Новини
Останні статті і огляди
Выбор наушников
-
MSiAventador
Member
Довго думав взяти щось дешевше за FiiO FT7 але краще за FiiO FT1 Pro і мабуть куплю Verum 2 .
Підтримаю вітчизняного виробника + це одні з рідкісних навушників що наближать звук навушника до звуку пасивної акустики.
Підтримаю вітчизняного виробника + це одні з рідкісних навушників що наближать звук навушника до звуку пасивної акустики.
-
tablestikus
Member
MSiAventador
До речі веруми 2 в мене неочікувано досить норм заграли від макбука)
До речі веруми 2 в мене неочікувано досить норм заграли від макбука)
-
Feras
Member
Тут згадували про Веруми, а от щось про DSH-Studio (Sash Audio) планари не бачив вражень, це ж теж здається DYI від українського майстра від західних аудіофілів декілька ревью бачив і вони позитивні. Щось я не туди поліз з цими навушниками, мені ще рано і в цю нору ще залазити я і так чекаю літнього розпродажу на Алі що б взяти DAP чи DAC на AKM-ах і дивлюсь на нове розмаїття ІЕМ-ів хоч мені тільки приїхали TSMR ONYX - 3dd+2bb Knowles, а я вже заглядаюсь на щось інше. Ця любов шукати кращий звук для себе просто нескінченна. 
-
MSiAventador
Member
Ось що пише Slade01 з форуму superbestaudiofriends orgFeras: ↑ 18.05.2026 10:14 Тут згадували про Веруми, а от щось про DSH-Studio (Sash Audio) планари не бачив вражень, це ж теж здається DYI від українського майстра від західних аудіофілів декілька ревью бачив і вони позитивні. Щось я не туди поліз з цими навушниками, мені ще рано і в цю нору ще залазити я і так чекаю літнього розпродажу на Алі що б взяти DAP чи DAC на AKM-ах і дивлюсь на нове розмаїття ІЕМ-ів хоч мені тільки приїхали TSMR ONYX - 3dd+2bb Knowles, а я вже заглядаюсь на щось інше. Ця любов шукати кращий звук для себе просто нескінченна.![]()
У цьому ціновому діапазоні (400–450) ці навушники, на мій погляд, роблять майже все правильно і, безумовно, не мають жодних недоліків. Конструкція підвіски наголов’я продумана, вона добре розподіляє вагу, і загалом навушники здаються легкими, завдяки чому їх майже не відчуваєш навіть під час тривалого носіння.
Під час прослуховування Verum 2 мене особливо вразили дві речі. По-перше, вони надзвичайно добре справляються з мікродинамікою. Деталі подаються чітко, а верхні середні та високі частоти справді приносять задоволення від прослуховування. По-друге, це одні з небагатьох навушників (особливо в цьому ціновому діапазоні), які, на мій погляд, мають якості, схожі на «акустичні колонки». Я навіть не намагатимуся це пояснити, скажу лише, що, на мою думку, звучання справді працює і створює у мене таке враження.
Також я не хочу вдаватися до повного порівняння з їхнім українським сусідом Sash Tres SE, оскільки хотів зосередитися саме на Verum 2. Загалом Sash Tres SE надзвичайно схожий на Verum 2. Я б ризикнув сказати, що Sash Tres SE до Verum 2 — це те саме, що HD650 до HD600. Насправді все зводиться до смаків та уподобань (одна модель має дещо тепліше та повніше звучання, інша — більш нейтральне, з трохи кращими високими частотами та повітряністю).
Для мене це ще один безперечний переможець з України. Якби я ще не мав Sash Tres, я б миттю обрав Verum 2.
-
konb999
Member
Надо бы их послушать перед покупкой. Лошадка темная! А цифра 17000 достаточно серьезная. 25 стоит фиио фт 5. А на лохе думаю и за 15 можно поискать! Или те же бу кларки aeon 2 open back можно поискать до 20 к. Но это ж уже в корне другой звук будет! Совсем другой уровень и масштаб.MSiAventador: ↑ 18.05.2026 09:52 Довго думав взяти щось дешевше за FiiO FT7 але краще за FiiO FT1 Pro і мабуть куплю Verum 2 .
А так бумага все стерпит, расписать можно что угодно. В общем не исключаю что реально хороши будут, сам послушаю при возможности. Но реально надо слушать!
