Выбор читалки

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

Vagrant: 19.05.2026 14:34Щонайменш для того щоб прибрати рекламу.
воно і так нічого не мішає. я на стоці сиджу чудова читалка. закидую як на флешку книги і все
Vagrant
Member

Повідомлення

Ortyomko: 19.05.2026 14:27 мав щось подібне, жодних проблем. був зареєстрований на амазон (бо брав прямо там), і через якийсь сервіс закидував книги прямо туди.
брав саме реф і що це реф окрім коробки зрозуміло б не було
Зрозуміло..
На амазоні не реєструвався бо не бачу сенсу, книжки на "п'ятірку" закидав з компа.
можна зареєструватись на амазоні, написати їм у підтримку що ти України і тобі нажаль їх реклама нерелевантна і відключають.
:up: цікаво..
Hotspur: 19.05.2026 14:39 воно і так нічого не мішає. я на стоці сиджу чудова читалка. закидую як на флешку книги і все
Якщо воно так, то чудово..
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Vagrant
погугліте , бо якщо там софт-тач то обережно - воно деградуе і ліпне, потрібно спиртяхою вичіщати,

а так = щось дороговато, або зараз такі ціни на читалки на е-інк? Пам♥'ятаю свій Нук на андройді і старенькій Кіндл дружини віддал дось до 1к грн., бо валялись без діла (замінів читалки іпадом\іншим планшетом, хоча на природі вже не почитаешь :laugh: )
tablestikus
Member

Повідомлення

Vagrant: 19.05.2026 14:34
tablestikus: 19.05.2026 14:27 Vagrant
А навіщо джейлбрейк робити?
Щонайменш для того щоб прибрати рекламу. :gigi:
Це робиться без джейлбрейка. Правда там та реклама тіки на обкладинці в сплячому режимі і тіки якщо піключений до віфі.
Hotspur
Member

Повідомлення

Klon: 19.05.2026 15:07а так = щось дороговато, або зараз такі ціни на читалки на е-інк? Пам♥'ятаю свій Нук на андройді і старенькій Кіндл дружини віддал дось до 1к грн., бо валялись без діла (замінів читалки іпадом\іншим планшетом, хоча на природі вже не почитаешь
ціни сильно піднялись :weep:
Neuromantic
Member

Повідомлення

Ortyomko: 19.05.2026 14:39 написати їм у підтримку що ти України і тобі нажаль їх реклама нерелевантна і відключають. ну як мінінмум, пару років назад ще прицавало
уже давненько сосамба(
Sbhavers
Junior

Повідомлення

Брал Kindle 4 года три назад, до сих пор пользуюсь — экран реально приятнее, особенно в плане контрастности. PocketBook в своё время смотрел тоже, но у него тогда были вопросы к прошивке, зависал иногда. Сейчас не знаю как, может поправили.
Если читаешь только книги — однозначно бери читалку, глаза скажут спасибо. Я пробовал какое-то время читать на планшете (был Samsung Tab), так через час уже рябило. Подсветка всё-таки другая. Хотя знакомый говорит что на планшете удобнее — PDF нормально открывает, картинки в цвете, комиксы смотреть. Вот тут кстати неплохо расписано про планшеты для чтения, если захочешь сравнить форматы.
Но если именно художку читаешь — e-ink рулит, тут без вариантов. Kindle бери, не пожалеешь.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Sbhavers: 28.05.2026 21:51 Если читаешь только книги — однозначно бери читалку, глаза скажут спасибо. Я пробовал какое-то время читать на планшете (был Samsung Tab), так через час уже рябило. Подсветка всё-таки другая.
Как владелец читалки, предпочитаю на смартфоне читать, был бы планшет, на нем. Не удобно на читалке, очень медленно обновление страниц, текст не контрастный (пока солнца нет).
FirstTDM
Member

Повідомлення

Sbhavers: 28.05.2026 21:51Если читаешь только книги — однозначно бери читалку, глаза скажут спасибо.
Sbhavers: 28.05.2026 21:51Но если именно художку читаешь — e-ink рулит, тут без вариантов.
Поддерживаю - для книг читалка лучше всего: глаза не устают, заряд долго держит, быстро привыкаешь и становится очень удобно.
Sbhavers: 28.05.2026 21:51PocketBook в своё время смотрел тоже, но у него тогда были вопросы к прошивке, зависал иногда. Сейчас не знаю как, может поправили.
Много лет юзаю различные PocketBook - экран отличный, всеядный - все форматы поддерживает, прошивки выходят регулярно, моделей много - можно выбрать... предпочитаю не цветные - для книг черно-белого достаточно...
Alexsandr: 28.05.2026 23:52Не удобно на читалке, очень медленно обновление страниц
На читалке очень удобно именно читать - тут без вариантов - так и есть.

