Новости
Последние статьи и обзоры
Утиліта CrystalDiskInfo 9.9.0 навчилася визначати підроблені SSD Samsung
-
yariksom
Member
Предлагаю обсудить Утиліта CrystalDiskInfo 9.9.0 навчилася визначати підроблені SSD Samsung
Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
-
Rex
Member
Непогано. Але все рівно - Магікан якось надійніше і авторитетніше.
З іншого боку - по версії прошивки і серійному номеру можна опосередковано визначити підробку навіть без цієї фічі софтини.
З іншого боку - по версії прошивки і серійному номеру можна опосередковано визначити підробку навіть без цієї фічі софтини.
-
Alexx-wisa
Member
Я б більше довіряв цю задачу офіційній утиліті від Samsung.
-
gregory_amd
Member
Питання попиту. Користувач що побачить навіть непоганий чайна ссд та поруч врай цікаво привабливий за ціною самсунг - купить перше, думаючи що купує другеyariksom: ↑ 19.05.2026 10:56 Предлагаю обсудить Утиліта CrystalDiskInfo 9.9.0 навчилася визначати підроблені SSD Samsung
-
waryag
Member
Сьогодні підробки практично не поступаються, а завтра виробник вирішить зекономити і поставить сміттєве залізо. А продаван продасть за тією ж ціною (або накрутить до оригіналу).yariksom: ↑ 19.05.2026 10:56Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
-
XXXshadyXXX
Member
gregory_amd
Скорее купит первое просто из за цены, ибо и так всё дорого
Скорее купит первое просто из за цены, ибо и так всё дорого
-
username_1
Member
Он не поддерживает многие ОЕМ ССД Самсунг, которые стоят в ноутбуках с завода.Rex: ↑ 19.05.2026 11:06 Але все рівно - Магікан якось надійніше і авторитетніше.
Самсунг может выпустить новую прошивку для такого ссд в ноутбуках, но если производитель ноутбука не выложит ее (а многие производители ноутбуков вообще не обновляют драйверы на сайте), то в ноуте ССД так и будет со старой прошивкой. У меня так. Даже не знаю, как обновить. Чатботы советуют не лезть, если производитель ноутбука не выложил новую версию.
-
FirstTDM
Member
Полезная функция, но еще надежнее родной Magicianyariksom: ↑ 19.05.2026 10:56Предлагаю обсудить Утиліта CrystalDiskInfo 9.9.0 навчилася визначати підроблені SSD Samsung
Подделки очень сильно проигрывают по скорости - в некоторых тестах могут проскочить "красивые циферки", но в реальной работе - тормоза заметны... про надежность и гарантию даже думать не хочу...yariksom: ↑ 19.05.2026 10:56Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
-
KimRomik
Member
так буде погано продаватись, тому що Гнусмас це узнаваємий брендyariksom: ↑ 19.05.2026 10:56Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
ти бачиш якогось нового ноунейм виробника і ти типа такий "фу! китайщина!", тоді як при Гнусмасі ти береш зразу не задумуючись
-
hohlid19
Member
смысл от проги, если ты уже купил ССД? Недобросовестный продавец подделку не примет обратно, найдет до чего додраться 
-
aaleksandrenko
Member
Молодці. Magician не бачив в мене ссд через зовнішній юсб карман, ця програма бачить. Тому можна підключити і швидко перевірити у разі потреби 
-
Kullerok
Member
Ну если бы поделки реально были бы так хороши. Все бы их и покупали. Но чета я такого хайпа не наблюдаю. 
