воно і так нічого не мішає. я на стоці сиджу чудова читалка. закидую як на флешку книги і всеVagrant: ↑ 19.05.2026 14:34Щонайменш для того щоб прибрати рекламу.
Новини
Останні статті і огляди
Выбор читалки
-
Hotspur
Member
-
Vagrant
Member
Зрозуміло..Ortyomko: ↑ 19.05.2026 14:27 мав щось подібне, жодних проблем. був зареєстрований на амазон (бо брав прямо там), і через якийсь сервіс закидував книги прямо туди.
брав саме реф і що це реф окрім коробки зрозуміло б не було
На амазоні не реєструвався бо не бачу сенсу, книжки на "п'ятірку" закидав з компа.
можна зареєструватись на амазоні, написати їм у підтримку що ти України і тобі нажаль їх реклама нерелевантна і відключають.
Якщо воно так, то чудово..Hotspur: ↑ 19.05.2026 14:39 воно і так нічого не мішає. я на стоці сиджу чудова читалка. закидую як на флешку книги і все
-
Klon
CG graphikos fan
Vagrant
погугліте , бо якщо там софт-тач то обережно - воно деградуе і ліпне, потрібно спиртяхою вичіщати,
а так = щось дороговато, або зараз такі ціни на читалки на е-інк? Пам♥'ятаю свій Нук на андройді і старенькій Кіндл дружини віддал дось до 1к грн., бо валялись без діла (замінів читалки іпадом\іншим планшетом, хоча на природі вже не почитаешь
)
погугліте , бо якщо там софт-тач то обережно - воно деградуе і ліпне, потрібно спиртяхою вичіщати,
а так = щось дороговато, або зараз такі ціни на читалки на е-інк? Пам♥'ятаю свій Нук на андройді і старенькій Кіндл дружини віддал дось до 1к грн., бо валялись без діла (замінів читалки іпадом\іншим планшетом, хоча на природі вже не почитаешь
-
tablestikus
Member
Це робиться без джейлбрейка. Правда там та реклама тіки на обкладинці в сплячому режимі і тіки якщо піключений до віфі.
-
Hotspur
Member
ціни сильно піднялисьKlon: ↑ 19.05.2026 15:07а так = щось дороговато, або зараз такі ціни на читалки на е-інк? Пам♥'ятаю свій Нук на андройді і старенькій Кіндл дружини віддал дось до 1к грн., бо валялись без діла (замінів читалки іпадом\іншим планшетом, хоча на природі вже не почитаешь
-
Neuromantic
Member
уже давненько сосамба(Ortyomko: ↑ 19.05.2026 14:39 написати їм у підтримку що ти України і тобі нажаль їх реклама нерелевантна і відключають. ну як мінінмум, пару років назад ще прицавало
-
Sbhavers
Junior
Брал Kindle 4 года три назад, до сих пор пользуюсь — экран реально приятнее, особенно в плане контрастности. PocketBook в своё время смотрел тоже, но у него тогда были вопросы к прошивке, зависал иногда. Сейчас не знаю как, может поправили.
Если читаешь только книги — однозначно бери читалку, глаза скажут спасибо. Я пробовал какое-то время читать на планшете (был Samsung Tab), так через час уже рябило. Подсветка всё-таки другая. Хотя знакомый говорит что на планшете удобнее — PDF нормально открывает, картинки в цвете, комиксы смотреть. Вот тут кстати неплохо расписано про планшеты для чтения, если захочешь сравнить форматы.
Но если именно художку читаешь — e-ink рулит, тут без вариантов. Kindle бери, не пожалеешь.
Если читаешь только книги — однозначно бери читалку, глаза скажут спасибо. Я пробовал какое-то время читать на планшете (был Samsung Tab), так через час уже рябило. Подсветка всё-таки другая. Хотя знакомый говорит что на планшете удобнее — PDF нормально открывает, картинки в цвете, комиксы смотреть. Вот тут кстати неплохо расписано про планшеты для чтения, если захочешь сравнить форматы.
