Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.06.2026 12:13бо я таки багато знаю і я можу довести - як теоретично, так і практично і використати незалежні джерела. Те що опонент переходить на образи - це мене не зачіпає
yuriy_dd: 02.06.2026 09:10це образа, не вистачає аргументів?
yuriy_dd: 02.06.2026 09:10образа, я попереджував. Тепер ви в клубі заблокованих мною.
yuriy_dd: 02.06.2026 09:40це образа, ще раз - блокую
нє, не зачіпає :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
yuriy_dd: 02.06.2026 12:14Буде смішно почитати маючню яку несли фанати х86
смішно лише читати як Юрій Дудчак вертиться як вуж на пательні аби восмоктати з пальця прогрес процесорів apple silicon.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.06.2026 12:14Якби ми говорили офлайн - так говорити він би не зміг. І свою маячню нести також.
АПАСНИЙ B-)

Юра, а ти зі Львова? давай зустрінемось на офлайн дебати з приводу арм-х86 і впливу комп'ютерних ігор на розвиток особистості? запишемо відео-подкаст, викладемо тут в топіку. як тобі ідея?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

leif: 02.06.2026 12:21як тобі ідея?
я б навіть приїхав до Львова задля такого видовища.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 02.06.2026 12:21Юра, а ти зі Львова? давай зустрінемось на офлайн дебати з приводу арм-х86 і впливу комп'ютерних ігор на розвиток особистості? запишемо відео-подкаст, викладемо тут в топіку. як тобі ідея?
можна, але це дуже треба домовлятись, бо вікно маю може пару раз на місяць. Про ігри не знаю ні чого. Ні в що сучасне не грав. Навіть у CS жодного разу. Знаю слово Дота - але навіть не знаю що це. І не цікаво шукати.

що реально цікавить - робота з великими структурами для пришвидшення роботи баз даних. Особисто у мене в роботі сумарно Тб моїх структур, і вже давно.
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.06.2026 12:14 та ні, ви краще спробуйте щось по ділу сказати.
Ну софтові проблеми ви визнаєте, що вже прогрес.
ARM то ж не тільки про Apple, так?
І хромбуко-подібне та всякі ARM-планшети то так би мовити спеціалізовані пристрої для визначених завдань.

А от якщо глянути на універсальні х86+Windows (як крайній випадок Linux), то тут у ARM біда.

Виробник, наприклад, склепав жирний ARM-ноут під вінду (звісно що пропрієтарної, закрите, залочене, щоб не дай боже лінукса не встановили), але що на ньому запускати окрім ARM-вінди та півтори портованої софтини?
А роботу робити на чому?
Наприклад в інженерній сфері економіки, повзати в хмарному каді? Чи через прошарок який х86 софт буде запускати на АРМ з відповідною продуктивністю? А ігри? А апаратна підтримка існуючої переферії?

Біда з вашою звуковою, як приклад, але в розрізі плотерів в поліграфії/касових апаратів/контролерів верстатів/банкоматів/сканерів/програматорів/осцилографів/вимірювальних станцій/апаратів МРТ/іншого медичного обладнання/радарів та авіаційного обладнання/ іншої переферії, яку юзер має використовувати в своїй сфері діяльності.

Далеко не у всіх робота це півтори вкладки браузері, та кодінг через rdp. ;)
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.06.2026 12:34можна, але це дуже треба домовлятись, бо вікно маю може пару раз на місяць.
нічого, я підлаштуюсь. коли можеш у червні? я десь з 11 по 29те можу практично у будь-який день. хто хоче -- під'їзжає теж, а для тих хто не доїде - пишемо відео і викладаємо в топік. підходить?
yuriy_dd: 02.06.2026 12:34Про ігри не знаю ні чого. Ні в що сучасне не грав. Навіть у CS жодного разу. Знаю слово Дота - але навіть не знаю що це. І не цікаво шукати.
це теж не проблема, зате маєш думку з приводу того на чому в них краще грати, як вони впливають на людей, на інтелект і оце от все. розкажеш в деталях :popcorn:
pelia
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 02.06.2026 12:25
leif: 02.06.2026 12:21як тобі ідея?
я б навіть приїхав до Львова задля такого видовища.
Внатурі, хай продають квитки і гнилі овочі щоб кидати, мені зовсім близько до Львова
waryag
Member

Повідомлення

leif
pelia

Щось мені здається, що вікно з'явиться не раніше 40000 року, або напередодні зустрічі в Юри будуть з'являтися невідкладні справи на весь день.