Медленно по сравнению со смартфоном - есть такое, действительно немного медленнее, но в относительно новых PocketBook уже вполне комфортно перелистывать страницы...
Alexsandr: 28.05.2026 23:52текст не контрастный
Да ну - хорошие модели с подсветкой обеспечивают достаточный контраст и глаза не устают...
Hotspur
Member

Повідомлення

Alexsandr: 28.05.2026 23:52Как владелец читалки, предпочитаю на смартфоне читать, был бы планшет, на нем. Не удобно на читалке, очень медленно обновление страниц, текст не контрастный (пока солнца нет).
не знаю, читалка майже як книга від смартфона більше ніж 20 хвилин будуть боліти очі. в мене Кіндл Папервайт якогось там покоління брав в 2022
Eduardo
Junior

Повідомлення

Alexsandr, это сильно зависит от модели. На читалках 2015-2018 действительно и перелистывание было медленное и контраст слабый. На
современных Kindle Paperwhite 5 (2021+) или PocketBook InkPad перелистывание уже вполне комфортное, а подсветка с регулировкой
тёплого/холодного тона — нормальный контраст даже в помещении.

Но если формат в основном PDF с таблицами или картинками — тут да, планшет или смартфон удобнее. На 6-дюймовой читалке PDF неудобно
читать, это объективно. Для такого уже нужен Kindle Scribe или PocketBook InkPad X с большим экраном.

Для художки и ePub — e-ink выигрывает именно по нагрузке на глаза, особенно если читать часами. Тут Hotspur прав.
Барбарис
Member

Повідомлення

Взяв минулого року РВ 634 верс про, здається, з підсвіткою. Попереднім був кіндл з брейком, щоб читати всі формати наявних у мене книг. РВ швидко гортає, але головна перевага - додаток, де куплена на смарті книга(чи завантажена, в мене є певна кількість нечитаних, ще з часу коли можна було без фірмових додатків читати) підтягується на читалку. Або ж можна продовжити читати на різних пристроях.
tablestikus
Member

Повідомлення

Eduardo: 29.05.2026 07:30 Но если формат в основном PDF с таблицами или картинками — тут да, планшет или смартфон удобнее. На 6-дюймовой читалке PDF неудобно
читать, это объективно. Для такого уже нужен Kindle Scribe или PocketBook InkPad X с большим экраном.
Тут ще треба розібратися де більша біль великі пдф читати - на е-інк чи смартфоні)
Alexsandr
Member

Повідомлення

FirstTDM: 29.05.2026 00:01 Медленно по сравнению со смартфоном - есть такое, действительно немного медленнее, но в относительно новых PocketBook уже вполне комфортно перелистывать страницы...
Alexsandr: 28.05.2026 23:52текст не контрастный
Да ну - хорошие модели с подсветкой обеспечивают достаточный контраст и глаза не устают...
И модель не старая и подсветка, но в помещении не то. Мне не комфортно почему-то.

Отправлено спустя 58 секунд:
Hotspur: 29.05.2026 00:44 не знаю, читалка майже як книга від смартфона більше ніж 20 хвилин будуть боліти очі. в мене Кіндл Папервайт якогось там покоління брав в 2022
Каждому свое подобный же киндл 11 поколения и большую часть времени пользуюсь телефоном.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Alexsandr: 29.05.2026 12:49И модель не старая и подсветка, но в помещении не то. Мне не комфортно почему-то.
Всё может быть... о вкусах не спорят... да и глаза у всех разные... может настроить под себя надо яркость / холодный/теплый свет, со шрифтами поиграться - там много настроек... или просто подождать и привыкнуть...
Hotspur
Member

Повідомлення

Eduardo: 29.05.2026 07:30Для такого уже нужен Kindle Scribe
взагалі імба Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen в мене

Відправлено через 3 години 7 хвилин 47 секунд:
Alexsandr: 29.05.2026 12:49И модель не старая и подсветка, но в помещении не то. Мне не комфортно почему-то.
не знаю може з очима шось по спектру. це складне питання
NST1983
Member

Повідомлення

А який бюджет має бути шоб отримати щось більш достойне від 8 дюймів? В основному буду завантажувати сам, без магазинів.
tablestikus
Member

Повідомлення

NST1983: 29.05.2026 19:25 А який бюджет має бути шоб отримати щось більш достойне від 8 дюймів? В основному буду завантажувати сам, без магазинів.
десь від 300-400 баксів
Ostin
Member

Повідомлення

tablestikus: 29.05.2026 20:09десь від 300-400 баксів
Це півсотні паперових книг, якщо не гребувати б\в) Для мене особисто це роки читання, і я не про рік чи два. І їх ще можна буде перепродати +\- за таку ж ціну) Але мороки багато, це так...(
Але якщо читати дуже багато - то звісно, воно того варте, і полиці вільні. Бо основна проблема зазвичай - куди їх ставити потім, якщо продавати не хочеться, але перечитувати ще не скоро.
FirstTDM
Member

Повідомлення

NST1983: 29.05.2026 19:25А який бюджет має бути шоб отримати щось більш достойне від 8 дюймів? В основному буду завантажувати сам, без магазинів.
PocketBook InkPAd One Black (PB1030-8-WW)
https://rozetka.com.ua/ua/pocketbook-pb ... 588426955/

PocketBook 743G InkPad 4 Stardust Silver (PB743G-U-CIS)
https://rozetka.com.ua/ua/pocketbook-pb ... 388617396/

Отправлено спустя 2 минуты 45 секунд:
Ostin: 29.05.2026 21:28Це півсотні паперових книг, якщо не гребувати б\в) Для мене особисто це роки читання, і я не про рік чи два.
Только вот из 50 книг может так оказаться, что 30-40 не совсем интересные (о вкусах ведь не спорим), а в читалку загнал сразу же сотни книг десятка авторов и спокойно изучаешь по вкусу...
Відповісти