-
yariksom
Member
Нічого подібного, глянь на мою конфігурацію, ссд, я купив Максун якийсь, його навіть на сайті цього китайського виробника немаєKimRomik: ↑ 19.05.2026 11:18так буде погано продаватись, тому що Гнусмас це узнаваємий брендyariksom: ↑ 19.05.2026 10:56Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
ти бачиш якогось нового ноунейм виробника і ти типа такий "фу! китайщина!", тоді як при Гнусмасі ти береш зразу не задумуючись
-
shnok
Member
Якщо б у них все було так чудово, вони б не підробляли самсунгyariksom: ↑ 19.05.2026 10:56 Предлагаю обсудить Утиліта CrystalDiskInfo 9.9.0 навчилася визначати підроблені SSD Samsung
Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
В тому щоб людина як мінімум розуміла , що можлива невідповідність швидкості запису, читання. Притому є інші способи розпізнати підробку ще до купівліhohlid19: ↑ 19.05.2026 11:21 смысл от проги, если ты уже купил ССД? Недобросовестный продавец подделку не примет обратно, найдет до чего додраться![]()
-
Tyler
Member
У мене ситуація цікава була і досі є з офіційним 990 pro 4TB. Візуально це 200% оригінал, наліпку зняв - всі компоненти як в оригіналі, контролер. Всі проги все норм розпізнають, всі 4 реальних ТВ на місці. На старому Маджишені все нормально розпізнавалось, оновив прошивку ссд, включав всякі приколямбаси. Потім оновив Маджишен на новий, там і інтерфес переробили і все на світі і тепер мій ссд розпізнається як не оригінал. Задовбавши ші прийшов до висновку що коли ставив ссд в вінду - воно якось криво встало з програмною прокладкою яка заважає Маджишену считувати нормально дані з ссд. Сто разів вже сумнівався в оригінальності свого диску, виймав, оглядав, перевіряв всюди - ну оригінал жеж. Поставив новий крістал діск інфо і там теж все нормально. От сиджу я, читаю як люди пишуть "Ну це ж офіційний Маджишн, до нього більше довіри". Ага, я вже зіткнувся з певними костилями вінди і цим прекрасним софтом, едина задача якого - шити нову прошивку на ссд. Таке життя.
-
FirstTDM
Member
Да всё что угодно бывает - от временных глюков самого Magician до сбоев на серверах Samsung, от зачем-то включенного RAID в биосе до сторонних (от Intel/AMD) NVMe драйверов... Бывало такое иногда - справедливости ради на чистой винде с дефолтным биосом Magician всегда корректно работает.Tyler: ↑ 19.05.2026 12:01Потім оновив Маджишен на новий, там і інтерфес переробили і все на світі і тепер мій ссд розпізнається як не оригінал.
-
evenmore
Member
Навскидку вижу один сценарий использования.hohlid19: ↑ 19.05.2026 11:21 смысл от проги, если ты уже купил ССД? Недобросовестный продавец подделку не примет обратно, найдет до чего додраться![]()
При покупке б/у можно проверить диск через юсб карман, даже на почте. Родная утилита при таком подключении диск не распознает, а cdinfo может.
Родная утилитап вообще капризная - не работает без интернета, не работает не некоторых проприетарных контроллерах в ноутах или без необязательных драйверов pci, требует перезагрузки и т.п.
Правда по элементам на плате распознавать ещё проще и надёжнее, но визуально работоспособность не проверить.
-
Hiden
Member
мне друг скинул как то ссылку на али на самсунг, который был почти в 2 раза дешевле, я ему говорю - такого быть не может.
глянул, и куча отзывов положительных, оригинал, все супер и т.д., пока не нашел один коммент с фото внутри диска : фуфел, чипы левые, не оригинал
глянул, и куча отзывов положительных, оригинал, все супер и т.д., пока не нашел один коммент с фото внутри диска : фуфел, чипы левые, не оригинал
-
kairo
Member
Бо очевидно, що виробник підробних дисків десь зекономив, щоб продавати їх дешевше за оригінал. Як мінімум, гарантія на такі диски відсутня.yariksom: ↑ 19.05.2026 10:56Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
-
SERGBILL
Member
ці підробки вже давно можуть бути на ринку під іншими китайбрендами, але якщо наліпка "Samsung" збільшує продажі, то чому б неї не скористатися. Виходить охват і тих хто не проти китаю і тих хто любить Samsung але не дуже розбірливий.yariksom: ↑ 19.05.2026 10:56 Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.