Pathfinder: ↑
06.03.2026 14:51
Таке питання, що можете порадити із ціна/якість лоупрофільного ? Дивлюся на Lofree, Iqunix, NuPhy але на останню погані відгуки на якість, проблеми з батареями.
Куди зараз орієнтуватися по якості ? Так шоб в порядку наприклад зниження 1-2-3.
Останнім часом звик до ноутбучного профілю, але вшатав логітек мх. Тепер думаю махнути вже на шось більш продвинуте. Підсвітка десь на рівні є/немає, бездріт бажано, літери або гравіровка або наклейки. Розмір - не впевнений. поки розглядаю всі, але не менше мабуть 65%. Звучання - поки взагалі незрозуміло тому поки не беру до уваги.
Нарешті мій аматорський вихід
Iqunix magi65/mq80 то база, треба брати (якщо трохи більша висота за інші низькопрофільні не є ділбрейкером).
В нюфі наче підтримка не дуже, принаймні на v1/v2 були скарги, v3 air наче краще, в lofree flow84 так і не вилікували затупи з bluetooth, а 2.4ghz там немає. Є ще непогана lofree flow lite (з мінусів пластиковий корпус). За оновлену lofree flow 2 не підкажу сильно, не подобається це підборіддя з правої сторони, що сильно збільшує габарити.
Взагалі вибір невеликий в цьому сегменті, власне я б розташував так (субʼєктивно звісно), від кращого борду до гіршого:
- iqunix mq80 (топ, але висота більша за інші низькопрофільні, є невеликий шанс отримати кривий unibody кейс, який не буде рівно стояти на столі без килимка)
- iqunix magi65 (топ, той самий нюанс з висотою, без f ряду)
- nuphy air v3 (основний конкурент iqunix mq80)
- lofree flow lite (робота над помилками flow84, є крутілочка, пластиковий кейс)
- lofree flow 2 (естетика, робота над помилками flow84, але незрозуміле збільшення габаритів через підборіддя)
- melgeek o2 (для любителів лейтауту як на маках, пластиковий кейс)
- lofree flow84 (естетика, останнє місце через відсутність 2.4ghz)
Стаби гремлять на всіх, то ж треба буде допрацьовувати будь-яку
Якщо вибір низькопрофілю саме через біль у запʼястях під час довгих сесій, то раджу спочатку спробувати змінити кейкапи на berry profile (cherry low profile), я після цього знову став користуватися своєю evo80 як основним бордом але вже без дискомфорту