yuriy_dd: ↑
02.06.2026 12:13бо я таки багато знаю і я можу довести - як теоретично, так і практично і використати незалежні джерела. Те що опонент переходить на образи - це мене не зачіпає
02.06.2026 12:14Якби ми говорили офлайн - так говорити він би не зміг. І свою маячню нести також.
АПАСНИЙ
Юра, а ти зі Львова? давай зустрінемось на офлайн дебати з приводу арм-х86 і впливу комп'ютерних ігор на розвиток особистості? запишемо відео-подкаст, викладемо тут в топіку. як тобі ідея?
leif: ↑
02.06.2026 12:21Юра, а ти зі Львова? давай зустрінемось на офлайн дебати з приводу арм-х86 і впливу комп'ютерних ігор на розвиток особистості? запишемо відео-подкаст, викладемо тут в топіку. як тобі ідея?
можна, але це дуже треба домовлятись, бо вікно маю може пару раз на місяць. Про ігри не знаю ні чого. Ні в що сучасне не грав. Навіть у CS жодного разу. Знаю слово Дота - але навіть не знаю що це. І не цікаво шукати.
що реально цікавить - робота з великими структурами для пришвидшення роботи баз даних. Особисто у мене в роботі сумарно Тб моїх структур, і вже давно.
Ну софтові проблеми ви визнаєте, що вже прогрес.
ARM то ж не тільки про Apple, так?
І хромбуко-подібне та всякі ARM-планшети то так би мовити спеціалізовані пристрої для визначених завдань.
А от якщо глянути на універсальні х86+Windows (як крайній випадок Linux), то тут у ARM біда.
Виробник, наприклад, склепав жирний ARM-ноут під вінду (звісно що пропрієтарної, закрите, залочене, щоб не дай боже лінукса не встановили), але що на ньому запускати окрім ARM-вінди та півтори портованої софтини?
А роботу робити на чому?
Наприклад в інженерній сфері економіки, повзати в хмарному каді? Чи через прошарок який х86 софт буде запускати на АРМ з відповідною продуктивністю? А ігри? А апаратна підтримка існуючої переферії?
Біда з вашою звуковою, як приклад, але в розрізі плотерів в поліграфії/касових апаратів/контролерів верстатів/банкоматів/сканерів/програматорів/осцилографів/вимірювальних станцій/апаратів МРТ/іншого медичного обладнання/радарів та авіаційного обладнання/ іншої переферії, яку юзер має використовувати в своїй сфері діяльності.
Далеко не у всіх робота це півтори вкладки браузері, та кодінг через rdp.
нічого, я підлаштуюсь. коли можеш у червні? я десь з 11 по 29те можу практично у будь-який день. хто хоче -- під'їзжає теж, а для тих хто не доїде - пишемо відео і викладаємо в топік. підходить?
02.06.2026 12:34Про ігри не знаю ні чого. Ні в що сучасне не грав. Навіть у CS жодного разу. Знаю слово Дота - але навіть не знаю що це. І не цікаво шукати.
це теж не проблема, зате маєш думку з приводу того на чому в них краще грати, як вони впливають на людей, на інтелект і оце от все. розкажеш в деталях
Так, Юрій Дудчак дуже токсична людина, всюди поводиться зверхньо та намагається всім довести що він самий розумний. Але з дому не вийде бо буде купа відмазок типу "я зайнятий, немає часу, не хочу витрачати дорогоцінний час на х86 фанатів, мій час коштує грошей, скидайтесь мені на візит на який я не прийду" ну й інші тези. Як він сам казав
саме так. Конкретно в цій темі мене більше цікавлять ноути, автономність, одно-потік
в чому перевага Епл - бо нема зоопарку і все гарантовано працює. Я часто стикаюсь з тим що програми не коректно працюють на Андроїд. З останього треба було налаштуваи 2-х факторку, є 7 айфонів, мій на чистому Андроїд і щось типу Сяомі. Всюди все стало за пару хвилин. Окрім Сяомі на якому Google Authenticator та Microsoft Authenticator - просто відмовились працювати. Код вводиш з програми, а на сайті каже що не вірний.
Лінукс - мені би здався на мак міні, але як є мені норм - через консоль, на старті оперативки жре мало.
