Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 04.03.2026 23:47Не, на самом деле выглядит не плохо
:up:
StTechnik: 04.03.2026 23:47в CXA профиле. Это по сути черри по высоте, но чуть более скульптурный.
ага, такий собі мікс між КАТ і черрі
StTechnik: 04.03.2026 23:47 Хочется и Алю попробовать.
боюсь навіть з урахуванням твоїх смаків по іншим плейтам, алю буде занадто клакі в цьому конфігу) але це лише припущення, розкажи як воно пройде

Відправлено через 16 хвилин 53 секунди:
а я сьогодні таки замовив собі Zhongdi ZD-8965

не хакко за 300 євро+податки+доставка, але спробую. раптом для клавіатурних солдер плат і цього китайсього топчику-за-свої-гроші вистачить :gigi: перевірити варто, бо вручну вже набридло остаточно, дійшов до ліміту внутрішнього :lamer: не вийде/не сподобається з цим китайцем - візьму хакко
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 05.03.2026 15:32боюсь навіть з урахуванням твоїх смаків по іншим плейтам, алю буде занадто клакі в цьому конфігу) але це лише припущення, розкажи як воно пройде
Я все таки думаю что зайдет. В любом случае - независимо ни от чего надо попробовать. И я все больше склоняюсь к мысли о том, что Neo80Cu в том комплекте что у меня - это по сути уже мой эндгейм кейбоард :D
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 05.03.2026 19:07 надо попробовать
Та звичайно! я в шоці, що ти досі не перепробував усі плейти, в моєму випадку це скоріше за все сталося б протягом 3х днів максимум а то і двух :laugh: :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
StTechnik: 05.03.2026 19:07 это по сути уже мой эндгейм кейбоард :D
Все правильно, ендгейм це не якийсь там міфічний найкращий білд, це просто коли тобі вже досить пошуку :teacher:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
я в шоці, що ти досі не перепробував усі плейти, в моєму випадку це скоріше за все сталося б протягом 3х днів максимум а то і двух
Ну времени часто не хватает. Это как известно не восполняемый ресурс. Но вот планирую исправить ситуацию.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Таке питання, що можете порадити із ціна/якість лоупрофільного ? Дивлюся на Lofree, Iqunix, NuPhy але на останню погані відгуки на якість, проблеми з батареями.
Куди зараз орієнтуватися по якості ? Так шоб в порядку наприклад зниження 1-2-3.
Останнім часом звик до ноутбучного профілю, але вшатав логітек мх. Тепер думаю махнути вже на шось більш продвинуте. Підсвітка десь на рівні є/немає, бездріт бажано, літери або гравіровка або наклейки. Розмір - не впевнений. поки розглядаю всі, але не менше мабуть 65%. Звучання - поки взагалі незрозуміло тому поки не беру до уваги.
7mindfields
Member

Повідомлення

Pathfinder: 06.03.2026 14:51 Таке питання, що можете порадити із ціна/якість лоупрофільного ? Дивлюся на Lofree, Iqunix, NuPhy але на останню погані відгуки на якість, проблеми з батареями.
Куди зараз орієнтуватися по якості ? Так шоб в порядку наприклад зниження 1-2-3.
Останнім часом звик до ноутбучного профілю, але вшатав логітек мх. Тепер думаю махнути вже на шось більш продвинуте. Підсвітка десь на рівні є/немає, бездріт бажано, літери або гравіровка або наклейки. Розмір - не впевнений. поки розглядаю всі, але не менше мабуть 65%. Звучання - поки взагалі незрозуміло тому поки не беру до уваги.
Нарешті мій аматорський вихід :D
Iqunix magi65/mq80 то база, треба брати (якщо трохи більша висота за інші низькопрофільні не є ділбрейкером).
В нюфі наче підтримка не дуже, принаймні на v1/v2 були скарги, v3 air наче краще, в lofree flow84 так і не вилікували затупи з bluetooth, а 2.4ghz там немає. Є ще непогана lofree flow lite (з мінусів пластиковий корпус). За оновлену lofree flow 2 не підкажу сильно, не подобається це підборіддя з правої сторони, що сильно збільшує габарити.
Взагалі вибір невеликий в цьому сегменті, власне я б розташував так (субʼєктивно звісно), від кращого борду до гіршого:
- iqunix mq80 (топ, але висота більша за інші низькопрофільні, є невеликий шанс отримати кривий unibody кейс, який не буде рівно стояти на столі без килимка)
- iqunix magi65 (топ, той самий нюанс з висотою, без f ряду)
- nuphy air v3 (основний конкурент iqunix mq80)
- lofree flow lite (робота над помилками flow84, є крутілочка, пластиковий кейс)
- lofree flow 2 (естетика, робота над помилками flow84, але незрозуміле збільшення габаритів через підборіддя)
- melgeek o2 (для любителів лейтауту як на маках, пластиковий кейс)
- lofree flow84 (естетика, останнє місце через відсутність 2.4ghz)