-
Radio Bay
Member
Вот это очень важно, поддержу, тоже был положительный опыт.konb999: ↑ 18.05.2026 01:00А мне с эрой нравится дело иметь. Они мне даже дают вещи послушать домой на недельку другую...
-
byaka
Member
Декiлька слiв про Tiandirenhe TD15.
+Потужний бас який довбає як востаннє
+Голос виконавця трохи наближений до вас
+Рiвень гучностi дуже високий
+Кабель красивий,легкий,гнучкий та має добру провідність
-високі частоти спрощені
-дуже вузька сцена(головна проблема)
-виражений вакуумний ефект на стокових амбушурах
-розрахованi на малi вуха,тому пiдiйдуть не всiм
-можливий розбаланс каналiв(по вiдгуках)
-не дуже якісний набір амбушурiв з запахом гуми (вiдразу пiд замiну +5-10$ до цiни)
На мою думку це непоганi наушники, але цiна на даний момент зависока.Басс тут на всi грошi,але все вбиває вузька сцена, в цiлому навшники дали новi враження що в даному цiновому сегментi до 30$ взагалi не чекаєш.
+Потужний бас який довбає як востаннє
+Голос виконавця трохи наближений до вас
+Рiвень гучностi дуже високий
+Кабель красивий,легкий,гнучкий та має добру провідність
-високі частоти спрощені
-дуже вузька сцена(головна проблема)
-виражений вакуумний ефект на стокових амбушурах
-розрахованi на малi вуха,тому пiдiйдуть не всiм
-можливий розбаланс каналiв(по вiдгуках)
-не дуже якісний набір амбушурiв з запахом гуми (вiдразу пiд замiну +5-10$ до цiни)
На мою думку це непоганi наушники, але цiна на даний момент зависока.Басс тут на всi грошi,але все вбиває вузька сцена, в цiлому навшники дали новi враження що в даному цiновому сегментi до 30$ взагалi не чекаєш.
-
MSiAventador
Member
Переглянув та перечитав всі огляди Verum 2. І електрики і аудіофіли задоволені. Якихось претензій до звуку нема. Плюс сумнозвісний Амір коли писав про наднизькі спотворення, рекордні, натякав на те що тюнінг еквалайзером буде ніжним і тендітним. Підтверджую, 31 канальним параметричним еквалайзером К17 не спотворюється звук, якість звуку Верум 2 така ніби еквалайзінга нема.konb999: ↑ 18.05.2026 12:56Надо бы их послушать перед покупкой. Лошадка темная! А цифра 17000 достаточно серьезная. 25 стоит фиио фт 5. А на лохе думаю и за 15 можно поискать! Или те же бу кларки aeon 2 open back можно поискать до 20 к. Но это ж уже в корне другой звук будет! Совсем другой уровень и масштаб.MSiAventador: ↑ 18.05.2026 09:52 Довго думав взяти щось дешевше за FiiO FT7 але краще за FiiO FT1 Pro і мабуть куплю Verum 2 .
А так бумага все стерпит, расписать можно что угодно. В общем не исключаю что реально хороши будут, сам послушаю при возможности. Но реально надо слушать!
-
tablestikus
Member
А загалом що за них скажеш?MSiAventador: ↑ 28.05.2026 10:53Переглянув та перечитав всі огляди Verum 2. І електрики і аудіофіли задоволені. Якихось претензій до звуку нема. Плюс сумнозвісний Амір коли писав про наднизькі спотворення, рекордні, натякав на те що тюнінг еквалайзером буде ніжним і тендітним. Підтверджую, 31 канальним параметричним еквалайзером К17 не спотворюється звук, якість звуку Верум 2 така ніби еквалайзінга нема.konb999: ↑ 18.05.2026 12:56
Надо бы их послушать перед покупкой. Лошадка темная! А цифра 17000 достаточно серьезная. 25 стоит фиио фт 5. А на лохе думаю и за 15 можно поискать! Или те же бу кларки aeon 2 open back можно поискать до 20 к. Но это ж уже в корне другой звук будет! Совсем другой уровень и масштаб.