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
З іншого боку, це спрвокує чергову сесію смішних виправдовувань від нього...
Гедоніст
Junior

Повідомлення

waryag: 02.06.2026 13:17 leif
pelia

Щось мені здається, що вікно з'явиться не раніше 40000 року, або напередодні зустрічі в Юри будуть з'являтися невідкладні справи на весь день.

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
З іншого боку, це спрвокує чергову сесію смішних виправдовувань від нього...
Жинка не пустить
Alex Saraphin
Junior

Повідомлення

yuriy_dd
я б теж хотів приїхати, але скоріш за все ти зільєшся
leif
Member

Повідомлення

Єєє, сходка оверів) востаннє я зустрічався з людьми з цього форуму в 2011 році :beer: півасік пили на КПІ
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, яка різниця що було в інших, коли ми говоримо лише про майків?
І нарешті дай відповідь як це підтверджує перевагу однопотоку?
orange_deer
Member

Повідомлення

waryag: 02.06.2026 13:17 Щось мені здається, що вікно з'явиться не раніше 40000 року
In the grim darkness of the far future there is only war.
спойлер
War of the Holy Emperor of the ARM Apple Progress yuriy_dd against the x86 heretics
big_bang
Member

Повідомлення

Барбарис: 02.06.2026 11:05 big_bang, а шо не можна?
заходиш новини почитати і попадаєш в клуб "срач/ригач/фігач"

Відправлено через 20 секунд:
негативу багато
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

big_bang: 02.06.2026 14:24негативу багато
Так, Юрій Дудчак дуже токсична людина, всюди поводиться зверхньо та намагається всім довести що він самий розумний. Але з дому не вийде бо буде купа відмазок типу "я зайнятий, немає часу, не хочу витрачати дорогоцінний час на х86 фанатів, мій час коштує грошей, скидайтесь мені на візит на який я не прийду" ну й інші тези. Як він сам казав
yuriy_dd: 27.01.2026 22:13я просто над вами знущаюсь
тож висновки такі.
waryag
Member

Повідомлення

orange_deer: 02.06.2026 14:21War of the Holy Emperor of the ARM Apple Progress yuriy_dd against the x86 heretics
Ну який імператор? Вірна сороритка Слаанешу! :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 02.06.2026 12:34 ARM то ж не тільки про Apple, так?
саме так. Конкретно в цій темі мене більше цікавлять ноути, автономність, одно-потік
в чому перевага Епл - бо нема зоопарку і все гарантовано працює. Я часто стикаюсь з тим що програми не коректно працюють на Андроїд. З останього треба було налаштуваи 2-х факторку, є 7 айфонів, мій на чистому Андроїд і щось типу Сяомі. Всюди все стало за пару хвилин. Окрім Сяомі на якому Google Authenticator та Microsoft Authenticator - просто відмовились працювати. Код вводиш з програми, а на сайті каже що не вірний.
Лінукс - мені би здався на мак міні, але як є мені норм - через консоль, на старті оперативки жре мало.
На макбуку для користувача - він однозначно буде гірший ніж МакОС. А Він 11 - це просто лайно зі всіх сторін. Яке змушиний використовувати.
Z440_User: 02.06.2026 12:34 І хромбуко-подібне та всякі ARM-планшети то так би мовити спеціалізовані пристрої для визначених завдань.
спеціально шукав за хромбуком на АРМ, бо там Лінукс рідний. Але щось не вдалось знайти щоб сподобалось, і не задорого.
Z440_User: 02.06.2026 12:34Наприклад в інженерній сфері економіки, повзати в хмарному каді?
вас ніхто не заставляє купувати АРМ. Те що софта нема - це не питання до АРМ, а до розробників софта. Ось наприклад AutoCAD - є. Зараз в гру вступила Нвідіа - заявлена велика співпраця по портуванню софта:
спойлер
Z440_User: 02.06.2026 12:34Біда з вашою звуковою, як приклад, але в розрізі плотерів в поліграфії/касових апаратів/контролерів верстатів/банкоматів/сканерів/програматорів/осцилографів/вимірювальних станцій/апаратів МРТ/іншого медичного обладнання/радарів та авіаційного обладнання/ іншої переферії, яку юзер має використовувати в своїй сфері діяльності
це історично склалось, бо не було АРМ. Як колись всі магнітоли були на Windows Mobile, але досить швидко всі перейшли на Андроїд, і ніхто навіть і не згадує про яка гидота була на Windows Mobile
leif: 02.06.2026 12:40нічого, я підлаштуюсь. коли можеш у червні? я десь з 11 по 29те можу практично у будь-який день
я думаю що можна. Звичайно щось може вилізти. Буду доступний виключно в якийсь з днів пн-чт, після обіду. Біля центру.
leif: 02.06.2026 12:40а для тих хто не доїде - пишемо відео і викладаємо в топік. підходить?
ніколи не пробував
leif: 02.06.2026 12:40зате маєш думку з приводу того на чому в них краще грати, як вони впливають на людей, на інтелект і оце от все. розкажеш в деталях
нічого не знаю, проти ігор, сину не давав грати більше 30 хв на день, але він мене дурив. На інтелект впливає негативно. Лише праця. Нудьга - це дуже добре, вона заставляє вас діяти. Книги це дуже добре - вони заставляють вас фантазувати. Найбільша сучасна проблема - що гаджети дають дуже багато вражень - готову картинку, з якими (наприклад книжці) - дуже важко боротись. І діти дуже тупішають - буквально вони нічого не хочуть, нічого не прагнуть. Мої здали НМТ - без репетиторів, англійською володіють вільно - без репетиторів. ЛФМЛ - Петрунів подякував за сина.
Барбарис: 02.06.2026 13:40 І нарешті дай відповідь як це підтверджує перевагу однопотоку?
ви попробуйте. Заодно подумайте яку революцію створив ніо, і як на неї відповідає індустрія:
спойлер
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, вчергове злився, замість розшифрувати свої хвантазії.
Ніякої революції він не створив, лише поламав напрацьовані схеми по підняттю середнього купівельного цінника.
orange_deer
Member