Стаби гремлять на всіх, то ж треба буде допрацьовувати будь-яку

Якщо вибір низькопрофілю саме через біль у запʼястях під час довгих сесій, то раджу спочатку спробувати змінити кейкапи на berry profile (cherry low profile), я після цього знову став користуватися своєю evo80 як основним бордом але вже без дискомфорту
Pathfinder
Member

Повідомлення

7mindfields
Дякую. Бо я більш схилявся до лофрі через свічі Калі, наче відомі. Але тепер буду орієнтуватися на Айкьюнікс. Тільки мабуть 75про.
Низький профіль лише звичка, якось приємніше чи шо. Всі останні ножничні/мембранні низькі були.
leif
Member

Повідомлення

на відміну від 7mindfields у мене практичного досвіду з сабжевими дошками немає, але я дивився огляди (диванний експерт тащємто) і тому вставлю свої 35 копійок (шагів :laugh: )

якщо не дратує дизайн лофрі флоу 2, я б ставив його на перше місце у тому, що стосується загальної якості: світчі, обробка алюмінію, конструкція, капи. потім iqunix, потім nuphy. але не можу не погодитись що диз лофрі з цим додатковим блоком праворуч -- спірний і може взагалі не зайти у порівнянні з більш класичними формами, тому тут питання неоднозначне.

Відправлено через 1 хвилину :
Pathfinder: 06.03.2026 16:36через свічі Калі, наче відомі
це не просто відомі, у світі лоу профайл клавіатур те що стоїть на лофрі флоу 2 це, за думкою багатьох, найкращі світчі в цьому сегменті, з дивану мені виглядає так само
7mindfields
Member

Повідомлення

Pathfinder: 06.03.2026 16:36 Низький профіль лише звичка, якось приємніше чи шо. Всі останні ножничні/мембранні низькі були.
Ну це трохи інший експірієнс, якщо клавіатура треба для роботи і дуже казуального геймінгу по вихідним і це не обовʼязково механіка має бути, я б ще на
A4tech fbx51c подивився, досить непогана дошка за 1100грн з більш клавіатурним вайбом.
З місцевих за досвідом користування лоупрофайлами (принамні iqunix, nuphy) можна ще звернутися до Grimm, бо в нього точно були варіанти, включно з лоупрофайл nuphy air HE
leif: 06.03.2026 16:39 на відміну від 7mindfields у мене практичного досвіду з сабжевими дошками немає
Та вже, там того досвіду на пару центів хіба :laugh:
Pathfinder
Member

Повідомлення

7mindfields: 06.03.2026 17:26 Ну це трохи інший експірієнс, якщо клавіатура треба для роботи і дуже казуального геймінгу по вихідним і це не обовʼязково механіка має бути, я б ще на
A4tech fbx51c подивився, досить непогана дошка за 1100грн з більш клавіатурним вайбом.
Та вже треба крок вперед зробити. А4 лоу колись в мене була, KV300 і коротенька F11.
StTechnik
Member