-
MSiAventador
Member
Враховуючи що за навушниками провожу 5% часу, це Енд Гейм для мене.tablestikus: ↑ 28.05.2026 13:14А загалом що за них скажеш?MSiAventador: ↑ 28.05.2026 10:53
Переглянув та перечитав всі огляди Verum 2. І електрики і аудіофіли задоволені. Якихось претензій до звуку нема. Плюс сумнозвісний Амір коли писав про наднизькі спотворення, рекордні, натякав на те що тюнінг еквалайзером буде ніжним і тендітним. Підтверджую, 31 канальним параметричним еквалайзером К17 не спотворюється звук, якість звуку Верум 2 така ніби еквалайзінга нема.
Абсолютна детальність по всьому діапазону, як з еквалайзером так і без. Чудово реагують на якість наушникових підсилювачів, одразу чутно де який рівень якості. Порівнювати з TRN Kirin не буду, Сенхайзери 500 більше одягати бажання нема, а от по tws Dynaudio OnePlus buds Pro 3 скажу - хоч порівнювати їх не правильно, але 4-и цапи та dsp Dynaudio можуть запропонувати : а) відчуття підлогової акустики та б) розташування звуку не 180о яку у всіх навушниках і в т.ч. в Верум 2 а десь 160о-150о. Ця дрібничка приємна для тих у кого напольники/навушники 50%/50% відсотків часу користування.
Отже Верум 2 ідеальні, просто треба розуміти що в них нема великої апертури руху повітря яку пропонують класичні динамічні драйвери. Мене бас у Верум 2 абсолютно задовольняє.
Долонями закривав зовнішні сторони навушників - ніякого резону робити з Верум 2 закрите оформлення не бачу.
-
tablestikus
Member
MSiAventador
Ну мені наче трохи в низах просадка є, але я думаю це через те що в минулих баєрах 770 баси задрані і я ще не відвик від них.
За закриті скажу що це треба хіба що як треба не заважати оточуючим, але там якість трохи падає.
Ну мені наче трохи в низах просадка є, але я думаю це через те що в минулих баєрах 770 баси задрані і я ще не відвик від них.
За закриті скажу що це треба хіба що як треба не заважати оточуючим, але там якість трохи падає.
-
Radio Bay
Member
АналогичноMSiAventador: ↑ 28.05.2026 13:27Враховуючи що за навушниками провожу 5% часу
Ще й при їх цініMSiAventador: ↑ 28.05.2026 13:27Отже Верум 2 ідеальні
-
konb999
Member
Купил себе?MSiAventador: ↑ 28.05.2026 10:53Переглянув та перечитав всі огляди Verum 2. І електрики і аудіофіли задоволені. Якихось претензій до звуку нема. Плюс сумнозвісний Амір коли писав про наднизькі спотворення, рекордні, натякав на те що тюнінг еквалайзером буде ніжним і тендітним. Підтверджую, 31 канальним параметричним еквалайзером К17 не спотворюється звук, якість звуку Верум 2 така ніби еквалайзінга нема.konb999: ↑ 18.05.2026 12:56
Надо бы их послушать перед покупкой. Лошадка темная! А цифра 17000 достаточно серьезная. 25 стоит фиио фт 5. А на лохе думаю и за 15 можно поискать! Или те же бу кларки aeon 2 open back можно поискать до 20 к. Но это ж уже в корне другой звук будет! Совсем другой уровень и масштаб.
-
Radio Bay
Member
Не позорься, наушники за $400? Друганы-аудиофилы (может фантазийные) не поймут такого дешмана, выгонят из кружкаkonb999: ↑ 28.05.2026 19:09Купил себе?
Востаннє редагувалось 28.05.2026 19:34 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
-
kabostebeztak
Member
Дефолтна настройка Anker Soundcore Space Q45 ЛАЙНО.
Тарілки (і усілякі цикання й шипіння тіпа пари, розбивання скла, тощо) ріжуть вуха
АКМ в The Finals звучить як "цуцуцу" замість "ДАДАДАДА"
Жах просто. Але після налаштування в еквалайзері користуватись можна.
В принципі, вони краще ніж Sony WH-CH520 (чуєш більше звуків, не знаю як це правильно по аудіофільськи називається активний шумодав є, transparency), але юзабельний звук з них треба вижимати.