Повідомлення

waryag: 02.06.2026 15:33
orange_deer: 02.06.2026 14:21War of the Holy Emperor of the ARM Apple Progress yuriy_dd against the x86 heretics
Ну який імператор? Вірна сороритка Слаанешу! :rotate:
Ну по хаоситах він дійсно до Слаанеш найближче підходить, але я подумав про те як він себе намагається поставити одним проти всіх - тим хто бачить прогрес поки іншим не дано :laugh: :laugh:
якщо вже задумуватись про його реальне становище, то мені він ближче уявляється як типовий житель світу-вулику (hive-world, не впевнений чи правильно переклав), від якого відмовився Адептус Механікус. так от бачу :rotate:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

leif: 02.06.2026 12:21
yuriy_dd: 02.06.2026 12:14Якби ми говорили офлайн - так говорити він би не зміг. І свою маячню нести також.
АПАСНИЙ B-)

Юра, а ти зі Львова? давай зустрінемось на офлайн дебати з приводу арм-х86 і впливу комп'ютерних ігор на розвиток особистості? запишемо відео-подкаст, викладемо тут в топіку. як тобі ідея?
Я змонтувати зможу пацани

Відправлено через 7 хвилин 36 секунд:
orange_deer: 02.06.2026 14:21
waryag: 02.06.2026 13:17 Щось мені здається, що вікно з'явиться не раніше 40000 року
In the grim darkness of the far future there is only war.
спойлер
War of the Holy Emperor of the ARM Apple Progress yuriy_dd against the x86 heretics
Йому вживили мозковий чіп від VAIIYA, він глюканув і він пішов ламати пальці членам CNS в мітспейсі
спойлер
карочє в the finals є 2 спонсори, VAIIYA та CNS. VAIIYA - корпорація по кібербезпеці, комп'ютерах та мозковим чіпах. Займаються захистом The Finals (тобто гри в яку всі грають) від хакерів з CNS. Ще якщо написати в чат щось надто нецензурне то в чаті напише що повідомлення було видалено VAIIYA AutoMod.

А CNS це революціонери тіпа що працюють проти корпорацій.
Мітспейс (meatspace) - реальне життя. В 2100 році всі тіпа перейшли здебільшого в віртуальну реальність.
Відповісти