такі маю вам сказати, що сухі черрі блеки мх2а (F+SS) поза сумнівом мають свій шарм і в правильній збірці вони відчуваються і звучать дуууже добре, я не дооцінював. оця сирість і трохи неідеальність звуку при більш агресивній атаці в звуці і більш легкому-повітряному відчутті від тайпінгу може бути справді по кайфу у випадку черрі в актуальній ревізії (більш допиляній і рафінованій ніж попередні). але треба підбирати ретельно і дошку і плейт і пружини міняти обов'язково і філмити також :yes:

але круто. сильно перевершило мої очікування

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
шо особливо прикольно так це відчуття тотальної консистентності від світча до світча. коли змащуєш, як би ти не старався, все одно десь вийде не так як і сусідньому світчі, що дає відчуття певної розбіжності між ними. а без мастила прямо пісня)
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
У меня все как то более прозаично. Меня начал подубивать черезчур жесткий тайпинг на CF плейте... и я решил попробовать... РР плейт - единственный который я еще не пробовал на своем боарде. Ну скажем так - все стало мягче и более комфортнее. По звуку - ну все таки уступает и CF и что особо понятно - PEI. До приезда ХаммерХеда посижу на нем, а потом все таки вернусь на PEI - он пока в моем списке наиболее приятен и уху и рукам по ощущениям. )
И я таки закажу оте X 80 RETROS KD400. Интересные свичи.
karokum
Member

Повідомлення

Вітаю
Що можна придумати по такому запиту?
TKL\80%, і лейаут як повнорозмірна тільки без нампаду, а не схлопнуті стрілки і дел\хоум\енд і тд до купи - це основна вимога
Взагалі є думка взяти barebone або щось уже готове але з можливістю хотсвапу щоб експериментувати якщо щось набридне
Ігри граю, тексту багато набираю, потрібен універсальний боєць
На все про все до 300$
Світчі щоб не сильно гучні, мабуть лінійні так як щось регулярно граю
Більше не знаю що додати, бо я сам не знаю що хочу, але в моїй хатор вже деякі клавіші працюють через раз, тож треба з чогось починати :think:
На Алі якраз розпродаж, купони заклеймив, то думаю там і буду таритися
Дякую
StTechnik
Member

Повідомлення

karokum
На все про все до 300$
Ну жирно. Тут много вариантов помещается.
Evo80/Neo80cu. Первое - пребилд, второе полный кастом. Тяжелый, очень хорош.
Щас еще варианты накидают. )
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 03.06.2026 19:44РР плейт - единственный который я еще не пробовал на своем боарде
а як же:
1)
StTechnik: 29.01.2026 21:49Сначала потестил на РР плейте
:spy:
2)
StTechnik: 06.03.2026 18:32расставлю по степени любимости так (для клаки варианта) - 1.PEI 2.Alu, 3.PP 4.CF
:spy:
StTechnik: 03.06.2026 19:44И я таки закажу оте X 80 RETROS KD400. Интересные свичи.
чекатиму відгуку, як тобі у порівнянні з клаудами будуть

Відправлено через 4 хвилини 26 секунд:
karokum: 03.06.2026 21:51Ігри граю, тексту багато набираю, потрібен універсальний боєць
треба вирішити насамперед, чи хочете ви придбати клавіатуру на магнітних світчах чи на механічних.

магнітні краще підходять для іграшок і мають мінімальний ризик механічних проблем, які призводять до неспрацювання/подвійних введень і тп на класичних світчах на металевому контакті. (в цілому майже завжди ці проблеми можна вирішити банальною чисткою світча спиртіком, але якщо ви не хочете цим займатись, то магнітні світчі -- ваш вибір)

в той же час механічні світчі на металевому контакті (а.к.а МХ) забезпечують кращі відчуття і звучання.

спочатку прикиньте, що з цього вас цікавить більше, потім можна звузити вибір
StTechnik
Member

Повідомлення

А вот так )) На свой борд я его поставил всего разик и всего с 4 свичами. Что бы просто понять что не ошибся с заказом такого плейта для Нео98. А так что бы я прям его поставил, воткнул все свичи и сидел на нем более 20 минут - еще не было. Ну и на НЕО98 при сборке я на нем игрался. Но там другой опыт - как минимум там еще шумка была установлена. Мой борд по прежнему фоамлес. Вот сейчас этот момент наверстываю. По отклику при наборе он мне нравится. По звуку - не такой яркий как пэи. Пеи - ван лав :D
leif: 04.06.2026 16:481.PEI 2.Alu, 3.PP 4.CF
Ну вот сейчас я думаю что 2 и 3 место можно поменять местами. Может просто для жестких плейтов надо будет как то попробовать другой маунт. Типа вот тех силиконовых прокладок. Если станет мягче - откроется по другому :-)
leif: 04.06.2026 16:48чекатиму відгуку, як тобі у порівнянні з клаудами будуть
Обязательно поделюсь. А клауды можно будет как раз на смазку пустить. Им как раз полгодика стукнет.
karokum
Member

Повідомлення

leif
Працюю більше ніж граю, тому поки приціл на механічні
+ в мене є магнітка з алі за 30$, колись брав спробувати що воно - поки для себе плюсів не побачив, тригер раз погрався і більше не чіпав, клік легкий пустий, набирати текст не в задоволення, навіть рипляча пісочна хатор краще імхо
Ще маю ось такий набір, теж колись замовляв потикати різні. Ось щойно їх перемацав всіх, і з того зоопарку що китайці поклали найбільше подобається Akko V3 Creamy Purple Pro - в міру тугий клік і не дзвінке клацання
leif
Member

Повідомлення

karokum
отже, з цим вирішили, наступне питання: ви хочете самостійно зібрати клавіатуру, підібравши окремо світчі, бербоун і капи, чи хочете дістати з коробки і почати користуватись (максимум стаби підтюнити)?

збірка механічної клавіатури це, звісно, дуже просто, але у вас може не бути ніякого бажання цим займатись, і це абслютно валідний аргумент.
karokum
Member

Повідомлення

leif
я не проти сам зібрати, думаю так навіть краще буде
leif
Member

Повідомлення

karokum
тоді ще пару питань:
- купувати де вам байдуже?
- скільки готові чекати доставки? місяць-два норм чи хочеться до двох трьох тижнів вкластись?

бюджет 300 це з урахуванням доставок?
karokum
Member

Повідомлення

leif
По великому рахунку так, байдуже. Якщо очікування варте того я не проти

Планував вкластися до 300 зі всім разом. Докинути не проблема, але це ж така підступна річ що де 350 там і 400 і тд :rolleyes:
Можемо рахувати що це без доставок, якщо з цього можна щось виграти
Відповісти