Тарілки (і усілякі цикання й шипіння тіпа пари, розбивання скла, тощо) ріжуть вуха
АКМ в The Finals звучить як "цуцуцу" замість "ДАДАДАДА"
Жах просто. Але після налаштування в еквалайзері користуватись можна.
В принципі, вони краще ніж Sony WH-CH520 (чуєш більше звуків, не знаю як це правильно по аудіофільськи називається активний шумодав є, transparency), але юзабельний звук з них треба вижимати.
-
Radio Bay
Member
kabostebeztak: ↑ 28.05.2026 19:34Тарілки (і усілякі цикання й шипіння тіпа пари, розбивання скла, тощо) ріжуть вуха
Цей девайс мене завжди напружував, але ліпше ніж виніс вухkabostebeztak: ↑ 28.05.2026 19:34Але після налаштування в еквалайзері користуватись можна
Відправлено через 8 хвилин 53 секунди:
До речі, так гарно запам'ятовувати. "Турум-пших-пших-пших" і т.д. Багато хто з сучасних барабанщиків саме так запам'ятовують частини партій та цю мову усі, звісно, знають.kabostebeztak: ↑ 28.05.2026 19:34АКМ в The Finals звучить як "цуцуцу" замість "ДАДАДАДА"
"У-та, акцент на та, *мя"
-
kabostebeztak
Member
Я б сказав що Q45 після налаштувань на 10% краще за звуком ніж WH-CH520. В стоці вони в 3 рази гірші.Radio Bay: ↑ 28.05.2026 19:38kabostebeztak: ↑ 28.05.2026 19:34Тарілки (і усілякі цикання й шипіння тіпа пари, розбивання скла, тощо) ріжуть вухаЦей девайс мене завжди напружував, але ліпше ніж виніс вухkabostebeztak: ↑ 28.05.2026 19:34Але після налаштування в еквалайзері користуватись можна
Відправлено через 38 секунд:
Я можу записати і спробувати на монтажі +- повторити як воно звучитьRadio Bay: ↑ 28.05.2026 19:47kabostebeztak: ↑ 28.05.2026 19:34Тарілки (і усілякі цикання й шипіння тіпа пари, розбивання скла, тощо) ріжуть вухаЦей девайс мене завжди напружував, але ліпше ніж виніс вухkabostebeztak: ↑ 28.05.2026 19:34Але після налаштування в еквалайзері користуватись можна
Відправлено через 8 хвилин 53 секунди:До речі, так гарно запам'ятовувати. "Турум-пших-пших-пших" і т.д. Багато хто з сучасних барабанщиків саме так запам'ятовують частини партій та цю мову усі, звісно, знають.kabostebeztak: ↑ 28.05.2026 19:34АКМ в The Finals звучить як "цуцуцу" замість "ДАДАДАДА"
"У-та, акцент на та, *мя"![]()
-
Radio Bay
Member
А що, цікаво, не знаю, що з того вийде, але можемо спробувати. Чому б і ні?kabostebeztak: ↑ 28.05.2026 19:50Я можу записати і спробувати на монтажі +- повторити як воно звучить
-
kabostebeztak
Member
Radio Bay: ↑ 28.05.2026 19:55А що, цікаво, не знаю, що з того вийде, але можемо спробувати. Чому б і ні?kabostebeztak: ↑ 28.05.2026 19:50Я можу записати і спробувати на монтажі +- повторити як воно звучить
Погане звучання q45 дещо перебільшено, але вони дійсно звучать десь так
-
konb999
Member
Я удивлен что тут вся ветка еще не закупила себе зенхи шестисотые! После твоей рекламы, что лучше нет на свете ничего!Radio Bay: ↑ 28.05.2026 19:32Не позорься, наушники за $400? Друганы-аудиофилы (может фантазийные) не поймут такого дешмана, выгонят из кружкаkonb999: ↑ 28.05.2026 19:09Купил себе?![]()
Тем более от такого опытного ценителя качественного звука! Ты когда рассказал как много ты шоурумов обошел, - как много ты всего слышал( но ничешо круче 600 зенхов и колонок свен так и не услышал), мне это анекдот напомнило, когда идет бедовый с телкой по улице, грошей нет, - сосут по чупачупсу! Проходят мимо рестарана. Она и говорит, "Милый слышишь как вкусно пахнет?" А он ей отвечает " хочешь можем пройти мимо и понюхать еще раз!"