Повідомлення

А я тем временем вернулся на КАТ профиль, а что бы дважды не вставать - поставил Алю плейт :D
Очень короткое резюме.
1. Одевать свичи с ним - топ. т.е. плейт форк не нужен вообще. (очевидное вполне явление)
2. Не сказал бы что на нем прям яркий клаки. Звучит очень норм (лучше чем на карбоне за счет резонанса, но все таки менее ярко чем на PEI). Т.е. я расставлю по степени любимости так (для клаки варианта) - 1.PEI 2.Alu, 3.PP 4.CF Вот в таком варианте.
3.КАТ профиль за счет объема звучит более объемнее чем черри.
4.Пока точно посижу на Алю. Вполне себе зашел. :up:
А, ну и при всем этом шумку я как то вообще еще не доставал даже. Может потом у меня появится желание и время сделать сайлент вариант - вот там она пожалуй пригодится.
Ну и пользуясь случаем - таможня - редкостные ублюдки. На NEO98 сработала их автоматическая система контроля рисками - и они блин с 28 числа не могут поднять жопы что бы открыть и убедиться что там все нормально. 5 дней уже прошло.

Відправлено через 33 хвилини 28 секунд:
leif
А еще я поставил капс ступенькой :D Не знаю зачем, но скорее всего насмотрелся твоих фоток. Вообще, спишем на эстетику :)
Pathfinder
Member

Повідомлення

leif: 06.03.2026 16:39
якщо не дратує дизайн лофрі флоу 2, я б ставив його на перше місце у тому, що стосується загальної якості: світчі, обробка алюмінію, конструкція, капи. потім iqunix, потім nuphy. але не можу не погодитись що диз лофрі з цим додатковим блоком праворуч -- спірний і може взагалі не зайти у порівнянні з більш класичними формами, тому тут питання неоднозначне.

це не просто відомі, у світі лоу профайл клавіатур те що стоїть на лофрі флоу 2 це, за думкою багатьох, найкращі світчі в цьому сегменті, з дивану мені виглядає так само
:shuffle: Шось я вже розгубився.
Флоу щось не зайшло, подивився огляди и шось всі овнячать...
melgeek o2 теж весела, або всеж таки iqunix magi75
leif
Member

Повідомлення

Pathfinder: 06.03.2026 18:45Флоу щось не зайшло, подивився огляди и шось всі овнячать
з об'єктивних недоліків там лише диз і розташування тач бару для регулювання гучності, а решта краще ніж у конкурентів і особисто я б взяв саме його. але це лише мій погляд, я розумію, що багатьох диз зупинить від покупки на користь інших варіантів, нема питань.

Відправлено через 6 хвилин 33 секунди:
StTechnik: 06.03.2026 18:32А еще я поставил капс ступенькой Не знаю зачем, но скорее всего насмотрелся твоих фоток. Вообще, спишем на эстетику
наступний крок -- tsangan :D
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 06.03.2026 19:30наступний крок -- tsangan
Ну то стаб менять надо. Это сейчас лениво. Хотя может как нибудь ))
Pathfinder
Member

Повідомлення

leif: 06.03.2026 19:30
Pathfinder: 06.03.2026 18:45Флоу щось не зайшло, подивився огляди и шось всі овнячать
з об'єктивних недоліків там лише диз і розташування тач бару для регулювання гучності, а решта краще ніж у конкурентів і особисто я б взяв саме його. але це лише мій погляд, я розумію, що багатьох диз зупинить від покупки на користь інших варіантів, нема питань.
Та не, дизайн там норм. А ось, регулятор, трабли з блютусом в залежності від версії, така собі батарейка, приколи з виходом зі сну...
Ну і по звуку, скидаючи на ютуб, монгік і айкьюнікс як на мене звучать краще. Трішки монолітніше. Крім пробілу на айкью :shuffle:
leif
Member

Повідомлення

Pathfinder
Трабли з бездротом тільки у першої версії, що власне і проявляється в лагаючому виході зі сну. У другої версії цього немає.