Но если именно художку читаешь — e-ink рулит, тут без вариантов. Kindle бери, не пожалеешь.
-
Alexsandr
Member
Как владелец читалки, предпочитаю на смартфоне читать, был бы планшет, на нем. Не удобно на читалке, очень медленно обновление страниц, текст не контрастный (пока солнца нет).Sbhavers: ↑ 28.05.2026 21:51 Если читаешь только книги — однозначно бери читалку, глаза скажут спасибо. Я пробовал какое-то время читать на планшете (был Samsung Tab), так через час уже рябило. Подсветка всё-таки другая.
-
FirstTDM
Member
Sbhavers: ↑ 28.05.2026 21:51Если читаешь только книги — однозначно бери читалку, глаза скажут спасибо.
Поддерживаю - для книг читалка лучше всего: глаза не устают, заряд долго держит, быстро привыкаешь и становится очень удобно.Sbhavers: ↑ 28.05.2026 21:51Но если именно художку читаешь — e-ink рулит, тут без вариантов.
Много лет юзаю различные PocketBook - экран отличный, всеядный - все форматы поддерживает, прошивки выходят регулярно, моделей много - можно выбрать... предпочитаю не цветные - для книг черно-белого достаточно...Sbhavers: ↑ 28.05.2026 21:51PocketBook в своё время смотрел тоже, но у него тогда были вопросы к прошивке, зависал иногда. Сейчас не знаю как, может поправили.
На читалке очень удобно именно читать - тут без вариантов - так и есть.Alexsandr: ↑ 28.05.2026 23:52Не удобно на читалке, очень медленно обновление страниц
Медленно по сравнению со смартфоном - есть такое, действительно немного медленнее, но в относительно новых PocketBook уже вполне комфортно перелистывать страницы...
Да ну - хорошие модели с подсветкой обеспечивают достаточный контраст и глаза не устают...Alexsandr: ↑ 28.05.2026 23:52текст не контрастный
-
Hotspur
Member
не знаю, читалка майже як книга від смартфона більше ніж 20 хвилин будуть боліти очі. в мене Кіндл Папервайт якогось там покоління брав в 2022Alexsandr: ↑ 28.05.2026 23:52Как владелец читалки, предпочитаю на смартфоне читать, был бы планшет, на нем. Не удобно на читалке, очень медленно обновление страниц, текст не контрастный (пока солнца нет).
-
Eduardo
Junior
Alexsandr, это сильно зависит от модели. На читалках 2015-2018 действительно и перелистывание было медленное и контраст слабый. На
современных Kindle Paperwhite 5 (2021+) или PocketBook InkPad перелистывание уже вполне комфортное, а подсветка с регулировкой
тёплого/холодного тона — нормальный контраст даже в помещении.
Но если формат в основном PDF с таблицами или картинками — тут да, планшет или смартфон удобнее. На 6-дюймовой читалке PDF неудобно
читать, это объективно. Для такого уже нужен Kindle Scribe или PocketBook InkPad X с большим экраном.
Для художки и ePub — e-ink выигрывает именно по нагрузке на глаза, особенно если читать часами. Тут Hotspur прав.
современных Kindle Paperwhite 5 (2021+) или PocketBook InkPad перелистывание уже вполне комфортное, а подсветка с регулировкой
тёплого/холодного тона — нормальный контраст даже в помещении.
Но если формат в основном PDF с таблицами или картинками — тут да, планшет или смартфон удобнее. На 6-дюймовой читалке PDF неудобно
читать, это объективно. Для такого уже нужен Kindle Scribe или PocketBook InkPad X с большим экраном.
Для художки и ePub — e-ink выигрывает именно по нагрузке на глаза, особенно если читать часами. Тут Hotspur прав.
-
Барбарис
Member
Взяв минулого року РВ 634 верс про, здається, з підсвіткою. Попереднім був кіндл з брейком, щоб читати всі формати наявних у мене книг. РВ швидко гортає, але головна перевага - додаток, де куплена на смарті книга(чи завантажена, в мене є певна кількість нечитаних, ще з часу коли можна було без фірмових додатків читати) підтягується на читалку. Або ж можна продовжити читати на різних пристроях.