На макбуку для користувача - він однозначно буде гірший ніж МакОС. А Він 11 - це просто лайно зі всіх сторін. Яке змушиний використовувати.
Z440_User: ↑
02.06.2026 12:34 І хромбуко-подібне та всякі ARM-планшети то так би мовити спеціалізовані пристрої для визначених завдань.
спеціально шукав за хромбуком на АРМ, бо там Лінукс рідний. Але щось не вдалось знайти щоб сподобалось, і не задорого.
вас ніхто не заставляє купувати АРМ. Те що софта нема - це не питання до АРМ, а до розробників софта. Ось наприклад AutoCAD - є. Зараз в гру вступила Нвідіа - заявлена велика співпраця по портуванню софта:
спойлер
Z440_User: ↑
02.06.2026 12:34Біда з вашою звуковою, як приклад, але в розрізі плотерів в поліграфії/касових апаратів/контролерів верстатів/банкоматів/сканерів/програматорів/осцилографів/вимірювальних станцій/апаратів МРТ/іншого медичного обладнання/радарів та авіаційного обладнання/ іншої переферії, яку юзер має використовувати в своїй сфері діяльності
це історично склалось, бо не було АРМ. Як колись всі магнітоли були на Windows Mobile, але досить швидко всі перейшли на Андроїд, і ніхто навіть і не згадує про яка гидота була на Windows Mobile
02.06.2026 12:40нічого, я підлаштуюсь. коли можеш у червні? я десь з 11 по 29те можу практично у будь-який день
я думаю що можна. Звичайно щось може вилізти. Буду доступний виключно в якийсь з днів пн-чт, після обіду. Біля центру.
02.06.2026 12:40а для тих хто не доїде - пишемо відео і викладаємо в топік. підходить?
ніколи не пробував
02.06.2026 12:40зате маєш думку з приводу того на чому в них краще грати, як вони впливають на людей, на інтелект і оце от все. розкажеш в деталях
нічого не знаю, проти ігор, сину не давав грати більше 30 хв на день, але він мене дурив. На інтелект впливає негативно. Лише праця. Нудьга - це дуже добре, вона заставляє вас діяти. Книги це дуже добре - вони заставляють вас фантазувати. Найбільша сучасна проблема - що гаджети дають дуже багато вражень - готову картинку, з якими (наприклад книжці) - дуже важко боротись. І діти дуже тупішають - буквально вони нічого не хочуть, нічого не прагнуть. Мої здали НМТ - без репетиторів, англійською володіють вільно - без репетиторів. ЛФМЛ - Петрунів подякував за сина.
yuriy_dd, вчергове злився, замість розшифрувати свої хвантазії.
Ніякої революції він не створив, лише поламав напрацьовані схеми по підняттю середнього купівельного цінника.
Ну по хаоситах він дійсно до Слаанеш найближче підходить, але я подумав про те як він себе намагається поставити одним проти всіх - тим хто бачить прогрес поки іншим не дано
якщо вже задумуватись про його реальне становище, то мені він ближче уявляється як типовий житель світу-вулику (hive-world, не впевнений чи правильно переклав), від якого відмовився Адептус Механікус. так от бачу
02.06.2026 12:14Якби ми говорили офлайн - так говорити він би не зміг. І свою маячню нести також.
АПАСНИЙ
Юра, а ти зі Львова? давай зустрінемось на офлайн дебати з приводу арм-х86 і впливу комп'ютерних ігор на розвиток особистості? запишемо відео-подкаст, викладемо тут в топіку. як тобі ідея?
In the grim darkness of the far future there is only war.
спойлер
War of the Holy Emperor of the ARM Apple Progress yuriy_dd against the x86 heretics
Йому вживили мозковий чіп від VAIIYA, він глюканув і він пішов ламати пальці членам CNS в мітспейсі
спойлер
карочє в the finals є 2 спонсори, VAIIYA та CNS. VAIIYA - корпорація по кібербезпеці, комп'ютерах та мозковим чіпах. Займаються захистом The Finals (тобто гри в яку всі грають) від хакерів з CNS. Ще якщо написати в чат щось надто нецензурне то в чаті напише що повідомлення було видалено VAIIYA AutoMod.
А CNS це революціонери тіпа що працюють проти корпорацій.
Мітспейс (meatspace) - реальне життя. В 2100 році всі тіпа перейшли здебільшого в віртуальну реальність.