Щодо звуку, ну шо я можу сказати. Тут к кожного своє сприйняття, все дуже індивідуально, треба брати що більше подобаються саме тобі.
Pathfinder
Member

Повідомлення

Подивлюся ще огляди......
StTechnik
Member

Повідомлення

Чуть чуть дополню экспириенс :D
leif
Вот тот опыт с ниточкой из фум ленты для уплотнения посадки кейкапов.. Да, способ рабочий, но есть более простой. Можно просто небольшой кусочек в два слоя (но зависит от толщины.. 2 - это максимум) просто кладешь на стем и одеваешь кейкап. Держится отлично. Т.е. практически как ты советовал/предлагал с пищевой пленкой. Выгода по сравнению с ниточкой - очень быстро все делается. И меньше "ювелирной" работы.

А, ну и момент. Пока менял плейт - подключил свой магнитный Кейрон q3HE... Ну кароче :D . Вообще другие ощущения и я не скажу что комфортные. Звук - она тупо сайлент в сравнении. Наклон меньше - уже не так. Печатать - ну такое ощущение как в молоко пальцами двигаешь. Вообще НЕ ТО. :-) Не, она ОТЛИЧНАЯ клавиатура, и я буду ее использовать под настроение, но я на личном примере ощутил разницу, и насколько оно вообще все иначе на разных бордах.
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 07.03.2026 14:29Вот тот опыт с ниточкой из фум ленты для уплотнения посадки кейкапов.. Да, способ рабочий, но есть более простой. Можно просто небольшой кусочек в два слоя (но зависит от толщины.. 2 - это максимум) просто кладешь на стем и одеваешь кейкап. Держится отлично. Т.е. практически как ты советовал/предлагал с пищевой пленкой. Выгода по сравнению с ниточкой - очень быстро все делается. И меньше "ювелирной" работы.
:up:

я коли з цим стикався (робив у себе тільки для пробілу, точніше стабу пробілу, коли ще користувався ТХ стабами, які роблять якісь тонкі стеми) теж подумав про фум стрічку, але її у мене просто не було, а харчова плівка, звісно, була, а потім я забув про цей варіант взагалі доки ви з Kosdnepr мені напам'ятали (sic!) про це
StTechnik: 07.03.2026 14:29она тупо сайлент в сравнении.
ага, я дивився огляд її колись, запам'ятав як дуже спокійну клавіатуру по звуку і artko (до речі де він) писав, що перейшовши на неї з сайлент клавіатури особливо і не сказав би що щось змінилось :gigi:
StTechnik: 07.03.2026 14:29Печатать - ну такое ощущение как в молоко пальцами двигаешь.
ліфа нема, пружина інша, стем важчий, зовсім інша історія
StTechnik: 07.03.2026 14:29Не, она ОТЛИЧНАЯ клавиатура, и я буду ее использовать под настроение,
для змагальних іграшок тільки магнітка! або коли тихіше захочеться. або просто щось змінити
StTechnik: 07.03.2026 14:29и насколько оно вообще все иначе на разных бордах
ще б пак) тим паче настільки різних по своїй суті

Відправлено через 1 годину 13 хвилин 33 секунди:
В ефірі рубрика розпаковка:
спойлер
Зображення
Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
спойлер
Зображення
Ну, власне і все, кінець рубрики розпаковка :laugh:

Переходжу до тестів, про них напишу трохи згодом, може комусь знадобиться (сильно сумніваюсь)
NST1983
Member

Повідомлення

leif
Що це за клава з пістолетом, бо я походу трохи відстав від сучасних трендів? :-P
SteelSeries Apex 3 USB ENG/UKR норм? Чому за такі кошти не механіка? :insane:
Відповісти