-
tablestikus
Member
Тут ще треба розібратися де більша біль великі пдф читати - на е-інк чи смартфоні)Eduardo: ↑ 29.05.2026 07:30 Но если формат в основном PDF с таблицами или картинками — тут да, планшет или смартфон удобнее. На 6-дюймовой читалке PDF неудобно
-
Alexsandr
Member
И модель не старая и подсветка, но в помещении не то. Мне не комфортно почему-то.FirstTDM: ↑ 29.05.2026 00:01 Медленно по сравнению со смартфоном - есть такое, действительно немного медленнее, но в относительно новых PocketBook уже вполне комфортно перелистывать страницы...
Да ну - хорошие модели с подсветкой обеспечивают достаточный контраст и глаза не устают...Alexsandr: ↑ 28.05.2026 23:52текст не контрастный
Отправлено спустя 58 секунд:
Каждому свое подобный же киндл 11 поколения и большую часть времени пользуюсь телефоном.Hotspur: ↑ 29.05.2026 00:44 не знаю, читалка майже як книга від смартфона більше ніж 20 хвилин будуть боліти очі. в мене Кіндл Папервайт якогось там покоління брав в 2022
-
FirstTDM
Member
Всё может быть... о вкусах не спорят... да и глаза у всех разные... может настроить под себя надо яркость / холодный/теплый свет, со шрифтами поиграться - там много настроек... или просто подождать и привыкнуть...Alexsandr: ↑ 29.05.2026 12:49И модель не старая и подсветка, но в помещении не то. Мне не комфортно почему-то.
-
Hotspur
Member
взагалі імба Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen в менеEduardo: ↑ 29.05.2026 07:30Для такого уже нужен Kindle Scribe
Відправлено через 3 години 7 хвилин 47 секунд:
не знаю може з очима шось по спектру. це складне питанняAlexsandr: ↑ 29.05.2026 12:49И модель не старая и подсветка, но в помещении не то. Мне не комфортно почему-то.
-
NST1983
Member
А який бюджет має бути шоб отримати щось більш достойне від 8 дюймів? В основному буду завантажувати сам, без магазинів.
-
tablestikus
Member
десь від 300-400 баксівNST1983: ↑ 29.05.2026 19:25 А який бюджет має бути шоб отримати щось більш достойне від 8 дюймів? В основному буду завантажувати сам, без магазинів.
-
Ostin
Member
Це півсотні паперових книг, якщо не гребувати б\в) Для мене особисто це роки читання, і я не про рік чи два. І їх ще можна буде перепродати +\- за таку ж ціну) Але мороки багато, це так...(tablestikus: ↑ 29.05.2026 20:09десь від 300-400 баксів
Але якщо читати дуже багато - то звісно, воно того варте, і полиці вільні. Бо основна проблема зазвичай - куди їх ставити потім, якщо продавати не хочеться, але перечитувати ще не скоро.
-
FirstTDM
Member
PocketBook InkPAd One Black (PB1030-8-WW)NST1983: ↑ 29.05.2026 19:25А який бюджет має бути шоб отримати щось більш достойне від 8 дюймів? В основному буду завантажувати сам, без магазинів.
https://rozetka.com.ua/ua/pocketbook-pb ... 588426955/
PocketBook 743G InkPad 4 Stardust Silver (PB743G-U-CIS)
https://rozetka.com.ua/ua/pocketbook-pb ... 388617396/
Отправлено спустя 2 минуты 45 секунд:
Только вот из 50 книг может так оказаться, что 30-40 не совсем интересные (о вкусах ведь не спорим), а в читалку загнал сразу же сотни книг десятка авторов и спокойно изучаешь по вкусу...Ostin: ↑ 29.05.2026 21:28Це півсотні паперових книг, якщо не гребувати б\в) Для мене особисто це роки читання, і я не про рік чи два.